Jump to content

Sağır İsmetin öz geçmişi


Recommended Posts

İşte böyleee,

İsmet için çok şeyler söylenmiştir.

Bu söylentilerden birisi budur.

Siz ne dersiniz bu söylenti doğrumudur.

İsmeti hep Kürt olarak tanımştık.

Yalnız benim içimi KEMİREN bir şey vardı.

Bu adam nasıl Kürttükü doğuda ısyancılardan 33 Kürdü yargılamadan INFAZ ettirmişti.

Demekki İnönünün Kürtlügünden şüphelenmekte haklıymışım sanırım Tolonbeg.

Buyrun:

Türkiye'nin memur portalı - Memurlar.Net - Forum

forum.memurlar.net/konu/1206535

İsmet Paşa TÜRK SİYASİ TARİHİ'nde ibretle incelenmesi ... Burnunun dibindeki adayı yunanlılara vermiş ülkesinin topraklarından haberi yok sağır ismetin.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

İsmet için yazılmış yazının en ilginç bölümü burası.

camav:

İSMET PAŞA MUAMMASI

İsmet Paşa TÜRK SİYASİ TARİHİ'nde ibretle incelenmesi gereken sinsi bir yaratıktır!.. Aslında biz İSLAMİYET gereği "ölünün arkasından konuşma"yı sevmeyiz... Ne var ki, İsmet Paşa'nın verdiği zarar ölmesiyle sona ermemiştir... O, hâlâ ülkemizi etkilemekte, onun politikası TÜRKİYE'de "atatürkçülük" sanılmaktadır!..

Bu yanlışa son vermek, ancak İsmet Paşa'yı iyi tanımakla mümkündür!.. Yazımız bu amaçla hazırlanmıştır.

Bu kişinin doğum yerinden, siyasi niyetlerine kadar her şeyi yanlış anlatılmış, yanlış öğretilmiştir!.. 1884-1973 arasındaki uzun ömrü boyunca hep yanlış saflarda yer almış, büyük hatalar ile TÜRKİYE'yi sıkıntıya sokmuş; fakat hep kahraman, hep başarılı, hep akıllı tanınmıştır!..

İsmet Paşa Malatyalı bilinir!.. seçimlere hep oradan katılmıştır. Hatta oraya heykeli bile dikilmiştir!.. Ama Lozan görüşmeleri sırasında Rıza Nur'a itiraf ettiği gibi, BİTLİSLİ'dir!.. Malatya ile ilişkisi, babasının orada "mahkeme başkatipliği" yapmasından ibarettir!..

İsmet Paşa'nın anası ve babası hakkında açık bilgi yoktur... Şevket Süreyya, annesini Deliorman Türkleri'ne bağlar. Babasının da Bitlisli Kürümoğlu soyundan gelme halis TÜRK olduğunu ispata çalışır, ama zorlama olduğu her cümlesinden bellidir... Ama ne anasının, ne de babasının ailesine ait herhangi bir resim, belge gösteremez...

İsmet'in ailesi Malatya'da "Haçikler" diye tanınırdı... Bilindiği gibi "Haçik" kelimesi, Ermeniler'in kendilerine verdikleri addır!..

Yine Rıza Nur'a "Bitlis'te TÜRK var mı?" diye sormasından, kendisini TÜRK saymadığını çıkartmak zor değildir!..(Bak Milli Kıyam, Dr. Rıza Nur) Konuşurken hep ecnebiler gibi TÜRKYA derdi!.. TÜRKİYE kelimesine dili dönmezdi!

http://209.85.129.13...clnk&cd=1&gl=tr Sitesinden alıntılamış olduğum bu yazı makalenin başlangıcı.

Daha pek çok itham ve eleştiri var.

Bu yazıyı sayfalara almamız ithamlara katıldığımız anlamına gelmez.

Ancak eğer bazı doğrular gizleniyorsa, bunları bilmek bizim de hakkımız.

İsmet İnönü'nün Ermeni kökenli olması, onun suçu değildir.

