Jump to content

Türkiye'ye Şeriat Gelir mi, Laiklik Elden Gider mi?


Recommended Posts

  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Eğer, laikliği destekleyenler birleşmezse, şeriat tehlikesi oluşabilir.

Nonteistler'in birlik olmaması zaten aptallık olur. bunun yanında aleviler, hiristiyanlar, ve gerçek laik müslümanlarla da birleşilmeli.

Bu birliğin yapacağı mücadele, sadece fikir mücadelesi olmalıdır. Bunun için medya kullanılmalı.

Birlik olunabilecek müslümanlarda aranması gereken özellikler için şunları öneriyorum:

1-Tam bir düşünce özgürlüğünü savunacak

2-Dinsizi, kafir olarak görmeyecek

3-Hadisleri ve mezhepleri reddedecek. Kadına ayrımcılık içeren hükümlere ve tüm şiddet içeren cezalara kesin olarak karşı olacak

4-Sosyal hayat ve yönetim olarak, Avrupa ülkelerini örnek alacak

Bunun dışında, gerekirse AKP karşıtı tüm partilerin birleşmesi de bir çözüm olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Laiklik zaten elden gitmiştir. CHP'nin iktidara geldiği bir senaryoyu düşünelim. Sizce siyasi bir simge olan türbanın yasaklanması tekrar söz konusu olabilir mi? İmkanı yok, savaş çıkartırlar. Atatürk, müslümanların içinde olanı engellemiştir. Bu iktidarla birlikte içeride olan dışarıya çıkarılmıştır ve bir daha içeriye sokulması imkansız gibi bir şeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tek başına başörtü takabilme özgürlüğü şeriatın çoktan geldiğini göstermez ki, Avrupa'da böyle bir özgürlük başından beri var hocam.

Onlar Hiristiyan bir ülkede bulunan Müslolar.:)Avrupanın o hoşgörüsü bunların hiç bir zaman kendilerine bir tehdit yada tehlike oluşturmamasıdır.Ama Ermeni soykırımı olmadı ! dediğimizde fransa Hop oturup hop kalkıyor. hani nerde Düşünce ve fikir hürriyeti?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Umarım gelmez.Gelirse bu ülkede yaşayamam artık.Ki sadece ben değil bence müslüman olmayan hiçkimse daha fazla dayanamaz.Biz ateist-deist-agnostik vb. gibi insanları öldürmeye teşebbüs ederler.

Ben türbanın lisede serbest olmasına da karşıyım.Bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasınlar.İlla da kapatacaksa 18 yaşından sonra kapatsın.

Ben de liseye gidiyorum.Okulun yarısı türbanlı.Onların adına ben üzülüyorum.Maalesef zorla kapatılanların sayısı da epey fazla.Aile karışmasa bile toplum baskısı var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Laiklik ne zaman gelmiş Türkiye'ye ki gitsin? Atatürk'ün ateist olduğunu söyleyince insanlar bunu hakaret olarak algılıyor. Atatürk'ü gerçekleriyle kabullenip sevemiyorlar.

Kesinlikle doğru.Atatürk'ün müslüman olduğunu zannedenler de az değil.Ben de birçok defa söyledim ama kimse inanmak istemiyor.Atamızı dindar sanıyorlar.Ben "Atatürk müslüman değil,ateistti" deyince "İftira atma,tabiyki müslümandı" diyorlar.

Ki Atamızı olduğu gibi kabullenselerdi şu an Türkiye Cumhuriyeti olmazdı bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1-Mümkün..Böyle giderse Anıtkabir bile yıkılabilir..

2-Şeriat gibi bir hayalleri var tabi..

3-Halk dindarlaşıyor,hem de ne biçim..Sakal-başörtüsü moda oldu ülkede..Rte,imam hatiplerin önünü açarak,bu ülkenin geleceğini yok ediyor..

4-Akp şimdiye kadar hiç sarsılmadı ve böyle giderse hiç sarsılmaz da..Türkiye'de muhalefet yok..Muhalefetin olmadığı yerde faşizm olur..12 senedir Türkiye'de faşizm hakim..Bunu bir türlü anlamadı insanlar..Tayyip,eğer ciddi bir ekonomik kriz yaşanmazsa ülkede,hayatının sonuna kadar bu ülkeyi soyacak gibi gözüküyor..

