Jump to content

Parfüm: En gereksiz icât!


Recommended Posts

Çevreme bakıyorum; parfüm kullananların tamâmı varoş!

Bu, bir rastlantı mı? Değil!

İnsanlar için en güzel koku, feromon kokusudur. Parfüm kullanırsanız, feromonların etkisini sıfırlarsınız!

Parfüm kokusu, -her nasıl kokarsa artık- çok rahâtsız edicidir.

Ama feromonun abartısı da var! Bir zamânlar bir kadın tanıyordum; yapay feromon içeren parfümler sürünüyordu; o kadar aşırı kokuyordu ki, artık neredeyse feromondan tiksinecektim! İyi ki, zamânla, onun girdiği ortamlardan uzaklaşmışım!

Bu arada; yukarda yaptığım gönderme, rastlantı değildir; eğitim oranı yükseldikçe, parfüm kullananların oranı da azalıyor.

İlginçtir ki, eğitim oranı yükseldikçe, deodorant kullananların oranı da yükseliyor. Yâni ter, feromon içerir, ama fazlası da tiksindirici olur! Hele kuru ter, pek iğrençtir!

Unutmayalım; Avrupa'daki Barok ve Rokkoko devirlerinde, aşırı parfüm tüketrimi vardı. Neden mi? O zamânlar, banyo yapmak, toplumsal kurallara aykırı sayılırdı! Beden temizlenmeyince, aşırı kokular çoğalıyordu; bu kokuları bastırmak için de, parfüme gerek duyuluyordu.

Yoksa siz de parfüm kullananlardan mısınız? ;)

tarihinde Yâdellerdeki Yurtdaş tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama hayvanların hatırı sayılır bir kısmı, bir-,birlerini, öz kokularından tanırlar; yâni salgıladıkları feromondan. Bu tür hayvanlara parfüm sıkarsanız, eşlerini tanıyamazlar; yâni çiftleşemeyerek, soyları tükenir.

Diğer hayvanlar doğada olan kokuları üstlerine sürerler. İnsanlar parfümü kendi zevkleri için yapar ve kullanırlar.

Koku doğada hayvanlar aleminde yaygın bir şekilde kullanılır.

İnsanların parfüm kullanmasının temel nedeni insanın bir hayvan türü olması ve diğer hayvanlardan evrilmesidir.

Parfüm mücevher gibi bir takıdır. İnsanın karakterine özgüdür ve insan onunla kendi iç dünyasını dışa yansıtır.

Yani parfüm sanıldığından çok daha farklı bir amaca hizmet eder. Bu amaç doğal kokuları bastırmak değildir.

Onları ya abartmaktır, ya da onların yerine aynı işlevi yapacak kokuları kullanmaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten artık çoğu erkek parfümünde feromon var, feromon kadınları etkiliyor ancak erkeklere ter kokusu leş kokusu gibi geliyor, bazı insanlar çok kolay terliyor, bazı insanların derileri kötü kokuyor. Kalıcı ve kaliteli bir parfüm, sadece kendisini değil etrafındakileride rahatlatır. iyidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aramızda çekim olan bir kadının ten kokusundan daha güzel birşey olamaz. Ama bütün parfümlerin kötü olduğunu da söyleyemem. Çok çekici kokular olabiliyor. Belki, bahsini ettiğiniz hormon gibi kokanlar bana çekici geliyordur.

Ben parfüm hiç kullanmam. Çok fazla da yıkanmam. Kokum ağırlaşmaya başlayınca yıkanırım. Gençken ter kokumdan tahrik olan sevgililerim olmuştu. O zaman buna dikkat ettim. Kahve ya da süt içtiğimde ten kokumun hatunlara daha çekici geldiğini fark ettim. Kadınlar bunu duyunca, iğrenç olduğunu düşünebilir. Ama gerçek hayatta, farkında olmadan sevdikleri erkeklerin ter kokusundan etkilendikleri bir gerçektir.

Bence koku, kadın ve erkek arasında en direkt iletişim yollarından biri. Belki konuşmaktan bile daha açık. 50 cm yakınımda duran bir kadının ten kokusundan, bana karşı olan duygusunu anlayabildiğimiz düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@ Robesperre

Yazdıklarında, sonuna kadar haklısın. Ten kokusu dediğimiz, feromondan başka bir şey değildir.

Ayrıca ter, aşırı derecede feromon içerir; onun için, sevişirken, salınan ter, eşleri iğrendirmez, aksine o tâze teri yalayanlar da çoğunluktadır.

Ama "eski ter", tiksindiricidir; kötü kokar.

Nasıl bâzı hayvan türleri,,eşlerini feromonlarından tanıyorsa, her insanın feromonları da, tamâmen değişik kokar; iki değişik insanın feromonlerı, aslâ aynen kokmaz.

Sevişirken "örtülen feromonlar"ın eksikliği, sevişme sürecini olumsuz etkiler.

Parfümün, cinselliğe, olumlu etki oluşturduğuna değin, herhangi bilimsel kanıt sunulmamıştır. Ama kendi deneyimlerimde yola çıkarsak, parfün kokusu, cinsel iştâhımı hep azaltmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...