Jump to content

6 Ocak 2015 Sultahahmet polis karakoluna canlı bomba saldırısı


Recommended Posts

Sultanahmet gibi turistik ve kameralar ile dolu olduğu bir yerde gerekleşen, ne hikmetse patlama görüntüsünün hiçbir şekilde olmadığı -en azından ben henüz göremedim- , canlı bomba olduğu ileri sürülen kıza ait olduğu söylenen ceset resminde patlama ile ölüme dair iz bulunmadığı sözde canlı bomba eylemidir. Patladığı söylenen bomba öyle tesirlidir ki iki polisi ve kızı öldürmüş, fakat ne hikmetse, kızın vücudunu zerre zedelemediği gibi, resimden anlaşıldığı üzere, sütyenine bile hasar verememiştir.

Olay anını sözde göteren kamera kaydına göre ise -ki kamera içerde değil, dışardadır, ne hikmetse içerde kamera yoktur- ortada bir patlama yoktur, fakat sözde patlamadan hemen sonra bir polis çıkıp havaya ateş etmektedir. Tabi çevrede kaçışan insanlar patlama sesinden mi, yoksa polisin açtığı ateşten mi kaçmaktadır bilemiyorum. İnsanlar kaçışmaya başladıktan 6 saniye sonra bir polisin hızla çıkarak ateş ettiğini görüyoruz. 6 saniyede patlamanın şokunu atlatıp, ne olduğunu anlayıp dışarı çıkıp ateş açarak diğerlerinin dikkatini çekebilmeyi düşünmek ilginç.

DHKP-C MIT'in sahne sanatları ekibidir. Flash mob gösterilerinde görev alırlar. Son zamanlarda sözde gerçekleşen, ama hiçbir görüntüsü olmayan eylemlerde öne çıkmaktalar.

Anladığım kadarı ile, son zamanlarda önce -tercihen zaten sabıkalı solcu/kürtçü/muhaliflerden seçilen- birilerine suç uydurulmakta, sonra bu birileri bir şekilde ölmekte veya ortadan kaybolmakta ve uygun zamanlarda, bu daha önceden ortadan kaybolan kişilerin görev aldığı söylenen, adı var kendi yok eylemler sahneye konmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Yeni fotoğrafa göre varsayımları tazelemek gerekiyor. Sütyen gerçekten sağlam malzemeden yapılmış. Fotoğrafta, bel çevresi ve aşağısı parçalanmış bir kız görünüyor, fakat kızın üst tarafında bir hasar bulunmuyor. Bu da bomba ya da benzeri malzemenin pek de çevreye tesirli olmayacak şekilde hazırlanmış olduğunu düşündürüyor. Polislerin yaralanması ve ölmesi -eğer gerçekten bu polisler varsa-, kızın onlara çok yakın durmasından kaynaklanıyor olabilir.

Bundan önce dolmabahçe sarayına yapılan saldırıda da patlamayan bir el bombası ve pek de hedef tutturamayan ya da boş atan silahlar ve bir eylemci kullanılmıştı. Bunlar, gerçekten hasara yol açmaya yaramayacak silahlar ile, sadece ses getirecek ve toplumda hareketlenme yaratacak eylemler düzenlenmesi olarak görünüyor. Davaları her ne ise ona inandırabildikleri veya bir sebepten kendilerini feda etmeyi kabul ettirebildikleri birilerini bu tür eylemlerde harcıyor olabilirler. Yani belki de gerçekte örgütlerle hiçbir ilişkisi olmayan birilerini bir şeyler karşılığında eyleme sürüyor olabilirler.

Ölü kız ile adı geçen kız arasında bariz bir burun farkı var. Adı geçen kız burnunu yaptırıp bir süre sonra da eyleme katılmış olabilir mi? Bu da garip ama mümkün tabii.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eylemin yapıldığına inanıyorum amacı da APO nun serbest bırakılmasının sözünün verilmesi ama yerine getirilmemesidir. Bir atarlanma yapacak kürtler. önümüzdeki 1-2 ay ellerinden geleni ardına koymazlar. Sonra sözü koparıp devam. Sonu ne olacak merak ediyorum.

Genel olarak baktığımda ülkenin hiç de iyi yönetilmediğini düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu iktidar dönemi öyle bir dönemki, allah çıksa gelse, lan ben allahım dese, millet emin ol ona bile tereddütle bakar. :)

Özellikle akp nin ilk 7 sene cemaatle kol kola gezip olmadık pislik yapıp, sonra araları bozulunca bu pisliklerin ayyuka çıkması milletin tereddütünü iyice arttırdı.

Şu meşhur tapeleri herkes biliyor. Ben sınır içine üç beş füze atarım, bu sayede türkiyeyle suriye savaşa girer tapeleri. Eh yani kardeşim, el insaf. Bunları duyan, akıl sağlığı yerinde olan, akp den bir çıkarı olmayan vatandaş tabiki bundan sonra olacak her olaya tereddütle bakacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tür olaylar Akp seçmenini ilgilendirmez..Akp seçmeninin umurunda bile olmaz bu olaylar..

Birilerinin yüce divan olayını unutturmak adına bu olayı yapmaları olası tabi..Böyle bir ihtimal var..Bunu da muhalefetten gelen/gelecek tepkiyi kırmak adına yapmış olabilirler..

Her şey beklenir bu müslümanlardan..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz de eyleme hazırlanıyorduk, bizim eylem sandık şeklinde bir açıklama yapmış DHKP-C. Bu ismini verdikleri kızları hala intihar bombacısı olarak karalamaya devam ediyorlar. Bunun nedeni nedir acep? Bu kızların bu dandik örgüt hakkında bir bildikleri mi var(dı) ki, bunları insan içine çıkamayacak veya söyledikleri dinlenmeyecek duruma getirmeye çalışıyorlar? Ya da bu kızları çoktan hallettiler de, mit bunları bir eylemde bulunmuş gibi pazarlayacakken, en az onlar kadar beyinsiz bir başka örgüt şans eseri beklenmedik bir başka eylem gerçekleştirdi de DHKP-C kendi sahne sırasının geldiğini sandı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Yine bir tiyatro sergilenmiş, bu sefer taksimde. Uzun namlulu silah ile polislere ateş açan bir kişi, polisleri vuramıyor, silahı ve bir takım eşyalarını bırakıp kaçıyor.

Mitin pek sevdiği bu beceriksiz saldırganların sayısı artmaya başladı. Taksimde polis sayısını arttırmak ve sonrasında da yeniden bir toplumsal hareket tetiklemek için ön çalışmalar olabilir mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

CHP ve ya herhangi bir sol parti iktidarda olsaydı olan en ufak olaylar bile büyütülürdü. Ama bu adamlar döneminde olmadık şey kalmadı en basiti reyhanlıda ki patlamada ölen insanlar dahi ufak bir şeymiş gibi kaldı. Ne kadar facia olursa olsun insanlar Hükümete komplo diye düşünüyor. En ufak bir olumlu durum olduğunda da hükümetin büyük zaferi olarak görüyorlar. Sol bir parti ağzıyla kuş tutsa görülmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...