Jump to content

Türkiye'de Ateist Olmak


Recommended Posts

Yaklaşık 10 senedir bu sitenin üyesiyim. Her ne kadar ara ara uzak kalsam da gene de takip ediyorum. Sadece bu siteyi değil ateizmle alakalı tüm olumlu gelişmeleri uzaktan takip ediyor ve olumluluk karşısında seviniyorum. Seviniyordum daha doğrusu. Çünkü artık sesimizi korkmadan, özgürce duyurabildiğimizi düşünüyordum. Ancak bugün aldığım bir mesajla biz seslensek bile bazı kulakların, sesimizi duymak istemediğini anladım. Bizden olmalarını istemiyorduk. Ama hiç olmazsa, hiç haketmediğimiz şekilde dışlanmak, hakir görülmek ya da öldürülmek durumuyla karşı karşıya kalmamamız gerekiyordu.

Her ateist gibi ben de, yıllarca kendimi diğerlerinden soyutlamaya çalıştım. Ankara'nın göbeğinde üniversiteyi okuduğum halde, diğerleri tarafından tehdit edilmemek için kendimi bilgisayar labına hapsetmiştim. Bana daha uygulanmadan kendi kendime izolasyonu uygulamıştım. O tarihlerde bazı dini hareketler güçlüydü ve malum biz mürtedleri öldürmek isteyebilecek bazı gericiler olabilirdi. Tam da bilgisayar labında günlerimi İnternet'in telnet forumlarında Newton ismi ile geçirirken, içeri oldukça güzel bir bayan girdi. Öyle bir kadın ki sizinle beraber olsa Dünya'yı fethetmeye bile çıkabilirdiniz onunla. Güzelliği ve farklılığı ile göze o kadar çarpıyordu ki, çoğu arkadaşım gibi platonik duygular besliyordum ben de. Tam da aşık olunacak yaşlardı.

Aynı kadını yıllar sonra gene internette buldum. Bir kitap yazmış ve gene bir yazısında " bilgiye aç" olmaktan bahsediyordu. Şiir gibi. Tamamiyle insani nedenlerle facebooktan arkadaşlık isteği gönderdim ve sağolsun kabul etti. Modern, Atatürkçü, Avrupa görmüş ve elit bir çevrenin insanıyla arkadaş olup bilgi alışverişi yapmak güzel olmaz mı? Dolayısıyla paylaşımlarında kendi engin bilgim ve ateistik görüşlerimi ben de sundum. Birkaç yılın ardından da sonunda dayanamayıp beni arkadaş listesinden çıkardı. Sebep ateist olmammış.

Ne kadar ilginç ki, kullandığımız IPhone'ların mucidi ve başarısına gıpta ettiğimiz kişilerden biri olan Steve Jobs, bir ateist. Kitaplarımızda sözlerinden alıntı yaptığımız Charles Darwin, bir ateist. Kullandığımız ilaçlardan, teknolojik ürünleri mümkün kılan tüm o bilimsel buluşları yapanların çoğu da ateist. Biz ateistlerin geneli bilim adamı değiliz ancak onları en iyi şekilde anlayan kişileriz. Bu Dünya'yı yaşadığımız hale getirebilenler, zamanında dine karşı çıkmış olanlar değiller mi? Galileo, engisizyonda yargılanmasaydı, Dünya'nın Güneş etrafında döndüğünü nereden bilebilirdik? Hayır. Ateistlere bir minnet borcumuz var. Onlar sayesinde biz, insanlığa dair birçok yeni değere sahip olduk.

Belki bir insanın bir yakını bakıma muhtaçtır ve ona bakabilecek enerjiyi dinden alıyordur; bilemem.Belki bir cennet hayali ile yaşıyordur. Ben çocukken televizyonun cennette olmayacağını duyduğumda üzülmüştüm. Böylesine güzel bir araçtan, nasıl olur da sonsuza dek mahrum kalabilirdik? Cennette bindiğimiz pahalı arabalar olacak mı? Cennette uçaklara binip farklı kültürleri dolaşmaya gidebilecek miyiz? Cennette çalışıp para kazanmayı ve bundan keyif almayı sağlayabilecek miyiz? Cennette mutsuz olmak hakkımız elimizde olmayacak mı? Bunları sorgulamayan insanları görünce üzülüyorum. Çünkü bu insanlar gerçek cennetin Dünya'da olduğunun farkında değiller. Bu cenneti daha güzel bir cennet haline çevirme kapasitemizin de farkında değiller. Cennet Dünya'mız, farklılığı dışlayanların elinde yok oluyor. Neyse ki birkaç ateist, bu durumu düzeltmeye; bizlere daha yaşanır bir hayat vermeye devam ediyorlar.

Üzüldüm mü? Elbette üzüldüm. Bu hareketi yapan insanı seviyor muyum? Bir insan olarak elbette seviyorum. Ancak üzüldüğüm tanrı diye tapılacak bir kadının da, tanrılara kurban edilmesidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne kadınlar sevdim sevdim zaten yoktular. En üzüldüğüm konu "önce Allah'ı sev" diye öğretiyorlar ya ne sevgilini ne öocuğunu ne aileni rahat rahat sevemiyorsun. Bir yaradığının bukadar bencil böylesi insani ki gelişmemiş insani duygular besleyecegine inanan günümüz insanı nasıl olabilir :((

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendiniz gibi ateist kafir kızlar bulun müminelerden uzak durun...

pisliğinizle onlarıda kirletmeyin.

put sevdalıların ilk putların bi boka yaramadığını anladıkları anı bi hayal et. Dedesi anası o puta inanıyor tüm mücizeleri onlardan geldiğine inanırken biri yıkın putu kafanızın içine hayali bir put koyun oh taşına derdi yok. Bu hayalinde oluşturduğun hayali arkadaşının sana faydasını söyler misin ?? En azından1 tane
Link to post
Sitelerde Paylaş

put sevdalıların ilk putların bi boka yaramadığını anladıkları anı bi hayal et. Dedesi anası o puta inanıyor tüm mücizeleri onlardan geldiğine inanırken biri yıkın putu kafanızın içine hayali bir put koyun oh taşına derdi yok. Bu hayalinde oluşturduğun hayali arkadaşının sana faydasını söyler misin ?? En azından1 tane

hergün karnımı doyurmam yeter....

yerden her türlü meyveyı sebzeyı bıtıren odur..

isterse onu bir çöp yapardı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

hergün karnımı doyurmam yeter....

yerden her türlü meyveyı sebzeyı bıtıren odur..

isterse onu bir çöp yapardı...

üzümünü ye bağını sorma diyon yani. Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım. Senin işin zor be dostum. Hiçbir şey insan için yaradılmamıştır. Tüm canlılar kendi varlıklarını sürdürebilmek için ki buna bitkiler de dahil birbirlerine evrimleşirler. Yani toğumlarını uzaklara taşıyabilsin diye ağaçlar meyve üretip hayvanlar tarafından yenip dışkı olarak atılsın diye evrimleşirler. Sen gerçeği gerçekten bilmek istiyorsan herşeyden bir defa şüphe et ve herşeyi yeniden araştır. Geçmişe in insanların ilk zamanlarına gelişmiş topluluklara sümerlileri git bak bi Mısır'a geç erkeklerin penislerini kesip Tanrı'ya hediye ettikleri döneme gidip bu güne sünnet olarak Yahudi geleneğinden müslümanlığa geçişini gör.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ate olduğumu hiç gizlemedim. Sadece muhafazakar aile ortamlarında bunu deklare etmedim. İslamcı arkadaşlarım dahil, her bulunduğum ortamda, konu gelince ate olduğumu söylerim. İslamcıların çoğu, ate olduğunu söyleyen insanlara karşı direkt saldırganlık göstermiyor. Önce garip bir varlığa bakar gibi bakıyorlar, sonra tebliğ'e girişiyorlar. Tabii, Konya esnaf lokantasında ya da Erzurum Dadaşlar lokalinde falan böyle bir denemeye girişmem ama, aynı sosyal statümdeki imanlılardan ate olduğumu gizlemem. Çok ağır bir tepki de almadım.

Darwin kardeş, kadınlar derin duygulu varlıklardır. Bir erkeği ret etmelerinde, felsefi konular en alt sıralarda yer alır. Çok özel bir konuyu konuşmak istemem ama, sizi ret etmesinin sebebini başka şeylerde aramalısınız. Belki de ona beslediğiniz duyguları biliyordu ve ciddi bir ilişkiye başladı. Bazı erkekler, sevgililerinin Facebook hesaplarını dikkatle takip eder. Belki de sizin o kadına yönelik duygularınızı belli eden mesajlarınız oluyordu. Belki de mesele sadece kıskançlıktır.

İslamcı militanlar dışında, hiç kimse Facebook listesinden bir ateisti çıkarmaz. Aksine, "benim de ateist arkadaşlarım var" demek, havalı bir durumdur. Ateist olmanız, o kadınla aranızda arkadaşlığın ötesinde bir durum olduğunda sorun olabilir. Nitekim mesajınızda, en azından sizin için meselenin "arkadaşlık" boyutunun ötesinde olduğu anlaşılıyor.

Geçmiş olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kafirsiniz sizden akan meniler necaset pisliktir doğan cocuk veledi zina sayılır allah hukmunde...

barı evlenecegınız mümineyı gunahınıza ortak etmeyın....

pisliğinizde bogulun.....

Kafayı takmış meniye,evlenmeye..

Senin peygamberinin menisi çok güzel,mis gibiymiş..Öyle güzelmiş ki,bir türlü çocukları büyüyememiş..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaşamda platonik aşklar cariyeler gibidir. Onları korumak için icabında canımızı dahi veririz.Ama öyle anlar gelirki onları Osmanlıların işlerine gelmiyen careynlerini taşa bağlayıp sorgusuz sualsiz Sarayburnundan denize cuppadak atıverdikleri gibi bizde bu hayallerimizi düşünce ve irade denizimizde boğuveririz..Sizde öyle yapın ismini bir kağıda yazın ve o kağıdı taşa sarın sonra denize cuppadak atıverin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben şu an platonik aşk beslemiyorum. Ancak benim şaşkınlığım, ne kadar elit, seçkin de görünse, müslümanın sonuçta müslüman olduğunu bir defa daha göstermesidir. O güzel görünüşün altında mutlaka bir yobazlık bulunuyor.

Geçenlerde Kahramanmaraş'taki olaylarla ilgili bir belgesel izledim..Görgü tanıkları veya o olayları bizzat yaşayanların anlattıkları belgeselde işlenmiş..Bir eve baskın yapıyor müslümanlar..O evdeki adam öldürülmemiş ve belgeselde şunları dedi;

''Ben yukarı kattayım,aşağıya toplanmışlar ve ''abi aşağıya gelir misin?'' demekteler bana..Aşağıya insem beni öldürecekler ama son derece nazik bir şekilde aşağıya inmemi istediler..Beni de tanıyor bu insanlar..''

Bugün çok yakınımız olan müslümanlar,bir gün bizi kesmek isteyebilir..Bu bir realite..

Müslümanlar ne kadar entelektüel olsalar da,çağdaş olsalar da;sonuçta müslümanlar ve İslam son derece acımasız bir dindir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama paralı yada mevkii sahibi yani güçlü bir erkek gördüklerinde dinine şuna buna hiç ama hiç aldırmıyorlar! O zamanda sorarsanız şayet Neden bunlarla arkadaşlık kurarsın bunlar içkici bi namaz hatta hatta Sünnetsiz Hiristiyan yada Ateist?Alacağınız cevap Ossun! Ben onları Müslüman yapacağım bu en büyük sevaptır!:))

Bizim insanlarımız niye bu kadar riyakarlar? Yoksa bu din denilen illetmi onları riyakarlaştırıyor yada aldıkları eğitimmi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben şu an platonik aşk beslemiyorum. Ancak benim şaşkınlığım, ne kadar elit, seçkin de görünse, müslümanın sonuçta müslüman olduğunu bir defa daha göstermesidir. O güzel görünüşün altında mutlaka bir yobazlık bulunuyor.

Ülkenin belki tek sorunu bu biliyor musun? Şu sosyal sorunu çözsek gerisi çorap söküğü gibi gelecek. "Yobazlık" . Bir kurtulsalar şundan mini etek giyenlere fahişe muamelesi yapmasalar, kendi dininden olmayanlara kafir gözüyle bakmasalar, cinsel tercihleri farklı olan insanlara hayvan değil de insan gibi davransalar. Kısacası Türk'ler insanlıktan nasibini bir alsalar. İnanıyorum ki ekonomik, politik, sosyal hiç bir problemimiz kalmayacak. Ciddiyim bunda. Gerçekten böyle düşünüyorum.

("Türkler"den kastım Türkiye'de yaşayan insanlardır. Herhangi bir etnik kökeni diğerine karşı savunmuyor yada yermiyorum. Ancak illa da beni yanlış anlamak istiyorsanız kısaca "Batı özentisi" "Vatan haini" vb. ifadelerle yaftalayabilirsiniz)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. Siteye yeni üye oldum. Bundan önce bir sürü korkum vardı özellikle cinlerden aşırı derecede korkardım. Daha sonra araştırmalarım sonucunda dinlerin hepsinin yalandan ibaret olduğunu anladım. Artık dinlere inanmıyorum ve hiçbir şeyden korkmuyorum mutluluğu ateizmde buldum diyebilirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. Siteye yeni üye oldum. Bundan önce bir sürü korkum vardı özellikle cinlerden aşırı derecede korkardım. Daha sonra araştırmalarım sonucunda dinlerin hepsinin yalandan ibaret olduğunu anladım. Artık dinlere inanmıyorum ve hiçbir şeyden korkmuyorum mutluluğu ateizmde buldum diyebilirim.

Aramıza hoşgeldin. Gözünle görmediklerimeze inanmamak en mantıklısı.

Cinler konusuna gelince. Cinlerin varlığına inanmak insan psikolojisini olumsuz etkiler insan keçileri bile kaçırır. Cin, şeytan, Allah bunlar insan psikolojisini olumsuz etkiliyen şeyler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadın için ateizm bahane olmuş, asıl neden senden fiziksel veya maddi bakımından hoşlanmaması, muhtemelen ona gereğinden fazla ilgi gösterdin oda seni kendinden uzaklaştırdı. Kadınlar böyledir, fikirlerin veya karakterin diğer özelliklerin onun gözünde yeterli değilse çokta önemli olmayan bir ayrıntıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...