Jump to content

Eski Türklerde kadının değeri


Recommended Posts

Orta Asya'dan batıya doğru göç eden Türkler, Hazar kıyısına geldiklerinde bir karara varmaları gerekti. Ya kıyıdan aşağı güneye ineceklerdi, ya yukarı çıkıp kuzeye gideceklerdi.

Daha az olan kısmı kuzeye yöneldi. Daha çok olan kısmı ise güneye yöneldi. Hazar kıyılarında göç iki kola ayrıldı.

İşte bu ayrılma, insanlık tarihinin dönüm noktası olmuştur. İnsanlık tarihi o ayrışma ile yeni bir formatta yazılmaya başlanmıştır.

Kuzeye yönelenler Macarlar, Bulgarlar gibi milletleri oluşturdu. Güneye yönelenler arapların dogma bataklığına saplandı. Kadına saygıyı, akılcılığı, tüm erdemlerini yitirdiler.

Ayrışmasalar, hepsi birlik olup kuzeye yönelselerdi, şimdi bu rezilliği yaşamıyor olacaktık. Dünya da bambaşka bir yer olacaktı. Ya da hepsi bir olup güneye yönelip arapları ezip geçselerdi, yine başka bir dünya olacaktı.

Türkler ne zaman ayrışırsa, o zaman işler kötüye gitmiştir. Türklerin emmoğlusu olan Moğollar ayrışmadılar. Fakat başlarındaki Cengiz zalim bir canavarın tekiydi. Yağmadan talandan başka bir şey düşünmedi. Hülagu ise çok akıllıydı. Kabe'yi yıkıp islamı yok etmeye yemin etmişti. Fakat ömrü yetmedi. Yolda öldü. Hülagu'nun fikri Cengiz'de veya Cengiz'in ömrü Hülagu'da olsaydı her şey çok başka olurdu.

Bugün Moğol halkının büyük çoğunluğu Cengiz'in torunudur. Adam hiç durmamış, yağma yapıp harem kurmuş. İşi gücü yağma... Elinden gelse tüm dünyayı yağmalayacakmış. Hülagu ise hedefe odaklanmış: Mekke.

İki iyiliksiz bir dünya... İlla ikilik çıkacak... :D

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunun turkiyede sorun oldugunu herkes biliyor bakin turbanin basortusunun degil bu saclarini bone altina toplayan ustunede pestemal benzeri bir ortuyle saran bir kadin diyelim.

Bdp li birisini pacavra gibi yerden yere vuruyor helal olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arap milliyetciliginede izin vermeyecegiz ama turk iyeye girmis araplarda hijab bizlerde turban fransizca.

Isidin yaptigi arap milliyetciligi irkciligi degilmi?Ben buna izin vermem.

Amerika vatikan destekli gudumlu turban rahibelerde takiyor kiliseye giderken.

tarihinde RedDragon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hulagü müslümleri hiç sevmezdi. Abbasi halifesi Mutasım'ın eğer kendisine saldırırsa allahın lanetine uğrayacağı tehdidi Hülagu'yu çileden çıkardı. Bu tehdit Hulagu'yu aşırı öfkelendirmişti. Ordusunu Bağdat'a istediklerini yapmak üzere serbest bıraktı. Moğollar Bağdat'ta eşi benzeri az görülür bir katliam yaptılar. Mutasım keçe battaniyeye sarılıp atlara çiğnettirilerek öldürüldü.

Fakat Hulagu asıl zekasını Haşhaşi kalesi Alamut'u yok etmekte gösterdi. Yalçın kayalık bir dağın tepesindeki bu kaleyi almayı hayal etmek bile güçtü. Hulagu dağın altını kazdırdı ve petrolle doldurttu. Tonlarca petrol getirtip dağın altına boşalttığı söyleniyor. Kuşatma için değil, dağın altını kazmak için zaman harcadı. Petrol ateşlenince kale yıkıldı ve hiç kimse sağ bırakılmadı. Hepsi kılıçtan geçirildi. Haşhaşi tarikatı bir günde yok oldu.

Hulagu'nun hatası Memlüklerle savaşması oldu. Arapların köle olarak getirdiği fakat baş kaldırıp efendilerinin egemenliğini ele geçirmiş olan Türklerden oluşan Memlük devleti, Moğollara geçit vermedi. Bu yenilgiden sonra Hulagu bir daha belini doğrultamadı.

