Jump to content

Müslümanlar niye uzaylılara inanmazlar?

Recommended Posts

Belli bir hadis mi vardır bu konuyla ilgili? Müslüman arkadaşlarım bazı inkar etmesi zor kamera görüntülerine "cin" işi deyip geçiştiriyorlar.

Ama kesinlikle uzaylı bir varlığın var olabileceğine inanmıyorlar. Ya da dünya dışında hayat olacağına inanmıyorlar.

Mesela bir arkadaşım bırakın akıllı hayat formlarını, bırakın hayvanları, bitkileri, tek hücreli canlıların bile olmadığına inanıyor. Çoğu insan evrenin boyutuyla ilgili bilgisi çok az.

2011 yılında Kepler uzay teleskobu yörüngeye yollandı. Görevinin daha yarısındayken 1,235 tane yabancı gezegen gözlemledi. 54 tanesi dünya gibi "altın" yörüngedeydi. 5 tanesi dünyanın boyutundaydı. Ve bu gökyüzünün sadece 400'de 1'iydi. Ve Keplerin görüş mesafesi sadece 3.000 ışık yılıydı. Eğer bütün gökyüzünü görebilseydi yaklaşık 400.000+ gezegen görecekti. Ve bu sadece galaksideki yakın komşu yıldızların gezegenlerinin sayısıydı. Samanyolu galaksisi yaklaşık 300 milyar yıldıza sahip ve nerdeyse her yıldızın gezegenleri var. Ayrıca galaksimizin çapı 100.000 ışık yılı.

Ve galaksimiz evrendeki sayısız galaksiden sadece bir tanesi. Gözlemlenebilir evrende yaklaşık 200 milyar tane galaksi var.

Bu gerçekleri bir araya koyduğumuzda "dünyandan başka hiç bir yerinde yaşam olamaz" demek son derece bencil ve cahil geliyor kulağa.

tarihinde Xibalba tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Uzaylılara inanan müslümanlar da var inanmayanlar da.

Bu konunun islamla ne ilgisi var ki...

Hem Kuran'da farklı alemler vardır der.

Bence sınırları olmayan evrende yalnız olmamız imkansız.

Farklı ya da bize benzeyen yaşam formları vardır mutlaka...

Ama şimdiye kadar uzaylıların olduğuna dair ciddi bir kanıt ortaya atılmadı.

Öyle bir teknoloji henüz yok.

Bir belgeselde izlemiştim; bizim gönderdiğimiz radyo frekanslarına cevap mı vermişler ne...

Başka dünyalarda da yaşam var diyorlardı...

tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Neden inansınlar ?

Sadece müslümanların değil, bütün semavi dinlerin dikkati dünyamıza çevrilidir.

Şimdiye dek dünyanın dışında yaşam olduğuna dair herhangi bir kanıt olduğunu zannetmiyorum.

Ne zaman bunun tersi kanıtlanırsa, o zaman dini kitaplar tekrar gözden geçirilir.

"Aaa bu da yazıyormuş, nasıl da görememişiz ?", diye şaşkın şaşkın bakılır.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Belli bir hadis mi vardır bu konuyla ilgili? Müslüman arkadaşlarım bazı inkar etmesi zor kamera görüntülerine "cin" işi deyip geçiştiriyorlar.

Ama kesinlikle uzaylı bir varlığın var olabileceğine inanmıyorlar. Ya da dünya dışında hayat olacağına inanmıyorlar.

Mesela bir arkadaşım bırakın akıllı hayat formlarını, bırakın hayvanları, bitkileri, tek hücreli canlıların bile olmadığına inanıyor. Çoğu insan evrenin boyutuyla ilgili bilgisi çok az.

2011 yılında Kepler uzay teleskobu yörüngeye yollandı. Görevinin daha yarısındayken 1,235 tane yabancı gezegen gözlemledi. 54 tanesi dünya gibi "altın" yörüngedeydi. 5 tanesi dünyanın boyutundaydı. Ve bu gökyüzünün sadece 400'de 1'iydi. Ve Keplerin görüş mesafesi sadece 3.000 ışık yılıydı. Eğer bütün gökyüzünü görebilseydi yaklaşık 400.000+ gezegen görecekti. Ve bu sadece galaksideki yakın komşu yıldızların gezegenlerinin sayısıydı. Samanyolu galaksisi yaklaşık 300 milyar yıldıza sahip ve nerdeyse her yıldızın gezegenleri var. Ayrıca galaksimizin çapı 100.000 ışık yılı.

Ve galaksimiz evrendeki sayısız galaksiden sadece bir tanesi. Gözlemlenebilir evrende yaklaşık 200 milyar tane galaksi var.

Bu gerçekleri bir araya koyduğumuzda "dünyandan başka hiç bir yerinde yaşam olamaz" demek son derece bencil ve cahil geliyor kulağa.

olasılık olarak dünya dışı yaşam formalarının olmaması %1 den küçüktür.

Sitelerde Paylaş

Keşke olsalar da bir tanışsak. Ne yer, ne içerler...

Ben bu dünyadaki insanlardan çok sıkıldım.

Beni de götürseler keşke, balkonuma konsalar ışıldaklı uçan daireleriyle... :wub:

o kadar da iyi olacağını düşünmem şahsen dünyamıza bir bak emperyalizm hat safada bizden daha ileri bir medeniyet neden gezegenler arası bir emperyal güç olmasın

Sitelerde Paylaş

o kadar da iyi olacağını düşünmem şahsen dünyamıza bir bak emperyalizm hat safada bizden daha ileri bir medeniyet neden gezegenler arası bir emperyal güç olmasın

Din öğretirler belki bize ya da biz onlara tebliğ ederiz.

Ateistlerse kötü işte.. :P

Sitelerde Paylaş

Müslümanlar evrendeki her şeyin kendileri için yaratıldığını, hatta Muhammed için yaratıldığını sanırlar. Kendilerini evrenin merkezinde sanırlar. Bu sebeple uzaylılara inanmamaları normaldir. Üstelik insandan daha üstün bir uzaylı ırkı tahayyül bile edememeleri lazım.

Zira müslümanların ayakta mı yoksa oturarak mı işediğine, su içtiğine dikkat eden bir tanrıları var. Ayakta işememeleri gerekirmiş. İşte sol elle yemek yeyip yemediklerini bile izliyormuş onların tanrısı. Çok boş zamanı olsa gerek, boş işlerle uğraşmayı çok seviyor. Bütün gün yere kapanmalarını istiyor, tebbet suresi gibi surelerle ölülerin arkasından beddua okutuyor. İnanmayanlara küfürler ve hakaretler yağdırmalarını istiyor. Sonra müslümanlara birisi bir şey yaptığında inancımıza saygı duyun dedirtecek kadar yüzsüzleştiriyor insanları. Başka işte, astronomik paralar harcayıp hac yapmalarını da istemiş, diyorum ya, boş işlerle uğraşacağına Somali gibi açlık çeken memleketlere her yıl o hac paralarıyla yiyecek yardımı veya orada yiyecek üretebilmek için teknoloji geliştirmelerine yardım etmelerini isteseymiş benim gözümde yücelirdi.

Sitelerde Paylaş

Keşke olsalar da bir tanışsak. Ne yer, ne içerler...

Ben bu dünyadaki insanlardan çok sıkıldım.

Beni de götürseler keşke, balkonuma konsalar ışıldaklı uçan daireleriyle... :wub:

adamlar seni götürüp başlarına belamı alsın????

onlarıda ıslam denen ılkel barbar dını anlatıp rezıl edersın

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...