Jump to content

CERN DENEYİ NE ALEMDE?


Recommended Posts

Cern deneyinin insanlığa faydasını, 300-500 yıl sonra görebiliriz. Ama uçan arabalar, ışınlanma gibi pratik sonuçlar beklemek, orada yapılanın ne olduğunu anlamamak anlamına gelir. Cern, tamamen bilimsel sonuçlar alabilmek için kurulmuş bir laboratuvardır. Uçan araba üretim tesisi değildir.

Dr. Kemal'in söylediğinin aksine, sonuca ulaşılmış ve çok büyük bir ihtimalle Higgs bozonun izine rastlanmıştır. Zaten en büyük amacı da bu bozonun varlığını bulabilmektir. Şimdilik bu amaca hizmet etmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen böyle diyorsun ama onlar higss bozonunu bulduklarını açıklamışlardı. Şimdi atomlar var bunlar bozulmayan milyarlarca yıl yaşayan moleküller, insan türününn vücudu da bu atomlardan oluşuyor. Zaten zamanda yolculuk falan tabi ki atomlarla olacak birşey. Madde var maddenin temelinde de atomlar var onlar da zaten bunu söylüyorlar. Ruh ya da teoloji dini şeyler onları bağlamıyor. Doğru söylediklerini biliyoruz, madde var ve sadece atomlar var. O dev makinayı da minicik protonları çarpıştırmak için yaptılar. Uzun zamandır hiç basında CERN den haber yok. En son bu forumda CERN Tanrı Parçacığını buldu haberini okudum sonra ne oldu bilmiyorum.Bilgisayarlar ve türümüz herşey yani herşey atomlardan oluşuyor. Felsefe bölümü okudum ben üniversitede öğrenci kartım var Anadolu Üniversitesi bandrollu, Üniversite kitaplarımızda yazıyor işte atomlar bireydir diye...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...