Jump to content

Eski Türklerde kadının değeri


Recommended Posts

Dünyada kadına en fazla değer veren, onu en çok yücelten kültür/din/sistem hangisidir sorusunun cevabı hiç şüphesiz Eski Türk kültürüdür. Atalarımızın kadına verdiği değer kesinlikle başka hiçbir sistemle kıyas bile edilemeyecek kadar yüksektir. Edip Yüksel, Yaşar Nuri gibi tatlı su müslümanları Kuranı istedikleri kadar eğip büksün, çarpıtsın, meal tahrifatı yapsın gene de kuran Türk töresinin yanından bile geçemez. Hatta bırakın Kuran'ı, İncil'i bile istediğiniz kadar eğip bükseniz gene hüsrana uğrarsınız. Türklerde kadın tarihte eşi benzeri görülmemiş kadar kıymetlidir. Kuranın kadına bakışıyla atalarımızın kadını bakışını kıyaslamaya kalkan birinin ben çok ciddi bir şekilde zekasından şüphe ederim.

Maddeler halinde özetlersek,

1.) Türklerin en eski destanlarından biri olan Yaratılış Destanının da Yaradana ilham veren ‘’Ak Ana ‘’ adında ki kadındır.

2.) Oğuz Kağan Atamızın kutlu eşlerinden biri mavi bir ışıktan,diğeri kutsal bir ağaçtan doğmuş olağanüstü kadınlardır.

3.) Bilge Kağan kitabesinde Kağan ‘’ Sizler Anam Katun, Büyük Annelerim,Hala ve Teyzelerim,Prenseslerim..’’ sözleri ile hitabına başlar.

4.) Eski Türk inancına göre ‘’Han ile Katun’’ gök ve yerin evlatlarıdır. Kadının yeri yedinci kat göktür.

5.) Eski Türk destanlarında kadın erkeğinin her daim yanındadır. Kadın erkeğinin güç ve ilham kaynağı kabul edilirdi.

6.) Türk kültüründe destan kahramanları iyi ata binen, iyi savaşan, iyi kılıç kullanan kadınlarla evlenmek istemektedirler. Örnek olarak Korkut Atanın Bamsı Beyrek hikayesindeki Banu Çiçek Katun’u verebiliriz.

7.) Eski bir Türk atasözü; ‘’Birinci zenginlik sağlık, ikinci zenginlik iyi bir kadın.’’

8.) Savaşta kadınların düşman eline geçmesi büyük bir utanç sayılırdı.

9.) Oğuz Kağan destanından öğrendiğimize göre ırza tecavüzün cezası ölüm veya gözlere mil çekilmesiydi.

Arap gezgini Ahmed bin Fadlan,Türklerin tecavüz suçlusunun bacaklarından çapraz bağlanmış iki ağaca bağladığını ve ipin kesilmesi sureti ile bacakların ayrıldığını hatıralarında belirtir.

10.) Yine Arap gezgini olan İbn’i Batuta şöyle der ‘’ “Burada tuhaf bir hale şahit oldum ki o da Türklerin kadınlarına gösterdiği hürmetti. Burada kadınların kıymeti ve derecesi erkeklerinden daha üstündür.”

11.) Kağanın buyrukları yalnız “Kağan buyuruyor ki” ifadesiyle başlamışsa geçerli kabul edilmezdi.

12.) Yabancı devletlerin elçilerinin kabulünde hatun da hakanla beraber olurdu. Tören ve şölenlerde kadın, hakanın solunda oturur siyasi ve idari konumlardaki görüşlerini beyan ederdi. Mesela büyük Hun İmparatorluğu adına Çin ile ilk barış antlaşmasını Tanrıkut Mete Han’ın Katunu imzalamıştır.

13.) Ebul Gazi Bahadır Han, Secere-i Terakime’de, Oğuz ilinde, yedi kızın uzun yıllar beylik yaptığını anlatmaktadır.

14.) Kadının yüceliği Altay Dağlarının en yüksek tepesine “Kadınbaşı” ismi verilerek yaşatılmıştır.

15.) Eski Türklerde kadın miras hakkına sahipti. Kadının kendine ait mülkü mevcuttu. Kadının bunu istediği gibi kullanma hakkı vardı.