Ermeni olmak zaten suç değildir.

Allahın işine karışmak olurdu ki, asıl suç o olmalıdır.

Fakat ülkede "Türk milli şefi" ya da "İkinci adam" olarak anılan biri, üstelik döneminde,

kendi gibi azınlık kanı taşıyanların "Varlık vergisi" gibi haksızlıklara uğraması insanda infial uyandırıyor.

Bütün doğru bildiklerimiz Allahım yanlış çıkmaya mahkum mu bu ülkede?

İnönü'nün Ermeni kökenli olduğunu yaklaşık 8, 10 yıl kadar önce öğrenmiştim.

Araştırmacı Pars Tuğlacı'nın konuyu yerinde, saha çalışması yaparak, belgelere dayandırdığını biliyordum.

Kendisi de Ermeni olan Tuğlacı üşenmemiş, İnönü'nün baba ve atalarının memleketi Bitlis'e gitmiş.

Biz müslümanların ataları doğar büyür, ne kayıt ne bir şey.

Hristiyanlarda böyle şey olur mu?

En küçük yereleşim birimlerinde bırakın kiliseleri, minicik şapellerde dahi vaftiz geleneği vardır.

Tuğlacı işte bunu yapmış.

İnönü'nün babasının ve soyunun vaftiz kütüklerini çıkartmış.

Anlatılan rivayete göre Bitlis'in ünlü feodallarından olan ailenin beyine bağlı birkaç

Ermeni köyüde bulunmaktaymış.

1915 olaylarından önce Osmanlı tarafından silahlandırılmış Hamidiye alayları ve bölgedeki

Kürt aşiretlerine karşı kendi savunma birliklerini kuran Ermeni çeteleri bu beyden bir kaç kez

yardım almış.

Ancak her yardımda ciğerinden bir parça kopan bey sonunda Taşnaklar'a dirsek gösterir.

Aralarındaki atışma sert olur, tehditlere papuç bırakmaz bey.

Ancak aradan bir kaç gün geçer ve bir haber gelir.

Dağlardaki çobanlardan biri beylerine çetenin köye doğru kendisini ve ailesini

yoketmek üzere geldiğini haber verir.

Bey ailesini acele toplar ve taşınması kolay neleri varsa alır ve köyden çıkıp kaçarlar.

Herkesin bildiği Malatya'da ki mahallelerine taşınırlar.

Tabii Türk ve müslüman kimliğiyle.

İzlerini böyle örten beyin oğludur işte İsmet.

Türk milletinden gizlenenlerden biri de budur işte.

Tuhaf değil mi?

Onun için ne demiş fıkrada Yahudi;

-Babana bile güven me oğlimmmmm.

bejdal:

Teşekkürler Camav

bende bu yazı dizisine Sözlü tarihten bir anektod eklemek isterim Atatürk ismet inönüyü ortadan kaldırmak için fevzi paşaya sanırım emir verir anacak fevzi paşa bu isteği paşam ismet inönü siyasette iyidir onu kullanırız der ve geçiştirir. Atatürk bu adam başımıza çok iş açacak der.

dediği gibi siyasette iyi inönü o dönemde ezanlar susturuldu Allah demenin cezası idam oldu dinde tahrifatlar yapıldı ve çerkez ethemin suçlanmasında rolü çok büyük ve bilmediklerimiz. Atatürkün vefatından sonra senesi geçmeden daha lirralara kendi resmini bastırdı. aslında ismet inönü şan ve şöhreti seven biriydi. Taki rahmetli Menderesin dönemine kadar atatürk en azından bugün ki atatürk değildi menderesin çıkardığı atatürkü koruma kanunuyla bununda önüne geçildi.

bu gün bir çok siyasi yollar inönünün penceresinden yapılır.

kamakıran:

gardaşlarım ikinize de teşekkürler benimde canımı sıkan bi adam bu inönü bu yıl anıtkabiri ziyarete gittiğimde Atatatürkün ayaklarının dibinde onun mezarını gördüm kendi kendime '' İnönü sana burası bile çok geniş kusura bakma ama buraya layık bir insan değilsin'' demeden duramadım. gerçektende anıtkabirin yanında onun mezarına yer verilmesi beni rahatsız etti. bu konuya bir iki satır da ben ekleyeyim.

Lozan Barış Antlaşmasının yapıldığı esnada ismet Amerika ve İngiltere devlet başkanlarıyla karşı karşıya oturmuş, bacak bacak üstüne atmış aklı sıra büyük bir iş yapmış gibi antlaşmayı imzalayacak İngiliz ve Amerikalı (isimleri aklıma gelmiyor devlet başkanlarının) devlet başkanları '' ismet paşa demiş bu antlaşmayı bize paşa paşa imzalatmaya çalışıyorsun biz bu antlaşmayı imzalarız, sen savaştan daha yeni çıktın ülkeni düzeltmek için sana para lazım bu parada bizde var yarın gelip ayağımıza kapanıp bize yalvaracaksın ve bana para lazım ülkemi ayağa kaldırmam lazım diyeceksin der '' ve antlaşmayı imzalayıp ismet'i oradan gönderirler daha sonra ismet onların dediği gibi ayaklarına kapanıp onlardan para dilenecektir.

ikinci bir vaka: Lozan Antlaşmasından sonra ismet sabahın erken saatlerinde izmirde kordonboyunda dolaşırken horoz sesleri duyar ve yanındakilere '' bu ses nereden geliyor '' der yanındakilerde sakız adasından geldiğini söyler ismet de '' ha şu yunanlılara verdiğimiz ada mı '' evet der yanındakiler. Burnunun dibindeki adayı yunanlılara vermiş ülkesinin topraklarından haberi yok sağır ismetin. Büyük bir halt etmiş gibi övünmesine, onu övenlere ne demek lazım bilmiyorum artık.....

bejdal:

İsmet İnönü ve masonluk

İsmet inönü, Atatürk'ün Localarını kapattığı ve yanından kovup kapıya attığı masonlara, yeniden imkân ve imtiyaz tanımış ve masonluğun anaokulu sayılan Rotary ve ortaokulu sayılan Lionsları hükümet kararıyla açmıştır.

1-Nisan-1963 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6/1607 no'lu karar açıklamasıyla, İçişleri Bakanlığı'nın 30-3957-38530 sayılı yazıları üzerine, 3512 sayılı kanunun 10. maddesine göre, Bakanlar kurulunca 1-Nisan-1963 tarihinde "LİONS İNTERNATIONAL" Kulübünün kurulması kabul edilmiştir.

okumanızda fayda var

Devamı

bejdal:

İSMET PAŞA KİMİN MAŞASIYDI? isimli bir makale okuyunuz tarihimize yön verenleri iyi tanıyalım.

Önce, meşhur Johnson mektubu ve İsmet İnönü'nün cevabıyla başlayalım.

Bilindiği gibi, 27 Mayıs ihtilali sonrası, İnönü'nün Başbakanlığı sırasında, Kıbrıs'ta EOKA'cılar iyice azıtmış, Türklere karşı katliamlar başlatmış, ailesi Elazığ'da komşumuz olan Dr. Nihat İlhan'ın hanımı ve çocukları banyoda hunharca boğazlanmış ve Kıbrıs'ı Yunanistan'a katma girişimleri yoğunlaşmıştı.

Toplumun yoğun tepkisi üzerine İnönü iktidarı, uluslar arası anlaşmalarla sağlanan garantörlük haklarımızdan doğan sorumluluklarımızın gereği olarak, Kıbrıs'a müdahale kararı almıştı.

Ancak el altından ABD Ankara Büyükelçisi aracılığıyla Başkan Lyndon Johnson'a da haber ulaştırmıştı.

Bunun üzerine Johnson, İnönü'yü azarlayan, tehdit ve hakaretlerle hizaya sokan, malum mektubunu yollayınca, İnönü; Devletin onurunu, iktidar sorumluluğunu ve Kıbrıs'taki vahim durumu göz ardı ederek, alınmış hükümet kararlarından geri adım atmıştı.

Merhaba

Ismet Inonunun Ikinci dunya savasi sirasinda Turkiye siginan Dagistanli ve Kafkasyalilari ayrica Kirim tatarlarini nasil hunharca rusyaya geri gonderip katledilmesine sepep oldugunu biliyoruz. Biz bu siralarda 1944-1950 arasinda Erzurumda idik. Rahmetlik babam Mehmet Ekler'in Devlet Demiryollarinda Telgiraf surveyani resmi memur oldugu icin Yozgattaki multeci kamplarina gidip Dagistan Avar ve Cedeh leri resmen kefil olarak yuzlercesini feci akibetlerinden kurtardigini soylerdi. Kendisi Birinci dunya savasinda kanal cephesinde esir olup alti sene Misirda kalmis. donuste Yalovada Kuvvai Milliye hareketlerine katilmis bir gazi idi. Yerkoy tren istasyonunda oturdugumuz zaman kendisine teklif edilen istiklal madalyasini ben bu mucadeleyi madalya almak icin yapmadim Vatan ve Allah icin yaptim diyerek red edecek bir Avar idi. Benim gorusum tabi bana ait. Eger bu madalyayi kabul etseydi bizler bu gun Ekler ailesi olarak serefle tasiyacaktik. Allah rahmet etsin.

Balday Y. Ekler

in yazılmış yazının en ilginç bölümü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Benim yazım saçmaysa barutunu neden yazmıyorsun?

Saçma demekle kurtulamazsın.

Karşılığını yazmak zorundasın.

Yazmazsan sana SAÇMA derler .

Bekliyürüm

Tolonbeg

Haklısınız,sağır İsmet bir zavallıdır.Ülkenin temelleri hala sağlamlaşmadan veya sağlamlaştırma için mücadele etmeden demokrasi denen zırvaya geçen ve ülkeyi dinci ebleklere teslim eden bir geri zekalıdır. İsmet İnönü bu ülkenin canına okumuştur.
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Ewet,Atatürkün kurduttuğu 3 uçak fabrıkasını KAPATTIRAN bu ne üdügü belli olan uğursuzdur.

TÜRK UÇAK SANAYISININ KATILI İNÖNÜDÜR - ATEİSTCAFE ...

www.ateistforum.org › AteistforumFORUMLARATEİSTCAFE

Sağır İsmet duymadığından kim ... Devletinin faydasını hiçe sayıp UÇAK fabrıkalarını kapatan birine,bir partiye Allah ... kendi kapattı fabrikasını ...AK SANAYISININ KATILI İNÖNÜDÜR - ATEİSTCAFE ...

www.ateistforum.org › Ateistforum › FORUMLAR › ATEİSTCAFE

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee

1930-09-16 Vecihi K-XIV

1930 yılı yıllık iznini 2 ay ücretsiz olarak uzatıp Kadıköy’de bir keresteci dükkânını kiralayarak 3 ay içinde ilk Türk sivil uçağını, aslında ikinci uçağı Vecihi K-XIV uçağını inşa etmiştir.

İlk uçuşunu 16 Eylül 1930’da Kadıköy Fikirtepe’de büyük bir kalabalık ve basın topluluğu karşısında yapmıştır. Uçak iki kişilik, tek motorlu spor ve eğitim uçağıdır.

Uçağı ile birlikte uçarak Ankara’ya dönmüş, Ankara üzerinde bir gösteri yapmış, Başbakan İsmet İnönü ve bazı komutanlar tarafından uçağı incelenerek tebrik edilmiş.

Uçabilirlik sertifikası verilmesi için İktisat Bakanlığına müracaat ederek müsaade istemiş, 14 Ekim 1930’da, “Tayyarenin teknik vasıflarını tespit edecek kimse bulunmadığından gereken vesika verilmemiştir” cevabını almıştır.

Evettttttt,bu izni vermeyenler uçak üreten ülkelerden yüklü rüşvet almıştırlar,

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...