Jump to content

Evliya kerametleri


Recommended Posts

evliya kerametleri

BURADA BİR KÖPEK VAR!

Alâeddîn-i Sâbir’in vefâtından bir zaman sonra çeşitli hâdiseler meydana geldi. Bu esnâda Hâce Mahdûm Sâbir’in kabri bir müddet kayboldu. Yeri belli olmayacak hâle geldi. Birgün bir kâfir, oradan geçerken, bir aydınlık gördü. Orası çok parlak görünüyor, hayvanlar bile o yere saygı gösteriyordu. Mezar kalıntılarından oranın, bir müslüman mezarı olduğunu anladı. İslâmiyete olan düşmanlığının fazlalığı sebebiyle, hemen elindeki demir çubukla, orada bulunan son kalıntıları da dağıtmak için hücûma geçti. Tam o esnâda, pencere gibi bir şey gördü. İçeride ne var diye bakmak için pencereden başını soktuğunda, boynunu tekrar dışarı çıkaramadı ve orada öldü. Hâce Mahdûm Sâbir o gece, kendisini tanıyan ve sevenlerden bâzılarına rüyâda görünüp; “Burada bir köpek var. Ondan rahatsız oluyorum. Onu buradan uzaklaştırın!” buyurdu. Gidip baktılar. Orada kafası yere gömülü biri vardı. Çıkardıklarında, o kâfirin yüzünün köpek yüzü gibi olduğunu gördüler. Bu hâdiseyi görenler, büyüklere hakâret etmenin cezâsının pek ağır olacağını bir defâ daha görüp anladılar. Bundan sonra, Mahdûm Sâbir’in kabri üzerine mükemmel bir türbe yapıldı. Bu muazzam türbe üzerine inip çıkan kırmızı bir nûru, uzun zaman herkes gördü. Feyz ve marifet kaynağı olarak etrâfına nûr saçmakta olan bu muazzam türbe, çok güzel muhafaza edilmiş olarak günümüze kadar gelmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir keramet hikâyesi de benden.

Birinci Haçlı Seferinde,

Antakya kalesinin düşüşünden üç gün sonra, çeşitli diğer ordularla takviye edilmiş Musul Atabeyi Kerboğa'nın ordusu Antakya önünde göründü. Bu ordu kale içinde bulunan Haçlı ordusunu kuşatmaya aldı.

Haçlılar kaleyi ele geçirdikleri zaman Yağısiyan'ın iaşe stoklarının çok düşük seviyelerde olduğunu görmüşlerdi. Haçlılar daha önce de açlık çekmişlerdi ama o zamanlar etrafa bazen çok uzak taraflara iaşe toplama birlikleri gönderip az da olsa yiyecek bulabiliyorlardı. Ama Kerboğa'nın kuşatması dolayısıyla Antakya kalesi içinde kalınca bunu yapmalarına imkân kalmamıştı. Arap tarihçisi Ali ibn el-Esir'e göre Antioch'u zapt ettikten sonra 12 gün Frenkler yiyeceksiz kale içinde kapalı kaldılar. Asil şövalyeler kendi atlarını yediler. Daha fakir olanlar ise ölü hayvanları, ağaç kabukları ve otları yediler...

Diğer taraftan Antakya kalesi içinde beklenmedik bir mucize ortaya çıkmıştı. Haçlılar arasında bulunan, Marsilya'li Pierre Barthelemy adlı bir keşiş bir sıra dinsel hayaller görmeye başladı; St Andreas ona İsa'nın çarmıha gerildikten sonra öldürülmesi için kullanılan Kutsal Mızrakın Antakya'da Katedralinin zemininde gömülü olduğunu ve bu mızrağı kullanarak Müslümanlara karşı galip geleceğini söylemişti. Antakya Katedrali'nde Berthalamy'nin hayalinde görmüş olduğu yerde zeminde kazı yapıldı ve burada bir mızrak bulunup çıkartıldı. Birçok kişi bunun bir mucize olduğundan şüpheliydi, ama Haçlı ordusu morali birden yükseldi.