16.) Eski Türklerde koca karısını boşayabildiği gibi, kadında kocasını boşayabilirdi.

Bunlara rağmen yok efenim islam kadına çok değer verir çok yüceltir islamda kadın saklanması gereken çok değerli bir mücevher olarak görülür gibi ezber edebiyatıyla halkın beynini yıkayan, kadınlarımızı aptallaştıran iki yüzlü sahtekarları dinledikçe cinnet geçiresim geliyor. Ya insanda hiç mi utanma olmaz? Zerre kadar mantığa ve vicdana sahip olan bir insan yukarıdakileri okuduktan sonra böyle saçma iddialarda bulunamaz.

İçimizde bu kadar çok arap kültürünü dayatmaya çalışan vatan haini varken neden aynı şeyi biz yapmıyoruz ki? Sadece şu yukarıdaki alıntıladıklarım bile milyonlarca insanın aydınlanmasına vesile olabilir. Artık bu toplumu ıslah etmek için var gücümüzle Türk kültürünü empoze etmeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyada kadına en fazla değer veren, onu en çok yücelten

...bla bla bla.

...bla bla bla.

...bla bla bla.

Artık bu toplumu ıslah etmek için var gücümüzle Türk kültürünü empoze etmeliyiz.

Peki bu ülkede yaşayan kürtler lazlar çerkezler tatarlar boşnaklar pomaklar muhacirler

bunlar nolacak?

senin beynin bukadar çalışıyor işte

yapacak bişey yok

tarihinde dr.Kemal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki bu ülkede yaşayan kürtler lazlar çerkezler tatarlar boşnaklar pomaklar muhacirler

bunlar nolacak?

senin beynin bukadar çalışıyor işte

yapacak bişey yok

Doğru; Arap kültürü bütün kadınlara hitap ediyor...

Ortak kültür olan Arapların kültüründe birleşmek lazım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçekten Türkçeden başka her dilde az veya çok cinsiyet ayrımı vardır. Sadece Türkçede cinsiyet ayrımı yoktur. Hele Arapçada cinsiyet ayrımı zirveye ulaşır. Bu vahşi ilkel dilde, her nesneye bir cinsiyet atanır. Dil neyse din de odur. Bu yüzden Türkçe Arapçalaştırılmıştır.

Türkçe, cinsiyet ayrımı olmamasıyla diğer dünya dilleri arasında ayrıcalıklı bir parlak yıldız gibidir. Dilimizle ne kadar övünsek azdır. Başka bir dilde bu meziyet yok! Bu güzel dilden memur - memure gibi cinsiyet ayrımlı Arap bulaşık pisliklerini de bir an önce temizlemeliyiz.

Türklerde dildeki bu durumla uyumlu bir kültür ve toplum düzeni de vardı. İslam bunu mahvetti. Kadın görüş bildirir ve karar mekanizmasında yer alırdı. Eski Türklerin toplumsal düzeni gerçekten bozkurtlardan alınmıştır. Bozkurtlarda sürü liderinin eşi olan dişi kurta asena denir ve liderin yokluğunda sürü lideri odur.

Türkler bozkurtları model almışlardı. "Arkasından en az yirmi köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz" sözü Türklerin ünlü bir sözüdür. Bozkurtlar çok eşli olmayan nadir memeli türlerindendir. Eş sadakati yüksektir.

Bunlara karşı çıkan dr. olduğunu iddia eden memal kişisinin ise kafası böyle işlere çalışmaz. Onun beynini dogma küflendirip çürütmüştür. Dogmadan başka bir şey çıkmaz ondan. Boşnaklar Pomaklar bilmem neymiş... Kafa bu kadar çalışıyor işte... Aklı fikri etnik ayrımcılıkta. Senin Pomağına Boşnağına bir şey diyen mi var ileri derecede geri! Beğenmiyorsa Pomakistana, Boşnakistana gider! Tutan mı var? Aman gitmeyin biz sizsiz ne yaparız diyen mi var etnik ayrımcı ırkçı kafalı!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki bu ülkede yaşayan kürtler lazlar çerkezler tatarlar boşnaklar pomaklar muhacirler

bunlar nolacak?

senin beynin bukadar çalışıyor işte

yapacak bişey yok

Eh işte. Verdiği cevaba bak.

Arap kültürü egemen olsun demiyor da açıkça. Türk kültürüne laf etmek için etnik köken sayıyor.

Bir zahmet Türk kültüründe kadın değerliyse diğer kültürlerde uyum sağlasın. Türkiye'de yaşıyoruz. Sanki boşnak böreği yapmayın diye kültür yasaklıyoruz.

Senin beğenmediğin cumhuriyet, ondan önce de ittihat ve terakki yönetimi Türkiye'ye sığınan insanlara kapısını açmıştır.

Tabi senin başkanın sünni federal neoosmanlıcı olduğu için senin de bu şekilde cevap vermen doğal.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam yüzünden kadın mal haline getirilmiştir.

Kadın illaki birinin malı olmak zorundadır. Ya babanın malı, ya kocanın malı. Başka türlü yaşaması imkansızdır...

Batı medenetiyetine geçiş sayesinde, kısacası Atatürk sayesinde şu an biraz rahatız. Eğer Atatürk olmasaydı afganistandaki, irandaki, ıraktaki kadınlar ne ise bizde o olacaktık. Yalan mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bakın millet. Bu islamcılar var ya, dünyada herkesten çok ırkçıdır. Bunlar arap ırkçısı, kürt ırkçısıdırlar. Atatürk Cumhuriyetini bölecek parçalayacak her etken, bunların sevgilisi, göz bebeğidir.

Bunlar müslüm olanın kafasına hemen sarık dolar, sırtına cüppe giydirir, adını da arapça yaparlar. Bunlar apaçık arap ırkçısıdır. Zaten bunların kuran'larında da allahlarının yahudileri önce alemlere üstün kıldığı sonra lanetlediği yazar. Ulan ırk üstün kılınır ve lanetlenir mi kafatasçı zihniyetli arap putu!

Bunlardan berbat ırkçı yoktur. Yeter ki Atatürk Cumhuriyeti bölünsün, yıkılsın diye illa "siz kürtsünüz, siz kürtsünüz, siz kürtsünüz" diye ırkçılığın daniskasını yaparlar. Ulan şerefsizler, kürdistan kurulunca orası sırf kürtlerden mi oluşacak? Kürt olamyanı kürdistandan atacak mısınız? Buna bile kafaları basmayan geri zekalı aptallar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk kızlarının bir kusuru var, kısa boylular... Yoksa Türk kızları dünyadaki en güzel kızlardandır. Aynı Japonlar gibi. Japon kızları çok güzel, porselen biblolar gibiler ama işte kısa boylular.

Anadolu Türkleri bunu telafi etmek için Rumlarla karışmışlar. Yetmemiş Slav ırklarını da ithal etmişler ve Anadolu genetik havuzunu iyice genişletmişler. Slav ırklarının tipik özelliği uzun boy, iri yapı ve mavi göz, sarı saç... Slavların kusurlu tarafları, göğüsleri. Göğüsleri yuvarlak olmuyor.

Neyse Anadolu harmanı şu anda dünyadaki en iyi harmanlardan biri. Her özellikte insana raslamak mümkün. Bu harmanı berbat eden ve içine eden, islamdır. Neden mi, çünkü islam akraba evliliğini teşvik ederek bu harmanın içine etmiştir. Neden teşvik etmiştir, çünkü kuran'da apaçık sana halalarının teyzelerinin dayılarının amcalarının diye saya saya kuzenlerini helal kıldığı yazar. Bu ifadeler Türk kültürünün içine etmiştir. Türklerde eski gelenekte akraba evliliği sakıncalı bulunurdu. İslam bu geleneği yok etmiştir.

Akraba evliliğini sakıncalı gören bir gelenekten gelen bir toplumun, akraba evliliklerinin yaygınlığı yüzünden sakat doğumların çok görüldüğü bir topluma dönüşmesi utanç verici. Yüz karası...

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bakın millet. Bu islamcılar var ya, dünyada herkesten çok ırkçıdır. Bunlar arap ırkçısı, kürt ırkçısıdırlar. Atatürk Cumhuriyetini bölecek parçalayacak her etken, bunların sevgilisi, göz bebeğidir.

Aynen ya. Lanet olsun. Gavurla da yahudiyle de ateistle bile işbirliği yaparlar bunun için. Nasıl bir müslümanlıksa.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...