Miki 0 Ağustos 23, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2014 gönderildi düşmanımın düşmanı dostun olamaz islamda aslında - tabi müslüman değilse.... islamda müslüman hariç diğerlerini DOST edinmeyin - beraber dahi oturmayın DER... ama bu nedir böle ? islama en yakın din SAABİİLİKDİR aslında ona bakarsan...git araştır....musevilik ile islamın alakası sadece tevrattan yapılan copy lerden ibarettir....ama islam öncesi saabilik ile nerdeyse bire bir örtüşür. Dost edinmiyorlar destekliyor hak veriyorlar. hristiyanlıkla islamın ne alakası var. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Ağustos 23, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2014 gönderildi (düzenlendi) Dost edinmiyorlar destekliyor hak veriyorlar. hristiyanlıkla islamın ne alakası var. destek vermek-geçici de olsa dostluk kurmak vs.vs.vs HARAMDIR - KURAN DIŞIDIR.....bunu idrak edemiyor musun gerçekten ? hristiyanlık demedim hem....islam SAABİİLİK ile yakındır dedim. Ağustos 23, 2014 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 24, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2014 gönderildi Yahudilere müslümlerin yaptığı zulmü başka hiç kimse yapmamıştır. Müslümler etnik temzilikle yahudileri vatansız bıraktılar, yarımadayı tümüyle araplaştırdılar. Tarih bu kadar yoğun etnik temizlik ve zulüm görmemiş, yazmamıştır. Koca yarımadada birlikte asırlarca yaşamış iki halk birbirine düşürülüp kanlı bir soykırım yapılmış, yahudiler öldürülmüş, köleleştirilmiş, sürülmüş veya zorla müslüman yapılmıştır. Yahudilerin ellerini arkalarına bağlayıp ölüm çukurlarının başında kafalarını nasıl kesip çukurlara doldurduklarını islam tarihçileri kendi ağızlarıyla çok iyi bir bok yemiş gibi anlatırlar. Link to post Sitelerde Paylaş
antisecular 0 Ağustos 24, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2014 gönderildi Yahudilere müslümlerin yaptığı zulmü başka hiç kimse yapmamıştır. Müslümler etnik temzilikle yahudileri vatansız bıraktılar, yarımadayı tümüyle araplaştırdılar. Tarih bu kadar yoğun etnik temizlik ve zulüm görmemiş, yazmamıştır. Koca yarımadada birlikte asırlarca yaşamış iki halk birbirine düşürülüp kanlı bir soykırım yapılmış, yahudiler öldürülmüş, köleleştirilmiş, sürülmüş veya zorla müslüman yapılmıştır. Yahudilerin ellerini arkalarına bağlayıp ölüm çukurlarının başında kafalarını nasıl kesip çukurlara doldurduklarını islam tarihçileri kendi ağızlarıyla çok iyi bir bok yemiş gibi anlatırlar. Sen onu geç şimdi. Konu Nazizim veya Yahudiler değil. Konu şu: Ben diyorum ki , Sovyetler, diktatördü, bol bol insana zulüm etti, Katyn, Solodomor Katliamlarını yaptı, Kırımdaki Türk kardeşlerimizi sürdü, (bunların cogu yolda öldü). bunu ben diyince, komplo teorisyeni veya, yalancı oluyorum. Sen de diyorsun sana kimse bir şey demiyor Şimdi bir toparlama alalım. Yorumların nelerdir? Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 24, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2014 gönderildi Yeni nickini de beğenmedim! Laik olmazsan insan olamazsın. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 24, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2014 gönderildi (düzenlendi) Yeni nickini de beğenmedim! Laik olmazsan insan olamazsın. Madem sorunun komünizmi eleştirmen olduğunu sanıyorsun, antikomünist diye nick alsaydın! Ağustos 24, 2014 tarihinde democrossian tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Robespierre 0 Ağustos 25, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 25, 2014 gönderildi Antisecular, oğlum birşeyin antisi mantisi olmayı bırak. Aklın da ermiyor. Ergen gibi ona karşıyım, buna karşıyım deyip duruyorsun. Adam gibi bir insan ismi al kendine. Bu niye bu kadar zor? Stalin, Nazilerle işbirliği yaptığı için Kırım Tatarlarını sürgün etti. Güvenlik amacıyla. Diktatörlük böyle birşey değil. Bu tip sürgünler o çağlarda yapılıyordu. ABD de, savaşlar esnasında Asyalı nüfusu kamplara toplayıp gözetim altında tutmuştur. Ben komplo teorisi sözüne inanmam. Siyasi analiz ve yorum yapmanın adını komplo teorisi koydular. Ama sen solu üçüncü sınıf emperyalist propagandacılardan dinlemişsin. Zaten sola dönük eleştirilerinin hiç birisi solun düşünsel temelleri ile ilgili değil. Solcular şunu kesti, bunu öldürdü falan. Böyle siyasi eleştiri olmaz. Cahillik etme. Bak o çok diktatör, çok baskıcı dedikleri Sovyetler Birliği tek kurşun atmadan dağıldı. AKP iktidarı hafifçe sallandı, 12 genci sokak ortasında vurdular. Savaşlarda olan olayları anlatarak sosyalizmi eleştiremezsin. Link to post Sitelerde Paylaş
Miki 0 Ağustos 25, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 25, 2014 gönderildi Antisecular, oğlum birşeyin antisi mantisi olmayı bırak. Aklın da ermiyor. Ergen gibi ona karşıyım, buna karşıyım deyip duruyorsun. Adam gibi bir insan ismi al kendine. Bu niye bu kadar zor? Stalin, Nazilerle işbirliği yaptığı için Kırım Tatarlarını sürgün etti. Güvenlik amacıyla. Diktatörlük böyle birşey değil. Bu tip sürgünler o çağlarda yapılıyordu. ABD de, savaşlar esnasında Asyalı nüfusu kamplara toplayıp gözetim altında tutmuştur. Ben komplo teorisi sözüne inanmam. Siyasi analiz ve yorum yapmanın adını komplo teorisi koydular. Ama sen solu üçüncü sınıf emperyalist propagandacılardan dinlemişsin. Zaten sola dönük eleştirilerinin hiç birisi solun düşünsel temelleri ile ilgili değil. Solcular şunu kesti, bunu öldürdü falan. Böyle siyasi eleştiri olmaz. Cahillik etme. Bak o çok diktatör, çok baskıcı dedikleri Sovyetler Birliği tek kurşun atmadan dağıldı. AKP iktidarı hafifçe sallandı, 12 genci sokak ortasında vurdular. Savaşlarda olan olayları anlatarak sosyalizmi eleştiremezsin. Bu kafada bi insanın İslam ı eleştirmeye kalkması çok saçma. Link to post Sitelerde Paylaş
antisecular 0 Ağustos 26, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2014 gönderildi Antisecular, oğlum birşeyin antisi mantisi olmayı bırak. Aklın da ermiyor. Ergen gibi ona karşıyım, buna karşıyım deyip duruyorsun. Adam gibi bir insan ismi al kendine. Bu niye bu kadar zor? Stalin, Nazilerle işbirliği yaptığı için Kırım Tatarlarını sürgün etti. Güvenlik amacıyla. Diktatörlük böyle birşey değil. Bu tip sürgünler o çağlarda yapılıyordu. ABD de, savaşlar esnasında Asyalı nüfusu kamplara toplayıp gözetim altında tutmuştur. Ben komplo teorisi sözüne inanmam. Siyasi analiz ve yorum yapmanın adını komplo teorisi koydular. Ama sen solu üçüncü sınıf emperyalist propagandacılardan dinlemişsin. Zaten sola dönük eleştirilerinin hiç birisi solun düşünsel temelleri ile ilgili değil. Solcular şunu kesti, bunu öldürdü falan. Böyle siyasi eleştiri olmaz. Cahillik etme. Bak o çok diktatör, çok baskıcı dedikleri Sovyetler Birliği tek kurşun atmadan dağıldı. AKP iktidarı hafifçe sallandı, 12 genci sokak ortasında vurdular. Savaşlarda olan olayları anlatarak sosyalizmi eleştiremezsin. Düşünce meselesi göreceli işler. Ne desek bir cevabınız olacak. Sırf siz için değil, tüm ideolojiler, bir şekilde düşünce kısmı temele oturtulabilir. Ben tarihine bakarım. Kapitalizmi, komunizmi, direk çöpe atıyorum bu yüzden. Link to post Sitelerde Paylaş
antisecular 0 Ağustos 26, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2014 gönderildi Antisecular, oğlum birşeyin antisi mantisi olmayı bırak. Aklın da ermiyor. Ergen gibi ona karşıyım, buna karşıyım deyip duruyorsun. Adam gibi bir insan ismi al kendine. Bu niye bu kadar zor? Stalin, Nazilerle işbirliği yaptığı için Kırım Tatarlarını sürgün etti. Güvenlik amacıyla. Diktatörlük böyle birşey değil. Bu tip sürgünler o çağlarda yapılıyordu. ABD de, savaşlar esnasında Asyalı nüfusu kamplara toplayıp gözetim altında tutmuştur. Ben komplo teorisi sözüne inanmam. Siyasi analiz ve yorum yapmanın adını komplo teorisi koydular. Ama sen solu üçüncü sınıf emperyalist propagandacılardan dinlemişsin. Zaten sola dönük eleştirilerinin hiç birisi solun düşünsel temelleri ile ilgili değil. Solcular şunu kesti, bunu öldürdü falan. Böyle siyasi eleştiri olmaz. Cahillik etme. Bak o çok diktatör, çok baskıcı dedikleri Sovyetler Birliği tek kurşun atmadan dağıldı. AKP iktidarı hafifçe sallandı, 12 genci sokak ortasında vurdular. Savaşlarda olan olayları anlatarak sosyalizmi eleştiremezsin. Ayrıca, olayları, sırf savaş var diye ÖRTEMEZSİNİZ. Madem faşistdiler, niye kadın ve cocuklarına dokundunuz? Ne istediniz körpelerden? Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Ağustos 26, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 26, 2014 gönderildi Ayrıca, olayları, sırf savaş var diye ÖRTEMEZSİNİZ. Madem faşistdiler, niye kadın ve cocuklarına dokundunuz? Ne istediniz körpelerden? Siz niye Beni Kureyza kabilesinin bütün erkeklerini katledip kadınlarını ve çocuklarını köle yaptınız? Link to post Sitelerde Paylaş
azer mustafayev 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Stalin ve Lenin katliam yaptılar. Fakat Leninle kıyasda Stalininin yaptığına katliam denmez. Öldürdüğü insan sayısı toplamda 682 000 küsürdür. SSCB de yaşayanlar biliyor. Leninden farklı olarak Stalinin katl ettirdiği insanların bir çoku gerçektende büyük suçlulardı. Fakat şunların içinde küçümsenmeyecek kadar suçsuz insan da olmuştur. Ayrıca ölüm cezasına çarptırılanların karısı cocukları kardeşleri de ölüm cezasına tabi tutuluyordu en iyi ihtimalle sürülüyor ve ya bir kaç yıllık hapse attırılırlardı. Şundan başka ödürülen insanların karıları ve cocukları bir türlü sağ kalsalar bile onlar iş verilmiyor her kes cüzzamlı gibi onlardan kaçıyordu ve onlara acıyan küçük yardım eden birisi de öldürülüyordu. Lenine gelince kendi ülkesi aleyhinde alman istihbaratına hizmet etmiş bir ajandır. Devrim yapmaya gelirken ayrıca tasis edilmiş trenle (alamn hukumet tarafından) İsviçreden gelmiş ve Finlandiyadan Rusiyaya geçiş yapmıştır. Devrimin tüm parasını Alaman istihabaratı (daha doğrusu Rotşildin alaman uzantısı Varburglar) karşılamıştır. Şunlar da veriği para LLoyd Kuin end Company şirketinin başkanı Yakob Şiffin ve Varburgun paralarını Aleksandr Parvus (rus yahudisi aracılığıyla almıştır). Ayrıca Parvus Troçskiyle çok iyi ilişkilerde olmuştur. Parvus hayatının bir kısmını Osmanlıda geçirmişdir Enver Paşa, Talat Paşa ve dönemin maliye bakanıyla çok iyi dostluğu olmuştur. İttihad Terakkinin ilk günlük gazetesi olan yanılmıyorsam adı "Ana yurtmudur nemidir" baş yazarı olmuştur. Rusca bilen varsa kaynak vere bilirim. Link to post Sitelerde Paylaş
antisecular 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Stalin ve Lenin katliam yaptılar. Fakat Leninle kıyasda Stalininin yaptığına katliam denmez. Öldürdüğü insan sayısı toplamda 682 000 küsürdür. SSCB de yaşayanlar biliyor. Leninden farklı olarak Stalinin katl ettirdiği insanların bir çoku gerçektende büyük suçlulardı. Fakat şunların içinde küçümsenmeyecek kadar suçsuz insan da olmuştur. Ayrıca ölüm cezasına çarptırılanların karısı cocukları kardeşleri de ölüm cezasına tabi tutuluyordu en iyi ihtimalle sürülüyor ve ya bir kaç yıllık hapse attırılırlardı. Şundan başka ödürülen insanların karıları ve cocukları bir türlü sağ kalsalar bile onlar iş verilmiyor her kes cüzzamlı gibi onlardan kaçıyordu ve onlara acıyan küçük yardım eden birisi de öldürülüyordu. Lenine gelince kendi ülkesi aleyhinde alman istihbaratına hizmet etmiş bir ajandır. Devrim yapmaya gelirken ayrıca tasis edilmiş trenle (alamn hukumet tarafından) İsviçreden gelmiş ve Finlandiyadan Rusiyaya geçiş yapmıştır. Devrimin tüm parasını Alaman istihabaratı (daha doğrusu Rotşildin alaman uzantısı Varburglar) karşılamıştır. Şunlar da veriği para LLoyd Kuin end Company şirketinin başkanı Yakob Şiffin ve Varburgun paralarını Aleksandr Parvus (rus yahudisi aracılığıyla almıştır). Ayrıca Parvus Troçskiyle çok iyi ilişkilerde olmuştur. Parvus hayatının bir kısmını Osmanlıda geçirmişdir Enver Paşa, Talat Paşa ve dönemin maliye bakanıyla çok iyi dostluğu olmuştur. İttihad Terakkinin ilk günlük gazetesi olan yanılmıyorsam adı "Ana yurtmudur nemidir" baş yazarı olmuştur. Rusca bilen varsa kaynak vere bilirim. Rotachild den bahsetsem Hiç dinlemeyecekleri için , masonları karistirmadan işe oyle eleştirdim . Yoksa komünizm kapitalizmin uydurduğu bir ideolojidir. Gerçi komünizmi eleştirmek için bunlara gerek yok . Ne kadar rezil olduğunu cümle alem biliyor. Islamda ise öldürülen kısının yakınına kötü muamele yoktur komünizm deki gibi. Kişiyi kendisi bağlar . Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi islamda kadını öldüren erkeğe ceza bile yoktur....bırak yakınlarını vs. Link to post Sitelerde Paylaş
