Jump to content

Ateist komunistler niye böyle iki yüzlü?

Recommended Posts

• İleti 493
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şimdikye kadar o kada5r ileti yazmışsınız hiç birisinde dişe dokunur bir şey yok hep laf salatası. Ben size örnekleriyle anlattım. Ama sizin bir tek somut örneğiniz yok içselleştirmediler falan filan gibi. İçselleşdirilmesi imkansız bir şeyi kim ve nasıl içselleşdirecek. Yani şu 280 milyonun neden hiç birisi içselleşdiremedi.

Ayrıca övdüğünüz Troçskinin eminim gerçek ismini bile bilmiyorsunuzdur.

Solcular iki kez kendi devletlerinin mağlup olmasına neden oldular İlki 1905 Rus Japon savaşı.

İkincisi Birinci dünya savaşı.

Size daha bir küçük hatırlatma. !905 Rus Japon savaşı öncesi Rusiyaya gelmiş Japon istihbarat Ajanı Albay Akasiydi. O solcuları örgütledi ve şunlar sonuçta Rusiyanın kendinden daha zayıf olan Japonyaya mağlup olmasıyla sonuçlandı ve Port Artur limanı (Şimdki Çinde) Japonların kotrölüne geçti.

Albay Akasi şimdi bile Japonyada bir efsane ve hep onun kahramanlıkları anlatılıyor. Bilin bakalım onun "arkadaşları" kimlerdi. Troçski Lenin ve sol örgütler.

Yani Troçski ayrıca Jevatovskinin yeğeniydi yani sizin tabirle dersek Koçun yeğeni.

Birisi Leninin daha az katl ettiğini yazıyorlar diyor şunun nedeni basitdi Stalinden farklı olarak o da yasayla korunuyordu onun için Stalinin katliamından yazan kitaplar daha fazlaydı. Fakat ilgilenenler kaynak bulup da her ikisini kıyaslaya biliyor. Neyse bence insanın yasayla korunmasını siz de iyi biliyorsunuzdur.

Yazdıkların senin sistemin içinde yaşarken bile sisteme düşman bir kütleden olduğunu şüphe götürmeyecek bir şekilde kanıtlıyor.

O yüzden söylediklerin geçersiz. Yanlı. Sen Anti komünist bir militansın. Ailen, çevren elde edemedikleri şeyler için sovyetleri suçlamışlar ve seni de öyle yetiştirmişler.

Durum hiç de öyle değil. Hristiyanlığı eleştiren bir müslümanın sözleri ne kadar tarafsızsa, senin sözlerin de o kadar tarafsız.

Anladın mı canım mağdur arkadaşım?

Sitelerde Paylaş

Amma gevezelik yapmışsın be arkadaş.

Komünist Rusya başta Orta Asya Türkleri olmak üzere kendi vatandaşlarını ve düşman ülkeler dahil 10 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olmuştur. Tarım devrimi diye yüzbinlerce insan açlığa terk edilmiştir. Yine yüzbinlerce Türk yurdundan sürgün edilmiştir.

Ha bir de Stalin en çok muhalifleri öldürmeyi severdi ; )

Uydur uydur konuş.

Yalancılık kapitalizmin peynir ekmek gibi ayrılmaz bir parçasıdır.

Utanmadan söylersin.

Sitelerde Paylaş

Bu basliga yazdigim son iletidir.Biz ideolojiyi tartisiyoruz baslik sahibinin derdi baska ve cirkinlikler sergiliyor.

Materyalist Gomonist tartismak istegin varsa baska bir baslik ac. :)

Sitelerde Paylaş

Bu basliga yazdigim son iletidir.Biz ideolojiyi tartisiyoruz baslik sahibinin derdi baska ve cirkinlikler sergiliyor.

Materyalist Gomonist tartismak istegin varsa baska bir baslik ac. :)

Sosyolojik konular insanların bakış açılarını eldeki verileri yorumlayarak ortaya koyması demek.

