Jump to content

19 safsatasını artık bir çözelim


Recommended Posts

  • İleti 167
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şimdi şu saydığın maddelerden herhangi birisini ele alsak patır patır dökülmeye başlayacak. Mesela Allah kelimesine 2600 küsür 19'un katı diyorsun ya, şimdi işin ayrıntısına girsek ya tamamen yalan olduğu ortaya çıkacak ya da eminim sırf rakam tutsun diye yapılmış sahtekarlıklara rastlayacağız. Yok ekliydi eksizdi şöyleydi böyleydi muhabbetine girilecek. Hatta onlar da olmazsa sistem yanlışı açığa çıkardı, 19'un katı olması gerekiyordu ama ayetlere eklenmiş/çıkarılmış ya da falanca nüshada doğrusu var denilecek... Haa rakamlardan bahsediyorum diye hemen şımarıp sayı işini ciddiye aldığımı zannetme, bahsettiğin rakamlar doğru olsa bile tanrısallığa ilişkin hiçbir anlam ifade etmez bu hep aklında olsun...

Şu hastalıklı durumu ve sahtekarlığı bir türlü anlayamadın gitti...

Hayır yani ateistlerin bulduğu sistemler olmasa bu sayısal sahtekarlıkları da yapamayacaklar, Allah Muhammed'in ıvır zıvır işleriyle uğraşmaktan gökten bir bilgisayar indirmeye fırsat bulamamış, mucize açığa çıksın diye bugünü beklemiş...

Mucizenin anlamı "aciz bırakan"dır ama sanırım Allah meseleyi yanlış anlamış, gönderdiği mucize kendisine inananları aciz bırakıyor gördüğüm kadarıyla... Kuran'ın kendisine inananları saçma durumlara düşürme konusunda mucizevi bir başarısı var gerçekten Kıh kıh kıh :D

Zaten baksana olayın kurgusu bile tek başına çürütüyor 19'u. Allah son ve en üstün peygamberine bu mucizeden bahsetmemiş ve bunun ortaya çıkması için kafirlerin bilgisayarı icat etmesini beklemiş. (Eğer kafirler olmasa böyle bir iddia ortaya atılmayacaktı.) Bunu keşfeden adam kendisinin hem resul hem de muhammedden üstün olduğunu iddia etmiş ve ayrıca yüzlerce yıldır tüm islam âlimlerinin ulemalarin seyhlerin hacilarin hocaların kabul ettiği hadisleri inkar ettiği için murted ilan edilmiş ve öldürülmüş. Ha bir de kendi mucizesini çürüttüğü için iki ayeti de Kurandan atmaya çalışmış.

Not: Evet Kuran mucizevi bir kitap. Çünkü bu kadar saçma bir kitap insan tarafından yazılamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayıpsın ya.

Al bütün liste burada:

http://www.dosya.tc/server34/BHiqSn/AllahSureAyetNoSay_m_.xlsx.html

Al bu da corpus.quran sayımları, karşılaştırman için:

http://corpus.quran.com/qurandictionary.jsp?q=Alh#%281:1:2%29

Not: Corpus 9:129'u da saydığı için 2699 gösteriyor.

  • 2699 times as the proper noun allah (ٱللَّه)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak ben de boş laga luga yok.

Delili yapıştırıyorum. Link veriyorum. vb...

Topiği inceleyenler için yazıyorum.

Yoksa senden bir şey anlamanı beklemiyorum.

Belkide 74:31 gereği 19 sende huzursuzluk yaratıyor ? Kim bilir..

iyi geceler gittim.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tam giderken aklıma geldi.

Şimdi geri zekalının biri gelip "ama efendim corpus quran sitesinde isim kelimesi 19 defa geçmiyor" diye yazmadan cevap vereyim.

Sistem şunu gösteriyor ki yalın kelimeler sayıma dahil edilmiş. Bu istinasız tüm sayımlar için geçerlidir.

"İsimler" sayılmaz...

"onunismi" sayılmaz...

"ismi" sayılmaz.

"isim" SAYILIR.

Corpus Kuran bu AYRIMI yapmadığı için isim sayımlarını 19 olarak vermiyor.

FAKAT Kuran'da

ALLAHLAR yada ONUNALLAHI gibi kelime grupları olmadığı için corpus quran direkt 2698 (19x142) sayabilmektedir.

Not: corpus.quran sitesinin 19la bir alakası yoktur. Hatta sitenin admini 19u savunanları kafir bile ilan etmiş olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak ben de boş laga luga yok.

Delili yapıştırıyorum. Link veriyorum. vb...

Topiği inceleyenler için yazıyorum.

Yoksa senden bir şey anlamanı beklemiyorum.

Belkide 74:31 gereği 19 sende huzursuzluk yaratıyor ? Kim bilir..

iyi geceler gittim.

Boş laga luga yok mu? İnan bana ben hayatımda bu 19 zırvası kadar boş bir iş görmedim. Hiç kimseye bir faydası yok. Evet insanların bilim yerine böyle boş hesap kitap işleriyle uğraşması beni huzursuz ediyor. Koskoca kainatın yaratıcısı bana mucize diye ilk çağdan kalma numeroloji safsatasını sunuyorsa da ben ona güler geçerim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANTİATEİST,

Tam olarak dediğim gibi ekliydi eksizdi şöyleydi böyleydi muhabbetine girdin farkındaysan.. Tabi Tevbe suresinin son iki ayeti de çıkarılmış vaziyette sayılıyor... :D

Malın birisi bunları gerçekten ciddiye alıp saysa kim bilir daha ne yamuklar çıkar :)

Bu arada hala aklında değil mi bir önceki mesajda yaptığım uyarı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevdiğim bir kardeşimin yazısını paylaşmak istiyorum. Kendisinden izin almadım ama izin vereceğinden kuşkum olmadığı için yapıştırıyorum buraya:

Yaratıcının varlığından hiç şüphem yoktu. Zamanla evrendeki işaretler ile zaten olduğuna inandığım YARATICI ile ilgili SOMUT DELİLLERE ulaştım. Artık sorgulama sürecimde KUŞKUM olmayacak bir ONAYIM vardı.

İleride karşıma çıkacak farklı fikirler karşısında beni DİK TUTACAK sağa sola savrulup Allah ı inkar noktasına geleceğim bir durum söz konusu bile olamazdı. Zerre kadar da şüphem kalmamıştı.

Gerçekten bilimin ışığında hayatın anlamı ile ilgili çok önemli bir başlığı DELİLLENDİREREK kendim için kanıtlamıştım. Bu sonradan düşündüğümde benim için çok HUZUR verici bir duygu olmuştu.

Tamam YARATICI vardı fakat onun insanlara MESAJI olduğu iddia edilen kitaplar da acaba gerçekten ONUN MUYDU?

Onun katından olduğu öne sürülen RİVAYETLER ve KUTSAL KİTAPLAR bizi hayatın anlamı konusunda doğru cevaplara ulaştıracak araçlar mıydı?

Sorgulama sürecimde karşıma çıkan HADİSLER de ki ÇELİŞKİLER, VİCDANIN kabul edemeyeceği kötülük emirleri ve Kuran ile karşı karşıya gelen hükümleri beni HADİSLERİN yaratıcı kaynaklı olamayacağı sonucuna ulaştırdı.

Acaba Kuran ın da benzer durumları var mıydı? Acaba Kuran da ilk planda HADİSLERDEN ayrı bir yerde dursa da ATEİSTLERİN eleştirilerini hak edecek kadar kötü bir KİTAP MIYDI?

Hadislerin dinin kaynağı olamayacağına karar verdikten sonra Kuran ile baş başa kalmam bu kitabın bir çok ilginç ve inanılmaz özelliğine tanıklık etmeme zemin hazırladı.

