Jump to content

İSLAM TOPLUMLARI NEDEN iBRAHİMİ DİN TOPLULUĞU İÇİNDE EN GERİ?


Recommended Posts

Kimse namaz kıldığı, oruç tuttuğu, hacca gittiği, zekat verdiği için geri filan kalmaz. Dinin toplumları geri bırakma nedeni ibadetler değildir. Bu iddia, adam ateşi çıktığı için öldü demeye benzer. Adamı öldüren ateş değildir. Adamı öldüren bir enfeksiyondur. Ateş, bu enfeksiyonun bir görünümüdür. İbadetler de dinin, kafadaki zihniyetin görünümleridir. Geri bırakan, kafadaki o dagmatik düşünce yapısıdır. İbadetler değildir.

Kalan kısmına katılıyorum çok farklı şeyler yazmadım fakat alıntıladıklarımı detaylandırmak isterim..

Namaz kılmaya başlayan, ramazan oruçları ve nafile oruçlarını tutan, vaktini kuran okumaya harcayan kişi, sağlıklı düşünme, muhakeme etme, problem çözme hatta alğılama gibi yeteneklerinin azaldığına şahit oluyorum. Aslında benim tartışmak istediğim konu ''ibadetler sebep mi sonuç mu'' değil. Kirli ve az kirli zihin arasında bir farkın olduğunu söyleyip geçmiştim. Tüm dinler ülkeleri böler. Bu bakımdan tüm dinler geriletici etkiye sahiptir. Amerikada cumhuriyetçiler ve sağcılar vardır ama bizdeki gibi kavga ortamı yoktur. İslamın sonuçları hep daha kötü olmuştur. Bunun islamın genleri ile alakası olduğunu biliyoruz. Benim burada anlatmak isteğim ibadetin beyni iyice öldürdüğü idi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ibadetleri yapanlar kendilerini zamanla diğerlerinden farklı görüp onlara hor bakmaya başlıyorlar. Ve toplumsal ikilikler ortaya çıkıyor. İslam ise Ritüelleri en çok olan Dindir.

Güzel bir konu açmışsın.İyi tartılıp düşünülmesi gereken bir konu. Benimde aklımı kurcalıyordu. Müslüman toplumlarla ahlaksızlık arasındaki ilişkiyi de inceleyebilirsin bu hızla..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence sorunu ele alırken müslüman ülkeler neden geri kalmış şeklinde değilde, zaten müslümanlığın çoğu şartını uygulamayan ülkemiz neden geri kalmış şeklinde de sorabiliriz.

Bizim müslümanlarımız enerjilerinin ve vakitlerinin çoğunu ibadete harcamazlar. Yılda 1 kez hepsi olmamak kaydı ile oruç tutar, cumadan cumaya 2 rekat kılar, zekat vermez, hacca gitmez peki o halde neden geridir?

Sorun islami yasaklarsa zaten çoğuna uymaz. Kadın erkek ilişkilerinde araplar kadar kötü durumda da değildir. İsteyen içebilir. Bizde de bir sorun olduğu açık.

2. Dünya savaşından sonra Almanyada , japonyada taş üstünde taş kalmamıştı ama şimdiki durumlarına bakılırsa biz armut toplamışız diyoruz. Tamam geri kalmışlıkta dinin de etkisi var ama bence tek başına değil. Asıl büyük sebep iç karışıklığımız ve uzlaşamayan yapımız ve tabiki bunun kökeninde de islamiyet var. İslam kürtleri de türkiye ekseninde tutmaya meylettirdi. Yararı oldumu :) Aksine.. Bu kezde türk toplumunu ikiye böldü. Sonuç olarak şimdi 3 e bölünmüş toplumun bir arada yaşama çabasını izlerken gelişmekten bahsetmek bence pekte doğru bir düşünce olmaz.

Sorun ekvatoral bölgelerin sıcaktan gevşeyip çalışamaması olsaydı israilin gelişmesi mümkün olmazdı. Fakat yinde de aşırı sıcağın tarımı ve hayvacılığı etkilediği için toplumların gelişiminde etkili olabileceğini düşünüyorum.

Biz ateist ve/veya deist bir toplum, ırk olarakta arıza çıkartmayacak tipte yada olgunlukta olsaydık kesinlikle bir japonya 2 olmuştuk.

Ülkemizin geri kalmasının bir çok nedenleri var.Bu Osmanlıya dayanır. En başta devleti Aliyeyi yöneten padişahlar

1-Şehzadeliklerini önceleri bir eyalette yapıyorlardı. Orada devlet yönetimini öğreniyorlardı. Daha sonraları bundan vazgeçildi Saray odalarına tıkılıp ölümü yada Padişah olmayı beklediler. Bu Usuller son zamanlarda kalksa bile Şehzadelere yinede tahsil yaptırtılmadı. sadece özel derslerle Lisan öğrenip bir iki kitap okutuldular. halbuki Osmanlıda Askeri Rüştiyeler askeri İdadiler Harp okulları Askeri tıp Fakültesi, Deniz Harp okulu olan Mühendishaneyi Bahri Hümayun kurulmuştu.Mesela Vahidettin? Hangi tahsili yapmıştır? Hiç bir tahsil yaptırtılmadı . Sadece Lisan öğretildi.Yani devlet yönetiminin başı olmak için yetersizdiler.

2-Ebu Suud zamanından başlayarak Medreselerde Fen derslerinin kaldırılması.Tababet dahi sadece Usta çırak usulü babadan kalma yöntemlerle öğretildi. Batıda Fen alanında yapılan hiç bir gelişmede takip edilmedi. Batı KÜÇÜMSENDİ.

3-Matbaa bilindiği halde çok geç getirildi

4- Amerika kıtası ve zenginlikleri bilindiği halde Denizcilerimiz Akdenizde oyalandırıldı. Halbuki İspanya kalkınma için gerekli altın ve gümüşü Amerikadan elde etti. keza İngilterede aynı şeyi yaptı

5-İkici Deniz Ticareti yolu olan Ümit burnu ise Portekizlilere adeta Hediye edildi.

6-İlk başlarda aydın olan İslami anlayış yavaş yavaş sünnileştirildi. ve halkın gelenek görenekleri Türklükten çıkarak Bağnaz Arap toplumu ile bir oldu.

Veee sonuçta İstiklal savaşını yapacak olan insanlar bu savaşı binbir mihnet ve Fakru zaruret içinde yaptılar.Mecliste görev yapanların misafirlerine ikram edebilecek bir kahve parası dahi yoktu.Asyada yaşayan soydaşlarımız altın yardımı yaptılar. Bu altınların dahi büyük kısmını Rus Bolşevikleri kesmiştir.Böylece yeni bir Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti kurulsa bile çok fakirdik! Üstüne üstlük birde Osmanlının borçlarınıda üzerimize almıştık.Kalkınma yapacak bir Burjuva sınıfımız yoktu.Ondan sonrada halimiz ortada Üretime dönük sanayii yerine Montaj sanayi hatta o bile doğru dürüst yapılmadı.Tamamen yiyici ve üretim yapmayan bir burjuvazi devlet eliyle kuruldu. Elanda yapılanlar bu.

tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kirli ve az kirli zihin arasında bir farkın olduğu

Elbette, illa ki fark olur. İbadet yapan müslüm, elbet yapmayandan daha dogmatik olur.

Benim de söylediğim, ibadet yapmayan müslümlerin durumu kurtaramadığı. İş ibadette değil, zihinde. Elbet ibadet ettikçe daha köle oluyor, daha dogmatikleşiyor. Dogma katmerleniyor. Ama sıfır ibadet de yapsa dogmatik dogmatiktir. İbadet yapmamakla dogmatizmden kurtulamaz. Zihin dogmatik mi, sorgulamıyor mu, şüphelenmiyor mu, araştırmıyor mu, düşünmüyor mu, peşin kabullerle paslanmış, kireçlenmiş mi, orda iş biter. O zihinden sağlıklı düzgün bir düşünce çıkmaz. Çıkmasına olanak yok.

Ha, tapınarak iyice mi katmerlenmiş, elbette... Hayır mı okuyacaktı...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...