Jump to content

İslam ve Nazilik


Recommended Posts

İslam: Allah adlı bir tanrıya ve Muhammed adlı temsilciye koşulsuz uyma Kültü.

Nazilik: Alman Irkının (Beyaz Irkın) üstünlüğüne ve Hitler adlı lidere koşulsuz uyma Kültü.

Nazi mottosu: Heil Führer

İslam Mottosu: La ilahe illallah Muhammad resulullah

Nazi selamlama şekli: Sağ el ileri ve 45 derece yukarı

İslam selamlama şekli: Sağ el kalbe kafa ileri eğik

Nazi Selamı: Heil Hitler, Sieg Heil

İslam Selamı: Selamın Aleyküm

Nazi sembolü: Kamalı haç.

İslam sembolü: Hilal Ay

Nazi öncelikli hedef ölüm kitlesi: Yahudiler

İslam öncelikli hedef ölüm kitlesi: Yahudiler ve diğerleri

Nazi Kıyafeti: Erkek ve kadınlar için gömlek, ceket, pantolon, kravat gibi parçalardan oluşan resmi ve tek tip kıyafetler. Üniformalar.

İslam kıyafeti: Erkekler için dize kadar uzun entari, altta şalvar ve başta fes. Kadınlar için iki parçalı yüzü kapatan çarşaf veya uzun palto ile türban.

Nazi renkleri: Erkekler ve kadınlar için ağırlıklı koyu renkler

İslam renkleri: Erkekler için beyaz kadınlar için koyu renkler.

Nazi yüz ve saçları: Tıraşlı yüz, kısa saçlar. Kadınlarda dağınık olmayan toplu saçlar.

İslam yüz ve saçları: Erkeklerde tıraşsız yüz ve dağınık saçlar. Kadınlarda çarşafta uzun, türbanda toplu saçlar.

Nazi hedefi: Dünyayı nazileştirmek.

İslam hedefi: Dünyayı islamlaştırmak.

Nazi savaş metotları: Kadın çoluk çocuk yaşlı ayırt etmeden savaş amaçları doğrultusunda herkesin infazı.

İslam savaş metotları: Kadın çoluk çocuk yaşlı ayırt etmeden savaş amaçları doğrultusunda herkesin infazı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunlar yüzeyel benzerlikler.

Bu konuya ben bu forumda 12 yıl önce değinmiştim. Onu aşağıya alıyorum.

Benzerlikler çok daha derin ve tehlikeli...

February 22 2002 at 9:43 AM HACI (Login )

ISLAM VE NAZIZM

Islam ve Nazizmi, birbirlerine benzemeyen, 1400 yillik zaman dilimi ile birbirlerinden ayrilmis tumuyle farkli iki egilim olarak dusunebilir, aralarinda iliski kurmayabilirsiniz. Ben Islam ve Nazizm arasinda bazi ilginc ve beklenmedik benzerlikler olduguna inaniyorum. Bu iletimde Almanya'da Nasyonel Sosyalizmin iktidara gelisi ile, 1400 yil once Arabistan'da Islam'in dogusu ve hizla yayilisi arasinda oldukca paralel benzerliklerin oldugunu kanitlamaya calisacağım.

1930'lu yillarin basinda Hitler, Almanyadaki sosyo-ekonomik bunalimdan yararlanarak, kendi irkci ideolojisini yaymaya baslamistir. Once bir parti kurmus ve hemen ardindan kendi gibi dusunen irkci Nasyonel Sosyalistleri partinin ust kademelerine yerlestirmeye baslamistir. Nasyonal Sosyalist'ler secimlere katilmis ancak cogunlugu elde edemedikleri halde, cesitli entrikalarla iktidari ele gecirmeyi ve daha sonra ideolojilerini giderek artan bir etkinlikle yaymayi basarmislardir. Himmler'in kumandasinda SS lerden olusan polis gucu, Nazi doktrininin Alman toplumunun her tabakasinda uygulanmasi icin buyuk bir cosku ile calismis ve bunda cok basarili olmustur. Cogunluk bastirilmis ve degil sesini duyurmak, sesini bile cikaramaz hale getirilmistir. Hitler, Goring ve Himmler, diger arkadaslari ile birlikte Nazizmin yerlesmesi ve iktidara gelmesi icin gerekli ne varsa yapmaktan cekinmemislerdir. Cogunlugun tasvibini alamayan ama, son derece inancli ve dogmatik bir avuc Nazi, sonunda butun Almanya'yi ellerine gecirmeyi basarmis ve ilk is olarak Yahudi'lerin ellerinden vatandaslik haklarini almislardir.

Goruldugu uzere Islam'la Nazizm arasindaki benzerlik gercekten oldukca ilgincdir.. Muhammed de hemen hemen ayni taktikleri izleyerek Islam'i pagan Arap'lar arasinda yaymakta son derece basarili olmustur. Muhammed ve ilk Musluman'lar ne calisir ve tutarsa onlari denemislerdir. Pagan Araplari cesitli sekillerde ikna etmeyi ve kandirmayi basarmislardir. Inanclarini yaymak ve Arap toplumuna hakim olmak icin her yolun mubah olduguna inanan Muhammed ve ilk Musluman'lar, yalan soylemekten, cinayet islemekten, yollari tutup harac kesmekten ve soygunculuk yapmaktan cekinmemislerdir.

Muhammed iktidari kesin olarak eline gecirdikten sonra, Yahudi'lere karsi olan tutumunu hizla degistirmis, Musluman olmayanlari bazi haklardan mahrum etmistir.

Goruldugu uzere Islam ile Nazizm arasindaki benzerlikler sanildigindan daha coktur.

Peki bu benzerliklerin ne gibi bir anlami olabilir? Ikisi ayni sey degildir. Biri dindir, digeri ise asiri ve sapik bir ideolojidir.. Biri su anda dunyada yaygin bir egilimdir. Digeri ortadan kalkmistir.. Nazizm ile Islam arasinda bazi benzerlikler oldugunu iddia etmek biraz gulunc değil midir?

Bence hic de gulunc degildir. Herseyden once, Nazizm ortadan kalkmamistir, sagdir ve sihhati fena degildir.

Hitler ve Naziler, Muhammed ve Musluman'larin Islam'i yaymak icin uyguladiklari butun taktikleri denemislerdir. Kucuk bir azinlik olmalarina ragmen, cesitli entrikalarla iktidara gelmeyi basarmis ve daha sonra kendilerini iktidara getiren basamaklarin tumunu zorla teker teker ortadan kaldirmislardir. Gercek yuzlerini iktidara kesin olarak geldikten sonra gostermislerdir.

Nazi'ler dunyada buyuk bir infiale neden olmuslardir. Islam ise boylesine bir tepki ile karsilasmamistir. Cunku o zamanin kosullari Islam'in yayilmasi icin cok musaitti. Islam 19 veya 20nci yuzyillarda baslayan bir din olsaydi, kucuk bir kult olmaktan oteye gidemezdi.

Nazizm aramizda hala yasamaktadir. Amerika ve Avrupa da dazlaklar, KKK ve beyazlarin ustunlugunu savunan irkci kultler mevcuttur ve bu sapik dusuncelere inananlarin sayisi giderek artmaktadir.

Islam Bati gozunde sapik bir ideolojiyi temsil etmektedir. Hristiyan'lar kendi sapikliklarini gormezlikten gelmektedirler. Ayrica, yalniz Hristiyan'lar degil, Bati deist ve atesitleri de Islam'i sapik bir egilim olarak gormektedirler. Islam yine de, Nazizmin yaptigi gibi, Bati'da sessizce yayilmasini surdurmektedir. Bati'lilar nasil birer ikiser Nazi oluyorlarsa, oyle Musluman olmaktadirlar.

Her ikisi de Bati icin asiri egilimi temsil etmektedir. Sessiz ve derinden giderek, uygun kosullarin gelismesini beklemek ve uygun kosullarda iktidari bir hamlede ellerine gecirmek, Islam ve Nazizmin oldugu kadar, komunizmin de basari ile uyguladigi bir taktikdir.

Bati icin Islam'in en korkutucu yonu genel olarak fanatik bir din olmasidir. Musluman'lari olumle korkutmak mumkun degildir. Ayrica Islam'in yayilmasini onlemek de pek imkan dahilinde gibi durmamaktadir.

Kendi dinlerinden ve toplum icindeki konumlarindan memnun olmayan, cogu sapik, katil ve hirsiz Hristiyanlar Musluman olmaktadirlar. Topluma ve begenmedikleri geleneklere karsi tepki gosteren bazi sapik insanlarin irkci ve Nazi olmalari gibi..

Gelecek insanlara hem zenginlik ve ustun bir medeniyet, hem de zulum ve buyuk felaketler getirecektir. Zenginlikte ve ustun medeniyette degil belki ama, zulum ve felaketlerde Islam'in rolu buyuk olacaktir. Nazizm ve irkcilik, sporadik bir iki terorist etkinlikte bulunabilir. Islam kadar genis bir tabana ve kaynaklara sahip olmadiklarindan, bu egilimlerin neden olacaklari katastrofiler oldukca sinirli kalmaya mahkumdur. Bazi Islami teroristler ilerde, Bati'ya saldirmanin cesitli yollarini bulacaklar, sayisiz insan kaybina neden olacaklardir.

Dunya giderek degismektedir. Bati demokrasisi ve ozgurlugu de degisim icindedir. Islami teroristler bu degisime hiz kazandirmislardir. Ornegin Amerika artik eskisi kadar ozgur bir ulke degildir. Bireysel ozgurluk onemli olcude kisitlanmistir. 11 Eylul herseyi degistirmistir..

Hic dusundumuz mu? Ikinci Dunya Savasini Nazi'ler kazansaydi nasil bir Dunyada yasiyor olacaktik? Afganistan, Arabistan ve Iran'daki Islami rejimlerle, Almanyadaki eski Nazi rejimi arasinda onemli benzerlikler oldugunu gormuyor musunuz? Butun dunyanin Islami bir rejimle idare edildigini dusunun!

Islam'in ulkemize hukmetmesine ve iktidara gelmesine asla izin verilmemelidir.

Bir din ve inanc sistemi olarak kaldigi surece Islam, tehlikesizdir. Ama esas amacinin hizla yayilmak ve cesitli stratejilerle iktidari ele gecirmek oldugu asla unutmamalidir... Ekonomik ve Siyasi Islam'a yasama sansi verilmemelidir. Cagdas kanunlar araciligi ile, onlari gordugumuz her yerde durdurmakla yukumlu oldugumuz unutulmamalidir..

Nazizm ve Islam arasindaki benzerliklerin tesaduflerden ote, bazi sosyal nedenlere dayandigi ve her turlu asiri egilimlerin birbirleri ile herhangi bir sekilde ilgili oldugu, asla unutulmamalidir.

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...

İslam, Nazizm ile bir çok benzerlikler paylaşır. Her iki cereyân da ateşli, irrasyonel, söndürülemez bir Yahudi düşmanlığına sahiptir. Her iki akım da bir Üstün Irk teorisine sahiptir. İslam söz konusu olduğunda, Müslümanlar en iyi insanlar kabul edilir. Oysa gayri Müslimler Untermenschen ya da alt insanlara eşdeğer bir kategoride yer alır. Gayrimüslimler, politeistler, inançsızlar pislik olarak kabul edilirler. Gayrimüslim olan hepimiz ceza görmeden Müslümanlar tarafından öldürülebiliriz. Bu, Şeriat Kanunu çerçevesinde bir suç olarak bile kabul edilmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizin ne nazilikden ne de islamdaqn haberiniz var.

Mesela Hilal islamın sembolu değil. Türkler islamı kabul etdikden sonra türklerin bu sembolu "islamlaştı"

Nazilikde ingilizler de beyaz ırkdandır yani yalnız almanlar değil

Ne nazilerin ne de müslümanların hedef ölüm kitlesi yahudiler değil. Naziler ve yahudilerin ilişkisi karmaşıktır. Mesela kimse bilmez ama "insancıl" Poloniya almanlardan daha önce yahudi kırımına başlamış. Yani şu teziniz de çürük.

Nazi uniforması diye bir şey yok uniforma nasist partisi hücum destelerinin uniforması olur ve şunların da ordu görevini üstlendiğini dikkate alsak tüm ordularda olduğu gibi onların da uniforması var. İslamda giysiye hiç bir standard yoktur. Erkek ve kadın için avret yerlerini örten ve beden hatlarını dışa belli etmiyen her türlü giysi kullanıla bilir.

İslamda saçın dağnık olması diye bir şey yok.

Nazilerin dünyayı nazileştirmek diye bir hedefi yok. Yani hem yahudiyle düşman olacak hem de onu nazileştirecek mantıksızlık fışkırıyor.

Selamlaşmaya gelince her bir halkın ideolojinin kendine has selamlaşma şekli ve sözleri var yine tuturmadınız..

Başdan aşağı boş lafdan müteşekkil bir yazı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben farklıymış ya benzermiş onunla ilgilenmiyorum. Bir şey yazacaksınızsa hiç olmazsa azacık da olsa araştırın sallamayın.

Nazilik ve İslam konusunda insan istese de yalan söyleyemez.

