Jump to content

Ayşe ve Zeynep Konularında Son Noktayı Taberi Koyuyor.


Recommended Posts

Bu adama saygı duyanlara sinir oluyorum.

Saygı mıdır gıpta mıdır bilemedim.

Teybi sarıyoruz günümüze geliyoruz.

Bugün bir adam var. İnşaat işi ile uğraşıyor. 3 milyar dolar serveti var. 50 yaşın üzerinde ama 20 lik hatunlarla imam nikahı yapmış. Onun ömeri tayyip onun ebubekiri kadir topbaş. 5000 tane adamı yönetiyor. Belki daha da fazla.

Aynı filim devam ediyor üstat. İnşaat peygamberine saygı duyanlara da sinir oluyor musun :)

Benimki saygı değil gıpta heralde.

tarihinde ayyaşgezer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

saygı değil gıpta

İnşaatçı kızla ne yapıyor ne biliyorsun, yatak odasına kamera mı koydun?

Hayal aleminde yaşıyorsun. Saçmalıyorsun ve ayyaşsın. Muhammede bence saygı veya sence gıpta ederek bu lafları hak ettin. Sana bir masal anlatılacak, sen de vaaay be diye gıpta edeceksin... Pamuk prensesi öpüp uyandırıp atının terkisine alıp sarayına götüren beyaz atlı prense de gıpte ediyor musun... Pamuk prensesle sarayda neler yapıyor şimdi kim bilir ha...

Madem Safvan'a gıpta etsene... Ayşe ile koca çölde gece vakti yıldızların altında ne yaptılar acaba sabaha kadar?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, elli yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden Peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından on yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin Peygamberimizle evlendiği yaşın on yedi-on sekiz olduğu ortaya çıkar.

Muhammedin ne özeliyi var binlerce insan kendi işini görüyor yoksa Muhammed kabızmı olmuştu s......myorduda yardımcımı oldular hani evereni onun için yatmıştı. pekala bir melekle muhamedin işi görülürdü veya Allh ol deseydi herşey olurdu dimi. yoksa öyle bir yetneyi yokmu Allahın. islamiyetin yayılması ne kazandırdı insanlığa onuda açıklayın. islamiyeti Allah yayamıyrmuydu? yoksa islamiyeti yaymak için 9 yaşındaki kızı yatağa atıp s....kcem yoksa islamı yaymamı dedi muhammed:? bu linkte yazıyor okuyabilirsin 9 yaşmı 17 yaşmı?

https://islamiyetgercekleri.wordpress.com/aisenin-evlilik-yasi/

Evlendiği yaş 9 dur. Bu da Hicretin I. yılında olmuştur. Genelde rivayetlerde bu noktada odaklanmıştır. Bu evlilik o zaman hiçbir kimse tarafından garipsenmemiş ve o dönemde gerçekleşen buna benzer bir çok evlilik bulunmaktadır.

Bireyler ve toplumlar bir tarih dilimine ve kültürel geleneğe aittir. Bundan kopmak imkansızdır. Bu nedenle, her hangi bir tarihi olayı değerlendirirken onu kendi tarihselliği ve kültürel çerçevesi içinde değerlendirmek gerekir. Yoksa, kendi şartlarımızı ölçü alarak farklı bir tarih diliminde yaşayan ve farklı toplumsal yapılanmalara sahip birilerini yargılamak: hem doğru değildir, hem de bilimsel bir yöntem olarak kabul edilemez

ALINTI

BU YORUMUDA EKLİYORUM BURYA KİM YAZDIYSA ELİNE BEYNİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR YORUM OLMUŞ.

MÜSLÜMANIN CEVABI

sıcak memleketler de insanlar daha cabuk erginleşirler. kadınlar 9 erkeler de 12 civarı yaşlarında bunu hepiniz biliyorsunuzdur.

DİNSİZİN CEVABI

Hah hah haayyy,

Yoruma bak ama yorulma sakın. Sıcak memleketlerde insanlar daha çabuk ergenleşirlermiş. Bu bir pişme olayı oluyor herhalde. Tava sıcak olunca balık çabuk pişiyor, hava sıcak olunca da insanlar çabuk pişiyor.

Merak ettim yanmasın diye arasıra da çeviriyorlarmı bu insanları. Çevirmezlerse bir tarafı sübyan kalır, öbür tarafıda fazla ergenleşerek kartlamış olur çünkü.

Bende “şu kutuplarda yaşayan eskimolar niye bir türlü ergenleşemeden ölüyorlar” diye düşünüp duruyordum. Meğer sıcaklık yetersizmiş.

Şu Avusturalya’daki insanları da bir türlü anlayamıyorum. Herifler o sıcak memlekette kızları 9 yaşında ergenleştiği halde 20 yaşından önce evlendirmiyorlar.

Nedense sadece islam ülkesi olan sıcak memleketlerde kızlar çabuk pişiyor. Diğerlerinin memleketi ne kadar sıcak olursa olsun kızlar kolay kolay pişmiyor. Bu arapların tenceresi düdüklü herhalde.