Evet Kuran ORTAK KOŞMA günahı üzerinde duruyordu ve en büyük suçun bu olduğunu bas bas bağırıyordu. Ayetler Allah ı BİRLEMEYİ, onun ALTINDA EFENDİLER edinmemeyi, sadece Allah ı ÖVMEYİ ve sadece ondan YARDIM DİLEMEYİ emrediyordu. ÖZGÜR bir BEYİNE sahip olma yönünde ÖĞÜTLER içeriyordu. Bizleri Allah tan başka kimseye MUHTAÇ KILMAYACAK formüller ile ŞİFA olacak REÇETELER içeriyordu.

Evet ÇELİŞKİ olarak görülen bölümleri Kuran bütünlüğünde değerlendirdiğimde ÇELİŞKİ OLMADIĞINI görülüyordu.

Evet KAVRAM çarpıtmalarını değerlendirdiğimde gerçek anlamlarını görebiliyordum.

Evet Kuran İslam ın BARIŞ dini olduğunu, fikir özgürlüğü, adalet, yardımlaşma, inançlara saygı, saldırılmadıkça kimseye saldırılmama gibi ilkeleri TEVHİD ile bütünleştiriyordu.

Evet Kuran Fizik, biyoloji, arkeoloji, astronomi, kimya, tıp, meteoroloji gibi bir çok BİLİM dalı ile insan İLMİNİN ötesinde söylemleri yüzyıllar öncesinden NOKTA ATIŞI ile tutarlı bir şekilde ifade ediyordu.

Allah kitabını anlamsal olarak tutarlılığı test edilebilecek şekilde de koruyacak bir özellik ile dizayn etmişti. Aslında söylediklerine ve iddialarına bakınca büyük bir kütüphaneyi dolduracak kadar büyük olması gereken bir kaynak CÜMLE KOMBİNASYONLARI ve DİL KULLANIMINDA Kİ inanılmaz dizaynı sayesinde yaklaşık 600 sayfa ile işi bitirmişti. Dünyanın gelmiş geçmiş hiç bir kitabında yukarıda ki özellikler yoktur.

Bu özellikleri bir de DNA mıza kodlanmış doğuştan gelen donanımlarımız ile birleştirdiğimizde zaten inanılmaz bir BİLGELİĞE ulaşabilecek malzemeyi Allah bizlere vermiştir.

Tarih boyunca hem yaratıcının varlığı ile ilgili somut delillere sahip olmuş hemde Kuran ın her çağa hitap eden yönü sayesinde yine kitabı onaylamış insanlar elbette olmuştur. Bu insanlar bilgileri ölçüsünde sorumlu olacaklar ve gördükleri delillere tanık olma cesaretleri göstermeleri onların başarması için yetecektir. Anlayamadıkları kavrayamadıkları bölümleri YARATICILARININ ilimlerini arttırması dilekleri ile zamana bırakabileceklerdir.

Ben ve bizde şu anda yaşayan insanlar olarak eğer delillere yeterli değeri vererek tanıklık edebilecek cesareti ve azmi gösterirsek ve bunu ömrümüzün sonuna kadar taşıyabilirsek bu bizi kurtaracaktır.

Yukarıda geçirdiğim süreçte izlenim ve duygularım beni ŞİRKTEN kurtarmıştır. Allah ın büyük bir lütfudur bu. İnşallah bu sorumluluğu kaldırcak gücü Allah bana verir

Ama Kuran ın İLGİNÇLİĞİ bitmemişti. En büyük MATEMATİKÇİ olan Allah EVRENDE kullandığı DİLİ kitabına da almıştı. Asal bir sayı olan 19 sayısı üzerine kurulu bir delil çıkmıştı ortaya. Geçmişte ki insanların bilgisi RABBİM katındaydı elbette.

Karşıma Kuran ı yeterli gördükten sonra Kuran ın önceleri bana garip gelen ama sonraları büyük bir resmin önemli FIRÇA DARBELERİ olduğu açığa çıkan bölümleri bu sayının verileri ile inanılmaz anlamlanıyordu.

BAŞLANGIÇ HARFLERİNDE ki KASIT olduğu çok açık 19 ilişkileri, Başlangıç harfli ve harfsiz sureler arasında ki ayet sayılarının 19 ile ilişkisi, BESMELENİN iç yapısı ve Kuran bütünlüğündeki yeri, (numaralı numarası olması ve 9. sure neden olmadığı), Kuran da ki ilginç söylemler (Nuh un yaşı, Lut kavmi ve Yunus ifadesinin ilginç söylem değişimi), neden sure ve ayet ile belli sayılarda bölümlerin olduğu, ayetlerde geçen sayıların 19 la bağlantıları, bazı kavramların geçiş adetleri, 74 surenin bu sayının işlevleri ve verileri ile anlamlanması gibi daha bir çok ayrıntı birleştiğinde Mushaf içerisinde ki metinde eğer bir oynama olsa oluşmayacak KOCAMAN BİR RESİM ortaya çıkıyordu.

Evet bu bir resimdi. Ve bu resim insanların yapamayacağı kadar mükemmeldi.Tıpkı Evrende ki resimler gibi.

Kuran a (dikkat edin Kuran Mushaf değil) eğer bir ekleme veya çıkarma olmuş olsa yukarıda bahsettiğim ve daha bir çok bağlantı darma dağın olacaktı. Ayet ve surelerin yerleri dahi değişmiş olsa yine büyük sorunlar oluşacaktı ve bu sistem bilinmeyecekti.

Artık FATİHA dan başlayan resmi sıralamanın bu karmaşık görünen dizaynının ve sıralamasının NEDENİ benim için çok NET hale gelmişti. Allah ZİKRİNİ KORUYACAĞINI söz verdiği ayetinde ki bilgiyi MATEMATİK ile DELİLLENDİRMİŞTİ.

Bu benim için ne demek sonra sonra daha iyi anlamaya başladım. Kuran ın yukarıdaki bahsettiğim insan ilmi ötesindeki bölümlerine ek olarak kendime dahi ispatlayamayacağım daha bir çok bölüm iç içe geçmeli bir bağ ile yaratıcı tarafından SAĞLAMLAŞTIRILMIŞTI. Artık biliyorum ki örneğin AHZAB suresinin orada olmasını Allah istedi. Artık biliyorum ki anlayamadığım ama ileride belki ben belki de başka nesiller için anlamlanacak bölümler Allah kelamı içerisinde yer alıyordu.

Kimseye bu konu İMANIN BİR MESELESİ diye dayatamam. Yaratıcının varlığı ile ilgili SOMUT delillerim olduğu gibi Kuran ile ilgili de artık YARATICININ MESAJI olduğu konusunda DELİLLERİM var. Bunun içerisine dediğim gibi MATEMATİK de girdi.

Allah bu mesajını bence seçtiği bir ELÇİSİ ile ortaya çıkardı. Kabul edin etmeyin benim için önemli olan insanların ne dediği değil tanık olduğum bilgidir. Bunlar ile ALAY etmeyen kabul etmese de incelemeden en azından YOKTUR yalandır demeyen insanlara saygım var.

Allah ın kavrattığı delilleri ile bilgi ölçüsünde sorumlu olduğumuzu biliyorum ve ŞİRKTEN arınmış bir FARKINDALIĞIN değerini bilerek farklı kabullerimize alerji duyarak birbirimizde kopmamamız gerektiğini anlıyorum. 19 a inanan veya inanmayan bir kaç insanın OLUMSUZ ve Kuran ile çelişen davranışlarını genelleyip dışlayıcı olmayalım. Israr ile dayatan ve itici tarafları yumuşak bir dil ile gerekirse dışlayalım.

En doğrusunu Allah bilir.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yine bir arkadaşımın 19 üzerine tespitleri. Bu tarz güzel yazıları arşivimde saklıyorum. Selam.

19 konusunda şahsi tespitlerimi ve hislerimi dile getireyim.

1- Bu sistem normal seviyede sayısal ve Arap harf bilgisine sahip insanların test edip, varlığı konusunda kuşkularını ortadan kaldıracak bir yapıda.

2- Bu sistem tanık olunacak anlayışa gelmişsek karşıdaki insanlara kavrayıp ana hatları ile anlatılabilecek bir sistem.

3- Bu sistem Kuran da ki ilginç ve şimdiye kadar mantıklı tutarlı bir açıklama getirilememiş ifadelerinin en mantıklı açıklamalarını sunuyor.

4- Bu sistem matematikçilere gönderilmiş bir yapıda olsaydı hiç bir matematikçi buna itiraz edemez ve nobel ödülüne layık olurdu.

5- Bu sistem ortaya koyduğu verilerle bence en başta samimiyete ve arınmışlığa, ve vicdana hitap ediyor. Bu bağlamda ön bir engelimiz varsa sonradan gelecek delillere adım adım ulaşmamızı engelliyor.

6- 128-129 ve Reşat ın elçiliği meselesi de bu sistemin en vurucu ve kırılması zor olan sonuçlarından. Bence 128-129 meselesi olmasa 19 sistemi gerçekten teslim olanları ortaya koyamayacaktı. Bu diğerlerini inkarcı olarak nitelediğim anlamına gelmesin. Ama bana göre noktayı koymamız için önemli bir parametre. Çünkü gördüğüm kadarı ile 128-129 ile ilgili çekinceleri olan ve bunların ayet olması ile ilgili beklentilerini bir türlü yenemeyen arkadaşlar kendilerini başka yönlere doğru kaydırmaktadırlar. Bana göre 128-129 bizi fırtınalardan savurmayacak olan sağlamlaştırıcı vicdani özellikleri ortaya koymamız için önemli bir teslimiyet testi sunuyor.

7- 19 sistemi insanlara kaçış ve inkar yolları da sunuyor. Bu yollar aslında çok zayıf. Ama kendimizin mucize algısı ile sorabileceğimiz sorular ve bu sorulara verilecek cevapların tatmin edici olmaması kabul etmemek içinde kendimizi kandırmamıza yetiyor. Allah bana göre 19 ayetinin bu özelliğini inanılmaz bir şekilde öyle ayarlamış ki mükemmel bir ayıraç vazifesi görüyor. Kendimi bir kenara bırakıp kibir göstermekten Allah a sığınırım. Ama öyle net görüyorum ki Kuran a ve Allah ın bize gösterdiği yeterince delile rağmen kafamızda kendi algımızla bir mucizeyi arıyor gözüküyoruz. Bu da bazı zaaflarımız olduğunu gösteriyor. Aslında hepimizi zaafları var ama bu zaaflar eğer 19 ayetinin kabul edilmesi zor sonuçlarını kabullenmemizi engelliyor ise o zaman bu bizim için çok sıkıntılı bir durum.

8- Bence 128-129, 19 ayetinin olmazsa olmaz bir parçası. Eğer bu testi geçemiyor isek 19 un bize katacağı önemli bir katkıyı geri çevirmiş olacağız. İleri gitmek isteyenler 128*129 konusunda ki kararları ile tam anlamı ile doğru yapmış olacaklardır.

9- 19 dışında başka bir sayı ile bu sistemi yan yana getiren çalışmaları incelemeye çalışıyorum.Ama 19 ile bulduğum cevapları diğer çalışmalar ile bulamıyorum. Ben 19 ayeti ile Kuran ın sure ve ayet şekline bölümlere ayrılmasının nedenlerini, başlangıç harfi gibi anlamsız gözüken harflerin işlevlerini, Kuran da geçen sayıların ve bu sayılarla ilgili ilginç ifadelerin işaret ettiği yeri, yine sayılar gibi Yunus, Lut kavmi gibi ifadelerin Arapça olarak nenden Kuran boyunca aynı söylenirken bir yerde farklı söylenmesinin altında yatan gerçeği, Besmelelerin 112 tanesinin farklı 2 tanesinin farklı olmasının, 9. surenin başında neden besmele olmadığının cevaplarını hep 19 sistemi sayesinde buldum.

10-74. sure gibi öyle ilginç bir sure var ki, 19 ayeti ile bu sure bir anda bütün bulutları ortadan kaldırıp kendisinin Kuran ın hangi özelliğine işaret ettiğini bizlere göstermektedir.

Sonuç olarak ben 3 özelliğni bir araya getirdiğimde bu 128 ve 129 un Kuran dan olmadığına karar veriyorum.

1- Sayısal veriler ortaya koyulan deliller

2- Rivayetlerde sayısal veriler destekleyen kaynaklar. Bu kaynaklar 6348 ayetten sadede bu ikisi ile ilgili bir tartışma sunuyor. Bana göre sayısal deliller ile bütünleştiğinde çok önemli bir hal alıyor.

3- Keşfedildiği tarihlerde önce tüm Müslüman ülkelerde dünyada kabul görmüş olması ve daha sonra 128*-129 sorunu ortaya çıkınca inkar edilerek topuklar üzerinde geri dönüş olması 128-129 un bu sistemin içerisinde önemli bir ayıraç vazifesi gördüğünün kanıtıdır.

Ben bu üç durumu bir araya gerip kararımı verdim.

19 ayetinin benim kapasitem ile test ettiğim verileri sayesinde gözümde Kuran ile ilgili o kadar müthiş bir resim oluşuyor ki bundan huzur ve mutluluk duyuyorum. Bunu insanlara anlatabiliyorum. En önemlisi de kuşkularımın ortadan kalkıyor ve inancım ile ilgili onayım katlanarak artıyor. Artık hayatım daha anlamlı bir hal alıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hay hay;

İbn Arabiden örnek getiren ve tüm kadim öğretilerin içinden çıkıp heryerde tanrı sentezleyen sevimli beyni maklube aklı virane kardeşim. Sıçarken çıkardığın şey ile parmaklarından dökülen yazılar da üfürmelerin de hapşuruğunda tanrıdan tanrıdan...

Ama yok ben tanrıdan da bahsetmiyorum beynimin yerini daha keşfedemedim diyorsan da, e bizler onu görebiliyoruz. No panic.

Alevilerin kutsal kitaplardan bağımsız versiyonu olup eli oli olayı na dalma da gerisi önemsiz eli oli çekemeyiz şimdi.

BU MUDUR???

yazdıklarımdan tanrıyı sentezlediğimi mi çıkardın?

1-arabi;şeyh-ül ekber iken şeyhül ebter olmuştur,

çünkü yazdıklarını kuranın kaynağından aldığını söylemiş ve "gece yürüyenler" diye bir tanım ortaya atmıştır,

bu tanım ile isra suresini yorumlamış miraç hadisesine islam dışı bir yaklaşım getirmiştir...

hikmetlerin sebepleri isimli eserinde anlattıkları ilginçtir...

bu yolda yürümek insanı islama göre ebter sınıfına sokar...

2-alevilik ile kast ettiğini anlamadım,kusura bakma...

aleviliği tahtacıdan-şi'a ya kadar bilirim ama ne kast ettiğini anlamadım...

3-merak etme,beynimin yerini ve kullanmasını çok iyi biliyorum....

ve şimdi bir özür dilemen gerek,ben"tanrı" pazarlamacısı değilim,sizin gibi tanrı ile masturbasyon yapmayacak kadar zekiyim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu bir mucize artık kabul ediyorum. Şimdi benden ne yapmamı isteyeceksin ?

Bir gün CIA,MOSSAD,MİT bir yarışma düzenlerler.

Afrikanın bir savanasında yarışırlar.

Amaç en kısa zaman da bir zürafa bulup getirmektir.

Önce CIA başlar 10 saniyede bir zürafa bulup getirirler.

Sonra MOSSAD gider 7 saniyede zürafayı bulurlar.

En son MİT gider ve 3 saniyede yanlarında bir fille dünerler.

Adamlar sorar biz sizden bir zürafa istemiştik derler.

Ordan fil "Abi valla billa ben zürafayım... "der.

tarihinde ayyaşgezer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

BU MUDUR???

yazdıklarımdan tanrıyı sentezlediğimi mi çıkardın?

1-arabi;şeyh-ül ekber iken şeyhül ebter olmuştur,

çünkü yazdıklarını kuranın kaynağından aldığını söylemiş ve "gece yürüyenler" diye bir tanım ortaya atmıştır,

bu tanım ile isra suresini yorumlamış miraç hadisesine islam dışı bir yaklaşım getirmiştir...

hikmetlerin sebepleri isimli eserinde anlattıkları ilginçtir...

bu yolda yürümek insanı islama göre ebter sınıfına sokar...

2-alevilik ile kast ettiğini anlamadım,kusura bakma...

aleviliği tahtacıdan-şi'a ya kadar bilirim ama ne kast ettiğini anlamadım...

3-merak etme,beynimin yerini ve kullanmasını çok iyi biliyorum....

ve şimdi bir özür dilemen gerek,ben"tanrı" pazarlamacısı değilim,sizin gibi tanrı ile masturbasyon yapmayacak kadar zekiyim...

kısa sürede tonla ileti yazan kadim öğretilerden dem vuran, arapların tanrısı ayrımını yapanlar genelde zazadır anadolu aleviliğini de dinlerin öğretilerinden önce kadimlikte bulurlar. Hepsi aynı tornadan çıkmış kadar ZEKİ!! dir.

Yani azizim, sizin zekanız da tarzınız da sözlerinizde bu açıdan koca bir hiç gibi duruyor. Her insan kendince zeki görünse de, buradaki tonla insanın bakış açısında beyni yeterince sulanmış mantıktan uzak, düşünce üretemeyen biri olarak algılandığınız konusunda bahse girebilirim. Denemesi bedava tüm üyelere sorun bakalım sizde zeka kırıntısı gören olacak mı?

Nedense, gizil öğretiler ile beyni sulanan kardeşlerin durumu daha vahim. İnsalığın acınası hali budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zavallı senden hala cevap bekliyorum. Tutarlı sayımlarını beklemekteyim. Aynen şu resimde olduğu gibi tutarlılık istiyorum:

OJQ8pD.jpg

Antiateist;

3 saatini ayır da Edip beyin yıllarca savunduğu sisteme ne kadar hakim olamadığını ne denli saçmaladığını gözlerin ile gör.

Keyfi değişkenler ile randomize yaklaşımlar ile her sureden her kelimeden farklı mucize çıkartmak isteyenlerin trajedisi sizi de sıkmadı mı bilemiyorum. Bu isim sayma konusunda daha neyi nasıl baz aldığını her defasında formül değiştirse dahi o formülü dahi bilemediğini, ne zaman ekli ne zaman eksiz olacağını ve hatta olası sahtekarlıklarda dahi tutmadığını gayet net açıklayan hoş bir videodur yukarıdaki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kısa sürede tonla ileti yazan kadim öğretilerden dem vuran, arapların tanrısı ayrımını yapanlar genelde zazadır anadolu aleviliğini de dinlerin öğretilerinden önce kadimlikte bulurlar. Hepsi aynı tornadan çıkmış kadar ZEKİ!! dir.

Yani azizim, sizin zekanız da tarzınız da sözlerinizde bu açıdan koca bir hiç gibi duruyor. Her insan kendince zeki görünse de, buradaki tonla insanın bakış açısında beyni yeterince sulanmış mantıktan uzak, düşünce üretemeyen biri olarak algılandığınız konusunda bahse girebilirim. Denemesi bedava tüm üyelere sorun bakalım sizde zeka kırıntısı gören olacak mı?

