Jump to content

Seks kölesi Ezidi kadınlar anlatıyor: Ölmek istedik


Recommended Posts

Irak'taki Ezidiler, 3 bin 500 Ezidi kadının IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) elinde olduğunu ve seks kölesi olarak kullanıldıklarını söylüyor. IŞİD'in elinden kaçanlar ise yürek burkan hikâyelerini aktarıyor.
Hannan, Ağustos'ta bir gün uyandığında ailesinin telaşla eşyalarını toparladığını gördü. Afallamıştı, kendilerini İslam Devleti (IŞİD) diye tanımlayan cihatçıların bu kadar yaklaştığını fark etmemişti.
Şengal'de evinin dışındaki ana cadde tıklım tıklım doluydu. Hannan, başlarının üstünden mermiler geçerken 'koşan ve ağlayan' diğer Ezidilere ailesinin de katıldığını söylüyor.
Hannan yaşadıklarını anlatırken, gergin bir şekilde parmaklarıyla oynuyor, bir yandan da bulunduğumuz çadırın üstüne yağmur damlaları düşüyor.
'Hannan' onun gerçek adı değil. Konuştuğum eski tutsak Ezidi kadınların hiçbiri, kimliklerinin açıklanmasını istemiyor. 18 yaşında, hemşire olmak istiyor.
Cihatçıların kamyonetleriyle Şengal yollarını kapattıklarını söylüyor. O da, kadınların erkeklerden ayrı tutulduğu kente geri gönderilmiş.
Gördüklerini şöyle anlatıyor:
"Uzun sakalları ve silahlarıyla 20 kişilerdi. 'Musul'a geliyorsun' dediler. Ben reddettim. Bize vurdular ve arabalarına sürüklediler."
Hannan diğer kadınlarla beraber spor merkezine gönderilmiş. Birkaç hafta sonra da bir düğün salonuna. Yaklaşık 200 kadın ve kızın toplandığı yer köle pazarıymış. IŞİD savaşçıları buraya geliyor ve içlerinden birilerini seçiyormuş.

'Ölmek istedik'
Hannan o salonda gördüklerini şu sözlerle anlatıyor:


"Yüzlerine bakmaya cesaret edemiyorduk. Çok korkuyorduk. Seks kölesi olarak kullanılan bir kız geri geldi ve her şeyi anlattı. Ondan sonra IŞİD hiç kimsenin geri dönmesine izin vermedi."
"Bizi korkutmak için ateş açıyorlardı. Kimi istedilerse zorla aldılar. Sürekli ağlıyorduk. Kendimizi öldürmek istedik ama bir yolunu bulamadık."
Hannan, genç bir kadının ise kendisini öldürdüğünü söyledi:
"Bileklerini kesti. Ona yardım etmemize izin vermediler. Bizi bir odaya koyup kapıyı üstümüze kapattılar. O kız öldü. Bize 'Önemli değil, cesedini bir yere atarız' dediler."
Aralarında yabancı savaşçılar ve çok sayıda da yerli Sünni vardı. Hannan içlerinden birinin Şengal'de cep telefonu satan kişi olduğunu fark etmiş. Ezidilerin diniyle en çok alay eden de oymuş.
"'Ezidiler kâfirdir. Şimdi Müslümanlar gibi yaşayacaksınız' dediler. Birçok kızı cinsel ilişkiye girmek için aldılar. Bize, 'Bildiğiniz hayatı unutun' dediler."
Sık sık yerleri değiştirilmiş. Yer değiştirilirken bir kere Ezidi erkeklerini görmüşler. Cihatçılar bıyığı İslam karşıtı olarak gördükleri için hepsinin bıyıkları kesilmiş.
"Bizim erkeklerimiz ailelerini korumak için günde beş defa namaz kılardı" diyor Hannan, "IŞİD bize, 'Eğer İslam'a uygun davranmazsanız hepinizi öldüreceğiz' diyordu."
Hannan, içlerindeki en genç kadınların ilk alınanlar olduğunu söylüyor. Genç kızlar IŞİD'in başkenti olarak gördüğü Rakka'ya gönderiliyormuş. Sonunda onun da zamanı gelmiş.
"Bize, 'Önce sizi ailelerinize götüreceğiz. Onları son defa göreceksiniz' dediler."
"Çok ağlıyorduk, el ele tutuşup ağlıyorduk. IŞİD savaşçılarına 'Bunu bize neden yapıyorsunuz?' diye sorduk, bizi sopalarla dövdüler."

30 TL'ye satıldılar
Ailelerinin yanı yerine, depo olarak kullanıldığını düşündükleri bir eve götürüldüler. Yedi genç kadını bir odaya kapattılar. Bazıları alınıp cinsel tacize maruz kaldıktan sonra geri gönderiliyordu. Dışarıda silahlı muhafızlar vardı. Çaresizdiler.


Fakat odada plastik bir pencere vardı. Bir gece o pencereyi zorlayarak açabildiler.
"Bir bir pencereden çıktık. Ben beşinciydim. Pencerenin dışında kuzenimi bekliyordum. Fakat bir ışığın yaklaştığını gördüm. Daha fazla bekleyemedim. Bir duvardan atladım. Koştuk, sürekli koştuk. Diğerlerine yardım edemedik."
Bir diğer çadırda, Rakka'ya götürülen 'Hama' ile görüştüm. O kaçmamış, ailesi 3 bin dolar fidye ödeyince serbest kalmış.
30 yaşındaki Hama, köle olarak satıldığı o gün yaşadığı utancı ve şoku hatırlıyor, ne kadar acı çektiğini de.
"Bizi satılığa çıkardılar. Savaşçılar bizi satın almaya grupça geliyorlardı. Doğru düzgün uyuyamıyorduk çünkü her saat başı yeni bir grup geliyordu" diyor Hama neredeyse fısıldayan bir sesle.
"Bazen, dövülen ve yaralanan kızları geri getiriyorlardı. İyileştiklerinde yeniden satılıyorlardı. Sonunda tüm genç kızları aldılar. Geriye yaşı daha ileri kadınlar kaldı. En son da onlar satıldı."
"Ne kadar ağlayıp yalvardıysak da bir şey fark etmedi. Parayı IŞİD'den bir şeyh aldı. Çok değildi. Bir IŞİD'ci bize 15 bin Irak dinarı (13 dolar, yaklaşık 30 TL) gösterdi ve 'Sizin ücretiniz bu' dedi."


Hama ve kuzeni bir Batı ülkesine ait pasaport taşıyan bir cihatçı tarafından satın alınmış.
Evinde beş Ezidi kadın daha varmış. Evliymiş ve karısı da aynı evde yaşıyormuş. Yine de Ezidi kadınlardan ikisiyle daha zorla evlenip diğerlerini de Hama gibi köle olarak kullanmış.
Hama, karısının da durumdan memnun olmadığını söyledi fakat onun da elinden bir şey gelmiyormuş. Cihatçının başka sorunları da varmış.

'Köleler nasıl kullanılır' broşürü
Hama tanık olduğu bir durumu şöyle anlatıyor:
"Komşusu olan bir şeyh gelip ona 'Bütün bu kızları evinde tutamazsın. (IŞİD lideri Ebubekir) Bağdadi'nin emirlerine göre her evde yalnızca bir tane bulunabilir' dedi."
Görünüşe göre, IŞİD kadınların nasıl köle olarak kullanılabileceğine dair talimatlar da veriyor.
IŞİD'in kendi tanımlarıyla 'Araştırma ve Fetva Birimi' duruma ilişkin "Esir ve Köle almakla ilgili Sorular ve Yanıtlar" başlıklı bir broşür de hazırlamış.


Musul'da bir Cuma hutbesinden sonra cihatçı internet sitelerine ve forumlarına koyulduğu anlaşılan belge gerçek gibi görünüyor.
Belgede Hristiyan, Yahudi ve Ezidi kadınların köle olarak alınabileceği söyleniyor. Buna göre, kadınlar satılabilir, satın alınabilir, hediye edilebilir ve savaşçının ölmesi durumunda bir mülk gibi 'ıskartaya çıkarılabilir.'
Broşürdeki soru ve cevaplar şöyle:
Soru: Kadın tutsağa sahip olduktan hemen sonra cinsel ilişkiye girilebilir mi? Cevap: Bakireyle, sahibi onu aldıktan hemen sonra cinsel ilişkiye girebilir. Ama eğer bakire değilse, önce hamile olmadığından emin olmanız lazım.
Soru: Henüz ergenliğe adım atmamış olan bir köle kızla cinsel ilişkiye girilebilir mi? Cevap: Henüz ergen olmayan köle kızla, yeterince gelişmişse cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Eğer gelişmemişse cinsel birleşme olmadan da zevkini çıkarabilirsiniz.

Aralarında şöyle konuşmalar geçiyor:

"Bugün köle pazarı var… İnşallah."

"Herkes payına düşeni alacak."

"Nerede benim Ezidi kadınım?"

"Köleni satabiliyorsun veya onu hediye edebiliyorsun… Payına düşenle ne istersen yapabiliyorsun."

"Kardeşlerim kim satmak isterse, ben alırım."

"Ben üç banknot ödeyeceğim."

"Ben onu bir silah karşılığında satın alacağım."

"Mavi gözlü olanlar daha pahalı."

"Dişlerini kontrol et."

"Bir kişi iki tane köle kız alabilir mi? Öyle olur mu?"

"Ebu Fahd, senin Ezidi kadın ölmüş!" (Ardından da gülüşmeler geliyor.)

Kaynak : http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/12/141222_ezidi_kadinlar

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran seks köleliğini destekler

Müminun Suresi 6 Ayet – Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu cariyeleri hariç. Bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmış değillerdir.

Ahzab Suresi 52 Ayet – Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Nisa Suresi 24 Ayet – Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah’ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ahzab Suresi 50 Ayet – Ey peygamber! Biz bilhas sa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir.

Nur Suresi 32 Ayet – Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz bu ateistforumda zaten islamin 7 24 cozumlemesi uzerine ugrasiyoruz.

Ben ateist degilim bu ulkenin ateistleri islam uzerine gidiyor zaten ataturk bu milleti gazladimi diye bir konu acilmisti siz zekisiniz siz basarirsiniz diyerekten hakikaten gazlamis.

tarihinde RedDragon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu köpeklerin hepsinin önce kızgın demirle gözlerini oyup sonra da hepsini kazığa oturtacaksın. Şerefsiz sperm israfları.

İşiddeki teröristlerin suçu yok.

Adamlar kuranı ve hadisi harfi harfine uygulayan insanlar. Adamlar gerçek müslüman.

Suçlanması gerekenler varsa Türk televizyonlarında islam güzel dindir diye yalan atan sahtekar ilahiyatçılardır.

Bir toplumu müslüman olarak yetiştirirsen sonunda o toplumun tecavüzcü ve hırsız olması normaldır.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende önceden insanların öldürülmesi taraftarıydım ama bu düşüncenin yanlış olduğunu savunuyorum artık..Öldürmeye hayır ama işkenceye evet..Bazı insanlar gerçekten işkence görmeyi hak ediyor..Öldürmeyeceksin,süründüreceksin insanları..Sürünecekler,köpek gibi(lafın gelişi) yalvaracaklar size..Günlerce,aylarca,yıllarca..

Öldürmek basit iş,öldürmek basit insanların işi..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1500 yıl önceden Peygamber sav mucizane işidi haber vermiş:

''Siyah Sancakları gördüğünüz zaman, bulunduğunuz topraktan ayrılmayın. Sakın harekete geçip onlara kavuşmak istemeyin.

Ellerinizi ve ayaklarınızı onların yolunda kıpırdatmayın...''

Sonra maddi güçleri görülmeyen, önceden devletleri ve gurupları olmayan zayıf bir topluluk çıkacak.

Bu zayıf topluluk, bir devlet kuramaz, bu topluluk kimseye zarar veremez zannedilecek

ama, kalpleri demir parçaları gibi katı kalpli olacaklar. Onlar devlet kurma iddiasındadırlar.

Hiç bir sözü dikkate almayacaklar, (ne barış anlaşması, nede karşılıklı müzakere...)

İnsanları hakka çağıracaklar, fakat kendileri hak yol üzerinde olmayacaklar.

İsimleri künyeli olacak. Asla kendi isimlerini kullanmayacaklar. Örneğin ebu turab (toprağın babası) gibi künyeler kullanacaklar.

Nisbetleri karyeler olacak. Onların nisbeti yok. ''EL BAĞDADİ,EL MAKDİSİ'' ( Kudüslü, bağdatlı) gibi yaşadıkları yada doğdukları karyeler onların soy bağları olacak.

Onların alametleri, kadın saçları gibi uzun saçlar bırakmalarıdır.

Yaktıkları fitne ateşi, önce Şam'ı, sonra bütün ırağı, ve sonunda bütün Arap yarım adasını karıştıracak.

Müslümanların canları bize helal dir diyerek müslümanlar şehit edilecek.

Müslümana kafir yaftası vurarak, bu adam kafir oldu denilerek, kızlarını ve hanımlarını ganimet olarak alacaklar,

Müslüman kafir oldu denilerek Müslümanın malını alacaklar...

Onlar denizdeki dalgalar gibidirler, hiç bir amaçları ve gayeleri yoktur...

Şuursuzca, ne yaptığını bilmez bir halde etraflarına saldıracaklardır...



Bugün işid in ingilizler tarafından kurulduğu desteklendiği belli bir gerçektir nette bir çok delili mevcud

hem abd deki fethullah abd de ikamet etmesine rağmen ingiliz destekli ve refaranslıdır ingiltere korumasında dır

ingiliz islamın ve müslümanların kadim düşmanıdır

koskoca arab yarımadasını vehhabi yapan ingiliz ajanlarıdır

adam anılarında yazar detaylı detaylı abdulvahhaba nasıl maddi manevi destek olup

müslümanların arasına fitne sokmayı başardığını nette uzun uzadıya var

hem ingiliz destekli işid hemen hiç kafir abd li ve ingiliz öldürmez

müslümanları keser müslüman içinde dış destekli bir örgüttür


hem bu ülkede 100 e yakın cemaat tarikat var hangisi işidi desteklemiş

bütün cemaat ve tarikatler işide ve uygulamalarına cinayetlerine karşı

bu heryerde bu cemaat ve tarikatlerin yayın organlarında açıkça karşı çıkılıyor

yukarıda yazdığım hadis hz ali den rivayet ve sahihdir

bugün diyanet işleri dahil tüm cemaat ve tarikatler yani dindar halk

işid den nefret etmektedir

filistin için aynı anda 100binler sokağa dökülürken işid e destek sıfırdır

bütün tarikat ve cemaatler haşa kurana karşı mı bilmiyorlar mı?

bugün itibariyle 1,7milyar müslüman var bir çok müslüman ülke var

hiçbiri işidi desteklemiyor aksine hemen hepsi işidden nefret etmektedirler

hal böyle olunca işidin yaptığı eylemler nasıl müslümanlara maledilebilir?

1,7milyar müslüman kuranı şeriatı bilmiyor birkaçbin işid elemanı mı biliyor?

Hem işidin yaptıkları kurana sünnete uygun değildir

nette bunla ilgili 100lerce yazı var

bir kere şeriatle yönetilen şeri kuralların uygulandığı şeri ve adaletli bir mahkeme olacak orda hüküm verilip uygulanacak

bu işidçiler kafalarına göre hüküm verip zulmediyorlar

kesinlikle islam bunlara cevaz vermez kimse de vermiyor

tarihinde dr.Kemal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1500 yıl önceden Peygamber sav mucizane işidi haber vermiş:
''Siyah Sancakları gördüğünüz zaman, bulunduğunuz topraktan ayrılmayın. Sakın harekete geçip onlara kavuşmak istemeyin.
Ellerinizi ve ayaklarınızı onların yolunda kıpırdatmayın...''
Sonra maddi güçleri görülmeyen, önceden devletleri ve gurupları olmayan zayıf bir topluluk çıkacak.
Bu zayıf topluluk, bir devlet kuramaz, bu topluluk kimseye zarar veremez zannedilecek
ama, kalpleri demir parçaları gibi katı kalpli olacaklar. Onlar devlet kurma iddiasındadırlar.
Hiç bir sözü dikkate almayacaklar, (ne barış anlaşması, nede karşılıklı müzakere...)
İnsanları hakka çağıracaklar, fakat kendileri hak yol üzerinde olmayacaklar.
İsimleri künyeli olacak. Asla kendi isimlerini kullanmayacaklar. Örneğin ebu turab (toprağın babası) gibi künyeler kullanacaklar.
Nisbetleri karyeler olacak. Onların nisbeti yok. ''EL BAĞDADİ,EL MAKDİSİ'' ( Kudüslü, bağdatlı) gibi yaşadıkları yada doğdukları karyeler onların soy bağları olacak.
Onların alametleri, kadın saçları gibi uzun saçlar bırakmalarıdır.
Yaktıkları fitne ateşi, önce Şam'ı, sonra bütün ırağı, ve sonunda bütün Arap yarım adasını karıştıracak.
Müslümanların canları bize helal dir diyerek müslümanlar şehit edilecek.
Müslümana kafir yaftası vurarak, bu adam kafir oldu denilerek, kızlarını ve hanımlarını ganimet olarak alacaklar,
Müslüman kafir oldu denilerek Müslümanın malını alacaklar...
Onlar denizdeki dalgalar gibidirler, hiç bir amaçları ve gayeleri yoktur...
Şuursuzca, ne yaptığını bilmez bir halde etraflarına saldıracaklardır...
Bugün işid in ingilizler tarafından kurulduğu desteklendiği belli bir gerçektir nette bir çok delili mevcud
hem abd deki fethullah abd de ikamet etmesine rağmen ingiliz destekli ve refaranslıdır ingiltere korumasında dır
ingiliz islamın ve müslümanların kadim düşmanıdır
koskoca arab yarımadasını vehhabi yapan ingiliz ajanlarıdır
adam anılarında yazar detaylı detaylı abdulvahhaba nasıl maddi manevi destek olup
müslümanların arasına fitne sokmayı başardığını nette uzun uzadıya var
hem ingiliz destekli işid hemen hiç kafir abd li ve ingiliz öldürmez
müslümanları keser müslüman içinde dış destekli bir örgüttür
hem bu ülkede 100 e yakın cemaat tarikat var hangisi işidi desteklemiş
bütün cemaat ve tarikatler işide ve uygulamalarına cinayetlerine karşı
bu heryerde bu cemaat ve tarikatlerin yayın organlarında açıkça karşı çıkılıyor
yukarıda yazdığım hadis hz ali den rivayet ve sahihdir
bugün diyanet işleri dahil tüm cemaat ve tarikatler yani dindar halk
işid den nefret etmektedir
filistin için aynı anda 100binler sokağa dökülürken işid e destek sıfırdır
bütün tarikat ve cemaatler haşa kurana karşı mı bilmiyorlar mı?
bugün itibariyle 1,7milyar müslüman var bir çok müslüman ülke var
hiçbiri işidi desteklemiyor aksine hemen hepsi işidden nefret etmektedirler
hal böyle olunca işidin yaptığı eylemler nasıl müslümanlara maledilebilir?
1,7milyar müslüman kuranı şeriatı bilmiyor birkaçbin işid elemanı mı biliyor?
Hem işidin yaptıkları kurana sünnete uygun değildir
nette bunla ilgili 100lerce yazı var
bir kere şeriatle yönetilen şeri kuralların uygulandığı şeri ve adaletli bir mahkeme olacak orda hüküm verilip uygulanacak
bu işidçiler kafalarına göre hüküm verip zulmediyorlar
kesinlikle islam bunlara cevaz vermez kimse de vermiyor

Senin anlattıkların cübbeli ahmet hocanın yalanları.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...