Jump to content

kitap lara inanan dindarlara


Recommended Posts

merhaba diyerek den başlıyorum.dine inananlara bir sorum olacak ama bunu sorarken tek istedigim samimi cevap verilmesi.

inandıgınız dinde, ne olduguda onemli degil isteyen belirtsin.sizi şupheye duşuren durumlar oldumu yani içinden çıkamadıgınız çelışkıler yada cevabından tatmın olmadıgınız sorularınız oldumu ?yada ben bu dine inanıyorum ama şu da olmasa daha duzgun olurdu diyebılecegınız bır durum.(amaç kımseyi yermek yada aşagılamak

degil).sakın itiraf ederım ama ımansız olurum da demeyın sadece samımı olun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam,

evet vardi! sonra ateist oldum, ama devam cevap aradim ve gercek Islamada buldum...

Ve farkindayim ki nice sorulara bu bit kadar beynimle cevap veremiyecegimi, onun icin Allahla yarismaktan da vaz geecilmesi gerektigni düsünüyorum.

Ama sorular sorulsun, allahin bize verdigi en kuvetli alet devam kullanilsin!

Baris ve güven

Link to post
Sitelerde Paylaş
merhaba diyerek den başlıyorum.dine inananlara bir sorum olacak ama bunu sorarken tek istedigim samimi cevap verilmesi.

inandıgınız dinde, ne olduguda onemli degil isteyen belirtsin.sizi şupheye duşuren durumlar oldumu yani içinden çıkamadıgınız çelışkıler yada cevabından tatmın olmadıgınız sorularınız oldumu?yada ben bu dine inanıyorum ama şu da olmasa daha duzgun olurdu diyebılecegınız bır durum.(amaç kımseyi yermek yada aşagılamak

degil).sakın itiraf ederım ama ımansız olurum da demeyın sadece samımı olun.

hayır olmadı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranı o hurafeli meallerden okuyanların ve aslını bilmeyenlerin mutlaka içine düştükleri zorluklar vardır.

benimde onlarca belki yüzlerce olmuştur.ama süreç içinde bunları çözdüm.hala vakit ayırıp kendi sistematiğim ve aklımla uğraşamadığım bir iki konu vardır.ama çöze çöze artık içimde bir şüphe kalmadı.çözdüğüm onca şeyden çıkan anafikir içimi rahatlattı.

kafama takılan en büyük soru cariye meselesiydi.bu cariye meselesi nedir nedir nedir diye çok düşündüm.

ama Kuranın ruhundan buraya bir açılım bulamıyordum.tam bir çelişkili durum yaratıyordu.ve bir delikanlı alimde bunun ne olduğunu.

yani bugün cariye konusundaki hüküm nedir sorusuna açılım getirmiyordu.getirebilecek durumlarıda yok zaten.

sonra Tanrı matematik bilmiyor olabilir mi sorusuna tosladım ! ama dediğim gibi onca soruyu çözünce insanın içinde bu sefer başka bir düşünce gardını alıyor.tıpkı diğerleri gibi mutlaka bir açıklaması vardır.işte bu içsel ses eski tecrübeler yüzünden beni geniş ve rahat tutuyordu.bu soruyu uzun süre kendime sormadım.üşendim açıkçası.soruyla tanışmamdan yaklaşık 8 ay sonra bir gece üzerinde uzunca düşündüm ve onuda çözdüm.basit bir şartlanma yüzünden cevabı görememiştim.daha geniş bir açıdan bakınca çok kolay bir cevabı olduğunu gördüm.ve soruyu soranların matematik bilmediğini çok iyi anladım.

işte kendine böyle çok soru sorup hepsinin içinden çıkınca insan artık yeni sorularda derin düşünme ihtiyacı hissetmiyor.çöze çöze Kuranın ruhunuda anlıyor.hataların nerelerde olabileceğinide tahmin ediyor.biraz üzerine gidince çözebiliyor.

bizleri bu sorulara muhattap eden aslında ateistler değil.bu mealleri beyinsizler gibi çevirenler.sözde alim diye tv ye çıkan beyinsizler.