Nedense, gizil öğretiler ile beyni sulanan kardeşlerin durumu daha vahim. İnsalığın acınası hali budur.

bizde zeka kırıntısı yok...

çünkü biz kırıntılar ile avunacak zamanı geçtik...

çok basit bir şey söyleyeyim...

avrupada yıllarca engizisyon ile avlanan cadılar ve büyücülerin ortak adı nedir?

bu ortak adın temelinde ne vardır?

hadi seni yormayayım...

bilimselliğine kurban olduğunuz avrupa bu gün büyücülüğe adına maji,büyücüye majisjen der,

magi ler ise kadim keldanilerin üzerine mor renkli atkı takan cübbeler giyen elemanlardır,

mor renk ise sırra,yani mor ötesine vakıf olduklarını belli eder...

ne gariptir ki akademik kıyafet olarak kabul edilen cübbeler ve üzerinde kullanılan reklerin temellinde bu ezoterik bilgi vardır...

ayni sistem,tüm mistik örgütlenmelerin kıyafetlerinde mevcuttur...

krıptolojinin beraberinde kullanılan sembolizma üzerinde azıcık kafa yorabilseniz,gelişmiş ülkelerdeki sembol ve renklerin akademik hayatta ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz...

ve tespitin çok doğru,metafizik-ezoterizm zeki adamların işidir,

kırıntılar ile uğraşanların değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş

hadi seni yormayayım...

bilimselliğine kurban olduğunuz avrupa bu gün büyücülüğe adına maji,büyücüye majisjen der,

magi ler ise kadim keldanilerin üzerine mor renkli atkı takan cübbeler giyen elemanlardır,

mor renk ise sırra,yani mor ötesine vakıf olduklarını belli eder...

Yahu adamdaki mantığa bak, mor giyenler morötesine vakıfmış. O zaman kızıl giyenler de kızıl ötesine mi vakıf oluyorlar? Yani belirli bir renk elbise giymekle insanların birden zihni algısı açılıyor, bir şeylere vakıf oluyorlar, ha? Yahu sen nasıl bu kadar salak olabildin, yüksek bir yerden falan mı düşürdüler seni?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Antiateist;

3 saatini ayır da Edip beyin yıllarca savunduğu sisteme ne kadar hakim olamadığını ne denli saçmaladığını gözlerin ile gör.

Keyfi değişkenler ile randomize yaklaşımlar ile her sureden her kelimeden farklı mucize çıkartmak isteyenlerin trajedisi sizi de sıkmadı mı bilemiyorum. Bu isim sayma konusunda daha neyi nasıl baz aldığını her defasında formül değiştirse dahi o formülü dahi bilemediğini, ne zaman ekli ne zaman eksiz olacağını ve hatta olası sahtekarlıklarda dahi tutmadığını gayet net açıklayan hoş bir videodur yukarıdaki.

19 üzerine yapılan tüm eleştirileri biliyorum ben. Burada Edip'in ufak bir dalgınlığı olmuş, bundan yola çıkarak Edip'in bir şey bilmediğini söylemek haksızlık olur.

19 sistemi Amerika'dan Rusya'ya, İran'dan Asya'ya kadar bilinen geniş çaplı bir şey.

Yani yanlış bir algı var bunu belirtmek istiyorum, 19 sisteminin Edip'le bir alakası yok. Sadece Türkiye'de bununla ilgili kitapları olduğu için sanki 19 sistemini bulan keşfeden Edipmiş gibi algılanıyor.

Buradaki konu VAHİD sözcüğünün Elifle mi yoksa Elifsiz mi yazıldığı.

Nitekim 19 sistemi VAHİD sözcüğünün "elif" ile yazılmasını ön görmektedir.

Halis bu konuda Edip'den tarihi bir delil istiyor. Edip veremiyor sanırım.

Edip'in veremediği örnek daha sonra video halinde sunularak verilmiştir.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...