O yüzden sosyolojik konularda tartışma bitmez.

Sende bakış açısı bol, dünyada veri bol, bu verileri her tarafa göre yorumlamak mümkün.

Bu çıkmaz yol.

Sayfalarca kavga dövüş.

Ne gerek var?

Sitelerde Paylaş

Komunistler niye kıvırıyorsunuz? Bizim Stalinimiz Mao muz, insanlık dışı eylemler yaptı, milletin anasını ağlattı, milyonlarca masum insanı öldürdü deyin siz de rahatlayın biz de.

bizin stalinimiz? bu yuzden ban yedin iste stalin komünisrlerin peygamberi degil stalinin yaptigi ne komünistleri ne de komünizmi baglar hala ayni sey

Sitelerde Paylaş

Bu konu hakkında en başta yazdım.

Devrim Lenin ve Staline saldıranlar açık ve seçik olarak amaçları akla karşı inancı empoze etmek isteyen şerefsizdirler.

Lenin ve Stalin artık canlı kişiler değiller.

İkisi de saçma inançlara karşı aklı simgeleyen semboller.

Ortada kanıt yokken her türlü iddia var.

Neden kadıncı, tecavüzcü demediklerini biliyor musunuz?

Kadın tutkusunun burjuvazi bir şey olduğunu inananlar bile biliyorlar da ondan.

Hırsız da diyemiyorlar. Farkında mısınız? O kanal da kapalı.

Lüks düşkünü de diyemiyorlar. Halbu ki bu iftirayı desteklemek katil iftirasını desteklemekten daha kolay.

İftiranın içeriği nedir?

Bunlar yönetimde iken yönetiminde olan insanları öldürüyorlar.

Subliminal mesaj ne?

Sakın sosyalizm, komünizme bulaşmayın yoksa yönetime gelenler sizi öldürür, yok eder.

Basit bir iftira mimarisi.

her yıl düzenli ayrılan bir bütçeyle her yetiştirilen nesile pompalanıyor.

Açıkça şerefsiz bunlar.

Gerçek diyorum yapabileceklerinin sınırı yok bu iftirayı pompalayanların.

Sitelerde Paylaş
Ortada kanıt yokken her türlü iddia var.

Neden kadıncı, tecavüzcü demediklerini biliyor musunuz?

Kadın tutkusunun burjuvazi bir şey olduğunu inananlar bile biliyorlar da ondan.

Hırsız da diyemiyorlar. Farkında mısınız? O kanal da kapalı.

Lüks düşkünü de diyemiyorlar. Halbu ki bu iftirayı desteklemek katil iftirasını desteklemekten daha kolay.

Şunlara kadıncı denilmiyor doğru. Fakata nedeni de var. Bir insan bir kaç milyon insan öldürse ve şunun yanında kadınlarla ilişkide olsa tecavüz etse ve lüks yaşasa kimn umrunda olur ki, Fakat gidin de Stalinin şatolarına bakın. O zaman lüksün ne olduğunu bileceksiniz.

Mesela size kadıncı bir örnek vereyim. Beriya Stalinin sağ koludur. İstediği bayanı odasıne getiriyordu. Bayanların evli ya bekar olması fark etmiyordu. Hatta bir çok ünlü bile Stalin sonrası şunu hatıratlarında yazdı. Tahmin ediliyor ki 5000 fazla bayanla ilişkisi olmuş. Formül basitti.Bir teatro oyununa ya baleye gitmiş ya filme bakmış beğendiği kadınlar bir kaç saat sonra odasına getirilirmiş. Ayrıca o zaman Parti büyüklerinin teatro ya baleye gitmesinin en büyük nedeni kendilerine bayan seçimiydi.

Sovyet lerde lüks vardı. Mesela "Dom na naberejnoy" isimli bir bina. Parti büyükleri içindi. Sovyetlerde lüksün semboluydu. Neyse rusca bilseydiniz size milyonlarca belge ve kendi yaşadığım örnekleri vere bilirdim fakat sizin için fark etmez.

Sovyetlerde falanca çalmadı dememnin en büyük nedeni katliamlardı. Bir kez düşünün birisi Stalini şöyle bir şeyde suçlasa ne olurdu. Kim cesaret ede bilirdiki şuna.

Ayrıca devletin her şeyi onların sayılıyordu.

Bir de sizin aklınıza gelmeyen yöntem. Konvert sistemi (sizin dille zarf sistemi deniliyordu) Mesela falancanın aylık maaşı diyelim 100 lira şimdi şunun görevine bağlı her ayın sonu şuna bir zarf veriliyor ve şu zarfda mesela maaşın 10 , 100, 1000 katı para (görevine bağlı) şu çalma olmuyor da ne oluyor. O zaman Moskova da parti Merkez Komite üyelerine veriliyordu daha aşağı görevlerde verilmesini bilmiyorum. İlk kez Kruşev devrinde bir kişi şuna karşı çıkmış. (İsmini unuttum isterseniz bula bilirim) ve şunun haksız olduğunu demiş ve ya ülkede her kes iyi maaş alsın ya da Merkez Komite üyelerinin şu ayrıcalığı kaldırılsın doğal olaraki kendisi ortalardan kaldırılmış.

Şu zarflardakı paranın hangi kaynakdan geldiğini isterseniz yaz bilirim ama bence şu kadar yeter.

lenine gelince iktidara geldikden sonra Lenn nerdeyse kendisi iktidarsız oldu. Nerdeyse zorlukla konuşan birisinin kadınlara bir şey yapması düşnülemez.

Çalmağa gelince SSCB yaran ilk devirlerde bazı örnekler var fakat parti içinde saklanmıştır. ve Stalin ve Troçskinin ilk kez yüz yüze gelmesi şu nedenle olmuş.

Ayrıca o zaman hırsızlığa ihtiyaç yoktu. Mesela bir insan GULAG (burjuva) ilan ediliyor her şeyine el konuluyordu. Yani hırsızlığa gerek yoktu. Onu Burjuva ilan ettinizmi tüm malı canı size helal kılınıyordu.

Sitelerde Paylaş

Şunlara kadıncı denilmiyor doğru. Fakata nedeni de var. Bir insan bir kaç milyon insan öldürse ve şunun yanında kadınlarla ilişkide olsa tecavüz etse ve lüks yaşasa kimn umrunda olur ki, Fakat gidin de Stalinin şatolarına bakın. O zaman lüksün ne olduğunu bileceksiniz.

Mesela size kadıncı bir örnek vereyim. Beriya Stalinin sağ koludur. İstediği bayanı odasıne getiriyordu. Bayanların evli ya bekar olması fark etmiyordu. Hatta bir çok ünlü bile Stalin sonrası şunu hatıratlarında yazdı. Tahmin ediliyor ki 5000 fazla bayanla ilişkisi olmuş. Formül basitti.Bir teatro oyununa ya baleye gitmiş ya filme bakmış beğendiği kadınlar bir kaç saat sonra odasına getirilirmiş. Ayrıca o zaman Parti büyüklerinin teatro ya baleye gitmesinin en büyük nedeni kendilerine bayan seçimiydi.

Sovyet lerde lüks vardı. Mesela "Dom na naberejnoy" isimli bir bina. Parti büyükleri içindi. Sovyetlerde lüksün semboluydu. Neyse rusca bilseydiniz size milyonlarca belge ve kendi yaşadığım örnekleri vere bilirdim fakat sizin için fark etmez.

Sovyetlerde falanca çalmadı dememnin en büyük nedeni katliamlardı. Bir kez düşünün birisi Stalini şöyle bir şeyde suçlasa ne olurdu. Kim cesaret ede bilirdiki şuna.

Ayrıca devletin her şeyi onların sayılıyordu.

Bir de sizin aklınıza gelmeyen yöntem. Konvert sistemi (sizin dille zarf sistemi deniliyordu) Mesela falancanın aylık maaşı diyelim 100 lira şimdi şunun görevine bağlı her ayın sonu şuna bir zarf veriliyor ve şu zarfda mesela maaşın 10 , 100, 1000 katı para (görevine bağlı) şu çalma olmuyor da ne oluyor. O zaman Moskova da parti Merkez Komite üyelerine veriliyordu daha aşağı görevlerde verilmesini bilmiyorum. İlk kez Kruşev devrinde bir kişi şuna karşı çıkmış. (İsmini unuttum isterseniz bula bilirim) ve şunun haksız olduğunu demiş ve ya ülkede her kes iyi maaş alsın ya da Merkez Komite üyelerinin şu ayrıcalığı kaldırılsın doğal olaraki kendisi ortalardan kaldırılmış.

Şu zarflardakı paranın hangi kaynakdan geldiğini isterseniz yaz bilirim ama bence şu kadar yeter.

lenine gelince iktidara geldikden sonra Lenn nerdeyse kendisi iktidarsız oldu. Nerdeyse zorlukla konuşan birisinin kadınlara bir şey yapması düşnülemez.

Çalmağa gelince SSCB yaran ilk devirlerde bazı örnekler var fakat parti içinde saklanmıştır. ve Stalin ve Troçskinin ilk kez yüz yüze gelmesi şu nedenle olmuş.

Ayrıca o zaman hırsızlığa ihtiyaç yoktu. Mesela bir insan GULAG (burjuva) ilan ediliyor her şeyine el konuluyordu. Yani hırsızlığa gerek yoktu. Onu Burjuva ilan ettinizmi tüm malı canı size helal kılınıyordu.

kanıt?

Sitelerde Paylaş

Zarf sisteminin belgesi yoktur fakat tanıkları var.

Beriya ve Stalin devrindeki erkek bayan ilişkilerine ışık tutacak kitap sayısı yüzlercedir (rusca)

Ama şurada benim size belge sunacak ve onu tercüme edecek vaktim yok isterseniz size rusca link vereyim kendiniz tercüme edin.

Stalinin Şatosunun büyüklüğünün bir misali.

1993 - 1999 yıllarda Moskova yakınlığındakı Stalin şatosu PKK üssü olarak kullanıyordu. Şatonun büyüklüğünün düşünki bir kaç yüz (belki de bin) kişi orada yaşıyor ve askeri ve ideolojik eğitim görüyordu. Sonra 11 Eylül saldırılıarı arefesinde kayb oldular. Bir kısmı Kazakistana bir kısmı diğer yerlere dağıtıldı.

Sitelerde Paylaş

Beriya ve Stalin devrindeki erkek bayan ilişkilerine ışık tutacak kitap sayısı yüzlercedir (rusca)

Ama şurada benim size belge sunacak ve onu tercüme edecek vaktim yok isterseniz size rusca link vereyim kendiniz tercüme edin.

1993 - 1999 yıllarda Moskova yakınlığındakı Stalin şatosu PKK üssü olarak kullanıyordu. Şatonun büyüklüğünün düşünki bir kaç yüz (belki de bin) kişi orada yaşıyor ve askeri ve ideolojik eğitim görüyordu. Sonra 11 Eylül saldırılıarı arefesinde kayb oldular. Bir kısmı Kazakistana bir kısmı diğer yerlere dağıtıldı.

Yalancılık yapmaktan başka bir şey söylemiyorsun.

Kitap ne ya?

Örümcek adam hakkında da yüzlerce kitap var, bu onu gerçek mi yapıyor?

Stalinin kullandığı tüm büyük binalar yönetim için tasarlanmıştır.

Modeli kremlinle aynıdır.

Almanlara karşı savaşta tasarlandı.

Sadece moskovada değil bir çok yerde bu binalar tasarlandı.

Sen bu binaları ne amaçla lanse ediyorsun.

Sen gerçekten komünizm karşıtlığı için herşeyi yapabilirsin.

Sitelerde Paylaş

ne enteresan şeyler anlatıyorsunuz...

ben koministlerin yaptıkları yanlışlıkları değilde komunizm fikrinin yanlışlıklarını görmeyi daha faydalı bulurum...

Kimse aç kalmasın herkes eşit şartlarda yaşasın kimi fakirlikten sürünürken kimi Zenginlik içinde yüzmesin demek çokta kötü değil gibi ama demi...

Sitelerde Paylaş

ne enteresan şeyler anlatıyorsunuz...

ben koministlerin yaptıkları yanlışlıkları değilde komunizm fikrinin yanlışlıklarını görmeyi daha faydalı bulurum...

Kimse aç kalmasın herkes eşit şartlarda yaşasın kimi fakirlikten sürünürken kimi Zenginlik içinde yüzmesin demek çokta kötü değil gibi ama demi...

bastan beri bunu soyluyorum adamlar hala stalin bubu oldurdu ustelik kanitimda yok diyor

Sitelerde Paylaş

bastan beri bunu soyluyorum adamlar hala stalin bubu oldurdu ustelik kanitimda yok diyor

Stalinin yaptıklarının kanıtı mı?

Ben zarf sisteminin kanıtını söyledim.

Yoksa Stalin sisteminin kanıtını bulmaya ne gerek var. Kruşev devrinde yapılan mahkemelerce on binlerce kişi beraat etmişdir ....... malesef ölümlerinden sonra..........

Ayrıca sistemin eleştirisine gelince başta planalan SSCB askeri kommunizm planlanıyordu. Fakat şunun baş ideologlarından Sverdlovun (1919) ölümü şu planı erteletdi. Bazıları yine kurma peşinde oldular fakat öyle sanılan kadar kolay olmadığını gördükden sonra şimdiki Çinin ekonomik modeline benzer bir sistem kurdular sonra o sistem de dağıtıldı.

Kimse aç kalmasın dediğiniz ülkede 70 lere kadar açlık vardı. Dünyada açlıkla katliama uğramış ender halkalrdan birisi de SSCB halklarıdır. Holodomor, 30 larda olan ölümler şunun kanıtıdır.

Ayrıca savaş yıllarındakı açlığı doğal kabul edersek (ne hikmetse parti üyeleri ve Merkez Komite üyelerinin yanına bile uğramamış o zamanlar bile)

Materialist bilinç savaş sonrası yapılabn binalardan yazıyor ama ben dediğim lüks sembolu binalar savaş öncesi yapılmış 30 larda. Halk açlıktan ölürken Merkez Komite üyeleri için lüks binalar yapılmış..........

Ayrıca Hocanın bir fıkrası var

Bir gün Hoca Nasreddinin yaşadığı şehre bir kadı tayin olunmuş. Şu kadı yemek yemeği hoşlarmış ayrıca yemek tarifi veren insnlara büyük bahşişler veririmiş. Bir gün Hoca hem bahşiş almak hem de kadının gözüne girmek amacıyla gelmiş ve ben bir yemek buldum demiş. Kadı nasıl yemek sorarken o da sarımsağı bala batırarak yemek demiş.

Neyse bahşişi almış gitmiş ve akşamleyn kadı şu yemeğin tadına bakmak istemiş ve ağzına alır almaz tükürmüş ve acilen Hocanı bulmalarını emr etmiş. Hoca getirilmiş ve şuna şimdi şu icad ettiğin yemeğin tadına sen bak denilmiş. Hoca tadına bakmış ve demiş

Ben ne yapayım ki şunun nazariyyesiyle (teorisi) ameliyyesi (tatbikatı) bir birine uymuyor.

Şimdi komunizm öyle bir şey.

Size askeri komunizmin nasıl olduğunu anlatım.

Erkekler ve bayanlar ayrı ayrı askeri karakol türünden bir yerde yaşıyorlar ve her kes emekle meşgul.

