sertanyaril 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi İncil'de sevgi her fırsatta vurgulanır evet. Zaten İncil Tevrat'ın katı kurallarına karşılık olarak yazılmış sevgi temalı bir metindir. Tevrat konusunda haklısın. Ben Musa dedim o yüzden... Musa nın eski ahit dışında bir dini var mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi Musa nın eski ahit dışında bir dini var mı? Musa kudretli bir peygamberdir. Miraç meselesinde bile Muhammed'e akıl fikir veren kişidir. Ben metinleri baz almadım o iletiyi yazarken, karakterleri değerlendirerek yorum yaptım. Link to post Sitelerde Paylaş
sertanyaril 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi Musa kudretli bir peygamberdir. Miraç meselesinde bile Muhammed'e akıl fikir veren kişidir. Ben metinleri baz almadım o iletiyi yazarken, karakterleri değerlendirerek yorum yaptım. Anladım da, içlerinde gözü dönmüş katil olmayan tek isa var. Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi (düzenlendi) Anladım da, içlerinde gözü dönmüş katil olmayan tek isa var. İyi de peygamber vasfı var mı? Babasız olarak doğuyor, insanların günahını üstleniyor. Eziliyor da eziliyor bütün hayatı boyunca.. Körleri tedavi ediyor, suyun üzerinde yürüyor vs. mucizelerinden başka bir numarası yok. Musa öyle mi? Ekim 21, 2014 tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi Musa kudretli bir peygamberdir. Bizim bildiğimiz Musa'dan mı bahsediyorsun? Yok yav dili peltektir, derdini bile izah edemez kardeşi haruna torpil yapıp yanına aldırır ki musanın yerine konuşsun, bu garip bir elçilik yahu adam hebele hübele diyor kardeşi derdini anlatıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Ekim 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 21, 2014 gönderildi Bizim bildiğimiz Musa'dan mı bahsediyorsun? Yok yav dili peltektir, derdini bile izah edemez kardeşi haruna torpil yapıp yanına aldırır ki musanın yerine konuşsun, bu garip bir elçilik yahu adam hebele hübele diyor kardeşi derdini anlatıyor. Nitekim size içinizden bir Peygamber gönderdik. O size ayetlerimizi okur, sizi günahlardan arındırır, size kitabı ve hikmeti öğretir, bilmediklerinizi belletir. Niyet iyi de seçim kötü. Ölümsüz olan bir meleğini yollasa hiç ortalık karışmayacak. Tek kitapta işi bitirirdi. Burada israfcı bir Allah var. Link to post Sitelerde Paylaş
sertanyaril 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi İyi de peygamber vasfı var mı? Babasız olarak doğuyor, insanların günahını üstleniyor. Eziliyor da eziliyor bütün hayatı boyunca.. Körleri tedavi ediyor, suyun üzerinde yürüyor vs. mucizelerinden başka bir numarası yok. Musa öyle mi? Bu saydıklarının hangisi kötü vasıf anlamadım. Kitle katliamı yaptırmış katil bir adam var bir tarafta, diğer tarafta ise hiç kimseye zararı dokunmamış, kimseye saldırmamış bir adam var. Link to post Sitelerde Paylaş
rumil 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi en önemli hristiyan devrimini.yapan aquinali thomasin bile en büyük kaynağı farabi.ve.ruşdur. Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi Bu saydıklarının hangisi kötü vasıf anlamadım. Liderlik vasfı yok Link to post Sitelerde Paylaş
BilimDinimdir 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi Birinde size tokat atana öbür yanağınızı çevirin diyor, Diğerinde size kısasa kısas farz kılındı, hüre hür, köleye köle, kadına kadın öldürebilirsiniz diyor. Kişiye göre değişir tabiki ama bana göre insanlıktan biraz nasibini alan illaki birini seçmek zorunda kalırsa ilkini yani hristiyanlığı seçerdi. Sağ yanağına tokat atana sol yanağını da sen çevir âyeti bence tam tersi kötü niyet taşıyor. İnsanları aptallaştırmak için tamamen. Link to post Sitelerde Paylaş
BilimDinimdir 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi İsa delikanlı gibi mucizelerini göstermiş kimseyi kandırmamış savaş yapmamış hiçbir kazanç da elde etmemiş. Onun da arada sırada saçma sözleri var ama gene de severim isayı. Her ne kadar babasını sevmesem de. Link to post Sitelerde Paylaş
kitsonga 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Raporla Share Ekim 22, 2014 gönderildi Hristiyanlığın metinsel öğretisi ve Sufizm Uzak doğu dinlerinden esinlenmiştir. Budizm hatta, Zen Budizmi en tercih edilebilir olanı bence. Ateist bir bilince Budizm pek aykırı düşmez. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts