Jump to content

kuranin bi benzerini yazinda gorelimm......


Recommended Posts

En basit amatör bir yazarın anılarını yazdığı bir kitap, kuran denen kitap bile denilemeyecek uydurmaya beş çeker. Kuranda ne giriş gelişme sonuç düzeni vardır, ne cümle yapısı, ne anlam bütünlüğü, ne mantık... Bu karmakarışık şey çelişkili, tutarsız, zekadan yoksun bir bulamaçtır. Ordan burdan hırsızlanarak oluşturulmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 97
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Aranızda Tevrat'ı ve İncil'i okuyan var mı bilmem? Bu meydan okuma pekala onlar için de yapılabilir.

Tevrat'ı açın: Düzenlemesine hayran olursunuz. Her konunun giriş, gelişme ve sonuç bölümleri bellidir. Olaylar ve kişiler birbirini izler. Anlattığını apaçık biçimde ve müthiş bir ifade gücüyle anlatır. Kah bir sopayla döver, kah bir avuç şeker verir. Hani "Kutsal kitap dediğin böyle olur" dedirten bir kitaptır Tevrat.

İncil de, Tevrat kadar olmasa da aynı niteliklere aşağı yukarı sahiptir. Okuduktan sonra aklınızda hiçbir soru işareti kalmaz; hani neredeyse, İsa Mesih'e iman edesiniz gelir.

Kuran ise, büyük kısmı bunlardan yalan yanlış devşirmeler yanında, Arap kabilelerinin çarpık Tanrı anlayışını en yalın haliyle aktarmaktadır. Hiçbir düzen ve konu bütünlüğü kaygısı taşımadan, son derece zayıf dilbilgisi kurallarıyla, kapalı ifadelerle dolu, çoğu zaman ne anlattığını unutup ilgisiz-alakasız konulara atlayarak oluşturulmuş bir cüzler bütünüdür.

Bir araya getirilirken tarih ve 'nüzul' (iniş) düzenine uyulmamış, çoğu kısımlar birbiri içine geçmiş; tekrarlar, tekrarlar ve tekrarlarla tipik Arap eğitim sistemi (anlama değil ezber) örneği bir kitaptır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazar değil de şair olabilir. Kafiyeye bakın. Kendine özel okunuşu da olunca da şiir gibi evet...

Yasin

Vel kuran'il hakim

İnneke leminel mürselin

Ala sıratil müstakin

Sıratellezine en amte aleyhim

Ala siratilden sonra tenzizel azizir rahim diye devam ediyordu :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlamli bir kelime yalniz rastgele iki harfin birlesmesiyle bir anlamli kelime elde edilmez kolay kolay ya sin burada bir anlamli kelime gorevi goruyor ayetlere giris icin anahtar sozcuk ya insan sirasi sonrasi ise ayetler cuzler falan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değil Kuran, sadece 1 ayetini yazana bir aylık maaşımı veriyorum.

Kuran'in ilk ayeti yani Besmelenin benzerini yazmanizi istiyorum.

Sen de harry potter ın benzerini yaz, mona lisa tablosunum benzerini çiz ya da mısır piramitlerinin aynısını yap.

Forumda daha önce besmele ilgili bir konu açılmış ve sen de doğru dürüst cevap verememişsin. Besmele ile ilgili yeni bir iddian varsa aç konu biz de cevaplayalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

19 kodu var kuranda edip yuksel hakli.

İçinde metinsel düzenin de olduğu, konudan konuya atlanılmayan,

olay sıralamasının doğru olduğu,

gerizekalı embesiller gibi aynı lafın en az 100 defa tekrarlanmadığı kodlu bir kitap yazsaymış keşke allah hazır yazmışken.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırtını Yüce Allah'a dayayan ve O'na Tevekkül eden işte böyle de meydan okur. Bir yanda Kuran'ın bir insan Tarafından yazılma olasılığı üstüne konu açan biri, diğer tarafta sadece konu sahibine değil, tüm ateist site sakinlerine, bırakın bütün kitabı bir ayetini yazın diyerek duble meydan okuyan ve ortaya bir aylık emeğini koyan biri. Bir aylık maaşta benden. Hadi besmelenin benzerini getirinde görelim !!!

Eyvallah, teşekkür ederim bu sözler için.

Benzerini getiremeyecekler. Çünkü ben onlardan daha fazla sorguladım Kuran'ı. Getirebilseydim ben getirirdim.

İlgilenenler imzadaki linke bakabilir. Orada detaylar mevcut.

Vekil olarak, yardımcı olarak ALLAH yeter.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eyvallah, teşekkür ederim bu sözler için.

Benzerini getiremeyecekler. Çünkü ben onlardan daha fazla sorguladım Kuran'ı. Getirebilseydim ben getirirdim.

İlgilenenler imzadaki linke bakabilir. Orada detaylar mevcut.

Vekil olarak, yardımcı olarak ALLAH yeter.

açikcasi senin kurani sorguladiğini düşünmüyorum...... benim anne babam hala sunni ha umrumdami hayir ailede tek ateist benim biliyorlarmi ......hayir gerek varmı hayir.... peki neden ateistim soyliyeyim okudumm sorguladim .....kitap yalan yazdiğiniz şeyler bile çocukca lutfen mantikli bişiler yazin ......ben yazim mesela cebrailin bir vahiy için 50 bin senede allahın huzuruna gidip gelmesi peygambere vahiy getiriyor 50 bin senede ??? senin için dogru olan bi kelime değilmi bu oturup mantikli düşünüyorum .....hocalara soruyorum...... orasina takilma ömerde alivye mirasini çikardi kuranda bazi ufak hatalar olabilir ama allah yazisidir dediler....... tam 8 kişi dedi bunu (yersen allah yazisi) ama hayat sizin tabiki inanabilirsiniz ama inanin dalga geçmeye çaliştiğiniz insanlarin karşisinda sadece komik duruma düşüyorsunuz....... hiç sorguladinizmi neden butun dinler cennet cehhennem obur dunya vaad ediyor(cvp obur taraf gerçekte ondan ) kim gitmiş kim gormuş basit bir araştirma yap.... aişe muhammedi zehirledi ve oldurdu(her nekadar soylenti desede sahabelerden aktarimlar vardir ...peygamberin soyledigi sozler)... ebubekirin zehirlendiğine dair soylentiler vardir ....ömer olduruldu ....ali ,osman 12 sahabe olduruldu medinede 120 bin insan olduruldu butun kadinlara kizlara yezid ve muaviye doneminde tecavuz edildi..... mekke 2 kez taşlandi yakildi kabe iki kez meaviye doneminde yikildi.....(muaviyeyi destekleren aişe peygamberin eşi) keza kurani oku ben sana bir suru hatali yanliş çelişkili cünle bulurum ......ayrica omerin kuranin eksik oldugunu soylediğini de biliyoruzz.... recm suresi kuranda eksiktir 200 ayet.....ayrica 12 sahabenin aklında kalanlar kağitlara dokulmuştur (keza 1 i hariç hepsi oldurulmuştur...) sana binlerce şey yazabilirim ama yeterlidir sanirim
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aziler kaç kişiler?

Güzel olmuş. :)

Demek ki çok daha iyileri hemencecik yazılabiliyormuş...

Biraz daha yazalım :)

"Ayısıt cadılara sordu, ‘Siz hâlâ üç iblise mi tapıyorsunuz?’ Kalpleri mühürlenmiş olanlar da cevap verdi, ‘Tabii ki onlara tapacağız. Şu Ulu Dünya'da onlardan büyük olan mı var? Ulular'ı dahi yok edenler dururken kime tapacağız?’ Ayısıt onları şu sözlerle Rabbin yoluna getirmeye çalıştı: ‘Onlar hakikaten tanrı olsalardı helaka uğramazlardı. Onları yok edenler de tanrı değil iblistiler. Siz iblislerin istikametinden gitmeye ne meraklısınız. Tek gerçek tanrı Ak Ana'dır, ondan daha kudretlisi, daha merhametlisi, daha muktedir olanı yoktur. Hiç düşünmez misiniz?'

Ayısıt onlara birçok çağrıda bulunmasına karşın cadılar onu yine dinlemediler. Onunla alay ettiler. Üç İblis'e biat etmeyi sürdürdüler, hâlbuki rahmetine düşkün olmaları gereken tek ilah Ak Ana'ydı.

Ayısıt Hatun başını göğe doğrulttu ve Ak Ana'ya yakarıp ondan hikmetini ihsan etmesi için dua etti. Ak Ana'nın meleği de insan şeklinde ona görünüp şunları söyledi: ‘Senin sözünden cayan bizim sözümüzden caymıştır, seninle istihza eden bizimle istihza etmiştir. Onlar yeri, göğü yaratan tanrına karşı nasıl merhametsiz ise sen de onlara karşı merhametsiz ol ve onları kılıçtan geçir.’

Hemen sonra Ayısıt bu iblis yanlısı cadıları orada kılıçtan geçirdi ve halk da onların cesetlerini bir daha dirilmesinler diye kurtlara yem etti.

Ayısıt büyüsüz bir insandı lakin Araf'ın hizmetkârı olan bütün cadıları yok edebilmesi için Ak Ana'nın meleği tarafından kutsanmış ve melun sihrin değemediği bir savaşçı haline getirilmişti."

"Ey Göksel Hatun! Aranızda bulunan kadınlara de ki, sizler erkeklerin eşlerisiniz, çocuk doğurup erkeğinizi hoşnut tutacaksınız. İçinizden hangisi fani hayatın zenginliğine tutkun olur ve efsuna kafa yorup kendisini ona adarsa, o kadın iblis olmuş demektir. Şüphesiz ki biz aslında onların kalbine ve kulaklarına perdeler örmüşüzdür, onlar artık isteseler de hayıra kavuşamazlar. Fani dünyada yaptıkları iyilikler de heba olacaktır, onları büyük bir azap bekliyordur. Lakin Yaratıcı'ya andolsun ki bizim merhametimiz büyüktür. Bu nedenle size indirdiklerimize uymakta kararsızlık etmeyin.

Bu kâfir kadınlar Araf'ta ezele değin işkence çekmeden evvel yakalanmalı ve kurban sunağında yakılıp külleri göğe savrulmalıdır. Böylece onların günahları affedilir. Zira bu tek seferlik ıstırap onların kurtuluşu olacaktır. Ruhları Araf'ın Sahibi'nin olmayacaktır. Ak Ana onları Seherkent'e alacaktır. Ak Ana çok merhametlidir, çok kudretlidir.

tarihinde sertanyaril tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz harbiden kendi dünyanızı kurmuşsunuz. Orada yaşayıp oradan yazıyorsunuz. :D

Şizofren misiniz olm ? :D Cevap verememiş, neyin kafası bu.. :)

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=6306

evet cevap verememişsin.

madem kendine bu kadar güveniyorsun aç besmele ile ilgili bir konu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende gençliğimde sevgilime nice sms ler hatta mektuplar yazmışımdır. Varsa bir örneği getirin bütün malvarlığımı vereyim.

Mektuplarımdan rahat bir kitap yazılırdı. Bunarı 1-2 seneye sığdırdım.. Üzerinde düşünmeye başlarsanız herkses aslı ile kerem olabilir. 1-2 dakika düşünüp yazamıyorum ulan ben bunları dersiniz.

Kendini sürekli tekrar eden, tehdit ölümden başka birşey olmayan, insanlık ayıplarına göz yuman, o devrin gözlem ve bilgisi ile yazıldığı ulu orta meydanda olan, bahsi geçen bir insanın kendi emelleri kendi mefaati doğrultusunda kendi deyimi ile ''hiç bir zorluk çıkmasın diye'' yazdığı buram buram sadizm kokan kitaptır kuran..

tarihinde creation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Değil Kuran, sadece 1 ayetini yazana bir aylık maaşımı veriyorum.

Kuran'in ilk ayeti yani Besmelenin benzerini yazmanizi istiyorum.

Birinci ve ikinci cümle arasında çelişki var.

Önce Kuran´ın bir ayeti diyorsunuz, ancak sonra nedense besmeleye dayatıyorsunuz. :D

Nedenini biz biliyoruz, sizin de bildiğinizi biliyoruz. Sizin son kaleniz, sadece besmele kalmış.

Sevsinler sizin müslümanlığınızı ve 19 hayranlığınızı.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...