Birlikdeliklerinden doğan çocuklar da kreş ve bebek evi türünden yerlere veriliyor ve orada eğitiliyor.

Şu karakollarda da onların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Zaten karakolda ne ihtiyaç olacak ki yemek, giysi iş bitti.

Şimdi can alıcı sorular şu şu sistem insan fıtratına uygunmu? Askerde olarken bile gün sayıyorken insan ömrünün tümünü nasıl şöyle geçirecek.

Ayrıca şu problemi de çözmemişlerdi birliktelik nasıl olacaktı aile tipli yoksa kim kiminle isterse öyle olacaktı. 20 li yıllarda Sibiryada şöyle bir bayanların devletleşdirilmesi ve aile müesiseinin kaldırılması istikametinde işler aparılmış ve acı sonuçları olmuştu. Yani zuhrevi hastalıkların yaygınlaşması. Babalrın evlatlardan imtina etmesi sonucu bir tek anne umuduna kalan yavrular, anneler bile kabul etmemesi sonucu sokağa atılan bebekler, çöplükden çıkan onlarca bebek cesedi ve kalitesiz tıbb hizmeti nedeniyle kalitesiz kürtajın sonucu olarak sağlığını kayb etmiş genç kadınlar, ve ayrıca sayısız taciz olayları Komunist partiye şu konseptine yeniden bakmaya zorladı.

Şu bir fıtratı zorunluk

İkincisi her şey sanıldığı gibi değil her kes eşit ama, şimdi şu kommunaın bir başı olmalı. şurada bir ağır emekle meşgul olanlar varken belgelerle kağıtlarla çalışan öğretmen, doktor mühendis gibi dah kolay işlerle uğraşanlarla bir yerde kpmür ocaklarında, taş ocaklarında, inşaatda çalışanlar da olacaktı. Şimdi kim ağır işleri kim hafif işleri seçecekti.

Eşitliğe zıdd olan tarfılarından birisi de şuydu.

Üçüncü insanların hepsi aynı değil ki, hırslı olanı, tenbel olanı, çalışkanı, kıskancı, hasetçisi bilmem nesi var hepsinE NASIL EŞİT MÜAMELE EDCEKSİNİZ. Ayrıca Sibiryasında soğuta Özbekistanda sıcakta Kafkaslarda mulayim iklimde çalışanları ver. Yani her şety eşit iklimi nasıl eşitleyeceksiniz.

Dağda dah zorlu koşulda işleyen varken bir dah düzlük yerde daha rahat koşulda çalışan olacak.

Yani Maonun yaptığı şu sistem tutmaz sonra Komunizmin öteki sistemlerinin nasıl çalışacağına bakalım.

Doğrudur yeni insan yaratmalıyız diye bir slogan atıldı fakat hedef yanlışken ve ona doğru giden yollar da yanlışken nasıl oradan doğru bir şey çıkacak

Sizde böyle bir şarkı vardı sanırsam 15 milyon insan yarattık, evet lafa gelince kolay fakat ameliyyesi şübheli.

Ayrıca Hiç şu komunizmin ideologları da öyle maneviyatı iyi olan insanlar değildi. Mesela Komunist ve İttihad devrimin ideolojik babası ve para kasası Aleksandr Parvus. Komunist partiye yardım için Gorkinin bir dramını yapmışlar. Kazanılan paraları iç etmiş bir kuruşunun da ne partiyr bırakmış ne de Gorkiye hepsni kendi sevgilisi olan Roza Luksemburgla İsviçri tatiline harcamış. Neyse Gorki mahkemeye falan baş vurmak istemiş fakat Luksemburg onu ikna etmiş.

Ayrıca 8 martın yaratıcılarından olan Aleksandra Kolontay Hollivud yönetmelerinin aklına gelemeyecek seviyyede sapıklıklar yapmış.

Leninin troçskinin ötekilerin sapıklıkları yazılsa kitaplar bile yetmez.

Stalini bazı kaçamakları olsa da o sapık değildi daha disiplinliydi.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...