Bu asakiri kardeşimiz herhalde bir fırıncı yada ahçı olmalıki bizim bilmediğimiz teknikleri biliyor.

Vay cahile bak sen! Demekki sen Adana’da yaşasan, sırf efendinin sunnetini yerine getirmek için kızını 9 yaşındayken evlendireceksin.

Bu küresel ısınma böyle devam ederse sen kızını 3 yaşındayken bile bir şeyh’e verirsin eminim buna.

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnşaatçı kızla ne yapıyor ne biliyorsun, yatak odasına kamera mı koydun?

Hayal aleminde yaşıyorsun. Saçmalıyorsun ve ayyaşsın. Muhammede bence saygı veya sence gıpta ederek bu lafları hak ettin. Sana bir masal anlatılacak, sen de vaaay be diye gıpta edeceksin... Pamuk prensesi öpüp uyandırıp atının terkisine alıp sarayına götüren beyaz atlı prense de gıpte ediyor musun... Pamuk prensesle sarayda neler yapıyor şimdi kim bilir ha...

Madem Safvan'a gıpta etsene... Ayşe ile koca çölde gece vakti yıldızların altında ne yaptılar acaba sabaha kadar?

Zevkler ve renkler tartışılmaz yahu. Sen neden böyle celallendin. İnşaatçı memnun kız memnun. Babasına karşı çıkıyor kız sanane diyor. Şimdi sen neden Muhammedin evliliğine karşı çıkıyon anlamadım. Toplum razı, Babası razı, kız razı (?), Muhammed razı ise bize ne düşer ? Sadece kızın 16 yaşına gelmesini bekler bugünkü kültür. Onun dışında çok büyük bir problem görülmüyor. Kızı zorla sahiplendiğine dair bir bilgi var mı ?

Saygı duyduğum bir adam : C.C Patterson.

http://en.wikipedia.org/wiki/Clair_Cameron_Patterson

Seni, soyunu sopunu ve hatta tüm canlıları kurtarmış bir adam belki de. Sen ismini hiç duymuş muydun ? İsimsiz kahraman. Günümüz peygamberi. Adamın adı karı kızla, arabası ile anılmıyor. Dolayısı ile birçoğumuzun radarından kaçıyor. Oysa adamın yaşam üzerinde tartışılmaz faydası var. Buradaki yorumcuların bu adamın adını duymamış olması benim sağa sola saygı veya gıpta işte her neyse duymamdan daha kötü bence.

tarihinde ayyaşgezer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayyaş, sana hak ettiğin lafları ettim. Daha fazla laf yemene gerek duymuyorum. Boşuna lafı başka taraflara çekmeye çalışma. Ben kim razı kim değilin tartışmasını yapmadım. Benim dediklerim belli. Sen bir aşktan bahsettin, ben de yok öyle bir aşk dedim. Gerçek resmi çizdim. Ortada aşk maşk yok. İstismar var. Sen hayalleri tercih ediyorsan Safvan'a gıpta et diye de tavsiyede bulundum. Sen ne yapıyorsun, alakasız yerlere lafı çekmeye çalışıyorsun.

Bebek beşikten bir adama satılsa, kız başka hiç bir şey bilmeden kendini bildiğinden beri kendini bu adamın yatağında zannetse alan razı satan razı satılan razı mı olacak? Beyinsizlik yapma...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam abi sen herşeyi dogru biliyosun.

Adam yaşamadi.

Yaşamışsa bile kızla 6 yaşında evlendi.

9 yaşında tecavüz etti ve ölene kadar böyle sürdü

Kız adamı hiç sevmedi seks kölesi oldu.

Adamı aldattı üstüne zehirledi

aşk gitti yerine trajedi geldi mutlu oldun mu?

aşk kelimesini aldin konuyu benim beyinsizligime sacmalamama getirdin sonra bana konuyu saptirma diyosun. Tartisma kültürünüz de müthiş.

ayseyi alsak gelsek bugune. Sen benim hakkimda ne diyon deyip karadul gibi kafana bi tane sıkmayacağını nereden biliyosun ? Senin de inandığın şeyler var arada bi dön de kendine bak. Inanmasan millete beyinsiz sacma su bu demezsin.inancin turevleri bunlar

tarihinde ayyaşgezer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin problemin nefret dolu olman. Islama inanmamak baska biseydir, islami sevmemek ayri birseydir islami yok etmeye calismak daha baska birseydir.

Pozitif ateizmdeki tanim bile Allahin olmadigi uzerinedir. Sendeki baska birsey. Muhammedin bile kendi capinda yaptigi iyi birseyler vardir. Bir insan salt kötü olamaz. Salt kötü olan hesapta şeytan vardır o da inancın eseridir. Senin kafandaki salt kötü muhammed ancak senin inancının eseri olabilir...

muhammedi savundugum falan yok yalniz senin goruslerinin de yanlis oldugunu dusunuyorum. Tartisma kulturune zaten girmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...