Materyalist Bilinç 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Emperyalist sistem propagandalarını gerçekmiş diye sunmayın burada. Komünizm mükemmel bir sistemdi. Çökme nedeni de liberalleşmesi, yani materyalizmden uzaklaşıp idealizme kaymasıdır. Ayrıca söylediğiniz yalanların yanlış olduğu Komünizm sisteminin yok olma şeklinden de belli. Komünizm toplumsal uzlaşı ile yok oldu. Kimsenin burnu kanamadı. Emperyalist yalanlarla çığırtkanlık yaparken açık verdiğiniz yerleri de düşünün. Sanki ellerinde silahlarla kan dökerek can vererek komünizmi insanlar yok etmiş gibi kötüleyip duruyorsunuz. Komünizm insanlara istediğini yine verdi. Sizler her zaman yalancı kalacaksınız. Sovyet devrim liderleriyle uğraşmayı bırakın. Şerefsizlik yapmayın. Link to post Sitelerde Paylaş
RedDragon 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Her ateist komunistmi acaba liberal akp yuzunden birbirimize dusuyoruz desek? Link to post Sitelerde Paylaş
azer mustafayev 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Daha garip detay vereyim şu devrimlerle ilgili. Devrimin üç önemli önderi vardı. Lenin, Sverdlov ve Troçski. Sverdlovun kardeşi Rotşildlerle iş ortağıydı (ayrıca yanhılmıyorsum Federal Rezerv sisteminin kurucularından ve ilk başkanıydı). Troçskinin dayısı Jevatovski Rusyada en önemli bankerlerdendi, Ayrıca ABDdeki işlerinde iş ortaklarıydılar. Brodvay 39 daki gökdelende ofisleri bulunuyordu ve Troçski de devrim öncesi Rusiyaya giderken ofisi şuradaydı. Şimdi daha çarpıcı bir detay. Sverdlov (ismi zaten Yakob), Troçski (gerçek soyadı Bronşteyn), ve Lenin annesinin babasi yahudiydi. Şimdi biri sorar şunlala neden ilgileniyorsun. Neden şuralara geldiğimi açıklayalım. Rusiyada yapılan devrimler. 1. Dil devrimi. (1918 lerde konuşulan ruscayla şu gunki çok farklıdır) 2. Harf devrimi (Lunaçarskinin başkalığında şuna bir kaç yıl çalışılmış ama başarılı olunmamıştır) 3. Eski devrin tarihinin tamamen kötülenmesi Şu listeyi daha da uzatirdim ama İtihad veTerakii ardından gelen hukumet onun kurulmasi yapısı kullanılan politik teknolojiler aynı Osmanlının yıklışında kullanılanla aynı. Sonuçta da Parvusu (gerçek soyadı Gelfand Yahudi Avstruya Macaristan ve ABD istihbaratının ajanı,) şu şahıs hem türk hem de rus devriminin hem parasal hem de ideolojik kaynağı olmuştur. O da parasını Rotşildin adamı olan Yakob Şifften almıştır. Ne garipdir hem devrim yapılmış hem de devrim sonucu şu insanlar şu işden büyük kar götürmüşlerdir. Yani İtihat ve Terakki zamanında sürülmüş ermenilerin varlıklarının büyük kısmı, sonra Hanedanın talan edilmiş emlakı doğal olarak onlara kaldı, ayrıca Musul ve Kerkük petrölleri. Rusiyadan daha kazançlı çıktılar. Neredeyse tüm altın rezervleri Çar ailesinin Varburgların ve Rotşildlerin bankalarında olan parası (şimdiki parayla nerdeyse 16 milyar) ve özel mülke karşı çıktıkları için burjuvazinin talan olunmuş mirasının büyük kısmı. Yani devrim tek ideolojik olay değil hem de ekonomik acıdan çok kazançlı bir iş alanıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
antisecular 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Emperyalist sistem propagandalarını gerçekmiş diye sunmayın burada. Komünizm mükemmel bir sistemdi. Çökme nedeni de liberalleşmesi, yani materyalizmden uzaklaşıp idealizme kaymasıdır. Ayrıca söylediğiniz yalanların yanlış olduğu Komünizm sisteminin yok olma şeklinden de belli. Komünizm toplumsal uzlaşı ile yok oldu. Kimsenin burnu kanamadı. Emperyalist yalanlarla çığırtkanlık yaparken açık verdiğiniz yerleri de düşünün. Sanki ellerinde silahlarla kan dökerek can vererek komünizmi insanlar yok etmiş gibi kötüleyip duruyorsunuz. Komünizm insanlara istediğini yine verdi. Sizler her zaman yalancı kalacaksınız. Sovyet devrim liderleriyle uğraşmayı bırakın. Şerefsizlik yapmayın. Holodomor, Katyn katliamları inkar edilemez. Sizler dogmatik oldugunuz için toz kondurtmuyorsunuz. Bal gibi de, anasını bellediniz dünyanın. Sizler hiç varolmamalıydınız. Link to post Sitelerde Paylaş
Materyalist Bilinç 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Holodomor, Katyn katliamları inkar edilemez. Sizler dogmatik oldugunuz için toz kondurtmuyorsunuz. Bal gibi de, anasını bellediniz dünyanın. Sizler hiç varolmamalıydınız. İnkar edilemez olsaydı uluslararası mahkemeden karar çıkardı. Dangalak herif. Dedikoduyla değirmen döndürme işi müslümanalrda çok oluyor. Daha doğrusu teistlerde çok oluyor. Devlet yönetimleri de bunu iyi bildiğinden size sürekli dedikodu malzemesi pompalar. Komünist sistemde dedikodu yoktur. Devlet ne bok yerse halkına paylaşır. Gizli gündem yoktur. Başka bir devletin içinde neler döndüğünü dışarıdan söylüyorlar Üstelik öyle bir devlet ki ABD üzerinde uçak bile uçuramıyordu. Dünyanın yarı coğrafyası kadar büyük bir yeer ve ABD uçak bile uçuramıyordu Ama neler döndüğünü biliyor öyle mi? Yalancılar. Azeriler, Tatarlar, Ermeniler, diğer cumhuriyetlerin bu konudaki söylemlerinin bir anlamı yok. Bir Azeri Azeriliğini korumak için bir dedikoduya tutunmak zorundaydı. Veya bir Tatar da bir dedikoduya tutunmak zorundaydı. Bu dedikodu da merkezi otorite düşmanlığı. Sovyetlerin merkezi hep kötüdür, hep Azeriye (Ermeniye, Tatara ona buna) düşmandır gibi düşünceler. Bunları büyükleri uyduruyor, sokaklarda gayri resmi çocuklar bunlarla yetiştiriliyordu. Böylece kimliklerini korumaya çalışıyorlardı. Bu toplulukların Sovyetlerde eğitim oranları az olduğundan nüfuzları düşüktü. Yani Sovyetlerin merkezine gidecek yetenek ve eğitime sahip değildiler. Dil bilmiyorlardı veya örf adetlerindne arınmamışlardı. Yüzlerce sorunları vardı. Sonra aile yapıları gereği kendilerini devletin parçası göremiyorlardı. Yani Komünist ruh yoktu onlarda. Komünist ruha sahip olmayanların bu konudaki söylemleri geçersiz. Muhalifler çünkü. Link to post Sitelerde Paylaş
Robespierre 0 Ağustos 27, 2014 gönderildi Raporla Share Ağustos 27, 2014 gönderildi Komünizmi mason komplosu sanan süzme oğlu süzme salak çok var. Taşkafa sağın temel tezi budur. Troçki Ittihad Terakki'nin gazetesinde başyazarmış. Gerizekalı. Sen hiç Troçkist gördün mü? Ittihad Terakki'yi faşist kabul ederler. Ayrıca sana bir sır vereyim. Troçki Türkiye'ye geldiğinde ne İtthad kalmıştı ne de Terakki. Troçki Türkiye'ye 1929 yılında geldi. Ittihad Terakki liderleri çoktan yurtdışında vurulup öldürülmüştü. Ittihad Terakki dergisi falan da yoktu. Yalancı dallama. Büyün tezleriniz böyle işte. Yalan dolan, osuruk düşünceler. Gelmiş ciddi ciddi anlatıyor bir de. Rusça bilen varsa gönderecekmiş. He, Ittihad Terakki dergisi Rusçaydı. Yalama. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts