Jump to content

Akıllı Tasarım nasıl çürütülür?


Recommended Posts

Dinli tanrı dinsiz tanrı ikisi de yok.

Olsa toğumla uğraşmaz çiftçi tanrı da yok avcı Tanrı'da yoj

Bu Tanrı kavramının,uçan spagetti canavarından zerre farkı yoktur..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 134
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu Tanrı kavramının,uçan spagetti canavarından zerre farkı yoktur..

Bu Tanrı kavramının,uçan spagetti canavarından zerre farkı yoktur..

Bunlar bizi var olan bir Tanrı'ya inanmıyoruz sanıyorlar. Var olsa onlardan önce biz inanıcağız biz olmayan bir tanrı anlayışına inanmıyoruz. Hali hazırda bir tanrı varda ona inanmadık değil Tanrı'ya inananda zaten hazırda olan bir Tanrı'ya değil tanrı var düşüncesine inanıyorlar.

Şimdi biz desek ki ben ağzında yiyorum ve kedide yiyor köpekte yiyor tüm canlılar ağzıyla yiyor ne mücize işte kesin diş perisi vardır. Hadi bunu inkar edin bakalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

dawkins2.jpg

YARATILIŞIN DELİLLERİ HERYERDE

“Kör Saatçi”, “Gen bencildir”, “Tanrı Yanılgısı” adlı kitapları ile dünya çapında tanınan, Oxford Üniversitesi biyoloji mezunu, evrimci biyolog Richard Dawkins, program boyunca seyircilerden gelen soruları da cevaplama fırsatı buldu.

Şu ana kadar Adnan Oktar’dan gelen tartışma davetlerini kabul etmemesinin nedenini yoğun iş programı olarak gösteren Dawkins, Harun Yahya’nın yayınlarını, makalelerini yakından takip ettiğini ve Evrim Teorisinin Çöküşü adlı kitapçığın 2. sini büyük bir merakla beklediğini ifade etti.

Dawkins, program boyunca elden ele dolaştırılan fosil kalıplarını da yakından inceleme şansı buldu. “Doğrusunu söylemek gerekirse, bu fosillerin hep sahte olduğunu düşünmüştüm ama şimdi yakından bakınca görüyorum ki bunlar kesinlikle incelenmesi gereken çok önemli deliller. Eğer hocam izin verirse bu fosilleri götürüp incelemek istiyorum” dedi.

Yaratılış Atlası’nı da yakından inceleme fırsatını bulan Dawkins” Kağıdın kalitesi gerçekten etkileyici. Ben kendi yayınlarım için bile bu kadar kaliteli bir kağıt kullanmıyorum. Ayrıca bu kitap düşündüğümden çok daha ağırmış. Bunu tartsan rahat üç kilo tutar”dedi. Dawkins atlasta varolan hatalı balık yemi fosilinin ise editöriyel bir hatadan kaynaklandığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

İsmini vermek istemeyen bir izleyicinin “eğer maymunlar insan olduysa, maymunlar hala niye maymun” sorusu karşısında uzun süre bocalayan Dawkins, “Gün olmadan neler doğar, belki şu an insan olabilirsiniz ama size yarın sabah yataktan muz yiyen, koca kuyruklu bir şempanze olarak kalkmayacağınızın bir garantisini veremem” diye cevapladı.

Dawkins’in açıklamalarından bazı satır başları:

“Bilimde dogmalar, sabitler olamaz. Bu bilimin doğasına aykırıdır. Bugün evrime inanıyoruz ama yarın bilim bize evrim teorisinin yanlış olduğuna dair olgular sunarsa, evrim teorisini yanlışlayıp yerine yeni teoriler geliştirmek durumundayız”

“Doğada yaratılışın da, evrimin de delillerini görebiliyoruz. Önemli olan anahtar deliğinin hangi tarafından baktığınızdır ”

Program Ankara havası ve düzenlenen küçük bir fasıl ile sona erdi.

http://www.kirpice.com/?p=2183

tarihinde lostmessiah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

dawkins2.jpg

YARATILIŞIN DELİLLERİ HERYERDE

Kör Saatçi, Gen bencildir, Tanrı Yanılgısı adlı kitapları ile dünya çapında tanınan, Oxford Üniversitesi biyoloji mezunu, evrimci biyolog Richard Dawkins, program boyunca seyircilerden gelen soruları da cevaplama fırsatı buldu.

Şu ana kadar Adnan Oktardan gelen tartışma davetlerini kabul etmemesinin nedenini yoğun iş programı olarak gösteren Dawkins, Harun Yahyanın yayınlarını, makalelerini yakından takip ettiğini ve Evrim Teorisinin Çöküşü adlı kitapçığın 2. sini büyük bir merakla beklediğini ifade etti.

Dawkins, program boyunca elden ele dolaştırılan fosil kalıplarını da yakından inceleme şansı buldu. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu fosillerin hep sahte olduğunu düşünmüştüm ama şimdi yakından bakınca görüyorum ki bunlar kesinlikle incelenmesi gereken çok önemli deliller. Eğer hocam izin verirse bu fosilleri götürüp incelemek istiyorum dedi.

Yaratılış Atlasını da yakından inceleme fırsatını bulan Dawkins Kağıdın kalitesi gerçekten etkileyici. Ben kendi yayınlarım için bile bu kadar kaliteli bir kağıt kullanmıyorum. Ayrıca bu kitap düşündüğümden çok daha ağırmış. Bunu tartsan rahat üç kilo tutardedi. Dawkins atlasta varolan hatalı balık yemi fosilinin ise editöriyel bir hatadan kaynaklandığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

İsmini vermek istemeyen bir izleyicinin eğer maymunlar insan olduysa, maymunlar hala niye maymun sorusu karşısında uzun süre bocalayan Dawkins, Gün olmadan neler doğar, belki şu an insan olabilirsiniz ama size yarın sabah yataktan muz yiyen, koca kuyruklu bir şempanze olarak kalkmayacağınızın bir garantisini veremem diye cevapladı.

Dawkinsin açıklamalarından bazı satır başları:

Bilimde dogmalar, sabitler olamaz. Bu bilimin doğasına aykırıdır. Bugün evrime inanıyoruz ama yarın bilim bize evrim teorisinin yanlış olduğuna dair olgular sunarsa, evrim teorisini yanlışlayıp yerine yeni teoriler geliştirmek durumundayız

Doğada yaratılışın da, evrimin de delillerini görebiliyoruz. Önemli olan anahtar deliğinin hangi tarafından baktığınızdır

Program Ankara havası ve düzenlenen küçük bir fasıl ile sona erdi.

http://www.kirpice.com/?p=2183

siz gerçekten adnan oktar( harun yahya)nin sözlerine ve tonlarca yalanlarına bilimsel sandığınız o zırvalara inanıyormusinuz .....siz gerçekten fizik bildigine inanıyormusunuz o adamın adnan oktar yalancı sahtekrar bir dincidir...dawkin gibi birine gerek yok gelsin burda ben onun bütün argümanlarini curuturum....veya bir başka ateist arkadaşımiz....
Link to post
Sitelerde Paylaş

dawkins2.jpg

YARATILIŞIN DELİLLERİ HERYERDE

Kör Saatçi, Gen bencildir, Tanrı Yanılgısı adlı kitapları ile dünya çapında tanınan, Oxford Üniversitesi biyoloji mezunu, evrimci biyolog Richard Dawkins, program boyunca seyircilerden gelen soruları da cevaplama fırsatı buldu.

bir izleyicinin eğer maymunlar insan olduysa, maymunlar hala niye maymun sorusu karşısında uzun süre bocalayan Dawkins, Gün olmadan neler doğar, belki şu an insan olabilirsiniz ama size yarın sabah yataktan muz yiyen, koca kuyruklu bir şempanze olarak kalkmayacağınızın bir garantisini veremem diye cevapladı.

Dawkinsin açıklamalarından bazı satır başları:

http://www.kirpice.com/?p=2183

Komiklik olsun diye yazılmış herhalde. Böyle salakça bir yazı olamaz çünkü. Neden maymunlar insan olmuyor gibi angutça bir soru. Ben onu soran birisine işte sen olmuşsun görmüyor musun derim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben insanların ve kedilerin poposuna baktığımda ki gırtlak borusu dahil özel bir tasarı göremiyorum ? gıtlaktan hava ve gıda ufak bir kapakçıkla ayrılıyor arada kaçıp tukurukle bile boğuluyoruz. Bu sistem k.çımızda olmalıydı bir kapakçıkla sıvı bölümü açılırken yada ikisi aynı anda çıkıp iyi rahatlanırdı. Cinsel organ da sadece cinsellikle uğraşırdı. Çıkış sistemiyle giriş sistemi yer değiştirse akıllıca olurdu ?

