Jump to content

ateistler haklı kabul ediyorum, allah olamaz


Recommended Posts

Bu konuda,1 hafta önce iş yerinde 2 arkadaşla geçen muhabbetimi anlatayım.Arkadaşlar bana oğlum doğduğunda mevlüt okuttunmu diye sorunca,ben de okutmadığımı ve gerek duymadığımı söyledim şaşırdılar.Sünnetinde okutacakmısın dediler ben de hayır dedim ayrıca sünnet yaptırmak istemiyorum ama oğlumun toplumdan dışlanmaması için mecburen hastanede yaptıracam ama öyle tören mören yok dedim.

Yaptırma. Dışlanmaz. Gerek yok.

15-20 yıl sonra dinsiz sayısı artar. Bu islamcılık biter.

Laik ülkedeyiz.

Kim bilecek?

Boşver.

tarihinde zorlu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 400
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Öncelikle,gerçeği öğrendikten sonra kendinizi kandırmayıp,aldığınız cesur karar nedeniyle kutlarım.Fakat ne yazık ki herkes sizin kadar cesaretli olmuyor.Çoğu insan sorgulasa bile dinden çıkmaktan çok korkuyor ve kafasını böyle şeyler ile meşgul etmeyip inanmaya devam ediyor.

Bu konuda,1 hafta önce iş yerinde 2 arkadaşla geçen muhabbetimi anlatayım.Arkadaşlar bana oğlum doğduğunda mevlüt okuttunmu diye sorunca,ben de okutmadığımı ve gerek duymadığımı söyledim şaşırdılar.Sünnetinde okutacakmısın dediler ben de hayır dedim ayrıca sünnet yaptırmak istemiyorum ama oğlumun toplumdan dışlanmaması için mecburen hastanede yaptıracam ama öyle tören mören yok dedim.Yumruk yemiş gibi baktılar ve olur mu abi neden sünnet yaptırmak istemiyorsun dediler.Ben de eski mısır ve yahudi geleneklerini uygulamak istemiyorum dedim ve onlara eski mısırdan örnekler anlattım ayrıca kuranda sünnet olmadığını tevratta olduğunu söyleyip,tevrat ayetini okudum.İyice şok oldular.Konu kapandı ve daha sonra başka arkadaştan duydum bu 2 arkadaş internetten araştırmışlar ve benim dediklerimi görmüşler.Kafaları karışmış ama derin konu boşverelim demişler.

Yani herkes kafası karışsada korkuyla kendini kandırmaya devam ediyor.Umarım bir gün onlarda sizin gibi araştırıp özgür düşünme yeteneğini elde ederler.

Sünnet sağlığa zararlı. Ben çevremdeki müslümanlarada söylerim hep. Sünnet hem psikolojik hem de fiziksel sağlığa zararlı.

Ayrıca müslüman erkeklerin dünyada daha saldırgan olmasının sebepleriden biride sünnetir. Küçük yaşta cinsel acıya maruz kalan erkekler büyüdükleri zaman daha saldırgan oluyormuş. Bu tip erkeklerin tecavüz olaylarına karışma oranı daha artıyor. Müslümanların tecavüz olaylarına dünyada daha çok karışma sebebi budur zaten.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağlıklı bir beyin yaratıcısız meydana geldiğini düşünemez, kabul edemez. Gözlerine bir bak, sadece baktığın yeri görebiliyorsun; Kulaklarına da, sadece belli mesafedeki sesleri işitebiliyorsun. Nasıl ki, görmek için bakmak, işitmek içinse işitme gücüne göre mesafe gerekiyor, düşünmek ve kavramada da belirli sınırlara tabidir insan ve diğer tüm mahluk. İşte, göz ve kulakların dışında kalan maddi varlık beynin desteğiyle nasıl inkar edilemiyorsa, beyninde kendi dışında kalan özvarlığı inkar etmesi ancak kalbin idrakiyle imkansızdır. Bir ateist dünyanın sadece kendi çevresindeki insanlar, hayvanlar ve benzeri sayılabilecek bir çok şeylerden oluşmadığını beyni sayesinde kabul etmektedir. Peki beyni kullanma işini devre dışı bırakmış olsa idi ne olacaktı? Tartışmasız duyuları ona sadece çevresindekileri gerçeklik olarak yansıtacaktı. Tıpkı hayvanlarda olduğu gibi... Nasıl ki, beyin işin sadece gördüklerimiz ve duyduklarımızdan ibaret olmadığını gösteriyorsa, duyuların teyidindeki gibi beynin düşündüklerini kalbin idrakine sunmaması da, evren ve içindekilerin ötesi olmayan gerçeklik olarak yansımasına sebep olmaktadır. Kalp maddi dünyadan mana dünyasına geçişin anahtarıdır.

Ateizm, yeryüzünde olagelmiş en mantıksız ve en sapkın akımlardan biridir. Mesela oturduğun ev, içindeki teknolojik malzemeler en basitinden karşındaki ekran bunların sebebi nedir? Hiç şüphesiz akıl ve kudret. Sen bunların ve daha sayılabilecek nicesinin akıl ve kudret gerektirmediğini söyleyebilir misin? Bir yanda da: güneş, ay, gezegenler, tarladan çıkan ekin, meyveler, sebzeler... İyi düşün bunları ve sayamadığımız nicelerini.. Öyle ya: 'İbrahim 34: Eğer Allah'ın nimetlerini saymaya kalkışırsanız, onu sayamazsınız.' Bunlar sence akıl ve kudret gerekmeksizin ortaya çıkabilecek kadar basit şeyler mi? İnsan akıl ve kudretinin ortaya çıkardıklarından daha ucuz şeyler mi? İnsan sınırlı akıl ve kudreti ile bile bir çok şeye onları bahşedenin izniyle kadirken, yer ve gök arasında ne varsa akıl ve kudrette sınırsız olan bir yaratıcının eseri olduğu gerçeği ayan-beyan ortadadır. Evrenin arkasında akıldan, kudretten yoksun zavallı bir sebep aramak aptallıktan başka birşey değildir. Evet, gerçekten aptallıktan başka birşey değildir. Yine söylüyorum, aptallıktan başka birşey değildir. Kendinize gelin, eğer bilirseniz şeytan size bütün sapık düşünceleri süslü göstermiş. İnsan kendine hiç bakmıyor mu? Neden işiten ve gören, neden düşünen ve kavrayan? Bunları kendimiz mi takdir ettik kendimize? Dalda duran yaprak rüzgar olmadan hareket edebilir mi? Herşeyin bir sebebi vardır, ama herşeyin... Ta ki, sebeplerin yaratıcısına kadar. İnsan sınırlı akıl ve kudretiyle, akıl ve kudretinde sınır olmayan yaratıcısının yoktan var ettiği nesneleri şekilden şekile sokuyor. Elbette bu şartlar altında insana Rabbi'ni tanımak düşer. Var mı insan gibisi, hala mı düşünüp kavramayacaksınız? Unutmayın ki, insan vücudunun merkezi beyin değil, kalptir. Mevcut bilimse henüz onu kavrayabilecek kapasiteden yoksundur.

Geç olmadan iyi düşünün...

Araf 179: Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

BU ayet resmen inanlara bir uyarı niteliyindedir burdaki çelişkiyi görmemek için ya hiç aklın olmayacak yada fanatik olacaksın takım tutar gibi banane banene benim Allahım var peygemberimde bize yalan konuşmamış sanki yanındaymış gibi inanıyorlar :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bırak kim nereye giderse gitsin. Aklı olan adam en son durakla ilgilenir. Dünya en sonunda toz bulutuna dönecek mi? Şüphesiz dönecek... Dünyada takdir edilen herşey yaşandı, yaşanacak. Sen neyin peşindesin? Siz neyin peşindesiniz? Bilim neyin peşinde? Tayin edilmiş ömre sahip dünya ve sorunlarına çözüm bulmaktan daha önemli bir sorunla karşı karşıya insan... Kendi sonsuz geleceği! Sizin deyiminizle söyleyeyim. Dünyada birgün yaşam son bulacak mı? Şüphesiz bulacak... Bu gerçekleştiken sonra sana göre burda yaşanan herşey artık anlamsız olacak mı? Olacak... Hal böyle iken sen dünyada neyin peşinde koşuyorsun? Diyorum ki, öldükten sonra dünyadaki bize öyle gözüken neşe ve sevinçlerde dahil herşeyin boş olduğunu beyin fonksiyonlarından yararlanarak anlayamasan da, bunun böyle olduğu hakikat olacak senin öz varlığında. Senin hayatının geleceğini ele aldığımızda boş olduğunu görüyoruz. Oysa ki bir de işin, boş olmayan dini boyutu hesap verme kısmı var. İşte bu yüzden o boşluktan kurtulmak isteyen insanın gerçek kurtuluşu hiçbir ortağı olmayan Rabbi'ne sığınmakta saklıdır. Tekrar söylüyorum bu dünya boştur. Boş olan birşeyin peşinden de sadece cahiller koşar. Ateist bu boş olması fikrini en azından bütün varlıkların ölümünden sonrası kısmında kabul edecektir. Bu yüzden dünya içindeki herşeyden sıyrılmalı, ama herşeyden... Yalan ve geçici olduğunu bile bile dünyaya ya da ona ait herhangi birşeye saplanıp kalan, o saplanıp kaldığı şeyle birlikte mahvolmaya mahkumdur.

Böyle salkça düşünen bir adamla seni cennete koysalar ne boka yarar. neren ağrıyorsa git bilim sana kalın bir iyne vursun aklılanırsın belki. bilim ne arıyor diye soruyorsun yaw ne arıyacak bilmiyormusun Allahın götüne takılan motor kaç beygir gücünde onu bulmaya çalışıyor daha anlamadınmı

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben eskiden müslüman olan birisiyim, bilenler vardır belki

bir kısım yazılarım forumda mevcut

araştırdım, düşündüm, detaylarına girebilirim elbette

kısaca şunu söylemek istiyorum

allahın olma ihtimali yoktur, zaman gerçeğin babasıdır lafı çok doğru

iyi akşamlar herkese

Aklın yolu birdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah her an yaratmaktadır. Mahluk diler, Allah yaratır. Bununla beraber Allah dilemedikçe, mahluk dileyemez.

O zaman Allah yarattı demiyeceksiniz,Allah yaratıyor diyeceksiniz..Demek ki Allah bir yaratıcı değil..Çünkü yaratmak,bir eylemin adıdır..

Bilim de diyor ki,evrim her an yaratma halindedir..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böyle salkça düşünen bir adamla seni cennete koysalar ne boka yarar. neren ağrıyorsa git bilim sana kalın bir iyne vursun aklılanırsın belki. bilim ne arıyor diye soruyorsun yaw ne arıyacak bilmiyormusun Allahın götüne takılan motor kaç beygir gücünde onu bulmaya çalışıyor daha anlamadınmı

Bak herşeyden önce o ağzını topla! İnsanların kutsallarına sövmek size birşey kazandırmaz. Şimdi ben aynı ya da benzer bir ifadeyi senin aileni kastederek kullansam hoşuna gitmez değil mi? Böyle düşünen insanlarla da aynı dünyayı paylaşıyorsun değil mi? Bilim ateizmin eseri, ürettikleri de ateizmin malı değildir. Hepsi insanlığın ortak malıdır. Bilim camiasına müslüman, hristiyan, yahudi bilimadamlarının da katkısı çoktur. Mesela müslüman cepheden İbn'i Sina'nın Batı'da tıbbın gelişimine çok büyük katkısı olmuştur. Bu ateizm ve ateistleri gözünde büyütme. Şu forumda kaç ateist bir araya gelmiş, bunların çoğu biyolog, doktor, sözde filozoflardan oluşmakta. Kiminin laboratuvar imkanı dahi vardır. Sürekli bilimden şundan-bundan dem vurup dururken insanlığa faydalı olacak ne çıkarabilmişler ortaya şu geçen sürede? Siz ancak geçmiş bilim insanlarını taklit edin, papağan gibi onların söylediklerini tekrarlayın. Din insanlara bilim değil, ahlak kazandır. Bilim sana bir yandan ağrı kesiciyi, antibiyotiği verirken ki, bunların zararı faydasından çoktur, diğer taraftan atom bombası, nükleler bombasını verir. Oysa ahlaklı bir toplum sana faydadan başka bir şey getirmez. Din insan sadece gerçekten yararı olan şeyi verir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ibni sina müslüman değildir.....aha kanıt....dip not farabide değildir

Tamamı islami kaynaklardan alıntıdır.

Ibni Sina (980-1037) Felsefesi

Ebu Ali el-Hüseyin İbn Abdullah İbni Sina. Aristo felsefesini benimseyen İbni Sina, İslâmi kavramlara farklı anlamlar vermekte, İslâmi değerlere karşı çıkmasına rağmen, Müslüman oçağının ve şartların zorlaması nedeniyle müslüman görünmeye de özen göstermiştir. İslâmi değerlere farklı yorumlamasına örnek verecek olursak: Dünyanın ezeli olduğunu, yoktan yaratmanın imkansız suretiyle meydana geldiğini iddia etmektedir. Bu manada İbni Sina bir “Vahdet-i Vücut’çudur”. Ayrıca, Allah’ın cüzleri bilmediğini,[1] cehennem azabının devamlı olmadığını, cismani dirilişin olmadığını, alemin amaçsız olduğunu ve Peygamber sözlerinin gerçek değil sembolik olduğunu söylemektedir...

[1] Farabi 1/54, Prof. Dr. Cavit Sunar, Islam`da Felsefe ve Farabi, 2 cilt, AÜIF Yy.1972

Ibn Sina yazdığı „Risalet-ül Adhaviye“ ismli kitapta cismani dirilişi açıkca reddeder. Ona göre bedenin dirilmesi peygamberin zihninde doğan hayali bir mit'ten başka birşey değildir. O peygamberin bu mit`le kitleleri kontrol altında tutmaya çalıştığını iddia eder.[2] Ona göre akla uyğun yaşamak cennet, hayal alemi ise cehennemdir.Hisler ise kabir alemidir.[3] Dolayısıyla bu yaşanan hayattan başka bir hayatın olmayacağını iddia eder.[4]

[2] Islam Felsefesi, 105 İslam 149, Prof.Dr.Fazlur Rahman , İslam, Çev: Doç. Dr. Mehmet Dağ-Doç.Dr. Mehmet Aydın, Selcuk Yy. 1981, Teymiye 2/19, Şeyhülislam ibni Teymiye, Ibn Teymiye Külliyatı, 5 cilt, Çev: Kurul, Tevhid Yy.

[3] Cerrahoğlu 2/43, ,Prof. Dr. Ismail Cerrahoglu, Tefsir Tarihi,DIB Yy. 2.cilt Ank. 1988

[4] Cerrahoğlu 2/42, Farabi 1/54,

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman Allah yarattı demiyeceksiniz,Allah yaratıyor diyeceksiniz..Demek ki Allah bir yaratıcı değil..Çünkü yaratmak,bir eylemin adıdır..

Bilim de diyor ki,evrim her an yaratma halindedir..!

Bilim nerde öyle birşey söylemiş? :) Evrim elmanın çürüme aşamasına kadar geçen süredir, armuta dönüşmesi değil! Canlılar kendi doğasının dışına çıkamazlar. Yaratmak yoktan var etmenin adıdır. O halde bu evreni vareden size göre aptal, bilinçsiz bir sebep ama ille de bir sebep, bana göre herşeye hakim olan muhteşem bir yaratıcıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ibni sina müslüman değildir.....aha kanıt....dip not farabide değildir

Tamamı islami kaynaklardan alıntıdır.

Ibni Sina (980-1037) Felsefesi

Ebu Ali el-Hüseyin İbn Abdullah İbni Sina. Aristo felsefesini benimseyen İbni Sina, İslâmi kavramlara farklı anlamlar vermekte, İslâmi değerlere karşı çıkmasına rağmen, Müslüman oçağının ve şartların zorlaması nedeniyle müslüman görünmeye de özen göstermiştir. İslâmi değerlere farklı yorumlamasına örnek verecek olursak: Dünyanın ezeli olduğunu, yoktan yaratmanın imkansız suretiyle meydana geldiğini iddia etmektedir. Bu manada İbni Sina bir “Vahdet-i Vücut’çudur”. Ayrıca, Allah’ın cüzleri bilmediğini,[1] cehennem azabının devamlı olmadığını, cismani dirilişin olmadığını, alemin amaçsız olduğunu ve Peygamber sözlerinin gerçek değil sembolik olduğunu söylemektedir...

[1] Farabi 1/54, Prof. Dr. Cavit Sunar, Islam`da Felsefe ve Farabi, 2 cilt, AÜIF Yy.1972

Ibn Sina yazdığı „Risalet-ül Adhaviye“ ismli kitapta cismani dirilişi açıkca reddeder. Ona göre bedenin dirilmesi peygamberin zihninde doğan hayali bir mit'ten başka birşey değildir. O peygamberin bu mit`le kitleleri kontrol altında tutmaya çalıştığını iddia eder.[2] Ona göre akla uyğun yaşamak cennet, hayal alemi ise cehennemdir.Hisler ise kabir alemidir.[3] Dolayısıyla bu yaşanan hayattan başka bir hayatın olmayacağını iddia eder.[4]

[2] Islam Felsefesi, 105 İslam 149, Prof.Dr.Fazlur Rahman , İslam, Çev: Doç. Dr. Mehmet Dağ-Doç.Dr. Mehmet Aydın, Selcuk Yy. 1981, Teymiye 2/19, Şeyhülislam ibni Teymiye, Ibn Teymiye Külliyatı, 5 cilt, Çev: Kurul, Tevhid Yy.

[3] Cerrahoğlu 2/43, ,Prof. Dr. Ismail Cerrahoglu, Tefsir Tarihi,DIB Yy. 2.cilt Ank. 1988

[4] Cerrahoğlu 2/42, Farabi 1/54,

İbn'i Sina müslümandır, sadece bakış açısı farklıdır. Mezhepler, bakış açıları ne kadar farklı olsa da, Allah Teala'dan başka İlah olmadığına inanarak, Muhammed' in (s.a.v.) onun elçisi olduğunu kabul eden müslümandır. Kitaplarını hiç okumadım ama ben bu tür adamların genelde anlatmak istediklerinden farklı anlaşıldıklarını düşünüyorum. Fasık desek daha yerinde olur, ortada inkar yok çünkü...

tarihinde AntiiiiKafir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ben eskiden müslüman olan birisiyim, bilenler vardır belki

bir kısım yazılarım forumda mevcut

araştırdım, düşündüm, detaylarına girebilirim elbette

kısaca şunu söylemek istiyorum

allahın olma ihtimali yoktur, zaman gerçeğin babasıdır lafı çok doğru

iyi akşamlar herkese

Senin ilk yazıların okuduğum,sorulara aldığım cevaplarda bir gün bunu söyleyecek cesareti elde edeceğini düşünüyordum. Tebrikler umarım hayatına renk gelir. :)

Kutsal kitapları okudum tarının varlıgına inandım ile kutsal kitapları okudum yanın da forum daki yazıları okudum tanrı yoktur diyen biri arası( karar veren) fark olmadığın umarım anlarsın.

Madde olmadan zaman neye yarar !

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim sana bir yandan ağrı kesiciyi, antibiyotiği verirken ki, bunların zararı faydasından çoktur, diğer taraftan atom bombası, nükleler bombasını verir. Oysa ahlaklı bir toplum sana faydadan başka bir şey getirmez. Din insan sadece gerçekten yararı olan şeyi verir.

Bilimin iyiye de kötüye de kullanımı dünyanın bir gerçeği.

Bu yüzden asla yaşadığın çağın gerisinde kalmamalısın ki, bahsettiğin bombalar başına patlamasın...

Ahlak sahibi olmak önemli bir meziyettidir toplumlar için; ama bu tür erdemleri bilimle kıyaslaman, bilimi küçümsemen yanlış.

Yaşam kaliteni yükselten, yaşamı anlamlı kılan tek şey ahlak değildir...

tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimin iyiye de kötüye de kullanımı dünyanın bir gerçeği.

Bu yüzden asla yaşadığın çağın gerisinde kalmamalısın ki, bahsettiğin bombalar başına patlamasın...

Ahlak sahibi olmak önemli bir meziyettidir toplumlar için; ama bu tür erdemleri bilimle kıyaslaman, bilimi küçümsemen yanlış.

Yaşam kaliteni yükselten, yaşamı anlamlı kılan tek şey ahlak değildir...

Atom bombasını atanlar cahil,iphone satan akıllı,erdemli,her bişey diye bilirmiyiz ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimin iyiye de kötüye de kullanımı dünyanın bir gerçeği.

Bu yüzden asla yaşadığın çağın gerisinde kalmamalısın ki, bahsettiğin bombalar başına patlamasın...

Ahlak sahibi olmak önemli bir meziyettidir toplumlar için; ama bu tür erdemleri bilimle kıyaslaman, bilimi küçümsemen yanlış.

Yaşam kaliteni yükselten, yaşamı anlamlı kılan tek şey ahlak değildir...

Bilim boştur demiyorum, insanlığın gerçek, öncelikli yararı ahlaklı bir toplum olmasında diyorum, herşeyden önce iyi ahlak gelir diyorum.

tarihinde AntiiiiKafir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...