İslamı da her zaman kurtaran Türkler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

O kadar aciz ve düşkün bir halkız ki, bir şu Memlüklerin filmini yapamadık. Eller yağmacı Viking atalarının, Amerika'yı yağmalayan atalarının filmlerini yapa yapa bitiremediler. Kaddafi bile ne yaptı etti paraya acımadı milli kahramanları Ömer Muhtar'ın tatmin edici düzeyde iyi bir filmini yaptırmıştı. Anthony Quin'e de Ömer Muhtar rolünü oynatmıştı. Aktris İrene Papas da oynamıştı bu filmde. Çok başarılı oynamıştı. Filimin en başarılı oyuncusu İrene idi. Mükemmel bir oyuncu.

Geri yobaz canavar teröristler bu adamı yaralı halde tekmeleyerek öldürdüler.

Biz ise Arapların paspası salak ve aptallar yığını bir halk olduk. Arap zenginler sekiz karıları yirmisekiz çocuklarıyla gelip burda bize dilencilik yaptırıyor. Arap yalakaları sefa sürsün saraylarından çıkmasın diye madencilerimiz parçalanarak ölüyor.

Rezil olduk, rezil... Bu halkın bu kadar ayaklar altına düşeceğini ummazdım. Daha da başına gelecekler yolda...

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hulagu'nun hatası Memlüklerle savaşması oldu. Arapların köle olarak getirdiği fakat baş kaldırıp efendilerinin egemenliğini ele geçirmiş olan Türklerden oluşan Memlük devleti, Moğollara geçit vermedi. Bu yenilgiden sonra Hulagu bir daha belini doğrultamadı.

İslamı da her zaman kurtaran Türkler...

evet biliyorum bu savaşı komutanın adı da baybars.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hulagu'nun bir amacı vardı. Cengiz gibi salt yağma ve haremine kadın katmak değildi. Hulagu'nun amacı ve misyonu, islam dinini yok etmekti. Bağdat düştükten ve Basra harap edildikten sonra Mekke ve Medine korumasızdı. Amacına ulaşıp kabeyi yıkabilirdi.

Fakat Mısır'a yönelip arkasını sağlama almayı tercih etti. Bu da onun amacını gerçekleştirmesine engel olan hamlesi oldu. Ben bunu Hitler'in Sovyetlere saldırması gibi görüyorum. Aslında doğru hamle. Çünkü asıl gücün merkezi orada.

İslamın gücü de Mekkede kabede filan değil Mısır'da idi. Mısır uzun yıllar Arap dünyasının liderliğini yapmıştır. İsrail de ilk hamlede Mısır'a saldırdı ve 1967 savaşını kesin biçimde kazandı. Bunda ilk hamlede şah demesinin payı olduğu kesindir. Araplara çok şiddetli ve acı bir tokat attı o zaman israil. Araplar tarihte böyle utanç yaşamadılar. Mısır'ın çok güvendiği ve İsrail'i hallaç pamuğu gibi atacak hava kuvvetleri, yerde, daha havalanamadan İsrail jetleri tarafından pilotları ile birlikte yok edildi. Kusursuz, akıllıca, mükemmel bir hamleydi ve şah, mat... Araplar acı bir hezimete uğradı. Japonların Pearl Harbor baskınından çok çok mükemmeldi. Kusursuz plan, mükemmel zamanlama. Uçaklarına koşan pilotlar da uçaklarla birlikte yok edildi. Bir gecede Mısır hava kuvvetleri yok oldu.

Bu acı tecrübeye rağmen Araplar 1974 de daha şiddetli bir tokat yeyip Kudüs'ü de kaybettiler. Bunda da İsrail dahice bir planla Mısır'ı Sina yarımadası ile uğraştırırken Kudüs'e girdi. Tarihi başkentlerini dualarla kutsayarak ilahiler okuyarak Kudüs'e gözyaşları içinde yerleri öperek girdiler. Muhteşem bir olaydı. Bin yıldan fazladır vatanlarından kovulmuş, soykırıma uğramış bir halkın vatanlarına dönüşü, başkentlerine girişi efsanesini yaşadılar.