Böylece gayet üstün moral kazanan, başlarında Kutsal Mızrakla Le Puy Başpiskoposu bulunan Haçlı ordusu 18 Haziran 1098de Antakya'dan bir büyük huruç hareketi yaparak Kerboğa'nın ordusu üzerine büyük bir hücuma geçti. Tam bu sırada Şam Emiri Dükak ve eğer muharebeyi kazanırsa Kerboğa'nın kendilerine hüküm edeceğinden korkan diğer emirler Kerboğa ordusundan ayrıldılar. Kalan ordu büyük bir mağlubiyete uğradı. Kerboğa kendini zor kurtarıp ordusuz Musul'a dönebildi. Antakya'da iç kalede sarılmış bulunan Şems-i Devle de bundan sonra Haçlılarla müzakerelerden sonra kendisini ve askerlerine serbest geçiş hakkı kazandı ve iç kale de Haçlıların eline geçti. Bu galibiyet bir Hıristiyan efsanesine dönüştürülmüş ve Hıristiyan evliyalarının Haçlı ordusunun başına geçerek Kerboğa'nın ordusunu kırarak galibiyeti sağladığı söylene gelmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist Mark Zuckerberg Facebook'u buldu. Neredeyse bütün dünya üye. Alaeddin-i Sabir'i arasan, profili vardır.

kerametin alası değil mi şimdi bu?

Hikayeye bakarsak;

Alaeddin-i Sabir olsa olsa, köpeklerin aşağılık bir canlı olduğunu sanan bilinçten nasibini alamamış bir zavallı olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

gümüzde bile sürekli keramet gösterdiği söylenen kişiler , kerametlerini insan içinde gösterip herkesi müslüman yapsalar ya. bundan iyi tebliğ mi olur ?

insan içinde keramet gösterileri var. eğer inanacaksan al sana keramet inanmak istemeyenler bunada bahane bulacaklardır. kalpleri katılaşmış insanlara ne yapsan boş.

bu formda bir sürü islamı eleştiren yazılar okudum duanın gücüyle ilgili özellikle tolon dedenin başlığı var dı alın size keramet.

evet islam dini mütiş bir dindir ve islamda evliyalar ve kerametleri vardır. bir mürşide biat dolayısıyla(peygamberimize) tabyet vardır. gerçek bir mürşitleacayip derecede islamın olağan üstü idrakına varılıyor.alın size kanıtlar

islam çağı aşan bir dindir bi,lim insanlarının yapamadıklarını müslümanlar başarmıştır. ALLAHIN izniyle

Link to post
Sitelerde Paylaş

insan içinde keramet gösterileri var. eğer inanacaksan al sana keramet inanmak istemeyenler bunada bahane bulacaklardır. kalpleri katılaşmış insanlara ne yapsan boş.

bu formda bir sürü islamı eleştiren yazılar okudum duanın gücüyle ilgili özellikle tolon dedenin başlığı var dı alın size keramet.

evet islam dini mütiş bir dindir ve islamda evliyalar ve kerametleri vardır. bir mürşide biat dolayısıyla(peygamberimize) tabyet vardır.

He evet hatta canakkale savasida yesil sarikli evliyalarin yardimiyla kazanildi degilmi.hayir madem o kadar insan olmeden kazaniverselerdi.

Simdi o evliyalar emeklimi oldu noldu ?

Israil galibiyeti aliyo.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

15.000 kitap okuyan Bülent Akyürek diyorki; Bir ateistin başucu kitabıdır kuranı kerim.
Ankebut suresinin ilk 11 ayetini okuyumuş ve ayetler dürülüp sopa olmuş ve Bülent Akyürek, ankebut suresinin ayetlerinden dayak yemiş!
Peh peh peh... Fantastik bilimkurguya bak hele!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Bülent Akyürek'in okuduğu 15.000 kitabın çetelesini tutmaya kalksak yalan olduğunu anlarız.
Okuduğu 15.000 kitabın yalnızca adlarını yazsa yeni bir kitap ortaya çıkartır.
Kabaca 1 sayfada önlü arkalı 150 sözcük var diyelim.
400 sayfalık bir kitapta 60,000 sözcük olur.
Al sana 4 sözcüklü bir kitap adı işte...
 "Tanrının Kapısını Çalan Bilim"gibi 4 sözcüklü.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...