Jump to content

Kur'an Muhammed'in Son Peygamber Olduğunu Yazmaz!


Recommended Posts

Önce İngilizce çevirisine bakalım:

Ahzap 40: Muhammad is father of no man among you. He is the Apostle of God and Seal of the Prophets. Surely God has knowledge of all things.

Seal of the Prophets deyiminin iki anlamı olduğu söyleniyor.

Birinci anlamı mecazidir ve Muhammed'in son peygamber olduğunu bildirir.

İkinci anlamına göre ise, Muhammed'in sırtında doğuştan bir pigmentasyon (ben) vardır ve bu ben Muhammed'in peygamberliğine işaret etmektedir.

Aslında Kur'an'da Muhammed'in son peygamber olduğunu yazmaz. Bu bir yorumdur. Daha sonra bu yorum bazı hadislerle desteklenmiştir.

Seal of the Prophets son peygamber olarak yorumlanır ve bu yorum doğru değildir.

Bu deyimle Muhammed sadece peygamber mührünü (ünvanını) taşır. Ahzap 40 Muhammed'in son peygamber olduğu yazmaz.

Türkçesine bakalım: Ahzap 40: Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. O Allah'ın resulu ve nebilerin sonuncusudur. Allah herşeyi gereğince bilir.

Burada bile Muhammed'in peygamberlerin sonuncusu olduğu vurgulanmakta ve son peygamber olduğuna ve ondan sonra peygamber gelmeyeceğine değinilmemektedir. Nebilerin sonuncusu olması son nebi olması anlamına gelmeyebilir. Kendi zamanına göre Muhammed nebilerin elbette sonuncusudur. Hepsi o kadar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

---Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah'ın Resûl'ü ve Nebîler'in (Peygamberler'in) Hatemi'dir (Sonuncusu). Allah, herşeyi en iyi bilendir.

--Muhammed, sizden birisinin babası değildir. Fakat Allah'ın rasûlüdür ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah herşeyi en iyi şekilde bilendir.

-- Muhammed (Aleyhisselâtü vesselâm, sizden olma Zeyd gibi) erkeklerinizden hiç birinin babası değildir; fakat O, Allah’ın Rasûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir.

allah! muhammedin niçin erkek evladı olmadığına veya yaşamadığına dikkat çekmek istiyor? eğer muhammedin erkek evlatları hayatta olsa idi böyle bir ayete ihtiyaç duyuyor olacakmıydı? belkide tam tersi kendi soyunu(erkek evlatlarını) işaret edecekti kendisinde sora gelecek peygamberler için!?

tarihinde Indian Ridge tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

---Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah'ın Resûl'ü ve Nebîler'in (Peygamberler'in) Hatemi'dir (Sonuncusu). Allah, herşeyi en iyi bilendir.[/size]

--[/size]Muhammed, sizden birisinin babası değildir. Fakat Allah'ın rasûlüdür ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah herşeyi en iyi şekilde bilendir.[/size]

-- [/size]Muhammed (Aleyhisselâtü vesselâm, sizden olma Zeyd gibi) erkeklerinizden hiç birinin babası değildir; fakat O, Allah’ın Rasûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir.[/size]

Hatemi derken bilicilerin sonuncusu anlamindami?

allah! muhammedin niçin erkek evladı olmadığına veya yaşamadığına dikkat çekmek istiyor? eğer muhammedin erkek evlatları hayatta olsa idi böyle bir ayete ihtiyaç duyuyor olacakmıydı? belkide tam tersi kendi soyunu(erkek evlatlarını) işaret edecekti kendisinde sora gelecek peygamberler için!?[/size]

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...