Kadın erkek eşit olurdu ikimizde işemek için k.çımızı açardık :))

Bu hem akıllı tasarım hem de adaletli bi seçenek olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
Akıllı bir tasarımcı, milyarlarca yıla neden ihtiyaç duysun?


Akıllı denilen canlı bile, milyarlarca yılda oluşurken, onun milyonlarca kat gelişmişi, ne zaman, nerede ve nasıl oluşabilmektedir?

Zaten vardıysa, zaten varolanın evren olması, neden saçma oluyor acaba?
Link to post
Sitelerde Paylaş

”Bilgisayarı sen tasarladın. Seni kim tasarladı?”

“Hiç kimse… Doğada oluştum.”

“Bunun olamayacağını biliyorsun. Bilgisayar tasarlanmadan oluşmuyorsa, ondan daha karmaşık bir yapıya sahip sen, hiç oluşamazsın.”

“Peki beni kim tasarladı?”

“Tanrı.”

“Tanrıyı?”

“Tanrı tasarlanmadı. O zaten hep vardı.”

“Saçmalama. Bilgisayardan daha karmaşık olan ben tasarlanmadan oluşamazsam, benden daha karmaşık bir tanrı nasıl kendiliğinden var olacak?”

“Peki o zaman bırak bilgisayar doğada oluşsun.”

“Bunun için milyarlarca yıl bekleyemem. Benim bir amacım var, bilgisayardan beklediğim işlevler var. Bu işlevleri yerine getirecek tarzda onu hızlı bir şekilde üretmek için tasarım yapıyorum.”

“Milyarlarca yıl beklesen de oluşmaz.”

“Elbette oluşmaz. Bilgisayar bir amaç için tasarlanan bir şey. Ben bir amaç için tasarlanmadım. Benim bir yapılış amacım yok.”

“Yine de tasarlanmadan oluşamazsın.”

“Oluşurum. Tasarım gereksiz. Yeterince süre olduğunda doğal seçilim yoluyla işe yaramayanlar yok olurken daha iyi olanlar var olmayı sürdürür. Böylece aynen tasarlanmış etkisi ortaya çıkar.”

“Tanrıyı inkar ettiğin için cehennemde yanacaksın.”

“Zaten korkutmaya çalışmaktan başka bir tutunacak dalınız olsa şaşardım.”

Link to post
Sitelerde Paylaş

Coincidence is nothing... There are natural selection...

Lan belki ingilizcesi anlaşılır. Türkçe deyince müslümler anlamıyo... Arapça desek anlarlar zannediyorsun ama onu hele hiç anlamıyorlar. Bunlara arapça olarak allah yok din yalan de, şöyle diyecekler: "Yaaaa yaaaa allahu ekber... İbretlik kardeş!"

:lol: Bunlar olmaz... Bunlar olsun, ben de galaksi olurum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilgisayarı sen tasarladın. Seni kim tasarladı?

Hiç kimse Doğada oluştum.

Bunun olamayacağını biliyorsun. Bilgisayar tasarlanmadan oluşmuyorsa, ondan daha karmaşık bir yapıya sahip sen, hiç oluşamazsın.

Peki beni kim tasarladı?

Tanrı.

Tanrıyı?

Tanrı tasarlanmadı. O zaten hep vardı.

Saçmalama. Bilgisayardan daha karmaşık olan ben tasarlanmadan oluşamazsam, benden daha karmaşık bir tanrı nasıl kendiliğinden var olacak?

Peki o zaman bırak bilgisayar doğada oluşsun.

Bunun için milyarlarca yıl bekleyemem. Benim bir amacım var, bilgisayardan beklediğim işlevler var. Bu işlevleri yerine getirecek tarzda onu hızlı bir şekilde üretmek için tasarım yapıyorum.

Milyarlarca yıl beklesen de oluşmaz.

Elbette oluşmaz. Bilgisayar bir amaç için tasarlanan bir şey. Ben bir amaç için tasarlanmadım. Benim bir yapılış amacım yok.

Yine de tasarlanmadan oluşamazsın.

Oluşurum. Tasarım gereksiz. Yeterince süre olduğunda doğal seçilim yoluyla işe yaramayanlar yok olurken daha iyi olanlar var olmayı sürdürür. Böylece aynen tasarlanmış etkisi ortaya çıkar.

Tanrıyı inkar ettiğin için cehennemde yanacaksın.

Zaten korkutmaya çalışmaktan başka bir tutunacak dalınız olsa şaşardım.

Aynen öyle cehennemde yanmayalım diye boğazımızı kesip öldürüyorlar insanları.
Link to post
Sitelerde Paylaş
Yukarda Dawkins'e sorulan soruyla ilgili birşey belirtmek istiyorum; "maymundan geldiysek, maymunlar niye değişmeden gelmiş" gibi soruları aslında samimi düşünen bir insan da sorabilir.

Burda asıl problem, "maymundan gelme" tanımını yaparak konuyu sulandıran dinciler ve onların etkisindeki eğitimciler.

Halbuki okullarda, "maymundan değil, ortak atadan geldik, maymunlar doğadaki şartlara göre evrimleştiler" gibi daha gerçekçi tanımlamalar yapsalardı, herkes konuyu daha iyi anlamış olurdu.

Zaten bir konunun anlatılması yasaklanıyorsa, orada bir gerçek var demektir.

"herşey tesadüfen mi oluştu?" sorusu da buna benziyor aslında.. o da çarpıtılan bir konu.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

insan yaratdigi herseyden daha kompleks yapiya sahiptir.demek ki ornek olarak bir bilgisayar kendi kendine var olamiyorsa insan da olamaz.....

akilli tasarimcilarin dayandigi temel yanilgi budur.2 ciddi hata vardir.

birincisi, insan yaratdigi seyleri ihtiyaci icin yaratmistir.hayatini kolaylastirmak icin..ayni sey sonsuz guc sahibi ve hic bir seye gerek duymayan tanri icin gecerli olabilir mi?

ikincisi, bir bilgisayari yaratan insan daha kompleks yapiya sahipse o zaman insanin da yaraticisi oldugunu varsayarsak ayni mantikla devam etmek zorunda kaliriz ve bu da bize klasik "tanriyi kim yaratti" cikmaz cumlesine goturur.

diger bir yanilgi ise herseyin sebebi vardir amma tanri kendi kendisinin sebebidir.

bu sebep sonuc ilkesi ile kurulan argumanin mantiksal hatasi aslinda şöyledir: var olan her bir şey aynı anda hem sebep hem sonuçtur: ağaç elmanin sebebi ise tohumun da sonucudur.determinist kuram boyle ishler.ayrica determinist kuralda(spinoza ve laplasa gore) sebep sonuc ilkesinde ozgur iradeden bahsetmemiz imkansiz.

simdi kendiniz dusunun: bir seyi kanitlamak icin bir formul buluyorsun ve kanitladigin sirada hem formulu inkar ediyorsun(herseyin sebebi var ama tanrinin yok) hem de formul seni inkar ediyor(determinizm islamin temel kuramini (ozgur irade) redd eder) ...

turkcem biraz kotu.uzun zamandir turkce forumlarda yazmiyordum.eger bazi kelimeler anlasilmaz ise belirtin.duzeltmeye calisirim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Allah sınav yapan akıllı bir tasarımcıdır.İnsanları sınamaktadır.Sınanan organ da beyindir.Ama bu beyin denilen organ işleyişinde sorunlar çıkar.Birçok akıl hastalığı vardır.Depresyon,şizofreni,bunama,delilik vs vs.Bu nasıl sınav yapan bir akıllı tasarımcıdır ki,işleyişinde sorunlar çıkan bir organ yaratabiliyor.Bu nasıl sınav yapan bir akıllı tasarımcıdır ki,sınanan organa hastalık verebiliyor,onun işleyişini bozabiliyor,onu kullanılamaz duruma getiriyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...