Jump to content

Şeytan mı kötü yoksa Allah mı


Recommended Posts

Müslümanlar, Kabe’nin Ibrahim ve oglu Ismail tarafindan yapildigina inanir. Muslumanlarin yillik Hac ziyaretlerinin amaci da, Ibrahim’in oglunu kurban vermesini hatirlamak icindir. Ibrahim ve oglu Ismail, kurban yerine (altar) giderken, Islam inancina gore Iblis, (seytan) Ibrahim’i caydirmak icin 3 kez girisimde bulunur. Ibrahimle oglu da Seytan’a tepki olarak tas atarlar. Buna istinaden Hac yapanlar bir de seytan taslama ayini yaparlar. Seytanin gorundugu yerler sembolik sutunlarla gosterilir ve insanlar her yil o sutunlara tas atarlar. Yillardir orada insanlar sicaktan veya kalabalikta ezilmekten olmektedirler. Ama hac yolunda olum Muslumanlar icin olabilecek en guzel seydir. Inanisa gore Seytan, Ibrahim’le Ismail’i kandiramayinca bu kez Hacer’e gider ve kocasinin tek oglunu kesecegini söyler. Hacer de ona madem Allah böyle istiyor, o zaman kessin tabii gibi bir cevap vererek tersler.

Yukarıdaki bilgiye göre Allah bir evladın kendisine kurban edilmesini isterken,şeytan bu

vahşiliği engellemeye çalışıyor.

Şeytan mı kötü yoksa Allah mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Allah daha kötü. Allah çocuk kurban edin diyor.

Allah ayrıca ruh hastası. Hergün önümde beş kez eğilin diyor.

Allah ayrıca sapık. Erkek çocuklarının cinsel organında parça kesin diyor. Kadının saçı tahrik unsuru diyor.

Allah ayrıca gerizekalı. İnsanı yanlış yaratıyor. Kadın erkek sünneti yapın diyor.

Allah hayvan düşmanı. Hayvanları kurban edin diyor.

Allah insanlık tarihin en hastalıklı Tanrısı.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hac olayının Arabistan'a petrolden daha fazla geliri vardır.

Yeterince varlıklı bir şahsiyet tanırım, kendisi daha önce hac'a gitmişti ama yine gitmek istiyormuş. Gidebilir, gitsin ama bu şahıs açlıktan ölseniz bir yudum su vermez, böyle bir şahsiyet. Memleket işsiz, yoksul doluyken hac'a giderek Suud ailesine maddi katkıda bulunmayı doğru bulmuyorum.

Erzurum'da evliya, veli olarak bilinen Sümmani namlı şair, hac olayını şöyle dile getirmektedir.

Gurbete gidenler azığın alır
Kimisi giderken kimisi kalır
Kimi sevap için Kabeye varır
Kabe kapınızda bilmez misiniz ( Yardıma muhtaç olan; komşu, dost, ahbap ya da tanımadığınız ihtiyaç sahiplerine yardım etmek anlamında... )

Karadır kaşınız yaydan nic'olur
Bugün dünya yarın ahret nic'olur
Bir gönül yapması yüz bin hac olur
Siz gönül yapmasın bilmez misiniz

Şeytan taşlamak esas adıyla kötü ruhları taşlamak eski bir Arap geleneği olup, putperestliğin ta kendisidir. Ayrıca hac sırasında sıkça yapılan diğer bir yanlış ise Kabe'nin duvarında duran Hacer'ül esved taşını öpmek ve önünde eğilmek, bu tam anlamıyla putperestliktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kötü olan allahtır

hem haksız yere insan öldürmek günah de sonra kalk ıbrahıme oglunu kes de

bu nasıl kafa

Ve işin ilginç tarafı bu hikayede şeytan tamamen haklı.

Ben olsam ben de aynısını yapardım.

Daha da ilginç olanı Müslümanlar bu olay yüzünden Şeytan'dan daha çok nefret ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahın psikolojik problemleri var.

İslamda İnsan Kurban Etmek

Saffat Suresi 99-100-111-102 - Ben Rabbime gidiyorum. O bana doğru yolu gösterecek. Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver, dedi. Biz de ona uslu bir oğul müjdeledik. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.

Allah İbrahimden oğlunu kurban etmesini istiyor.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrıya sorarsanız, Şeytan der.

Şeytana sorarsanız, Tanrı der.

Bana sorarsanız: En iyisi mi, ikisini de kendi hallerine bırakınız, ikisinden de bizlere bir hayır geleceğini zannetmiyorum.

