Latte 0 Oluşturuldu: Ocak 7, 2015 Raporla Share Oluşturuldu: Ocak 7, 2015 (düzenlendi) Bu gece en soğuk akşam olacak. Sokak hayvanlarını unutmayalım. Burdaki üyelerin geneli bilinçli ve hayvansever ama yine de hatırlatmakta fayda var. Kediler soğukta açlığa en fazla 6 saat, köpekler 17 saat dayanabiliyorlar. Pencere önlerine de kuşlar için ekmek koymayı unutmayalım, binaların dış kapılarını da mümkünse açık bırakalım... Ocak 7, 2015 tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
NOLAN 0 Ocak 7, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 7, 2015 gönderildi İyi bir hatırlatma.. Link to post Sitelerde Paylaş
tolonbey 0 Ocak 7, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 7, 2015 gönderildi İşte böyleee, Insanlara acımayanlar hayvanlara acırlarmı dersin. Helede köpeklere. Çünkü köpekleri Tanrı değil onlar kendi kendilerini yarattı kötüde yarattılar, Aynı zavallıcık kertenkeleler gibi. Tolonbeg Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Ocak 8, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 8, 2015 gönderildi hiç bir iyilik cezasız kalmaz... Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 8, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 8, 2015 gönderildi Her nedense, halkının çoğunluğunu Müslümanlar'ın oluşturmadığı toplumlarda, "sokak hayvanı" kavramı bilinmez. Çünkü o ülkelerin insanları, insâfsız değildir! Örneğin ben, ömrümde, tek bir "sokak hayvanı" görmedim. Neden acabâ? Link to post Sitelerde Paylaş
keladam1 0 Ocak 8, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 8, 2015 gönderildi hiç bir iyilik cezasız kalmaz... yinemi dinden çıktın kireç? Link to post Sitelerde Paylaş
ReAlPeReSt 0 Ocak 8, 2015 gönderildi Raporla Share Ocak 8, 2015 gönderildi Kara köpek öldürme sünnetini yerine getirenlerden sende köpeklere yardım istiyorsun... Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Şubat 18, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 18, 2015 gönderildi Hatırlatma! Link to post Sitelerde Paylaş
kavak 0 Şubat 18, 2015 gönderildi Raporla Share Şubat 18, 2015 gönderildi (düzenlendi) Sevgili Mirnaw, siz istediniz de biz hayır mı dedik ? Aslında çok önemli bir konuya değindiniz. Bizim toplumda maalesef doğa ve hayvan sevgisini mumla ararsınız, yok denecek kadar azdır. Ne zaman o doğası güzel köyüme uğrama imkanı bulsam, sokakta çocukların köpekleri ve kedileri taş ve sopalarla kovaladıklarını, ya da sapanla küçücük serçeleri avladıklarını görünce, içim burkulur. Ama onları suçlayamıyorum, çünkü yetişkin insanlar da kendilerinden pek farklı değiller. Benim küçüklüğüm de bu şekilde geçti. Zamanında köyümüzde o sevimli serçelerin neredeyse soyu tükenmişti, acı ama gerçek. Uzun lafın kısası ben doğa ve hayvan sevgisini ne yazık ki, yurtdışında öğrendim. Sokak havyanlarına gelince, burada da yokmu, tabii ki var. Genelde sokak kedileri çoktur. Şubat 18, 2015 tarihinde kavak tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Şubat 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 19, 2015 gönderildi Uzun lafın kısası ben doğa ve hayvan sevgisini ne yazık ki, yurtdışında öğrendim. Sokak havyanlarına gelince, burada da yokmu, tabii ki var. Genelde sokak kedileri çoktur. Zararın neresinden dönerseniz kardır sevgili Kavak. Geçmiş günahlarınıza kefaret olarak, sokağınızdaki kedilerin bakımını üstlenebilirsiniz... Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Temmuz 27, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 27, 2015 gönderildi (düzenlendi) Temmuz 27, 2015 tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Temmuz 27, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 27, 2015 gönderildi "İnsanlar dururken, hayvanları mı düşüneceğiz" diyen cahil bir zihniyet var. Evinin önündeki bir kediye su koymayı bile çok gören birisi, insanı nasıl düşünecektir? Bunu ihmal ediyorsa, hiç olmazsa duyarlılık göstereni takdir etmeli ki, niyetini anlayalım. Bu kişiler aslında, insana yardım ediyor görünse de, bunda samimi olmadıklarını, bir menfaat taşıdıklarını itiraf ediyorlar, farkında değiller. Bir kişi, insana sevgisinde samimi ise; bu ancak hiçbir maddi karşılık veremeyecek olanlara karşı tavrıyla anlaşılabilir. Ve bununla da böbürlenmez. Bir kediyi, köpeği veya bir sokak çocuğunu mutlu ederken, onun samimiyetini ve mutluluğunu yüzünden anlarsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Latte 0 Temmuz 27, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 27, 2015 gönderildi "İnsanlar dururken, hayvanları mı düşüneceğiz" diyen cahil bir zihniyet var. Evinin önündeki bir kediye su koymayı bile çok gören birisi, insanı nasıl düşünecektir? O lafla gelenler, insanları da çok düşünüyor değillerdir ya... Hayvanlar için su koymayı bırak, hazır konmuş su kaplarını çöpe çeviren mahlukatlar var bir de... Su kabını bak ne hale getirmişler... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts