Jump to content

Devrimcilerin cinsellilkle imtihanı


Recommended Posts

Ekim devriminden sonra her şey devletleşdiği gibi kadın ve erkekler de devletin mülkü sanılmaya başlandı. Şunun için de Sovyet iktidarınca bayan ve erkekler nikah muesesi gibi feodal kalıntılarıyla bağlı kalmamalıydı. Onun için iktidara geldiklerinde imzaladıkları ilk dekret nikahın kaldırılması dekreti oldu (1 aralık 1918).

Hatta o kadar ileri gidilmişti ki Freyd bile bizim cinsel devrimizin en iyi yaşandığı ülke Sovyet Cumhuriyetidir demiş.
Şimdi şuraya nasıl gelindi bir az daha teferruata inek. Devrimi yardım yapan güçlerden biri ve en önemlisi de anarşistler ve "bez stıda" denilen bir örgüttü. Her iki örgüt nikah karşıtıydı. "Bez stıda" isminden gözükdüyü gibi utanmaya yok demekdir ve şunlar Ekim zaferinden sonra özellikle Moskovada nudist gösteriler yapıyor ve nudizmin propagandasını yapıyordu. Yani o zaman Moskovada üzerinde hiç bir giysisi olmayan insanların özellikle gençelerin Moskovada gözükmesi ve gösterileri sıradan bir olaydı. Şununla da bitmiyor şu gösterilerde kendilerine katılmayan bakanlara karşı cok agresif davaranırdılar.

Ama şundan başka nikah karşıtlığının ideolojik kökü hem de Aleksandra Kolontay ismiyle bağlıdır. Aleksandra Kolontay feodal bir ailenin kızıydı ve kendisi gibi bir feodalın da karısıydı. Zengin hayatı vardı, fakat kocası genç bayanın artan cinsel isteklerini karşılamıyordu. Onun için başka birisi de hayatına girdi ve onu deliler gibi seven kocası onu kayb etmemek için şuna rıza gösterdi (o zamanın Rusiyasında ender gözüken bir şey). Ama iki kişi de onu razı salamıyordu ve psiklojik sarsıntılar yaşıyordu. Sonunda babası onu Karlovı Variye (Çek. Cum.) tedaviye yola saldı. Fakat o geri dönmedi. Orada kendini heyecenlandıran birliktelikler yaşadı ve serbest cinselliğin propagandasını yapan örgütün görüşlerini benimsedi. İdeolojik acıdan kendine en yakın ve o zaman nikaha karşı olan Komunistlerle tanıştı. Partininileri gelenlerinden oldu bazıları Almaniyadan transfer olunan paraların kasası olduğunu da iddia ediyor. Sonrakı devirde Kolontay yeni kurulmuş Sovyet devletinde aile komisarı (bakanı)oldu ve tarihte bakan olmuş ilk bayan gibi de damgasını vurdu. Fakat bir kaç yıl sonra Leninle bazı meselelrde fikir ayrılıklarının olması onu görevini bırakmaya mecbur bıraktı. Fakat şu fikir ayrılıkları cinsellikle değil dış politikayla ilgiliydi.
Avrupada cinsel serbestlik fikrini benisemiş Kolontay şunu SSCB de yaygınlaştırmaya başladı. Kreş doğum izni ve.s. gibi sosyal hakları kabul ettirdi. Fakat şu haklar düşünüldüğü gibi iyi amaçla değildi. Şunların amacı cocukları kreşe bırakan bayanın cinsel acıdan daha serbest olması ve.s. gibi cinsel serbestliği desteklemek amacıylaydı.

Mesela o zaman Vladimir (Sovyetlerden sonrakı ismi) şehrinde Sovyetler meclisinden bir karar "Her bir Sovyet bayanı bir yılda istediği 4 (5) kişiyle birliktelik yaşamak hukukuna maliktir. Erkeklerin itiraz hakkı yoktur.
Başka bir şehirde "Babaraspred" isimli bir devlet kurumu kuruldu. İsminden gözüktüğü gibi amacı bayanları bölüştürmekti. Şu şehirlerde (yanılmıyorsam şimdiki Lugansk ve Smolensk) şu kurum her bir Konmunist erkeğe talonlar veriliyordu ve şu talonlarda kaç bayanla birlikte olunacağı yazılıyordu. Mesela sırdan üyelere yılda 3 bekar bayanla birliktelik yaşamak izni veren talonlar veriliyordu. Daha rütbeli üyelerde şu sayı 5 oluyordu. Şundan ilave bir de Vİp talonlar oluyordu ki, şurada verilen kişi bayan sayısını kendisi yazıyordu. aynı devirde az da olsa tek defelik naryatlar da veriliyordu . Mesela şöyle yazılıyordu "Falanacaya şu sbepden dolayı veriliyor ki, o falanca bayanlanla bilmem saat kaçda parti meselelerini görüşmek üzere hamada buluşacaklar." O devirde yerel gazetelerde şu fermanlar geniş yazılıyordu. İMayla olsa da "Pravda" gibi gazetelerde şununla ilgili yazılıyordu.

SSCB de /Komsomol denilen örgüt de kurulmuştu. Örgüte gençler kabul olunuyordu ve Komunist partisi için gençleri yetiştirme amacıyla kurulmuş bir örgüttü. İLk devirlerde onlarda bayanları devlet malı olarak kabul ediyorlardı. Bir çok şehirde Komsomol toplantıları politik görüşmeler bitkiden sonra toplu birlikteliğin yaşandığı bir toplantılar oluyordu. Bazen her hangi bir yoldaşa ret cevabı veren bayanın meselesi müzakere olunuyor ve ona kınama cezası verliyordu.

Lenin de Kolontay kadar olmasa da cinsel serbestliğin taraftarıydı. Onun için şuna sesini çıkarmıyordu. Ayrıca kendisi de karısı ve metresiyle birlikte yaşıyordu. Karısının da dışarıda ilişkilerinin olduğu düşünülüyordu fakat ispat olunmamıştı.

Ne oldu da şu cinsel serbesti bitti. Şunun iki nedeni var ilki Stalinin iktidarı. Leninden farklı olarak Kafkas erkeği olan stalin daha muhafazakardı. İkinci nedeni de cinsel serbestinin sonuçlarıydı. Şu birlikteliklerden binlerce cocuk doğuldu. Bir çoğunu babası kabul etmedi ve bir çok zaman annneler de kabul etmiyordu. Çöplüye atılmış cocukların sayısı arttı. annesiz babasız cocuklar çöplükten tapılmış cocuk cesetleri soskalara bırakılmış bebekler 1922 lerde sıradanlaşmıştı. Şununla birlikte kürtaja izin verilmişti ama bilgisiz halk kürtaj yaptırmıyordu ve bölgelerde kürtaj yapan doktorların profesyönel acıdan zayıf olması kürtaj sonuc da ölümlerin ve hastalıkların artmasına sebep oldu. Zuhrevi hastalıkların özellile de sifilisin epidemisi oldu. Şunlar da ülkenin cinsel serbesti politikasına yeniden bakmasına ve değişikliğe gitmesine neden oldu

Devamı var

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Cinsellik dediğin karşılıklı rizayla olmalı, milleti zorla cinsellik yaşamaya zorlamak , kadınları pay etmek , bir kadına yıllık kotayla izin vermek de ne demek ?

Bunlar ne kadarı doğru bilmiyorum ama malum yılların ülkücü yobazlarinin sosyalistler karilarini paylaşır argumani sanıldığı kadar boş bir argüman değilmiş demek

Link to post
Sitelerde Paylaş
şler Şuna gelmek istiyorum. bir şeyi eleştiriceksen, birazda o konuya hakim olman gerekir. Sosyalizm ve Komünizm'e yönelik cahilce yazılmış safsatalar ve iftiralar yazmak yerine daha yapıcı eleştiriler getirmelisin.

Şu konuya düşündüğünüzdan daha fazla hakimim. İsterseniz size şu konun araştırmacılarının maillerini bile veririm hangi arşivden hangi belgeni nasıl bulursunuz diye.

Mesela kreş sisteminin neden icad olunduğunu biliyormusunuz? İleride yazacam.

Kolontay Fransaya büyükelçi atandı sonralar. Elçiliğin önünde alkol içerek anadandoğma aklını kaybederek uzandığı defalarca kayıtlara girmiş.

Mesela saçma bir toplantı. Moskova Avtomobil Fabrikasında toplantı oluyor. Toplantıda konuşmacılar ovulyasyonun bir burjuva kalıntısı olduğu kanatına varıyor ve şunun kaldırılmasına gerek görüyorlar. Sizin baktığınız noktadan saçma, fakat SSCB de yaşayan bir insan şunu yadırgamaz ve böyle toplantıların olmasını normal krşılar.

Ayrıca doloy stıd üyeleri Moskovada 29 lara kadar aktifdi. Karl Radek şu akının kurucusuydu ve Leninin Rusiyay Almaniyadan geçerek geldiği zıırhlı vagonda Leninle aynı odada kalmış birisiydi. Pravda gazetesinin ilk baş editörüydü. Milliyetce yahudiydi. "Doloy Stıd" isimli bu örgüt nudist gösteriler düzenliyordu ve hatta normal giyimli insanlara tecavüz ederek onları da soyunmaya mecbur ediyorlardı. Defalarca olmuş olaylar. Hatta 25 lerde olmuş bir gösteride 30 000 fazla nudistin katıldığı gösterilerden bile söz ediliyor. Ama 10 binlik gösteriler sıradan bir şeydi. Hatta o kadar yaygınlaşmıştı ki, Sovyetlerin ilk sağlık bakanı Rusiyada iklim soğuk olduğundan bu türlü şeyler hastalığın artmasına neden oluyor ve.s. gibi 10 maddelik bir bildiri bile yayınlamıştı. Şu gösterilerle ilgili tüm arşivler imha edilse bile 30-40 kadar foto halen de Komunist parti arşivinde bulunmaktadır. Sovyetlerin ilk bildirisi aileyi kaldıran dekretdi (kanun).

Şu karıların ortaklığına kadar ilerlememişti ve genellikle şu işler evlenmemiş bayanlar için talonlar verilirdi. Fakat bir süre 30 larda evli bayanların ortaklığına çalışıldı ama ters tepilmesinden korkularak geri dönüldü fakat küçük çapta da olsa yaşanmış olaylardı. Mesela eğer siz bakarsanız şu bayanların ortak kullanılmasıyla bağlı dekretler Rusiyanın orta kısmında Batı Sibiryada daha yaygındı. Nedenmi sorsanız? Çarı bile o bölgede katl ettiler. Neden mi? İşte "Paralel yapı". O zamanın da paralel yapısı Klod Şiff ve onun örgütlenmesiydi. Klod Şiffin en iyi kadrolaştığı bölge şu bölgelerde onun için bu bölgelerde daha yaygındı. Şu parale yapılanma ilgili başka konu açmışım http://www.ateistforum.org/index.php/topic/59895-bu-adam-neden-arathtyrylmyyor/#entry1232852

Şununla ilgili en büyük araştırmaları Vyaçeslav Garmaş denilen çok da ünlü olmayan birisi yapmıştır.

Ayrıca bir çok belgeler yakılmıştır ve yalnızca şununla ilgili belgeler bölgesel arşivlerde ve bölgesel gazetelerde şimdiye ulaşmıştır ki, esasen büyük arşivlerde araştırma yapanlar şunu görememiştir.

Mesela resmi devlet kurumu olan "Babraspred" sokakda konuşulan ruscayı iyi bilen şunun ne anlama geldiğini araştırma yapmadan bile biliyor. Doğrudur şunlar tüm kentlerde olmadı Sibiriyada Omsk ve Novosibirsk eyaletlerinde ve Aleksandra Kolontayın "kocası" ve onun gibi cinsel serbestinin savunucusu Dıbenkonun karşı devrimcilerle savaştığı ve komutanlığını yaptığı bölgelerde Lugansk, Saratov gibi yerlerde yaygındı. Doğal olarak Lenin de şuna karşı değildi.(Dıbenkonu da Stalin öldürtmüş)

Mesela kürtaj dünyada ilk olarak izin veren SSCB 1920 de olmuştur. Avrupada bile şu izin 1956 dan sonra verilmiştir. ilk olarak bazı ülkelerde.

1926 da yalnızca Rusiyada kayda alınmış kürtaj sayısı 102709 olmuştur.

Komsomol yukarıda yazıldığı gibi gençlerin Komunist partiye hazırlanması için bir ön kurumdu. Komsomolun ilk nizamnamesinde yani anayasasında böyle bir şık vardı - İstenilen bayan yoldaş onunla birliktelik isteyen komsomol ve ya komunist erkeğe it6iraz etme hakkı yoktur eğer o üye parti aidatını ödemişse şu şık hem de erkek yoldaşlara aittir.

1930 yıllarına kadar Komsomol toplantıların ana konuları onlarla birliktelikten itiraz eden bayanlara karşı erkeklerin yazdığı şikayet mektuplarıdır.

Moskva araba fab5rikasının toplantısınta uzun müzakerler sonucu hayız halında olan bayanın erkeğe ret cevabı vermesi karara bağlanmıştır.

1918 yıllarda Saratov şehir sovyetler meclisi (1 mayıs 1918) bir kara vermiş ve o gazeteler şimdi de bulunuyor rusca bilen varsa o gazete küprünü bula bilirim, ama o eski ruscadır ve anlaşılması için iyi değil çok iyi rusca bilinmesi gerektir. Şu karar doğrultusunda 19 - 30 yaşlarında olan tüm bayanlar devletin malı sayılıyor ve ierkek istediği takdirde onunla birliktelik yaşamalıdır ve bir erkek bir bayandan haftada 3 kezden fazla olmamk şartıyla birliktelik talep etme hakkı var. Aynı kararda 19-50 yaşlı erkeklerde devlet malı sayılıyor. 5 ve daha fazla cocuğu olan bayanlar şu grupa ait edilmiyor.

Bir çok şehirde şuna ilaveler düzeltmelıer yapılarak kabul olunmuş vce uygulanmıştır.

SOvyetlerce nikah burjuva kalıntısıdır ve gereksiz bir şeydir. Aslında yeni ideoliji cocukalar annelerin bile bakmamsını öngörmektedir. Yani şu sitemin şöyle çaışacaktır cocuklar doğuluyor, cocuk bakım evlerine ve kreşlere verilliyor ve anne çalışyor. Anne cocukla ilgileniyor ve cocuk bakıcılığını şu amaçla yaratılmış kurumlar üstleniyor. Şu pilanı gerçekleştiremediler.

Devamı var

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Mustafayev, biraz ince doğrada kargalarda yesin.

Senin anlattıkların amarıkanın müslümenlere ınandırttığı YALANLAR.

Aslında o senin anlattıklarını yaşayanlar Arap kültürünü yaşayanlar.

Yeni carıyalar gelince eskilerini

ya satarlardı,

ya hediye verirlerdi

eger sahabı kıskançsa sarayburnundan yallah denize atılırdı.

Bir zamanlar SALAKO müslümenler şuna ınandırılmışlardı.

Evin adamı işten çıkıpda evine geldiğinde kapıda bir şapka görürse bu demektiki evin karısı başka biriyle içerde sikişiyor.Adam çıkana kadar evin adamı dışarda beklemek zorunda.

Bizim SALAKOLARDA ınandırılmışlardı bunlara.Sovyetlerde bu yaşanıyor deye.

Halbuku batılılar arasında genelde olmasa bile şu yaşanabılıyordu.

Aynı düşüncede olan karı kocalar maskelenip içerde rast gele erkek ve kadın eşleşiyür boş kabınlara girip orda işlerini görüp çıkıyorlardı ve iş gördüğü adamdan ayrılıp kocasının koluna girip eve güle oynaya gidiyürlerdi..

Buda habar olarak gazatalara kadar yansıyordu.

Ama Amarıkanın her yaptığı doğru olduğuna ınandırılmış Araplaşmışlar bunları hiç yadırgamıyorlardı.

Çünkü geçmişlerde bunlara benzerler yüksek tabakalar arasında yaşanmıştı bunlar gibileri.

Carıyaları hem baba kıllanırdı hemde oğul.

Çocukluğumuzda duyardık, Sovyet sosyalıst cumhuriyetinde kadınların çocukları zorla ellerinden alınır kadınlar sabahın köründe işe gönderilir,o zavallı çocuklarda ÇOCUK evlerine KIREŞLERE bırakılırdı.

Bunu duyan Araplaşmışlar küplere binerlerdi.

Komunızma DİŞ bilevlerdi.

Heeeeee anaların ellerinden çocukları alıp analarından ayırırıyorlardı ,vay şerefsiz komunıstlar.

Halbukı ÜRETEN her ülkede bu aynan yaşanıyordu.

Ama Araplaşmış ülkelerde yalnız TÜKETME olduğundan bundan habarları yoktu.

100 yıl hatta daha fazla sonra bizdede KIREŞLER açıldı,işe giden kadın çocuğunu çocuk yuvasına bırakıp işine gidiyür.

Bacanağımın dayısı Bursada polismiş,

Bir ara İsmet Nazım Hikmeti Bursa ceze evine sürmüştü,bacanağın dayısı polisde o hapıshanada görevliymiş.

Nazım bu görevlilere hep anlatırmış DÜŞÜNCELERİNİ.

Bu anlattıklarından biri şöyleymiş.

BİZ KARI DIŞINDA HER ŞEYDE BARABAR OLMAK İSTIYÜRÜZ.

Polis , karakol komutanına demişki BENİ BU ADAMIN BEKCİLİGİNDEN almazsanız yakında bende komünist olacağım.

Veeee polıs o görevden alınıp başka göreve atanıyor.

karadenizim kuzeyindeki ülkeler Osmanlının elindeyken buralardan heryıl 600,000 kız ve oğlan

zorla alınıyor

Çalınıyor

Satın alınıyordu

Islambola getirilip satılıyordu.

Osmanlının resmi izinli tek şirketi buydu.

Buralar Rusların eline geçince Ruslar CARIYE

toplamayı,

almayı

satmayı yasaklıyor.

Osmanlı müslümen

Ruslarsa KAFIROĞLU KAFIR.

CAHAL toplumları kandırmak çok kolaydır.

4 yıl önce Bursanın bir kazasında polıs baskınıyla şöyle bir tekke ortaya çıkar.

Bu tekke devletten izin alınmadan kurulmuş.

Burda ınsanlara din anlatılmakta.

Yandakı odaya polis baskın yapınca şunu görür.

Şeyh kucağına oturtmuş garıyı ZIPLATTIRIP duruyor.

Polıs şeyhe diyürki ulan neden sikiyprsun bu ınsanları şeyhın polise yanıtına bakın,bunların şeyi yanıyor,ben yapmasam bunlar gidip başkalarına yaptıracaklar,

Hatta karı koca birlikte gelip ŞEYHE kendilerini düzdürenler bile çıkartılmış ortaya.

Bu şunu gösteriyür.

Kendi pisliklerini görmeyip,başkalarına pislik atmak.

Hala Arap ülkelerinin bazılarında iş vaadıyla yabancı ülkelerden genç kızlar getirilip buralarda carıya olarak kullanılıyor.

Güney Asya ülkelerinden çoğu Araplara çalışmak için genç kızların gönderilmesi yasaklanmıştır.

Evettttt, elin gözündeki çöpü değil kendi GÖTÜMÜZDEKİ SIRIĞI önce görelim olmazmı.

Rusyada kişisel böyle olaylar olmazmı ıllakı olur.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Mustafayev, biraz ince doğrada kargalarda yesin.

Küçük bir link iki talonla ilgili bilgi İşte böyleee,

http://vlasti.net/news/25809

Sovyet sosyalıst cumhuriyetinde kadınların çocukları zorla ellerinden alınır kadınlar sabahın köründe işe gönderilir,o zavallı çocuklarda ÇOCUK evlerine KIREŞLERE bırakılırdı.

Şu yaşanmış bir olaydı. Özellikle köylerde

Bir ara İsmet Nazım Hikmeti Bursa ceze evine sürmüştü,bacanağın dayısı polisde o hapıshanada görevliymiş.

Nazım bu görevlilere hep anlatırmış DÜŞÜNCELERİNİ.

Bu anlattıklarından biri şöyleymiş.

Şu Nazim Hikmet ve Aziz Nesin edebiyyatlarını bırakın artık. Şunlar SSCb de krallar gibi yaşarlardı. Aziz Nesinin SSCB de zamparlığa harcadığı para neredeyse Koçun servetiyle eşdeğer bir şey. (sanırım bir az mübalağa oldu)

Ayrıca Bursa da bu olmuş Trabzonda şu olmuş biri yanlış yapıyorsa ötekisinin yanlışan göz yummak mı gerek? Biri yanlış yapıyorsa oh ne iyi ben de yaparım demek ne kadar doğru. Hiç bir zaman başkasının yaptığı yanlış sizin yanlışınızın doğru olduğunu ispatlamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu konuya düşündüğünüzdan daha fazla hakimim. İsterseniz size şu konun araştırmacılarının maillerini bile veririm hangi arşivden hangi belgeni nasıl bulursunuz diye.

Mesela kreş sisteminin neden icad olunduğunu biliyormusunuz? İleride yazacam.

Kolontay Fransaya büyükelçi atandı sonralar. Elçiliğin önünde alkol içerek anadandoğma aklını kaybederek uzandığı defalarca kayıtlara girmiş.

Mesela saçma bir toplantı. Moskova Avtomobil Fabrikasında toplantı oluyor. Toplantıda konuşmacılar ovulyasyonun bir burjuva kalıntısı olduğu kanatına varıyor ve şunun kaldırılmasına gerek görüyorlar. Sizin baktığınız noktadan saçma, fakat SSCB de yaşayan bir insan şunu yadırgamaz ve böyle toplantıların olmasını normal krşılar.

Ayrıca doloy stıd üyeleri Moskovada 29 lara kadar aktifdi. Karl Radek şu akının kurucusuydu ve Leninin Rusiyay Almaniyadan geçerek geldiği zıırhlı vagonda Leninle aynı odada kalmış birisiydi. Pravda gazetesinin ilk baş editörüydü. Milliyetce yahudiydi. "Doloy Stıd" isimli bu örgüt nudist gösteriler düzenliyordu ve hatta normal giyimli insanlara tecavüz ederek onları da soyunmaya mecbur ediyorlardı. Defalarca olmuş olaylar. Hatta 25 lerde olmuş bir gösteride 30 000 fazla nudistin katıldığı gösterilerden bile söz ediliyor. Ama 10 binlik gösteriler sıradan bir şeydi. Hatta o kadar yaygınlaşmıştı ki, Sovyetlerin ilk sağlık bakanı Rusiyada iklim soğuk olduğundan bu türlü şeyler hastalığın artmasına neden oluyor ve.s. gibi 10 maddelik bir bildiri bile yayınlamıştı. Şu gösterilerle ilgili tüm arşivler imha edilse bile 30-40 kadar foto halen de Komunist parti arşivinde bulunmaktadır. Sovyetlerin ilk bildirisi aileyi kaldıran dekretdi (kanun).

Şu karıların ortaklığına kadar ilerlememişti ve genellikle şu işler evlenmemiş bayanlar için talonlar verilirdi. Fakat bir süre 30 larda evli bayanların ortaklığına çalışıldı ama ters tepilmesinden korkularak geri dönüldü fakat küçük çapta da olsa yaşanmış olaylardı. Mesela eğer siz bakarsanız şu bayanların ortak kullanılmasıyla bağlı dekretler Rusiyanın orta kısmında Batı Sibiryada daha yaygındı. Nedenmi sorsanız? Çarı bile o bölgede katl ettiler. Neden mi? İşte "Paralel yapı". O zamanın da paralel yapısı Klod Şiff ve onun örgütlenmesiydi. Klod Şiffin en iyi kadrolaştığı bölge şu bölgelerde onun için bu bölgelerde daha yaygındı. Şu parale yapılanma ilgili başka konu açmışım http://www.ateistfor...r/#entry1232852

Şununla ilgili en büyük araştırmaları Vyaçeslav Garmaş denilen çok da ünlü olmayan birisi yapmıştır.
Ayrıca bir çok belgeler yakılmıştır ve yalnızca şununla ilgili belgeler bölgesel arşivlerde ve bölgesel gazetelerde şimdiye ulaşmıştır ki, esasen büyük arşivlerde araştırma yapanlar şunu görememiştir.
Mesela resmi devlet kurumu olan "Babraspred" sokakda konuşulan ruscayı iyi bilen şunun ne anlama geldiğini araştırma yapmadan bile biliyor. Doğrudur şunlar tüm kentlerde olmadı Sibiriyada Omsk ve Novosibirsk eyaletlerinde ve Aleksandra Kolontayın "kocası" ve onun gibi cinsel serbestinin savunucusu Dıbenkonun karşı devrimcilerle savaştığı ve komutanlığını yaptığı bölgelerde Lugansk, Saratov gibi yerlerde yaygındı. Doğal olarak Lenin de şuna karşı değildi.(Dıbenkonu da Stalin öldürtmüş)
Mesela kürtaj dünyada ilk olarak izin veren SSCB 1920 de olmuştur. Avrupada bile şu izin 1956 dan sonra verilmiştir. ilk olarak bazı ülkelerde.
1926 da yalnızca Rusiyada kayda alınmış kürtaj sayısı 102709 olmuştur.

Komsomol yukarıda yazıldığı gibi gençlerin Komunist partiye hazırlanması için bir ön kurumdu. Komsomolun ilk nizamnamesinde yani anayasasında böyle bir şık vardı - İstenilen bayan yoldaş onunla birliktelik isteyen komsomol ve ya komunist erkeğe it6iraz etme hakkı yoktur eğer o üye parti aidatını ödemişse şu şık hem de erkek yoldaşlara aittir.

1930 yıllarına kadar Komsomol toplantıların ana konuları onlarla birliktelikten itiraz eden bayanlara karşı erkeklerin yazdığı şikayet mektuplarıdır.
Moskva araba fab5rikasının toplantısınta uzun müzakerler sonucu hayız halında olan bayanın erkeğe ret cevabı vermesi karara bağlanmıştır.
1918 yıllarda Saratov şehir sovyetler meclisi (1 mayıs 1918) bir kara vermiş ve o gazeteler şimdi de bulunuyor rusca bilen varsa o gazete küprünü bula bilirim, ama o eski ruscadır ve anlaşılması için iyi değil çok iyi rusca bilinmesi gerektir. Şu karar doğrultusunda 19 - 30 yaşlarında olan tüm bayanlar devletin malı sayılıyor ve ierkek istediği takdirde onunla birliktelik yaşamalıdır ve bir erkek bir bayandan haftada 3 kezden fazla olmamk şartıyla birliktelik talep etme hakkı var. Aynı kararda 19-50 yaşlı erkeklerde devlet malı sayılıyor. 5 ve daha fazla cocuğu olan bayanlar şu grupa ait edilmiyor.
Bir çok şehirde şuna ilaveler düzeltmelıer yapılarak kabul olunmuş vce uygulanmıştır.
SOvyetlerce nikah burjuva kalıntısıdır ve gereksiz bir şeydir. Aslında yeni ideoliji cocukalar annelerin bile bakmamsını öngörmektedir. Yani şu sitemin şöyle çaışacaktır cocuklar doğuluyor, cocuk bakım evlerine ve kreşlere verilliyor ve anne çalışyor. Anne cocukla ilgileniyor ve cocuk bakıcılığını şu amaçla yaratılmış kurumlar üstleniyor. Şu pilanı gerçekleştiremediler.

Devamı var

Link to post
Sitelerde Paylaş

azer mustafayev arkadaş...

Yazdıkların yine çok yararlı oldu...

Ben şeyi sorucam...

Şimdi bu işler böyle olurken doğan çocuklarIn kimisi çöpe atılıyor kimisi barbarca öldürülüyor ama kurtulanları ise babası belli olmadan yaşıyor....

Şimdi bunlar büyüyünce clnsellik yaşarken

Enseste neden olmuyorlar mıydı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Orasını bilmem. Yani sonradan ülke bir az daha muhafazakarlaştı fakat şunlar yaşanmış olay. Genellikle Orta Rusiya ve Batı Sibiryada. Mesela Kazkistanda, ya Azerbaycanda şunlar yaşanmamış. Bir de insanların şunu kabulu meslesi var. Mesela SSCB de bir demir yolu tikiliyordu. Doğal olarak da orada kamp vardı. Kampda genellikle genç komsosollar kalıyordu. Şu isçiler arasında serbest cinsellik yaşandı. Şu kamp yerinde de bir şehir salındı ismi Komsomolsk na Amur. Şimdi bile Rusiyada fuhuş ve ahlaksızlığın en yaygın olduğu şehir. Yani kim kimin babası bilinmiyor.

Size müşahhas hale getirmek için daha bir misal. Bizde bir yarbay vardı. Sovyet ordusunda hizmet etmişdi. Onun bir sözü vardı. Eğer bir orduevine girirseniz önünüze çıkan ilk cocuğun başını okşayın zira onun sizin cocuğunuz olması ihtimali büyük. Yani orduevlerinde artık kim kimin karısıyla düşüp kalkıyor ayrımı yoktu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

azer mustayev arkadaş;

vallahi cevabı verilmiş şeyleri tekrar yazmaktan hoşlanmiyorum. yazılanlara karşı hiç bir cevap geliştirmemissin. tek yaptığın şey sovyetler hakkında sürekli 50 tane asılsız iddiayı sıralamak. yani derdin tamamen anti-komünist propaganda.

özetle söyliyeceğim şudur. evlilik veya nikah kurumunun gereksizliğinden, cinsel özgürlük veya cinsel devrim gibi kavramlardan bahsedince, ''kadın ortaklaşalığını'' anlayan zihniyet, hastalıklı ve gerici bir zihniyettir. sovyetler, sosyalizm'in nitelikleri gereği cinsel özgürlüğün ve gerçek aşkın yaşanabildiği tek toplumdu. kadınların hak ve özgürlükleri hat safhadaydı. ataerkil bir toplum değil, kadın-erkek eşitliğinin gerçekten yaşanabildiği ender toplumlardandı. tabi bu ve buna benzer toplumları gören gerici ve sağcıların ''kadın ortaklaşalığı'' sonucu çıkarması normaldir.çünkü size göre kadın kesinlikle çalışmamalı, evde oturup, temizlik yapıp, çoçuklara bakmalı ve erkeğinin ara sıra ''eğlendiği'' kadınlara sesini çıkarmayıp, onu evde bekleyen ve ''haddini bilen'' biri olmalıdır değil mi? sizin idealinizdeki kadın budur.

hayır birde hala ''konuya çok hakimim'' falan diyorusun. kardeş hakikaten sosyalizm, komünizm veya marksizm konusunda bu kadar iddialıysan, açalım bir başlık tartışalım ilgili konuları. yaz bakalım eleştirilerini. hodri meydan. bakalım ne kadar hakimsin konuya..

tarihinde hoxton tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Hay eline sağlık Hexton.

Aslında ben komunızmı sevmem ,ama gerçek varkı,batılılar ALAKSIZLIKTA Ruslardan ileridir geri değil.

Yalnız sovyetleri değil,batılılarıda karşılaştırın.

Mustafa diyürki Nazım Hikmet ve Aziz Nesin kırallar gibi yaşadılar Rusyada.

İşte YALANIN kuyruklusu.

Ulan Nazıma pasaport bile vermedi Ruslar.

Polonyaya gidip ordan almıştı paraportu.

O pasaportle Avusturyaya gitmişti.

Birde ne görsün ACIDIĞI işçi kardeşleri Avusturyada arabalarıyla gelip mağazalardan alışverişini yapıp gidiyür.

Sovyetlerde ömrünü geçirmiş Sovyet vatandaşı Alman arkadaşlarım vardı.Bu konularda oldukça birşeyler anlatmışlardı bana.

Evet Mıstık Hoxtonla bu konuyu tartışmaktan kaçma bizde bildiklerimizle yardımcı olabiliriz.

Dinciler(tüm dinlerden olanlar) din adına YALAN söylemeği çok böyyük savap bilirler.

Batılılara heryerleriyle bağlıdırlar.

Dinler üretmeyi GUNAH tüketmeyi olur görürler.

Batılılar RONESANASLA dinleri KİLİSELERE tıktıktan sonra sur,atla kalkışa geçmişlerdir.

Islamsa Camıdan çıkıp

Meclise

Başbakanlığa

Reisi cumhurluğa kadar çıkmıştır.

Geçmişte yaptığı yanlışlıkları buralardada yapmakta sınır tanımanaktadırlar.

Karşılığını diğer Islam ülkeleri gördü ve görüyür.

Bizide bu bataklığa batırcak görünüyür.

Bizim Allahın kulları.

Ahlak bakımından Sovyetleri tartışırkan

Osmanlıyıda tartışalım mustafayla.

Gösteriyim ona anyayla gonyayı :*)))))))

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Orasını bilmem. Yani sonradan ülke bir az daha muhafazakarlaştı fakat şunlar yaşanmış olay. Genellikle Orta Rusiya ve Batı Sibiryada. Mesela Kazkistanda, ya Azerbaycanda şunlar yaşanmamış. Bir de insanların şunu kabulu meslesi var. Mesela SSCB de bir demir yolu tikiliyordu. Doğal olarak da orada kamp vardı. Kampda genellikle genç komsosollar kalıyordu. Şu isçiler arasında serbest cinsellik yaşandı. Şu kamp yerinde de bir şehir salındı ismi Komsomolsk na Amur. Şimdi bile Rusiyada fuhuş ve ahlaksızlığın en yaygın olduğu şehir. Yani kim kimin babası bilinmiyor.

Size müşahhas hale getirmek için daha bir misal. Bizde bir yarbay vardı. Sovyet ordusunda hizmet etmişdi. Onun bir sözü vardı. Eğer bir orduevine girirseniz önünüze çıkan ilk cocuğun başını okşayın zira onun sizin cocuğunuz olması ihtimali büyük. Yani orduevlerinde artık kim kimin karısıyla düşüp kalkıyor ayrımı yoktu.

kim kimin babası kardeşi belli olmayınca ne olur...

bir bakmışın kardeşler hatta evlat ata birleşmesi sıradan hale gelir...

cinsel özgürlüğü savunan bunu da savunuyor farkında olarak yada olmadan...

ayrıca bu evrimsel sürecin bize verdiği özelliklerle de bağdaşmaz...

her insan kendi çocuğuna daha çok bakım yapıp önemsemek üzere evrimleşmiş...

dişi için sorun yok doğurduğu çocuk kesin kendinin...

ama erkek için aynı kesinlikle doğanın kendi çocuğu olduğunu bilemez...

bu yüzden birlikte olduğu dişinin kendisinden başka bir erkekle ilişki yaşamadığıdan emin olmak ister...

Link to post
Sitelerde Paylaş
özetle söyliyeceğim şudur. evlilik veya nikah kurumunun gereksizliğinden, cinsel özgürlük veya cinsel devrim gibi kavramlardan bahsedince, ''kadın ortaklaşalığını'' anlayan zihniyet, hastalıklı ve gerici bir zihniyettir. sovyetler, sosyalizm'in nitelikleri gereği cinsel özgürlüğün ve gerçek aşkın yaşanabildiği tek toplumdu. kadınların hak ve özgürlükleri hat safhadaydı. ataerkil bir toplum değil, kadın-erkek eşitliğinin gerçekten yaşanabildiği ender toplumlardandı. tabi bu ve buna benzer toplumları gören gerici ve sağcıların ''kadın ortaklaşalığı''

Vay be yaşadığım toplumu bana öyle anlatmışsınızki sanki ben değil siz yaşamışsınız.

Kaynak isteyenlere kaynaklar ama san;yorum devenin trene bakt;]; gibi bakacaks;n;z

1. Melgunov "Krasnıy teror v Rosii"

2. Starikov "Fevralskaya Revolyutsiya 1917 revolyutsiya ili spetsoperatsiya"

3. Sennikov "Tanmbovskoe vosstanie 1918-1921 godax"

4. Şambalov "Okulltnıe korni Oktyabrskoy revolyutsii"

5. Mukaddes Sinodun Ober Prokuroru Jevaxovun "!Memuarı" (Hatıratlar)

Şundan başka bazı şahısların analizleri.

Nikolay Smirnov askeri konular uzman

Mikail Şiryayev - analitik

Bolgarçuk Lidiya - gazeteçi

Simakov - Kilise işleri uzmanı

İlave olarak

Troçski "Mektub ve hatıralarım"

Leninin bazı mektupları ve Devrim Komitesi ve onun başkanı Lenini bazı telegrafları.

Şunlarda bulabildiklerimin linki

ttp://www.litmir.net/br/?b=139221

http://lit.md/files/nstarikov/fevral_19 ... raciya.pdf

Nazımın burjuva hayatından bir parça

Хикмет завёл роман с Галиной Григорьевной Колесниковой — молодым врачом, которая занималась им в санатории в Барвихе. Они стали жить вместе, Союз писателей СССР принял её назначение личным врачом поэта. В конце 1955 года Назыма Хикмета за консультацией по поводу албанских народных костюмов посетила делегация из «Союзмультфильма». В составе делегации была кинодраматург и редактор Вера Тулякова. Несмотря на то, что она была замужем и имела дочь, а её покойный отец был на шесть лет моложе Хикмета, тот начал регулярно ходить в «Союзмультфильм» с шоколадом и цветами. В 1960 году он, переписав свою дачу в Переделкино, автомобиль, мебель, радио, телевизор, книги и картины на Галину Колесникову, женился на Туляковой.

http://abook-club.ru/forum/index.php?showtopic=40349

Ayrıca SSCB de kitabı basılmış Moskovoda. Küçük bir broşürü basılan insanın SSCB de hangi durumda olduğunu bilenler için bir kaç kitabı basılan insanın nerede olduğunu düşünmek bile zor. Sovyet Barış ödülü almış. Şu ödülü alanların durumunu size anlatamam. Yani bir valiyi kolayca koltuğundan ede bilirdi. Şunlar öyle şeyler ki, yaşamayan bilmez. Yani Mesela sizde bir şair kitabı basılmış, o kim diye bilirsiniz. Ama Moskovoda kitabı basılan insanın SSCB de ne demek olduğunu yaşamayanlar bilmez ve anlamaz.

Ama Aziz Nesinle kıyasda Nazimin lüksü külüstür arabaya benziyor. Neredeyse makam uçağı bile vardı.

Neyse bazı ezberlerinizi bozduğumu biliyorum kızıyorsunuz, fakat gerçek şuydu.

kim kimin babası kardeşi belli olmayınca ne olur...

bir bakmışın kardeşler hatta evlat ata birleşmesi sıradan hale gelir...

cinsel özgürlüğü savunan bunu da savunuyor farkında olarak yada olmadan...

ayrıca bu evrimsel sürecin bize verdiği özelliklerle de bağdaşmaz...

her insan kendi çocuğuna daha çok bakım yapıp önemsemek üzere evrimleşmiş...

dişi için sorun yok doğurduğu çocuk kesin kendinin...

ama erkek için aynı kesinlikle doğanın kendi çocuğu olduğunu bilemez...

bu yüzden birlikte olduğu dişinin kendisinden başka bir erkekle ilişki yaşamadığıdan emin olmak ister...

Bu bir bakış acısı meselesi

Aslında ben komunızmı sevmem ,ama gerçek varkı,batılılar ALAKSIZLIKTA Ruslardan ileridir geri değil.

Bu doğru fakat nasıl oralara gelindi sabr etseniz şunları da yazacaktım.

Ahlak bakımından Sovyetleri tartışırkan

Osmanlıyıda tartışalım mustafayla.

Gösteriyim ona anyayla gonyayı :*)))))))

Şimdi Osmanlı ahlaksız olunca rusların ahlakı artmış mı oluyor? Ruslar şunu yapmışsa şunun Osmanlıyla ya başka birisiyle ne alakası. Yine tekrarlıyorum eğer siz kötü bir şey yapmışsınızsa başkasının yaptığı kötülük sizi haklı çıkarmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

azer mustayev arkadaş;

önce şurdan başlayalım. şu linkteki alıntı yaptığın yazar senmisin, yoksa hep böle çalarmısın?

http://www.siyasiforum.net/viewtopic.php?f=9&t=27357 (son ileti)

verdiğin kaynakların tamamen rusça olmasını geçtim, yazdığın iddialarla alakası bile yok. sadece ekim devriminde ve sonrasında bilmem kaç insanın öldüğü, işkence edildiği vs şeyler hakkında atıp tutan beş para etmez anti-komünist propaganda metinleri..

ama tabi sen ilgili kaynakları google'dan aratma gereği bile duymadin. sadece yazdığın safsatalara dayanak göstermeye ihtiyacın vardı. bu sayede doğru söylediğin sanılacaktı değil mi?

asılsız saçmasapan iddialar sırala, yazılanlara tek kelime cevap verme, kaynak isteyenlere git alakasız bir yerden rusça kaynak göster (ne de olsa okuyamayacağız. sadece gösterilmesi yeter) kaynak gösterdiklerinde konuyla alakasız çalıntı propaganda metinleri olsun. kıh kıh kıh çok süpersin vesselam xD

Vay be yaşadığım toplumu bana öyle anlatmışsınızki sanki ben değil siz yaşamışsınız.

eminim öyledir kardeş. eminim yaşamassındır.

bu arada şu yazdığımı tekrar alıntılarsak daha iyi olur.

hayır birde hala ''konuya çok hakimim'' falan diyorusun. kardeş hakikaten sosyalizm, komünizm veya marksizm konusunda bu kadar iddialıysan, açalım bir başlık tartışalım ilgili konuları. yaz bakalım eleştirilerini. hodri meydan. bakalım ne kadar hakimsin konuya..

tarihinde hoxton tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili hoxton

Ben bu adama daha onceride anlatmaya calıstım ancak nafile kendi yazdıgı seyleri kaynak sunmaktan ben ordaydım diyip atıp tutmaktan baska icraat yok.Gel gelelim anti - komunist yazilar disinda iletiside yok zaman kaybetmek istemiyorsan hic bulaşma

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Mustafa ,ınandığın dinin ilk peygemberi adam naptı, kızlarının kardeşleriyle evlenmesine onay verdi.

Eeeeeeeeeee beyenmedigin PİSLİGİ başta sizin pergember yaptıkı.

Neden ENSES ilşki yapanları kınıyorsunku?

Hatta güzelkızgardaşlarıyla evlenmek için bir birlerini öldürdüler Adamın SIPALARI.

Sen nasıl kalkarda enses ilişki yapanları kınarsın.

Yok Ruslar birbirlerinin karısını sikiyor deye onları nasıl kınayabilirsin?

Bak mustafa önce ınandığın dini iyice okudaögren, ondan sonra başkalarını suçla.

Ruslar sütten çıkmış AKKAŞIK değil ama Osmanlıda kötülükte Rusları çok rahat aşarlar.

Osmanlıda 2-3-4 yaşlarındakı bebelerle evlendiklerini biliyürmüsün?.

Çoğunlukla her padışahın ve paşanın birkaç dene oğlanı olduğunu biliyürmüsün?.

En beğendiğiniz sultan fatihin kilise papazının 14 yaşındakı tuysuz oğluna aşık olup onu yatağa davatına evet demeyen oğlanı ıdam ettirdiginide mutlaka bilmiyürsündür.

Oğlana yazdığı şiiri istersen asıyım buraya.

Senin yaptığın boklu sidikliği gülmektir.

Gerçi bizim sultanların bizimle ne kan bağı var nede ırk bağı.

Onların anaları

Yahudu

Rus

Ukranyalı

Rum

Yunanlı

Sırp

Polonyalı

Fıransiz

Arnağut

Çerkez

bilmem ne anasının dini.

İçlerinde bir Türk kadınla evlenen tek Osmanlı bulamazsın.

Carıyaları tercih etmişler.

Carıyalarda kimisi az kimiside çok kullanılmış.

Ama Osmanlı için bu önemli değil.

Yeterki Türk olmasın.

Tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...