Bazen "Mübarek ne bulunmaz bir hint kumaşıyız, ikisi de neden biz insanların peşinde koşturur ?", diye kendi kendime sorarım.

Yani demem o ki, sorun bizler de değil, onlar da galiba.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ibrahimi dinlerin senaryosu fazlasıyla ilkel. Kim olsa bundan daha güzel bir senaryo yazabilirdi. Yeryüzünde bir çok din var ve bu dinlerin senaryoları hiç de fena değil. Özellikle Uzakdoğu dinlerinin senaryoları bayağı tutarlı. Ying yang, reenkarnasyon, tanrılar alemi filan. Tabii bunlara inanacağımdan değil ama, bunlar bu İbrahim dinlerinin senaryosundan daha iyi kurgulanmış senaryolar. Özellikle Buddha’nın kurgusu hiç fena değil. Hinduizm de vahşi ritüelleri olan berbat bir din ama, senaryosu yine İbrahim dinlerinden iyi yani.

Kızılderililerin dini bile oldukça fena değil, doğaya dayalı bir din çünkü. Doğayı ve doğal varlıkları kutsal kabul ediyor. İbrahimi dinlerden daha berbat olarak bir işte çok ilkel büyü törenleri yapılan kabile dinleri var. Aslında bunları kategoriye bile almak doğru olmaz. Bunlar artık taş devrinden bile çok önceye dayanan çok ilkel dinler.

Bu ibrahim dinleri ise baştan aşağı tutarsız, bir iler tutar taraflarını ben göremedim. Çamurdan yaratma miti tamam, neredeyse her dinde var gibi. Bunu geçiyorum. Evreni yaratmadan tanrının su üzerinde olduğu da ortak mit sayılır. Bunu da geçiyorum. Ama gerisinde İbrahim dinleri berbat gidiyor. İblisi kovma senaryosu çok berbat yani, çocuk bundan iyisini yazabilir. Bir Yezidi inancı bundan çok daha iyi bir senaryo örneğin.

Sen tut adama meleklerin secde etmelerini emret. Bir kere saçmalık burada başlıyor. Ne adama secde etmesi yahu? Ne alaka? Bu tanrı yalnızca bana secde edin diye yırtınıp durmuyor mu? “Aferin İblis, bana sadık tek sen çıktın” demesi gerekirken sen tut iblisi kov!

İblisle pazarlık yapmalar, cehennemi insanlarla doldurmaya yemin etmeler… Berbat yani… Bu kadar berbat bir senaryo daha yok. Üstelik bu cennet cehennem saçmalıkları da başka dinlerde yok. İlginçtir, yahudilerde de yok. Bunu birileri icat çıkarmış. Kim çıkardıysa artık. Hristiyanlıkta da öyle huri muri yok, daha çok ruhani bir cennetten bahsediliyor.

Yani bu ibrahim dinleri gittikçe daha da çok saçmalamış. Bir kere iblis diye bir şey olur mu yahu! Bu şey tanrıyı görerek, onunla pazarlık yaparak sonsuz bir cehennem için insanları kötü yapacağım diye niye uğraşıp dursun? İnsan şuna akıllı uslu biraz olsun tutarlı bir senaryo yazar da haaa kafaları çalışıyormuş deriz.

Örneğin iblis görevlendirilebilirdi. Yani örneğin harut marut meleklerinin büyü öğretmekle görevlendirildikleri ama biz fitneyiz bunları uygulamayın demeleri gibi. Bunlar büyü de öğretse sonuçta görevli melek oluyorlar. Bunu akıl etmişler, iblisi böyle bir görevli melek yapmak akıllarına gelmemiş gerilerin.

İşte bu da nefret psikolojisinden kaynaklanıyor. Bu üç ibrahimi dinin de temel psikolojisi nefret. Bunlar nefret, şiddet, ötekini öldürme üzerine kurulu dinler. Şeytan diye bir fenomen yaratmaları bundan. Yoksa çok geri zekalı da değiller. Ama nefret akıllarını örtmüş.

Şeytan diye bir fenomen yaratacaksın ki ona uyanları yok yere, canın istediği için öldürebilesin. Ne o, şeytana uydu. Allaha tapmadı. Öldür. Sakın kimse bana bunların canları istediği için insan öldürmediklerini filan söylemesin. Bir allah yaratıp bir de şeytan yaratıp bu senaryoya dayalı katliam yapmak, bal gibi canı istediği için cinayet işlemektir. Allahı şeytanı kılıf yapıyorlar. Gerçekte, canları “öteki”leri öldürmek istiyor.

Bu işin açıklaması da böyle…

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte bu da nefret psikolojisinden kaynaklanıyor. Bu üç ibrahimi dinin de temel psikolojisi nefret. Bunlar nefret, şiddet, ötekini öldürme üzerine kurulu dinler. Şeytan diye bir fenomen yaratmaları bundan. Yoksa çok geri zekalı da değiller. Ama nefret akıllarını örtmüş.
Bu insanlar allahı insanları yakmak için fırsat arayan bir varlık olarak görüyorlar, peygamber namaz kılmaktan ayakları çatlamış gibisinden hikayeler filn.

Allaha sürekli bir yakarış.

Nefret olayı birazda cehennemden geliyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://m.friendfeed-media.com/8698c6b62be93479fb9f57f840a00140d6e5ab48

Søren Kierkegaard - korku ve titreme.pdf inançsızsınız ama inananların gözleriyle okuyorsunuz. hikaye dini bir sınanma hikayesidir. kim iyi ve kim nasıl iyi olmalıdır hikayesi değil.

tanrı, başkanı olduğu inanç akademisinin komuta kademesini yani peygamberlerinin inançlarını sınar. bu sınama absürdtür. ama ürün olarak bir kıssa çıkar. önemli olan hikayenin var oluş amacıdır. yani hikayenin kendisi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kötü insanlar yaratmak ve şeytanı yaratmak.

Onlardan daha kötü olana mahsustur.

buna ek olarak soyle dusunebiliriz. Allah seytani yaratirken seytanin kotulugunun sinirini biliyor muydu. Evet bilmesi gerekir yoksa seytan onu da alasagi edebilirdi. O yuzden diyebiliriz ki allahin icinde seytanin sinirlarini asan bir kotuluk de var...

Link to post
Sitelerde Paylaş

buna ek olarak soyle dusunebiliriz. Allah seytani yaratirken seytanin kotulugunun sinirini biliyor muydu. Evet bilmesi gerekir yoksa seytan onu da alasagi edebilirdi. O yuzden diyebiliriz ki allahin icinde seytanin sinirlarini asan bir kotuluk de var...

Malesef, allah madem herşeyi biliyor, herşeye gücü yetiyor, ozaman insanlara eziyet çektirmeden cennetlikleri cennete koyup cehennemlikleri yaratmayabilirdi.

En azından cehenneme gidecek insanların pislik yapmasına, gerçekleştirmesine izin vermezdi.

İnsanı engelli veya çirkin yaratmak bununla sınav yapmak, zaten durumu açıkça gösteriyor.

Davranışlarla fiziksel özelliklerin ne ilgisi olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah şeytanın bunları yapacağını bilmiyordu...

Onun içinde süpriz oldu...

Bak bu ayette allahın insanların ne haltlar karıştıracağını bildiği yazıyor,

Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti. Onlar da: 'Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi var edeceksin?' dediler. (Allah:) 'Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim' dedi.

BAKARA / 30

Ayrıca,

Şeytan bu kadar gerizekalı bir varlık mı?

Allahın yanında bulunup ona itaatsizliği seçsin?

Azap çekeceğinden emin olmasına rağmen neden cehennemi seçsin?

tarihinde tupac tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak bu ayette allahın insanların ne haltlar karıştıracağını bildiği yazıyor,

Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti. Onlar da: 'Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kan dökecek birini mi var edeceksin?' dediler. (Allah:) 'Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim' dedi.

BAKARA / 30

Ayrıca,

Şeytan bu kadar gerizekalı bir varlık mı?

Allahın yanında bulunup ona itaatsizliği seçsin?

Azap çekeceğinden emin olmasına rağmen neden cehennemi seçsin?

hani burada geleceği bildiğine dair bir ifade...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümansınız.

Allah size "benden başka kimseye secde etmeyeceksiniz/önünde eğilmeyeceksiniz" diyor. Uyuyorsunuz.

Birgün, "öyle bir varlık yaratacağım ki, o yaratıldığında önünde secde edeceksin" diyor.

Ne yaparsınız?

Allah'tan başkasına secde? Mümkün değil. Olsa olsa imtihana tabi tutuluyorsunuzdur.

Şeytansınız.

Birgün, "öyle bir varlık yaratacağım ki, o yaratıldığında önünde secde edeceksin" diyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...