Jump to content

Ilıman İslam'a Neden Direnmeliyiz?


Recommended Posts

Dinlere gösterilen hoşgörü ve tolerans aslında bir incelik ve duyarlık olmayıp, insanlığın esenlik ve mutluluğuna karşı yapılan kaba bir müdaheledir. Çünkü ne kadar ılıman ve insancıl görünürlerse görünsünler dinler, doğalarının progresif olmasından dolayı, er ya da geç insanlığı ele geçirecek niteliklere sahiptirler. Ilıman İslam bu bağlamda bir istisna oluşturmaz. Ne kadar ılıman olursa olsun İslam yayılacak ve bu arada giderek topluma hükmeden bir yaşam tarzı olacaktır. İslam'ın yayılma potansiyeli kendisine gösterilecek dirence bağlıdır. Bu direnç ne kadar güçlü ise, İslam o kadar az yayılacaktır. Ama şurasını ihmal etmeyelim ki, İslam her şeye rağmen yine de yayılacaktır. Varlığı yayılması için yeterlidir.

Bütün dinlere ve bu arada özellikle ılıman İslama elimizden geldiği kadar direnmeliyiz.

Ilıman İslam yoktur. Yalnız İslam vardır ve bu din progresifdir. Yayılımcıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ilımlı islam radikal islamdan daha tehlikelidir. Çünkü ılımlı islam gerçek islam değildir. Ilımlı islam insanları kandırır islamı iyi birşey gibi gösterip islam hastalığını yayar. Ilımlı islam her zaman radikal islama dönüşme tehlikesi vardır.

Zamanında İran Afkanistan Libya vb. ılımlı islamdı şimdi radikal islam oldular ve şeriatla yönetiliyorlar.

İnsanlık islamdan tamemen kurtulmalı. Bu sapkın ve sapık din insanlığın gelişmesi ve gelecek kuşaklar için en büyük tehdittir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz icinde yetistiginiz islami bilmiyormusunuz haci bey yetersizmi kaliyorsunuz yapmayin gayette bilgilisiniz bu islami cok iyi biliyoruz insanlara indirildigini soylenen dini.

Iliman islam modeli falan yok orjinal din vardir degismez ekleme cikarilma degistirilme yapilmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ilımlı İslam dediğimiz şey zaten Halka Namaz ,Oruç,Kadınsa örtünme ve içki yasağı gibi sistemleri getiriyor.Ondan sonrada Siyasi İslam olan Hükümet Radikalleşiyor.

Bu gün bile şu Hükümetin yapmak istedikleri hep ılımlı islam adımlarıdır.Ana okulundan başlıyor çocuklara Doğma aşılamayı .ve turizim liselerinde kokteyl yapma dersinin yasaklanması ise içki yasağına doğru atılan bir adımdır.Yahu barmen görev esnasında içmezki?! Ama gaye ne? Turistte içmesin! Orta Lise dahil bütün talebelere Osmanlıca mecburiyeti!Bu nedir ? Eski yazıya geçebilmek için atılan bir adımdır.Karşı Devrimdir hep bunlar.(Ancak burada Lise sözel bölümüne Osmanlıca koyabilirsiniz ama bu başka .)Fakat bizler Demokratik yollarla nasıl Direnebiliriz?İşte meselede bu:Yalnız bir rey verebiliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Memleketin halini düşünmekten iş yapamaz oldum. Sabahtan beri yatıyorum. Sağa sola küfür hakaret ediyorum elimde telefonla. Cidden çok üzülüyorum bu durumlara. Depresyondayım.

tarihinde Severus Snape tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...