osho 0 Şubat 18, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 18, 2015 gönderildi Tanrı olanaklıdır ancak yoktur. mantıksal çelişkiler olanaklı mıdır Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 18, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 18, 2015 gönderildi imkansız ile mümkün değil aynı şey mi? yani mümkün olmayan her şey imkansız mıdır? aynı şey Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi mantıksal çelişkiler olanaklı mıdır olanaksızdır ancak burda net bir çelişki yok.Olasılığı aslında olmamasına rağmem(terim olarak) imkanı vardır ancak imkansız a ramak kala bir imkan.Kısaca yoktur olmamaz. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi olanaksızdır ancak burda net bir çelişki yok.Olasılığı aslında olmamasına rağmem(terim olarak) imkanı vardır ancak imkansız a ramak kala bir imkan.Kısaca yoktur olmamaz. nasıl çelişki yok yokluktan var etmek çelişki değil midir daha çok var ama bu bile yeter Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi nasıl çelişki yok yokluktan var etmek çelişki değil midir daha çok var ama bu bile yeter off kardeşim bak tekrar anlatıyorum iyi oku 1/sonsuz yani olasılık olarak (mt) bulunmamaktadır imkan olarak olabilir (ki yoktur) Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi off kardeşim bak tekrar anlatıyorum iyi oku 1/sonsuz yani olasılık olarak (mt) bulunmamaktadır imkan olarak olabilir (ki yoktur) ben bir şey anlamadım anlayan biri varsa anlatsın Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi ben bir şey anlamadım anlayan biri varsa anlatsınşasırmadım 1/sonsuz diyorum az bunun üstüne düşün bida sorma lütfen. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi şasırmadım 1/sonsuz diyorum az bunun üstüne düşün bida sorma lütfen. sayı bölü sonsuz sıfırdır; bu neyi ifade eder matematiksel olmayan bir dille bir şeyi anlatamaz mısın Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi sayı bölü sonsuz sıfırdır; bu neyi ifade eder matematiksel olmayan bir dille bir şeyi anlatamaz mısın bir şey ifade etmiyor o yüzden tanrı yoktur ancak(tüm paradoksları kenara atarsak) tanrı imkanlıdır yine bu cıkan oranı göz önünde tutarsak hicbir emaresi bulunmayan bir seyin var oldugunu iddaa edilmez bu aptallik olur Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi (düzenlendi) Bir şey bir defa olmuşsa bir defa daha olur ve defalarca da olmaya devam eder. Evren bir kere olmuşsa defalarca olmaya devam edecektir. Binlerce evrenler. Galaksiler de aynidir birkez ve binlerce olmaya devam. Güneş de aynı dünya da canlı da bir kere olmuş ve olmaya devam ediyor. Bir şeyden 1 defa olup ve bir daha olmaması mümkün değildir. Bir kez tanrı olduysa binkez daha olması gerekir. Şubat 20, 2015 tarihinde Tetrahedron tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi bir şey ifade etmiyor o yüzden tanrı yoktur ancak(tüm paradoksları kenara atarsak) tanrı imkanlıdır yine bu cıkan oranı göz önünde tutarsak hicbir emaresi bulunmayan bir seyin var oldugunu iddaa edilmez bu aptallik olur tanrı neden imkanlıymış; çelişkiler içeren bir kavram olan tanrı kavramı imkansızdır Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi tanrı neden imkanlıymış; çelişkiler içeren bir kavram olan tanrı kavramı imkansızdır tamamen çeliskisiz bir tanri yarat kafanda deistler gibi(mumkunmu bilemem) Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi (düzenlendi) tamamen çeliskisiz bir tanri yarat kafanda deistler gibi(mumkunmu bilemem) kafamda yaratırım da (kavram olarak) gerçekte var olamaz çünkü çelişkili bir kavramdır (kare bir üçgen; ya da var olmayan, gerçek bir cisim gibi..) zaten bence deistler de; kavramsal olarak mümkün olanı, gerçek olarak mümkün olan sanıyorlar Şubat 20, 2015 tarihinde osho tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi kafamda yaratırım da (kavram olarak) gerçekte var olamaz çünkü çelişkili bir kavramdır (kare bir üçgen; ya da var olmayan, gerçek bir cisim gibi..) zaten bence deistler de; kavramsal olarak mümkün olanı, gerçek olarak mümkün olan sanıyorlar... dört köşeli bir üçgen mesela bir olasılıksızlık örneğidir... bunu yapmayı kimse beceremez... sonsuz gücün ve becerin olsa bile... Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi kafamda yaratırım da (kavram olarak) gerçekte var olamaz çünkü çelişkili bir kavramdır (kare bir üçgen; ya da var olmayan, gerçek bir cisim gibi..) zaten bence deistler de; kavramsal olarak mümkün olanı, gerçek olarak mümkün olan sanıyorlar bingo! Bahsettiğimiz zaten kavramsal olan sence bunun hicbir emaresi bulunmamasina ragmen bunun var oldugunu iddaa etmek mantiklimi? Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi evet mantıksız kavramlar zihinde var olabilirler; zihinde yer bulamasa idiler zaten onları düşünemezdik zihin sanaldır; beyin sanal bir gerçeklik yaratarak onları düşünebilmemizi sağlıyor ama gerçekte var olmaları olanaksızdır, imkansızdır Link to post Sitelerde Paylaş
yonca 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi evet mantıksız kavramlar zihinde var olabilirler; zihinde yer bulamasa idiler zaten onları düşünemezdik zihin sanaldır; beyin sanal bir gerçeklik yaratarak onları düşünebilmemizi sağlıyor ama gerçekte var olmaları olanaksızdır, imkansızdır olay elbetteki zihinsel bir kuruntu ancak bilimin ulaşamadıgı bir noktadan bahsersek bu imkansız olmaz Mesela bir kisi dunya 3dk sonra yok olacak diyor bilim acisindan bu mantiksiz cunku herhangi bir kaniıt bulamadilar ancak 3dk sonra uzay zamanda bir bosluk aciliyor ve icinden bir meteor gelip dunyayi patlatiyor. Simdi soruyorum bunun gibi(kanıtsiz) sayisiz hikayeden hangisine inanalim? Ancak bu onlarin olma ihtimallerini 0 yapmaz bilinemezdir? Sayi/sonsuz Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 20, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 20, 2015 gönderildi olay elbetteki zihinsel bir kuruntu ancak bilimin ulaşamadıgı bir noktadan bahsersek bu imkansız olmaz Mesela bir kisi dunya 3dk sonra yok olacak diyor bilim acisindan bu mantiksiz cunku herhangi bir kaniıt bulamadilar ancak 3dk sonra uzay zamanda bir bosluk aciliyor ve icinden bir meteor gelip dunyayi patlatiyor. Simdi soruyorum bunun gibi(kanıtsiz) sayisiz hikayeden hangisine inanalim? Ancak bu onlarin olma ihtimallerini 0 yapmaz bilinemezdir? Sayi/sonsuz mantıksızlık başka olasılıksızlık başka; İsrail'in batması olasılıksızdır ama mantıksız değil Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts