Jump to content

''KAHRAMAN'' İsmet İnönü


Recommended Posts

Doğru olsa ne olur,olmasa ne olur :blink:

Bu kafa,müslüman kafası..Ben bu kafayı 1 kmden tanırım :)

İsmet paşa bir insandır..Haliyle doğruları da,yanlışları da olacaktır..Şimdi size ''siz iyi biri misiniz?'' dersem,muhtemelen bana ''evet, öyleyim'' diyeceksinizdir..''Madem iyi birisiniz,geçen gün şöyle yaptınız ama'' dersem;nasıl bakarsınız,ne söylersiniz bana?

Bu ve benzeri olaylarda İnönü'nün hatası olmuş olabilir ama bu yüzden İnönü'ye pislik atmak namertliktir..Akp'lilerin yaptığını yapmayın burada..O kafayı burada kullanmaya çalışmayın..

Sadece bir iddiayı sordum.

Peki İsmet Paşanın adaları verdiği doğru mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece bir iddiayı sordum.

Peki İsmet Paşanın adaları verdiği doğru mu?

Bilmiyorum..Tarihçi değilim..Okuduğum iki kitap,izlediğim iki belgesel sadece..

İsmet İnönü bir siyaset adamı sonuçta..O dönemde muhakkak yanlışları olmuş olabilir ama bu yanlışları onun kahramanlığına gölge düşür(e)mez..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onlar Trablusgarp savaşı sonrası İtalya'ya bırakılıp, onların da ikinci dünya savaşı sonrası Yunanistana bıraktığı adalar. İnönü ile bir alakası yok.

İnönünün ya da Atatürkün bir yerleri kaybetmiş olması için, önce oralara sahip olması gerekir. Musul ve Kerkük bu sebepten Türkiye Cumhuriyetinin kayıpları değildir. Osmanlının kayıplarıdır. Aynısı adalar için de geçerlidir.

20. yüzyıldaki Osmanlı üzerinde çok büyük bilgi karmaşaları var. Osmanlının beceriksizlikleri için Kurtuluş mücadelesini suçlamak gülünç, zira osmanlıcıların güttüğü sakat mantıkla Eflak, Boğdan, Belgrad vb yerlerin kayıpları hatta Viyana kuşatmalarının başarısızlığı bile Atatürk ile İnönüye mal edilebilir.

Tabii ki bu gülünç ve aptalca bir yaklaşım. Lozanda verilen bir kayıp yoktur, hatta Hatay ve Boğazlar üzerindeki hakların elde edilişiyle Lozanın üstüne daha konmuştur bile denilebilir.

Siz asıl, AKP döneminde kendi karasularımız içindeki çoğu adanın Yunanistana teslim edildiğinden haberdar mısınız? Bence değilsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsmet İnönü nün Azeri türkleri sovyetlere teslim ettiği doğrumudur

O Azeriler, Nazi artigiydi

O savaşta binlerce Türki milletlerden gelen insanlar kızıl ordu için savastiysa, bi o kadar sayı da Nazi ordusu için savasmistir

Kırım tatarlarindan da çok kişi katılmıştı nazilere, Stalin de sürgün için bunu bahane etmişti

Neyse işte o boraltan köprüsü olayındaki Azeriler , Nazi ve savaş esiriydi

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...