örnek.cariye meselesi ! ben onca sene bu cariyelikte neyin nesi diye düşünürken ve cevap bulamazken seneler sonra öğreniyorum ki !

Kuranda cariye diye bir kelime yokmuş ! olmayan bir sorunun cevabıda olmayacağı için soru zaten otomatik olarak düşüyor.

ama !

hurafe dininde ısrar edenler.yolunu ısrarla hurafede arayanlar malesef çelişkilerini saklamak zorundalar.aslında bir çok şeyide çelişki olarak göremiyor insan o zaman.bende o zamanları yaşadığım için kendimden biliyorum.bu din budur diyorsun.bazı kavramları düşünme ihtiyacı bile hissetmiyorsun.ve sana belki biraz aşalama cümleleri ile hitab eden ateistleride duymuyorsun.hadi ordan be diyorsun.sen ne anlarsın.oysa ateistlerin varlığı hurafe dini mensubu için iyi bişeydir.insan Kuranda olsa sonuna kadar üzerine gidecek.

acımasızca gidecek.hiç acımayacak o kitaba.eleştirecek.işte bu dinin özü bu.eleştirme ve doğruya gitmek.islam tam olarak bunu emrediyor aslında.size atalarınızdan kalan din sanki dört dörtlük bir din gibi geliyor.oysa siz nasıl hiç üzerinde düşünmemişseniz.sizden öncekide aynı şekilde üzerinde düşünmeden size miras bırakmış.olmaması gereken insanlar kutsal tiplemeler kabul edilmiş.

oysa ben şimdi onlara öyle içten küfür ediyorum ki ! şaşarsınız.

buhari !

müslim !

gazali !

tirmizi !

imamı azam ebu hanefi ve diğer mezhep imamları

harun yahya denen dürzü !

nur cemeati - saidi nursi.

vs vs vs vs

bunlar benim gözümde pul etmiyor.hepside bana göre yahudinin önde gidenidir.

Allahın sözlerini değiştirmiş aşalık zavallılardır.

din olarak Allahın sözlerine sadık olanlar mutlaka doğruyu bulurlar.aksi halde inanıyorum desede insanın işi zordur !

çünkü onlar;müşrikler putperestti diye kızarken kendileride putperest olmuşlardır.çünkü Kuranı asla olması gerektiği gibi okumamış ve hurafe dinine karşı duramamışlardır.

insanlar Kuranı kendi dinlerine uydurmuş ve deliler gibi savunmakta.

oysa insanlar kendini Kuranın dinine uydurmalı.saçmalıkları atmalı.Kuran ne derse eksiksiz ve katıksız ona iman etmelidir.

yoksa işimiz zordur !

din Kuran ne derse tartışmasız odur.

ben ona öyle inanıyorum.

Kuran nartkan delidir dese.ben bas bas deliyim diye bağırırım !

Link to post
Sitelerde Paylaş

yazdıkların ılgı çekıcı ama kuran ın ne kadarına katıldıgını ne kadarını red ettıgını sanırım sende tam olarak bılmıyorsun.

okuyor duruma gore hal alıyor gıbısın.saydıgın islam alımı dıye bılinen eskı adı buyuk aslı kuçukler dınlere yön veren kişiler olmuştur tarıhte.islamın en buyuk savunucuları olmuşlardır.ama kendı hastalıklı duşuncelerını de empoze etmekten hıç çekınmemışlerdır.ben islamı bır devlet yonetemı olarak goruyorum.o donemde inanç tıcaretı yaygındı cahıl halk her zaman tapacak bırşeyler ararken bırının de peygamberım diye ortaya çıkması hıç şaşırtıcı olmasa gerek.sanırım sara hastası olan bu zat karısını bıle dınıne ınandıramamışken(evli iken bıle hala hristıyan olan karsından bahsedıyorum)ben 1400 yıl kadar sonra ona ınanmayı kendıme hakaret kabul ederım.eger sen kuran hıç degışmemıştır(1 harf ı bıle)diyen bir dinde bır kısmını kabul edıyorum dıyorsan zaten bır şekılde ınkar cı ve dınden çıkmış bır kafır oluyorsun.tabiki boyle bir şeyı ben degıl ınandıgın dın soyluyor.ama yok biz postmodern bır dın yaptık elbırlıgı ıle dıyosanız kı oyle bir kitle oluşuyor.ve ona inanıyorum yolunda isen bunun da red ettıgın bır dınden farkı yok.çunkı ılahı değıl ınsani oluyor ortaya çıkan inanma şekli.içinden çıkamadıgın sonradan cevaplarını buldum dedigın konuları uzun boylu soru cevap olarak konuşmak gerek.çunkü sorulması gereken o kadar çelışkılı durum var kı hangi birini soylesem konuşma katlanarak büyür.ornegin insan ne amaçla yaratıldı şeytanın var olacagını her şeyı bılen allah neden onceden kestıremedı de önlem alıp ademi cennet de korumadı yada oglu kabıl ın habılı öldurmesıne yetışkın olarak yaratılan adem bır çok şeyı allah tarafından bılen adem hiç bir şekilde mudahele edemedi.bunlar sadece buz dağı gıbı uste çıkan küçük parçalar.eger insanın kuran a gore yaradılış olayları sıra ile takip edecek olursak sana 100 lerce degil binlerce çelişkili olay ortaya çıkartabılırım.amacım bır dını kotulemek degil.tek amacım dogru yu bulmak.ne kadar başarılı olurum bılmıyorum.ama en azından denemek de fayda var körü korune bı ton yalana ınanmak tan ıyıdır.

ilk bu sorular kafamda beni rahatsız etmeye başladıgında kendımı bu konulara kapattım.yarım aklınla ne yapmaya çalışıyosun dedım veya o tarz şeyler.korktum korkuttukları için(cehennem varya ya yakarsa pff)sora rahat dururmuyum o kadar dini bilgi derslerı gormuş bır adamım benım dınım de çelışkı olmaz dedim hatalı bıldıklerımı çözup rahatlayacaktım.ama çelışkilerın ardı arkası kesılmedı elimi attıgım yer elimde kaldı butun dayandıgım duvar lar tek tek yıkıldı.sonuç olarak vardıgım nokta şu oldu.ateist olmadım ama artık bir dinimde yoktu.sebeb çok açık insanları yonetme sanatı nın bir parçası olan dın çürük bir elma gibi çıktı ortaya her tarafı kurtlu olarak.tabiki yemem artık onu.

şu an da bu site de olma sebebim acaba bilmedıklerım yada merak ettıklerıme ışık tutacak kişilerle bilgi alış verışım

olurmu diyerek başladı.umarım bana + bilgi verecek kışıler bol dur.her konuyu tartışmaya sorgulamaya hazırım saygı çerçevesı ıçınde sidik yarışına gırmeden.kimsenin fikirlerini dikte ettirmedigi bir ortamda kalıp bilgimi artırmak ısterım.bir arpa boyu yol alacak olsam da razıyım herkesı dınlemeye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu an dinle bir alakam yok ama (12 yaşından beri ) o yaşlarda dinden kopmama neden olan çok net sorularım olmuştu , o kadar sancılı geçmişti ki o dönem hala hatirlarım yaşım kemale ermesine rağmen :)

1. Kader inancı : insan daha yaratılmadan Allah onun cennete mi cehennneme mi gideceğini bilir , ama bu hatalı imalat demez , kendi hatasınından dolayı başkasını suçlar . Bu kadar zalim bir Tanrı olmaz ,olsa olsa şeytan olabilir.

2. Şeytana insan arkasında secde et demesi ve şeytanın buna uymaması !!!!! Allah karşında yav , aracısız emir alıyon ve uymuyon??? mümkün mü? Mümkün olsa bile iddialaşma falan, kumurbaz bir Allah olabilir mi?

3. Allah kendini ispatlamak için bir yöntem ariyor ve bulduğu en iyi yöntem bir peygamber aracılığıyla kitap göndermek ? Ama hafif gizimli olayim , yalnizca kitabı okuyan tanısın bilsin beni gibi bir iddiası da yok. Herkese çok açık değil mi, ben varım , bana inanın diyor kitabın yarısı. Aslında çok daha basit yöntemlerini düşünemez miydi bu işin? Örneğin illa kitap olacaksa herkesin doğumuyla birlikte yani başinda bitecek olan, bebeğin anadiliyle okuma yazma bile bilmeden okuyup anlayabileceği bir kitap??

İlk sorularım bunlardı müslümanken diyelim :) Son sorularım oldu zaten...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Selam,

evet vardi! sonra ateist oldum, ama devam cevap aradim ve gercek Islamada buldum...

Ve farkindayim ki nice sorulara bu bit kadar beynimle cevap veremiyecegimi, onun icin Allahla yarismaktan da vaz geecilmesi gerektigni düsünüyorum.

Ama sorular sorulsun, allahin bize verdigi en kuvetli alet devam kullanilsin!

Baris ve güven

bizim allahı o bit kadar beynimizle kavramamız isteniyor ama.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Peki @terliksi Kuran'ın amaçı nedir?

güzel soru.Kuranın amacı güzel bir dünyadır.

bir çok insanın sandığı gibi değil Kuran.yani deli gibi yalnız Allah yalnız Allah demek değil din.

bir cennet varsa.ki bana göre var.öyle inanıyorum.ona gitmenin yolu diğer insanları sevmekten geçiyor.

Kurandan anladığım kadarı ile cennete gitmenin en önemli maddesi bu.insanları sevmek ve kesinlikle iyi işler yapmak.

şimdi çıkmam gerek.belki detayına sonra girerim.

ama küçük bir giriş yapayım.Kuran vermeyi emreder.güç ölçüsünde vermeyi emreder.ve emin olun vermeden bu iş olmaz.

ve dikkat edin verenlerin içinde en övülen bir durum vardır.oda şehitlik ! bir çok kişi alimin uykusu şehidin kanından üstündür der.

bana görede az çok doğru olmakla birlikte şehitliği küçümsemekte doğru değildir.böyle bir kıyas doğru değildir.

çünkü bir insanın diğer insanlar için verebileceği en büyük ücret kendi canıdır.ve bu çok büyük bir ücrettir.

bir insanı kurtarmak bütün insanları Kurtarmak gibidir.bir insanı öldürmekte bütün insanları öldürmek gibidir.bir şehit bir insanı kurtarmak için öldüyse.yada kurtuluş içinse mücadelesi.onun mertebesi çok yüksektir.

bakın şu italyan geline tecevüz edildi ve öldürüldü.bana göre o kadın tek bir Allaha inanıyorsa kesinlikle şehit olmuştur.

çünkü yüzünü mescidi harama dönmüştür.savaş bitsin diye uyluklarını hareket ettirmiştir.yani Kuranın namazını kılmıştır.

iyilik için bir kıvılcımda olsa yakmak için çaba göstermiştir.Kuran kendine inanan her muhattabına yüzlerini mescidi harama dönmelerini emreder.iyi işlerde yarışmayı emreder.salatı yapmayı emreder.yani namazı kılmayı emreder.o salat şekilsel olan namaz değildir.

insanlık için akla uygun ve iyi olan ne varsa hepsi o salatın içindedir.bir gülümsemede salattır.güzel bir mesaj için çekilen bir filmde salattır.

bir futbol maçında yeneni alkışlamakta bir salattır.iyi olan ne varsa namazdır-salattır.insana o iyi olan salat emredilmiştir.

bu iyiliklerin neticesinde Allah çıkar elde etmez.insan kazanır bunun neticesinde.ve o yüzden bu din insanı sevmekten geçer.çünkü bütün emirlerinin özünde bu yatar.amacıda budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...