Yani Hulagu Mısır'ı hedeflemekte son derece haklıydı. Fakat Memlükler işi bozdu.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hitler de Hulagu da hırs yapıp karşıdaki gücü tümüyle yok etmeye yöneldiler. Bu hataydı. Hatta halife Mutasım'ın Hulagu'yu allahın laneti tehdidiyle sinirlendirmesi canından olmasına ve Bağdat'ın yağmasına neden olmakla birlikte, Hulagu'nun öfkeyle hırslanmasına ve hata yapmasına yol açmıştır. Adam zaten islamdan nefret ediyor, ne allahın laneti yahu? Mutasım'ın bu lanet korkutmasının sonuç vereceğinden emin olduğu, Bağdat'ı tahkim etmediği söylenir. Herifler alışmış tehditle korkuyla işi götürmeye! Lan adam senin allahına düşman, lanetini kazır mı hiç?

Hitler zaten manyaktı. Onu öfkelendirmeye gerek yoktu. Kendi kendine öfkelenirdi zaten.

Hitler Sovyetlere Moskova'yı hedefleyerek girmeyecekti. Vurup kaçacak, Rusları Avrupa'ya çekecekti. Hulagu da Mısır'a yürümeyecek, Mısır'a vur kaç yapıp Mekke ve Medine'yi ele geçirecek, Memlükleri Arap çöllerine çekecekti. Memlükler bence kabe ve islam için savaşmazlardı.

Yavuz Selim Mısır'a girebildiği için başarılı bir savaşçıdır bu yüzden. Bu adam ve ordusu bir savaş makinesiydi. Osmanlı devşirme yoluyla nerede iri yarı güçlü kuvvetli çocuk varsa topluyordu. Bunlara evlenmek ve mülk edinmek yasaktı. Bir savaş çıksa da yağma, tecavüz yapsak diye bekleşiyorlardı. Osmanlının savaş makinesinin her tarafa dehşet salması bundandı. Teslim olmayan, savaşla işgal edilen bir şehirde yeniçeriye üç gün her türlü saldırı, yağma, talan tecavüz serbest bırakılırdı.

Gerçi Mısır'ın gücünü Osmanlı da kıramamıştır. Kavalalı paşanın Osmanlıya baş kaldırması ünlüdür. Mısır osmanlıdan bağımsızlık ilan etmiştir.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudilerin Kudüs'e girişleri gerçek görüntülerle Şnidler'in Listesi filminde gösterilmiştir. Onca soykırımdan sonra devletlerini yeniden kuran yahudilerin ellerinde dalgalanan siyon bayrakları ile "Jerusalem... Jerusalem..." diye ağlayarak ilahiler okuyarak Kudüs topraklarını öpmek için ellerindeki siyon bayraklarını yere saplayıp yerlere uzanmaları insanın tüylerini diken diken ediyor.

Dişleriyle tırnaklarıyla kazıya kazıya devletlerini kazandılar. Analarının ak sütü gibi haklarıdır... Yahudilerden öğreneceğimiz çok şey var. Bu dünyada onurlu azimli bir ulus varsa bunlar... Bunların yanında biz hiçiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsrail dokuz TC kimlikli kişiyi öldürdü. Bunlar dogmatik kişiler olsalar da kimlikleri TC adına kayıtlı. Rezil olduk, hiç bir şey yapamadık, yutkunduk.

Türk komandolarının İsrail vatandaşı dokuz kişiyi öldürmeleri durumunda başımıza neler geleceğini düşünemiyorum bile. İsrail bize dünyayı dar ederdi.

İşte bizim rezil, pespaye, ayaklar altındaki düşük onurumuz ve işte İsrail'in dokunulamayan, sarsılamayan onuru...

Kıyas mı dediniz... Yok... Kör köstebeklerle kartallar kıyas mı edilir... Bittik biz. Bu dogmatik geriler bizi dünyaya kepaze etti. Ne yazık ki İsrail'i kıskanıyorum. Ülkemden ise gurur duymak bir yana, utanıyorum. Rezil olduk rezil, insan içine çıkmaya yüzümüz yok. Türk müüü, tüüüü... Deseler başımızı yerden kaldırmaya yüzümüz yok, bittik...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...