ARKADAŞ ÇOK HAKLI. ÜLKEDE MUHALEFET YOKYA. AKP Yİ SARSACAK AKP YE DİŞ BİLEYECEK MEYDANLARI ESTİRECEK İNSANLARI COŞTURACAK ERDOĞANI ŞAH DAMARINDAN VURACAK BİR TANE BABAYİĞİT YOKMU

BU İŞ ÇOCUK OYUNCAGI DEĞİL ÜLKE ELDEN GİDİYOR ARTIK KÜRDİSTANI KONUŞMAYA BAŞLADIK ERDOĞAN KENDİ AĞZIYLA KÜRDİSTAN EYALETİ OSMANLIDA VARDI DEDİ YA. EYALET BÖLÜNMEDİR. EYALETİN DİKİŞİ BİZİM AYAKKABIYA TUTMAZ. AMA DİNLEMİYOSUN ÇÜNKÜ SEN SİYONİST KÖPEĞİSİN.

ADAM BİZİ SOYUYA YA.SADECE O DA DEĞİL 3 5 MİLLETVEKİLİ DENEN SOYTARI DA SOYUYO. DAMADI BİLE SOYUYA HANİ ŞUANKİ ENERJİ BAKANI. E DAHASIDA VAR BİLİYOSUNUZ EGEMEN BAĞIŞ MİLLETVEKİLİ AKPNİN YALAKASI. ALLAHIN AYETİYLE DALGA GEÇTİ YA. BAKARA SURESİNE MAKARA SURESİ DEDİ E TELEFON KAYITLARI BİRBİR ÇIKTI KARDEŞİM. HEPSİ GERÇEK ONLARIN.

ERDOĞAN SENİN MİLLETVEKİLİN ÖCALAN ÖNEMLİ Bİ ŞAHSİYETTİR DEDİ AMA SEN HİÇBİŞEY YAPMADIN. SENİN MİLLETVEKİLİN TÜRK DİTE Bİ IRK YOKTUR DEDİ SEN SESSİZ KALDIN. SENİN MİLLETVEKİLİN TC DEVLETİYLE HESAPLAŞTIK DEDİ SUS PUS KESİLDİN.

ERDOĞAN SENİN ALLAH BELANI VERSİN.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Erdoğan'ın amacı gerçek şeriat değil ılımlı şeriat getirmek. Turkiyedeki türbanlıların çoğu süslü kokana gerçek tesettürle alakaları yok. Milyonlarca kokona türbanlıyı nasıl çarşafa soksunlar?

tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Laiklik zaten elden gitmiştir. CHP'nin iktidara geldiği bir senaryoyu düşünelim. Sizce siyasi bir simge olan türbanın yasaklanması tekrar söz konusu olabilir mi? İmkanı yok, savaş çıkartırlar. Atatürk, müslümanların içinde olanı engellemiştir. Bu iktidarla birlikte içeride olan dışarıya çıkarılmıştır ve bir daha içeriye sokulması imkansız gibi bir şeydir.

Türbanın yeniden yasaklanması gerekmiyor.

AKP gittiğinde bu türbanlı hatunların yüzden doksanı yeniden açılır, geri kalanı da kimse umursamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

RTE'yi, türbancı, dinimizi özgürce yaşamak istiyoruz diyen güruh yüzünden gönderemiyor değil miyiz zaten?

Türban Türkiye'nin bir gerçeği. Bu hakikati kabullenilip, malum kesimi baskılamak, önüne yasaklar koymak yerine karantinada, kontrol altında tutmayı başarabilselerdi, bizler bugün AKP zihniyetini defetmek için uğraşıyor olmayacaktık. Ne yazık ki eskilerin lzlediği siyaset ağaç budama işlemiydi, yaptıkları daha gür ve kuvvetli dalları başımıza musallat etmek oldu... Dallar artık ne kırılıyor, ne de kesebiliyoruz...

