Jump to content

Kılıcdaroğlu:Seçimin "galibi" İhsanoğlu ve Demirtaş!


Recommended Posts

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk seçimi sonuçlarıyla ilgili ilk değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, seçimin kaybedeninin, demokrasi ve temiz siyaset olduğunu savundu.

"Bugün olsa yine İhsanoğlu'nu aday gösterirdim" diyen CHP Lideri'ne göre seçimin galibi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil, devlet mekanizmasına karşı büyük bir cesaretle yarıştıkları için Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, sandığa gitmeyenleri de eleştirdi: ''Tatilciler, boykotçular ve diğer sandığa gitmeyen kesimler olmasaydı yüzde 51 oy oranını bulamayacaktı ve seçim ikinci tura kalacaktı. Bugün seçim olsa yine CHP’nin adayı olarak İhsanoğlu’nu gösterirdim. Türk siyaseti sayın İhsanoğlu gibi tertemiz bir ismi kazanmıştır.''

Seçim sonuçlarının CHP'de bir çatlama ya da bölünme yaratıp yaratmayacağı sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

''Hayır, yaratmaz. Tabanımız hem adayına hem sandıklara sahip çıktı. Parti içinde bir çatlama için ortada bir gerekçe göremiyorum. Kurultaya gitmemizi gerektiren bir sebep yok. Ancak bu yönde bir taleple gelirlerse tabii ki olabilir.''

MHP'nin yeterince çalışmadığı yönündeki iddiaları da değerlendiren CHP Lideri, seçim öncesi yayınlanan anketlere tepki gösterdi: ''MHP'liler de ellerinden gelen çabayı gösterdi. Ben de tüm parti teşkilatımıza bir talimat verdim. MHP kesinlikle eleştirilmeyecek. Erdoğan’ın oy oranını daha yüksek gösteren araştırmalar, yurttaşlarımızın sandığa gitmesini engellemeye yönelik operasyonlardı. O araştırma şirketleri bu yaptıkları hareketle demokrasiye ihanet etmişlerdir "

http://www.ntvmsnbc.com/id/25530816//

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Yassayasin Gilicdaroglu,senin gibi bir ÖNDERI olan partinin sirti yeden gurtulmaz.

Sen o partiyi hic durmadan terketki Erdoganin karsisinda agzi eccik laf edecek biri gelir partinin basina.

Bahcali sende durma tozol.

Dede

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya CHP'den ziyade MHP'nin aptal kesimi AKP'li oldu. O ne olacak? Yanlış anlaşılmasın, KK Tesev kurucularındandır. Dolayısı ile, benim açımdan karşı kamptadır. Ama asıl tartışılması gereken MHP. Bu parti cumhuriyetçi olmak zorundadır. Zira cumhuriyet giderse millet de milliyetçilik de tarih olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya CHP'den ziyade MHP'nin aptal kesimi AKP'li oldu. O ne olacak? Yanlış anlaşılmasın, KK Tesev kurucularındandır. Dolayısı ile, benim açımdan karşı kamptadır. Ama asıl tartışılması gereken MHP. Bu parti cumhuriyetçi olmak zorundadır. Zira cumhuriyet giderse millet de milliyetçilik de tarih olacak.

MHP tabanının genelde, cumhuriyetle, laiklikle, Atatürk ile sorunu yoktur. Yazıcıoğlu ndan bu yana tabandaki islamcılar epey tasfiye edildi. Bugün kü yönetiminin de dinle falan ilgisi yok. Ancak bir şekilde kontrol altındalar. Türkiye de ki siyasi partiler kanunu nedeni ile bu partide de tabanın istekleri yukarıya yansımıyor.

Seçimden önce sanılanın aksine sandığa gitmeyeceklerin arasında MHP lilerin daha çok olacağını tahmin etmiştim. Hala aynı düşüncedeyim. MHP den ziyade Saadet ve BBP tabanı komple Tayyib'e verdi. Bunlar da zaten %3-4 eder.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kılıçdaroğlu'nun bu seçimde bir başarı sağlaması hayaldi. Kimi aday koyarsa koysun, farkedecek bir şey yok. Doğrusu, şu anda ağzıyla kuş tutsa, %25'i geçiremez oy oranı olarak.

Yapılabilecek tek şey vardı, yapamadı. Beceriksiz. Politikacı değil ayar vermeyi bilmiyor, bir sürü şeyde çok ahmakça davranıyor. Yapabileceği şey, AKP seçmenini, AKP'den soğutmaktı. Hiç biri CHP'ye gitmezdi gerçi, ama en azından bu kez sandığa gitmeyen onlar olurdu. Ama bunu ancak CHP tabanı yapabilirdi. Fakat tabanın karşısına o adamı çıkarırsan, tabanın işi mi yok başka?

CHP, halktan kopuk. Ama daha kötüsü, kendi tabanından da kopuk. Onları körükleyemiyor, boynu bükük bırakıyor. Hiç bir halt olmaz bu CHP'den. Tahminim ilk seçimde de barajın altında kalır, dağılır gider.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...