Tabi bu gruplardan birine ait değilse :D

Sen bunlardan birine aitsin ve psikolojik olarak bunların ilişkilendirilmesi seni rahatsız ediyor.

O yüzden burada yalancılıkla bu bağı koparmaya çalışıyorsun.

İslam ve Nazizm birbirinin aynısı neredeyse.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nazilik ve İslam konusunda insan istese de yalan söyleyemez.

Tabi bu gruplardan birine ait değilse :D

Sen bunlardan birine aitsin ve psikolojik olarak bunların ilişkilendirilmesi seni rahatsız ediyor.

O yüzden burada yalancılıkla bu bağı koparmaya çalışıyorsun.

İslam ve Nazizm birbirinin aynısı neredeyse.

Yaptığınız yanlışları size yazdım. Nazilerin ve nasist partisinin hücum destelerinin ayrı ayrı şeyler olduğunu bilmeyen birinin şu konuda bir şey yazması saçmadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaptığınız yanlışları size yazdım. Nazilerin ve nasist partisinin hücum destelerinin ayrı ayrı şeyler olduğunu bilmeyen birinin şu konuda bir şey yazması saçmadır.

Laf kalabalığı yaparak örtmeye çalışıyorsun.

Nazilerin hücum kıtaları ile parti ayrı değil bir kere.

Naziler bir gençlik hareketi olarak kuruldu.

Bunların hepsi aynı tip elbise giyelerdi.

İktidara geldiklerinde ordu bunlara entegre edildi.

Yani Alman ordusu feshedildi Nazi sistemi getirildi.

Neyin derdindesin.

Savaş sırasında lojistikten polise Almanların hepsi Naziydi.

Tek tipti.

Yalan söylemeyi kes.

Sen de tutmuşsun Hitlerin iktidara yürüyüşü sırasındaki Nazilikle, iktidarından sonraki resmi Alman Naziliğini ayırıyorsun.

Akıllı mı sanıyorsun lan kendini?

Amacın belli.

Yazıyı ve benzerlikleri hatalı gösterin çok sevdiğin islamı kurtarmak.

Cihatçısın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nazilerin hücum desteleri vardı ve onlar uniforma kullamnırdı.

Ayrıca ordu hepsi nazi değildi vermaxta bağlı güçler vardı şundan ilave partiye bağlı birlikler de vardı. Özellikle 1944 de yaratılmış birlikler daha çok partiye bağlıydılar.

Sonuçta sen ne demek istiyorsun ki?

İslam Nazilerle benzemiyor mu?

Sinsi herif.

Yalan dolan ve değişik hamlelerle engellemeye çalışıyorsun bu başlığı

Israrla hem de.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam Nazizmden bile tehlikelidir. Dünyada faşizm saman alevi gibi yandı ve bitti. İslam 1400 yıldır ayakta ve hızlı bir şekilde büyüyor.

Milliyetçi Faşizm dünyanın çoğu ülkesinde yasak ama İslam faşizmine inanç özgürlüğü diye her türlü pisliğine göz yumuluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonuçta sen ne demek istiyorsun ki?

İslam Nazilerle benzemiyor mu?

Sinsi herif.

Yalan dolan ve değişik hamlelerle engellemeye çalışıyorsun bu başlığı

Israrla hem de.

İstediğinizde her şeyi bir birine benzete bilirsiniz. Ama şu yaptığınız araştırma değil. Mesela o zaman okulda da her kes aynı kiyafet giyiyor onlar nazi. Ya Çin ordusu hepsi uniforma kullanır demek hepsi müslüman. Şuna mantık sofizmi denilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstediğinizde her şeyi bir birine benzete bilirsiniz. Ama şu yaptığınız araştırma değil. Mesela o zaman okulda da her kes aynı kiyafet giyiyor onlar nazi. Ya Çin ordusu hepsi uniforma kullanır demek hepsi müslüman. Şuna mantık sofizmi denilir.

İslamın üniforması var.

Üniforması olan her yer ile birbirine benzetebilirsin.

Senin amacın farklı.

Sen bu yazıyı itibarsızlaştırıp islamı savunmaya çalışıyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamın üniforması var.

Üniforması olan her yer ile birbirine benzetebilirsin.

Senin amacın farklı.

Sen bu yazıyı itibarsızlaştırıp islamı savunmaya çalışıyorsun.

Yazı zaten itibarsız. Nazilerle nazilerin hücum destesinin farkı gibi sıradan bir şey gözardı edilerek yazılan bir şey doğal olarak itibarsızdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...