Atatürk hiçbir zaman dini, dindarı tek başına hedef almamış, asıl yapılması gerekeni yapmış, dinci yapılanmaların kökünü kazımaya çalışmıştır. O, bataklık kurumadan üzerindeki sineklerden kurtulunamayacağının farkındaydı, artık bunu bizim de daha fazla geç olmadan idrak etmemiz gerekiyor. Biz, Arnavutluk, Bosna Hersek gibi Avrupa coğrafyasında yer alan bir ülke değiliz, ortadoğu'ya komşuyuz ve İslam tehditini her zaman daha fazla hissediyor olacağız.

Umarım iş işten geçmeden birileri bunları fark eder de girdimiz çamurdan bir şekilde çıkarız. Ama makam sevdalısı, defalarca aldıkları hezimetlere rağmen koltuğu bırakamayan siyasetçilerle de düze çıkmak da mümkün değil tabii ki...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Erdoğan'ın amacı gerçek şeriat değil ılımlı şeriat getirmek. Turkiyedeki türbanlıların çoğu süslü kokana gerçek tesettürle alakaları yok. Milyonlarca kokona türbanlıyı nasıl çarşafa soksunlar?

Erdoğan islamsız İSLAI GETİRİCEK YANİ İSLAMDAN UZAK HAKİKATTEN UZAK NURDAN UZAK BİR SÖZDE İSLAM GETİRECEK. SENİN RESMİNDEKİ ŞAHIS OLAN ATATÜRK GERÇEK İSLAM NEFERİYDİ

HELAL OLSUN RUHUN ŞAD OLSUN SEN İSLAMI ANLADIN SEN İSLAMI GÖSTERİŞ DİNİ DEĞİL KALP DİNİ VİCDAN DİNİ YAPTIN. SEN UYDURUK DİNLE KURANDAKİ DİNİ AYIRDIN. SEN ALLAHIN ELÇİSİSİN . BENDE BİR ELÇİYİM. NE DEMEK ELÇİ. HAKİKATİ AÇIKLAYAN ORTAYA ÇIKARAN DEMEK. HERKES ELÇİ OLABİLİR.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Erdoğan islamsız İSLAI GETİRİCEK YANİ İSLAMDAN UZAK HAKİKATTEN UZAK NURDAN UZAK BİR SÖZDE İSLAM GETİRECEK. SENİN RESMİNDEKİ ŞAHIS OLAN ATATÜRK GERÇEK İSLAM NEFERİYDİ

oha yani...

ÇÜÜÜŞŞŞ!!!!

Mustafa Kemal’in DİN hakkında ki islam hakkında ki diğer görüşleri ve sözleri ;

  • “Türk milleti birçok asırlar,bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü”
  • “Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra millî rabıtalarını gevşetti,millî hislerini uyuşturdu.”
  • “Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine hasretmeye mecburdurlar”
  • “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz”
  • “Türk ulusunun yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1933, 10.Yıl Nutku, Söylev ve Demeçleri
  • “Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1933, Milli Eğitim Bakanı Dr.Reşit Galip’e hitaben, İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeolojisi
  • “Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed’e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Muhammed birdenbire Allah’ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.”
  • Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı
  • “Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini (uydurmalarını) Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler.”
  • Kaynak: ATATÜRK, Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası
  • “Bizi yanlış yola sevk eden habisler (alçaklar), biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir.”
  • Kaynak: ATATÜRK, 1923, Adana Nutku, Söylev ve Demeçleri
  • “Arabistan’ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed’in neş’et etmiş olduğu Mekke’de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe’yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı
  • ”Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Muhammet te Mekke’den kalkıp Medine’ye kaçtı. Buna Hicret denildi.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı
  • “Din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka bir şey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı
  • “Tabiatın herşeyden büyük ve herşey olduğu anlaşıldıkça tabiatın çocuğu olan insan kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı.”
  • – Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı

http://millicumhuriyet.com/ataturk/ataturk-gokten-indigi-sanilan-kitap/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangisi daha yüksek ihtimal? Türkiye'ye şeriat gelmesi mi yoksa askeri bir darbe gelmesi mi?

Sen, "olasılık" yerine, "ihtimâl" sözcüğünü kullandığına göre, yanıt, ortadadır.

Şeriâtı, "gerçek şeriâtçılar" değil, kimi "liboşlar" getirecektir; "demokratik özgürlükler" dediklerinde, eğitimsizlik ve bilgisizliklerinin köleleri oluyorlar!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...