Jump to content

Göbeklitepe'de neden islamiyete dair bir işaret yok?


Recommended Posts

Nuh tufanı ne yahu? :D Hayvan çiftleştirilmesinin Arapçasını yazmak niye gerekli onu da anlayamadım! :lol:

 

Bütün bu işler din kapsamında ele alınırdı! Tarım tanrıların gözetiminde kutsal bir işti! Takvimi, gök cisimlerini gözlemek tanrının işlerini anlamaktı! Bu, Ortaçağa kadar bile böyle devam etti. Ünlü İtalyan astronom Tycho Brahe çok dindardı ve göğü gözlemekteki amacı tanrının işlerini anlamaktı! Hatta bir gün ders anlatırken birden tanrının ışığını gördüğü zannıyla dersten çıkıp teleskopunun başına koştuğu ve saatlerce bakıp konuşmadığı anlatılır. Tabii teleskop dediğimiz belki anca bir metre boyunda yirmi santim filan çapında bir şeydi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 75
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

nikah'ın arapçasını yazdım ki nikah anlamının evlilik töreni olduğunu sanan insanlara mesaj olsun. göbeklitepeyi yapanlar mabet amaçlı yapsalardı 20 nesil sonra kendi elleriyle gömmezlerdi bence. göbeklitepe taşlarına resmedilmiş hayvanların ahlak betimi olma olasılıkları var ama hayvan resimlerinin dinsel betim olasılığı yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, democrossian yazdı:

 

Bu yeri inceleyen bilimciler öyle düşünmüyor. Buranın tarihte ilk kez dinsel törenlerin toplu olarak yapılması amaçlı kurulmuş bir din merkezi olduğu kanaatindeler. Buraya belli zamanlarda tapınma amaçlı çevreden insanların geldiğini ve burada toplu dini törenler yapıldığını söylüyorlar. Bu açıdan Göbeklitepe'nin ilk dini organizasyonun başlamasının eseri olduğu düşünülüyor. Yani daha önce kabileler düzeyinde her kabilenin şamanının yürüttüğü dinsel ritüeller, ilk kez (bilindiği kadarıyla) Göbeklitepe'de çaplı organizasyonlara dönüştü.

 

İnsanlığın en ilkel döneminde insanlık kültürü dinden ibaretti. İlkçağda felsefe öne çıktı. Daha sonra bilim doğdu. Bu açıdan ilkel tüm kalıntıların dinle ilgisiz olması olanaksızdır. Din, türümüzden daha eski olan Neandarthallerde bile vardı. Bu nedenler türümüzün ilkel dönemde dinden bağımsız bir şey yapmış olması olanaksızdır.

 

Günümüz insanları bu konularda yanılıyorlar. Üzülerek belirteyim ki günümüz insanları kendilerini en ileri zannediyorlar. İşin içinden çıkamadıkları durumlarda da tanrı yada uzaylılar diyorlar.

 

Örneğin Paskalya dasındaki dikili taşların oraya nasıl geldiği muamma .. Yüzlerce tonluk taşların hiçbir taş bulunmayan ve dahası ağaç bile bulunmayan o adaya yontulmuş  ve sıralanmış halde nasıl getirildiği hala merak konusu. Bu konu bizim tekniğimize göre imkansız göründüğünden ''Uzaylılar yaptı'' diyorlar..

 

İlk çağda insanlık kültürünün dinden ibaret olduğunu sanmıyorum. Üzerinden onbinlerce yıl geçmiş bir medeniyetten geriye sadece taşlar ve kayalar sağlam kalabilir. Diğerlerinin tamamı silinmiş kaybolmuş yada aslına dönmüş olabilirler.

 

Şimdiki insanlık devrinin de sonu aynı olacak. Teknik o kadar ilerlyecek ki levitasyonla dünya üzerinde seyehat edilecek taşımacılık yapılacak. Böyle bir toplumda araba , telefon , bilgisayar , buzdolabı , tren ,  motosiklet , uçak ve gemi gibi aletler ilkel sayılır ve artık üretilmez.  Geriye sadece herşeyi yapabilen o enerji kaynağı kalır , bu da bir zaman sonra kaybolduğunda sanki taş devri yaşanmış gibi anaşılabilir. Levitasyon ve telepati üzerinde ufak adımlar atılmaya çalışılıyor. Eğer başarılı olunursa bugünkü teknik tarih olur çöpe gider ve ihtiyaçlarımızn çoğunu küçük bir cihazla yapabiliriz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Göbeklitepe'yi gömmüşler mi? Bunun ne kadar saçma olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum. Bu saçmalık. Göbeklitepe tabii ki erozyon molozunun birikmesiyle gömülmüştür. Onu insanların gömmesi olanaksız. Arapça yazmanın gerekçesi de aynı derecede saçma.

 

Gelelim geçmişte ileri uygarlıklar olduğu saçmalığına. Öyle bir şey yok. İnsan uygarlığı en gelişmiş düzeyine bugün ulaştı. Geçmişte saçma sapan uyduruk işlerden başka bir şey yoktu. Ve evet her şey dinden, din saçmalıklarından, hurafelerden yanlış inanışlardan ibaretti. Bugün hâlâ bu saçma hurafelerden kurtulmayı başarmış değiliz. 

 

Geçmişte bugünkünden ileri bir uygarlık olduğunu bir anlığına düşünmek bile aptallık. Böyle saçmalıklara nasıl saplanıp kaldığınıza şaşıyorum. Geçmişte saçma sapan hurafe dini inançlardan başka hiç bir şey yoktu. Felsefe daha sonra gelişti ve bilim daha sonra gelişti.

 

Birtakım hiç bir şey bilmeyen ve tabii nerden bilecekler, bilme çansları da zaten olmayan şamanlar halisünajen maddeler kullanıp yok ruhları gördüm yok tanrıları gördüm diye saçmalıyorlardı. İnsanlığın geçmişi tam bir karanlık kabustur. Bu kabustan henüz tam uyanmış da değiliz. Küçük iniş çıkışlar elbette olur ama insanlık sürekli yükselen bir çizgi izlemiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Göbeklitepe’de islamın izlerini bulamayız ama islam’da Göbeklitepe’nin izleri çok rahat bulunabilir.

Hac ve kurban diyelim mesela..

Din dediğimiz olgu zavallı insanların zavallıklarını tasdiklediği bir şeyden başkası değildir. Göbeklitepe, Kabe de aynı amaçla yapılmıştır. Amaç bilinmeyeni başka bir bilinmeyenle açıklamak, bilinmeyenden çare ummak, bilinmeyene kurban (rüşvet) verip, çare beklemek vs.

Hepsi boş, hepsi nafile işte..Aksi olsa göbeklitepe toprak altında kalmayacaktı..Kabe de aynı akibeti bekliyor. Bu hep böyle olacak.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birşeylere saçma deme o konuyu kapatmıyor. Geçmişte  birbirinden o kadar uzak yaşayan toplumlarda bile aynı mimari ve kültürlerin izleri görülüyorsa ve bunlar birbirlerinden haberleşmişcesine aynı matematik ile yapıldıysa bunun açıklanması gerekir. Belliki o toplumlarda hızlı sıçralamalar olmuş. Antik çağlar sadece dumanla haberleşme ile açıklansaydı bu kadar soru işareti kalmazdı geriye.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On Sat Dec 22 2018 at 16:20, Düşünen Hayvan yazdı:

Birşeylere saçma deme o konuyu kapatmıyor. Geçmişte  birbirinden o kadar uzak yaşayan toplumlarda bile aynı mimari ve kültürlerin izleri görülüyorsa ve bunlar birbirlerinden haberleşmişcesine aynı matematik ile yapıldıysa bunun açıklanması gerekir. Belliki o toplumlarda hızlı sıçralamalar olmuş. Antik çağlar sadece dumanla haberleşme ile açıklansaydı bu kadar soru işareti kalmazdı geriye.

 

 

Merhaba,daha detaylı yazmanız mümkün  mü?

 

İlk çağda insanlar büyük bir sıçrama yaşadılarsa buna dair ufak bir delil dahi neden yok?

 

Saygılarımla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Göbeklitepe`de islamdan önce nasil iz olabilirki?Hatta ilk insan Adem`den önce.Adem ile Havva Ahit'e göre M.Ö 4004 Perşembe günü saat 09.30 ortaya çıkıyor.Bu hesapla 6000 yillik bir zamana denk geliyor.

Göbeklitepe en az 10.000 yillik.Dolaysiyla Adem ile Havva henüz yokki.Bu insanlar insan olamaz.Hanzo olabilirler demekki.

 

Göbeklitepenin tapinak olduguda kanitlanmistir.Makaleleri yayinlandi belgeselleri cikti.Adamlar nerdeyse Aborjinlerle akraba cikacak.

https://cernbilim.blogspot.com/2018/11/gobeklitepe-tapnakmyerlesim-yerimi.html

National Geographic belgeselide yayinlandi.

Yeni bulgularda var.Tapinak demeyen kalmadi.

kaynak video

buda hürriyetten, http://www.hurriyet.com.tr/gundem/gobeklitepede-yeni-bulgulara-rastlandi-40896782

TRT Belgesel kanalında yayınlanan "Suların, Ateşin ve Taşların İmparatorluğu” isimli belgesel, insanlık tarihinin en önemli yapılarından biri olan Göbekli Tepe’nin, Hz. İbrahim'in yıktığı putların yer aldığı tapınak olabileceğini ima ederek tepki çekti .TRT bile kabul etti daha ne olaki.

kaynak video

 

tarihinde Punisher100 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, adalet123 yazdı:

@Düşünen Hayvan

 

Mısır piramitlerinde ve bazı tablolarda çeşitli hava araçları çizimleri var.Ama ben şu anki araçlara bakıp bu benzetmeyi yapıyorum.

 

Size göre bunlar gerçekten o zamnlar kullanılan araçlar mıydı?

 

Örnğin piramitler mısır ile özdeş tutuluyor ama dünyanın her bölgesinde aynı yapılar mevcuttur.  Kamboçya , çin , mısır , japon mimarisi ve güney amerika piramitleri hep aynı mimari çizgidedir. Yüzlerce yıl keşfedilmeyi bekleyen Amerika kıtası o yıllarda çok uzakken o dönemden daha eski yıllarda aynı kültür ve mimari dünyanın unutulmuş yerlerinden çıkıyor.

 

Dikili taşlar dediğimiz yapılar dünyanın her bölgesinde mevcuttur. İstanbuldan başlayın ta ki paskalya adasına kadar benzer yapılar hep var. peru şamanlarında bile dikili taşlara ibadet edilir. Yunan mitolojisinden gelen katedral ve bazilika yapıları da dikili taşlar üzerine inşa edilir.

 

Ama daha eski yıllara gidildikçe bunların tapınma merkezi olmadığını aslında bir tür konumlandırma ve gözlem yeri olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Ancak bir müddet sonra işlevlerini kaybetmişler.  İnsanlar da bu dinamik yapıların eski haline gelmesi için tanrılara yalvarmaya başlayıp oraları tapınak haline çevirmişer. Belki bir asteroidden gelen enerji taşı bir müddet sonra gücünü yitirmiş olabilir. Kesin konuşamıyoruz tabiki , ama benim dikkatimi çeken bir şey şu ki geçmişte zirveye çıkmış tum antik toplumlar bir anda kaybolmuşlar. Kurdukları mükemmel şehirler binlerce yıl terkedilmiş olarak kalmışlar.

 

İstanbulu romayı çini  düşünün binlerce yıllık tarihe sahip yerle ve  üzerilerinden onlarca büyük felaket geçmesine rağmen insanlar bu bölgelerde yaşamaya devam etmişler yaşadıkları yerleri terketmemişler. Ancak bu antik şehirlerde insanlık bir anda kayboluyor ve buralara lanetli diyerek sonraki toplumlar da bir daha yerleşmiyorlar.  Birşey olmuş ama ne? İşte bunu bilmeden kesin konuşamayız. Belki topluca astral bir seyehate çıktılar , belki kimsenin bilmediği bir enerji kaynağı keşfettiler.. kalıntılar bizde bu şüpheleri bırakıyor. Sonuçta ilkel bir toplum olmadıklarını çok net söyleyebiliriz.

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On Wed Dec 26 2018 at 10:05, Düşünen Hayvan yazdı:

 

Örnğin piramitler mısır ile özdeş tutuluyor ama dünyanın her bölgesinde aynı yapılar mevcuttur.  Kamboçya , çin , mısır , japon mimarisi ve güney amerika piramitleri hep aynı mimari çizgidedir. Yüzlerce yıl keşfedilmeyi bekleyen Amerika kıtası o yıllarda çok uzakken o dönemden daha eski yıllarda aynı kültür ve mimari dünyanın unutulmuş yerlerinden çıkıyor.

 

Dikili taşlar dediğimiz yapılar dünyanın her bölgesinde mevcuttur. İstanbuldan başlayın ta ki paskalya adasına kadar benzer yapılar hep var. peru şamanlarında bile dikili taşlara ibadet edilir. Yunan mitolojisinden gelen katedral ve bazilika yapıları da dikili taşlar üzerine inşa edilir.

 

Ama daha eski yıllara gidildikçe bunların tapınma merkezi olmadığını aslında bir tür konumlandırma ve gözlem yeri olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Ancak bir müddet sonra işlevlerini kaybetmişler.  İnsanlar da bu dinamik yapıların eski haline gelmesi için tanrılara yalvarmaya başlayıp oraları tapınak haline çevirmişer. Belki bir asteroidden gelen enerji taşı bir müddet sonra gücünü yitirmiş olabilir. Kesin konuşamıyoruz tabiki , ama benim dikkatimi çeken bir şey şu ki geçmişte zirveye çıkmış tum antik toplumlar bir anda kaybolmuşlar. Kurdukları mükemmel şehirler binlerce yıl terkedilmiş olarak kalmışlar.

 

İstanbulu romayı çini  düşünün binlerce yıllık tarihe sahip yerle ve  üzerilerinden onlarca büyük felaket geçmesine rağmen insanlar bu bölgelerde yaşamaya devam etmişler yaşadıkları yerleri terketmemişler. Ancak bu antik şehirlerde insanlık bir anda kayboluyor ve buralara lanetli diyerek sonraki toplumlar da bir daha yerleşmiyorlar.  Birşey olmuş ama ne? İşte bunu bilmeden kesin konuşamayız. Belki topluca astral bir seyehate çıktılar , belki kimsenin bilmediği bir enerji kaynağı keşfettiler.. kalıntılar bizde bu şüpheleri bırakıyor. Sonuçta ilkel bir toplum olmadıklarını çok net söyleyebiliriz.

 

Hocam,almanya nin yaptığı gizli is neydi sizce?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 25.12.2018 at 15:26, adalet123 yazdı:

@Düşünen Hayvan

 

Mısır piramitlerinde ve bazı tablolarda çeşitli hava araçları çizimleri var.Ama ben şu anki araçlara bakıp bu benzetmeyi yapıyorum.

 

Size göre bunlar gerçekten o zamnlar kullanılan araçlar mıydı?

O sekiller iki yazinin üst üste gelmesi sonucu olusuyor. Sanirim kapi üzerine yazilan yazilar zamanla degistirilebiliyor. Fravuna bagli bir durum ne isterse o yazilir, sonrada üzeri sivanip degistirilir.Bu sekillerde üsteki sivanin dökülmese ve alttaki yazilarin görünmesi ile olusmus. Yani iki ayri yazi bir biri ile birlesmis.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, deadanddark yazdı:

O sekiller iki yazinin üst üste gelmesi sonucu olusuyor. Sanirim kapi üzerine yazilan yazilar zamanla degistirilebiliyor. Fravuna bagli bir durum ne isterse o yazilir, sonrada üzeri sivanip degistirilir.Bu sekillerde üsteki sivanin dökülmese ve alttaki yazilarin görünmesi ile olusmus. Yani iki ayri yazi bir biri ile birlesmis.

 

 

O zaman ilginç bir durum yok.

 

Ama yinede insanların büyük kayaları onlarca kilometre ileriye nasıl götürdüklerini merak ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@adalet123  Kardeşim ben hoca değilim hocalara da gıcık gidiyorum dinci dinsiz farketmez.

 

Bir dönemden sonra hitler ile almanya ayrıldı tıpkı Türkiyedekiler gibi.

Hittler ayrı bir  gurup ile ilerledi .  Yaptıkları neydi bilmiyoruz ama hitlerin bu antik yapıları ve eski uygarlıkları çok araştırdığı gerçek.  Kesin olarak bildiğim bir şey var ki hitler döneminde yapılan deneylerin hepsi açıklanmış değil. Bazıları gizli tutuluyor.

 

Ufo hikayerine bakarsanız böcek yada sinek kafalı ama insan gövdeli varlıklar olarak tasvir ediliyorlar. Bunlar belki de genetik denemeler sonucu mutant varlıklar da olabilirler.  Ama hepsi ihtimal tabiki. Bu tür çalışmaları Rusya da yaptı sovyetler  zamanında şimdi ise Çin ve ABD yapıyorlar. ama açıklamıyorlar. Arkasında ortak bir İNANÇ  ile tüm insanlığa egemen olma düşüncesi var.  Bu yüzden de ufo ve uzaylılar hakkında insanlık  üzerinde pisikolojik çalışmalar devam ediyor.  Geçmişteki kalıntılara baktığımızda da dünyanın her yerinde ORTAK BİR İNANÇ'ın hüküm sürdüğünü görmekteyiz. Ancak bunlar ilginçtir ki binlerce yıl önce yere gömülmüş yada terkedilmişler.

 

Toplumu bu şekilde hipnoz edip kendinize  inandıracak bir teknolojiye ulaştığınızda yapacağınız şey o bilgiyi saklayıp insanları kandırmak olacaktır. Bunu yaşanmış örneklerinden Geçmiş dönemlerde firavunun sihirbazlarından çokça bahsedilir. Cahil bırakılan yada üç kuruş menfaati için cahil kalmayı kolay bulan  insan yığınlarını  ilüzyon tekniği ile kandırılmış ve kendilerine göre bir din uydurarak tek dünya devletine dönüşmeye çalışmışlar.

 

Bunlar geçmişin gerçekleri ve şimdiki  devletlerin elinde nasıl bir teknoloji var bilmiyoruz. Ama eminiz ki bugün  tüketime sunulan teknoloji  sahip olunanın iki versiyon gerisinde kalıyor.

 

İşte bu çok iştah kabartıcı bir proje ve bence Hitllerin yapmak istediği de buydu.  Düşünsenize bugünkü teknik ile bin yıl öncesine gitseniz  kendinize allah dedirtip taptırırsınız. Toplumu kendinize köle yaparsınız.  İşte bunlar geçmişten beri hep tekrar eden ama ibret alınmayan olaylar. Bir ayfona hayatını satan insan yığınları her zaman iştah kabartır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...
On 19.11.2017 at 15:52, Tengiz said:

 

Burada bir kafa karışıklığı var.

 

İslama göre peygamberler ve elçiler toplumlara Allah'ın varlığından haber verdiler. Onları doğru ve adil yola çağırdılar. Bunu yaparlarken tabi olarak içinde bulundukları kültür ve dil ile insanlara seslendiler. Muhammed Peygamberin geldiği toplum ise Arap toplumuydu. O toplumun kültürel özelliklerine dair (Arapça yazım biçimi vs...) ifadeleri başka toplumlarda bulacaksın diye bir şey yok, islamın içinde böyle bir iddia da yok.

 

İslam ise teslim olmak demektir. İnanan insanların hepsi teslim olmuş yani islama geçmiştir. Bu literatüre göre hak yoluna inanan insanların hepsi teslim olmuş, islama geçmiş yani müslüman olmuştur. Bu sebeple hak yolu seçen her insana teslim olmuş yani müslüman denir tabi bu Arapça denilişi. Başka dilde de başka isim konulabilir buna. Her topluma hak dininden haber verildi, onların içinden bu haberlere teslim olanlar yani müslümanlar çıktı. Burada anlatılmak istenen bu. Yoksa "her topluma Arap toplumuna bildirilen şekilde, yöntemde, dilde, aynı kültürel yollarlarla bildirim yapıldı" diye bir iddia yok

 

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Lütfen bana bu mesaj üzerinden "aman ne teslimiyetiymiş, islam şöyle kötü barbar din" şeklinde yorum yapmayınız! Ben bu konuda neden müslümanların islamın ve müslümanların tarih boyunca var olduğu iddiasını irdeledim ve yazdığım OBJEKTİF bir yorum. Bunun üzerinden benimle tartışmaya girişmeyin, girişmeyi bile teklif etmeyin! Bunun dışında, etimoloji üzerine bir şeyler söyleyecekseniz buyurun.

 

Çok önemli not:

 

Andolsun, biz her ümmette şöyle tebliğ yapan bir resul görevlendirdik: "Allah'a kulluk/ibadet edin, tağutttan kaçının. Sonra bunlardan kimine Allah kılavuzluk etti, kimine de sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde gezip dolaşın da yalanlayanların sonu nasıl olmuş görün.

 

(Nahl, 16/36)

 

tarihinde bayşapka tarafından düzenlendi
yaşar nuri
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...