Doga_Bilim 0 Oluşturuldu: Ağustos 6, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Ağustos 6, 2014 Bira ve yoğurt mayaları bitkisel atıkları parçayabilir mi? http://www.bokashicomposting.com Link to post Sitelerde Paylaş
BabyKnight 0 Ağustos 6, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 6, 2014 gönderildi komposto mu kompozit mi Link to post Sitelerde Paylaş
Doga_Bilim 0 Ağustos 6, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 6, 2014 gönderildi http://tr.wikipedia.org/wiki/Kompost Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ağustos 6, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 6, 2014 gönderildi Bira ve yoğurt mayaları bitkisel atıkları parçayabilir mi? http://www.bokashicomposting.com Bitkisel atıklar kendi kendilerine parçalanırlar ve kompost olurlar.. Birşey eklemeniz gerekmez.Tek gereksinim havanın biraz sıcak olması.. Link to post Sitelerde Paylaş
BATININanasını 0 Ağustos 7, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 7, 2014 gönderildi Bitkisel atıklar kendi kendilerine parçalanırlar ve kompost olurlar.. Birşey eklemeniz gerekmez. Tek gereksinim havanın biraz sıcak olması.. Böyle daha hızlı olur. Link to post Sitelerde Paylaş
anarkom 0 Ağustos 7, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 7, 2014 gönderildi Bitkisel atıklar kendi kendilerine parçalanırlar ve kompost olurlar.. Birşey eklemeniz gerekmez. Tek gereksinim havanın biraz sıcak olması.. Yine de çoğunlukla bakteriler yardımıyla ama. Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Ağustos 9, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 9, 2014 gönderildi Yine de çoğunlukla bakteriler yardımıyla ama. Değil, tamamıyla bakteriler yardımıyla. Velakin, o atıklarda ve ortalıkta yeterince bakteri var zaten, ilave bir şey katman gerekmez. Bira ve yoğurt mayasındaki bakteriler bitkisel atıkları parçalamakta çok efektif değiller. Zira çalışma koşulları, ısı, sıcaklık vs. uygun değil. Ama iş görmezler mi, elbette görürler, fakat gereksizdirler, sürece hissedilebilir bir katkıları olmaz. Link to post Sitelerde Paylaş
anarkom 0 Ağustos 9, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 9, 2014 gönderildi (düzenlendi) Değil, tamamıyla bakteriler yardımıyla. Velakin, o atıklarda ve ortalıkta yeterince bakteri var zaten, ilave bir şey katman gerekmez. Bira ve yoğurt mayasındaki bakteriler bitkisel atıkları parçalamakta çok efektif değiller. Zira çalışma koşulları, ısı, sıcaklık vs. uygun değil. Ama iş görmezler mi, elbette görürler, fakat gereksizdirler, sürece hissedilebilir bir katkıları olmaz. DEĞİLL. YANLIŞŞŞ. Bakteriler olmasa da bitkisel atıklar atmosferdeki gazlar, nem, ısı, ışık ve oksidaz enzimleri yardımıyla kimysal, biyokimyasal, fotokimyasal reaksiyonlar sonucunda parçalanırlar. Şartlar uygun ise bakteriler yoksa diğer koşullar daha hızlı parçalama yapar. Kaldı ki ortamın hava ile temas edip etmemesine, sıcaklık ve nem miktarına ve bitkisel atığın bileşimine bağlı olarak farklı bakteriler devreye girer. Bakterilerle veya diğer yollarla parçalanma sonucunda ilk aşamada oluşan ürünler farklı olabilir. Ama ilerleyen zamanda basit kararlı bileşiklere (CO2, CO3-, SO2, SO4-, NO2, NO3- vs.) kadar reaksiyonlar devam eder. Ağustos 9, 2014 tarihinde anarkom tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Ağustos 9, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 9, 2014 gönderildi DEĞİLL. YANLIŞŞŞ. Bakteriler olmasa da bitkisel atıklar atmosferdeki gazlar, nem, ısı, ışık ve oksidaz enzimleri yardımıyla kimysal, biyokimyasal, fotokimyasal reaksiyonlar sonucunda parçalanırlar. Şartlar uygun ise bakteriler yoksa diğer koşullar daha hızlı parçalama yapar. Kaldı ki ortamın hava ile temas edip etmemesine, sıcaklık ve nem miktarına ve bitkisel atığın bileşimine bağlı olarak farklı bakteriler devreye girer. Bakterilerle veya diğer yollarla parçalanma sonucunda ilk aşamada oluşan ürünler farklı olabilir. Ama ilerleyen zamanda basit kararlı bileşiklere (CO2, CO3-, SO2, SO4-, NO2, NO3- vs.) kadar reaksiyonlar devam eder. Al işte, anlayışının kıt olduğunu biliyorduk zaten. Burada biyolojik yok olma değil, kompost gübre üretiminden bahsediyoruz. Diğer yandan, bitkisel atıklar, doğru bakteriler olmadan, sen çürüyecek diye beklerken fosil olup elinde de kalabilir. Pek çok bitkisel atık, bakteriler dışındaki etmenlere gayet dayanıklıdır zira. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts