Jump to content

Papa Francis: Eşcinsel evliliği 'aileyi yıkar,' 'Tanrı'nın planı deforme eder'


Recommended Posts

mPXFBW8.jpg

Papa Francis dinî eleştiriye ilişkin ifade özgürlüğüne kısıtlama getirme çağrısından sadece 24 saat sonra, Katolik Kilisesi lideri bu kez gey evliliğine saldırdı. Filipinler'de büyük bir kalabalığın önünde konuşan Francis'in kilise tarafından geçmişte kullanılan aynı retoriğe geri dönüş yaptığı ortaya çıktı.

Francis, Cuma günü beş günlük gezi için Filipinler'e ulaştı ve ülkenin kapital şehri (başkenti) Manila'nın kalbinde binlerce kişiye konuştu. 16 Ocak'ta eşcinsel evliliği konusu üzerine konuşurken, Francis saldırı moduna girdi: "Aile gerçek evlilik kurumunu bazıları açısından yeniden tanımlanması konusunda büyüyen çabalar tarafından tehdit edilmektedir. Bu realiteler Tanrı'nın yaratılış planını çirkinleştirmekle tehdit eden etkili kuvvetlerin giderek artan saldırısı altındadır."

Kaynak: http://www.examiner.com/article/pope-francis-gay-marriage-will-destroy-the-family-disfigure-god-s-plan

Tipik bir dinci bağnazlığı. Sanırım homoseksüel insanlar Tanrı'nın planından daha güçlü. Tanrısal plan bir çift eşcinsel tarafından yıkılabildiğine göre onun planı zayıf olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Bunların bir lafı diğerini tutmuyor.

Bir yerde herşey Allahdandır diyürler ,sonrada olanları ınsanların suçu olarak gösteriyürler.

Bir karar verin.

Allahınızın her şeye gücü yetermi,yoksa yetmiyürmü?

Eger yetiyürse suçlu kendisi.

Neden gereğini yapmıyorda ınsanlardan yardım istiyür?

Gücü yetmiyürse yanlış kapı çalmışsınız demektir.

Hem ınsanların bir bölümünü cennetlik digerlerinide cehennemlik yaratacan,sonrada vay sen neden cehennemlik oldun deyecen.

Bunu YÜCEGÜCÜN söylemesi mümkün değildir.

Aklı başında ınsanbile söylemez bu lafı.

Bu FISTANLI cüce güçlerin işidir.

Eger dedikleri kadar Rabları güçlüyse alsın o cins erkeklerin içindeki DÜZÜŞME isteğini vesselem.

Sonra o isteği o ınsanın içine kim koydu?

Herhalde ınsanın kendisi değil.

Herşey GOTTAN diyürler ya

Batının yüksek bilim ve tekniği bile PAPAZLARIN(din adamlarının) başlarına yerleştirilen NAKILI söküp atamamış.

Hala ODUNUMDA ODUNUM.

ULAN KELEK ,senin Isa ne diyür,sen ne diyürsün.

Bu KELEK kimin peşinden gittigindende habarı yok.

Eeeeeeeeeeeeeeeee bizimkilerde öyle degilmi?

Al birini vur ötekine.

Öte dünyede nar gibi sacın üstünde bumları CILCIBIL oturmuş görüyürüm daha şimdiden.

Bütün çabararı NAR GİBİ SACA.

Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gay olmak bir cinsel tercih değildir.Genlerden ve yetiştirilme tarzından ortaya çıkan bir cinsel bilinçtir.İstisnai olup İnsan populasyonunun gelişiminede hiç bir yararı yoktur.Evliliğin Hukuk nizamınca tanınmasının esas gayeside Nesebin tayini vede Miras Hukukudur.Yani Hukuki menfaattir! hukuki menfaat olmadan dava dahi açılamayacağına göre.Gayler arasında Nikah muammelesi lüzumsuzdur.Evlenme özürlü insanlardır onlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eşcinsel çiftler neden evlenmek istiyor?

Heteroseksüel çiftlerin evlenmesindeki mantık, doğan çocukların hukuki haklarını güvenceye almaktır. Bir çok erkek ve kadın sadece çocuk sahibi olmak için evlenir ve evli olarak kalır. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde, evlilik kadın erkek arasındaki cinselliği toplum gözünde meşru kılmanın tek yoludur. Eşcinseller evlendiklerinde, eşcinsel cinselliğin toplum gözünde meşru hale geleceğini mi sanıyor? Bu talepteki amaç ve mantık nedir, gerçekten anlamıyorum.

Liberal dangalaklar, eşcinselliğin baskıcı aile kurumuna köklü bir eleştiri olduğunu iddia ediyorlar. Pek güzel. Ulan o zaman niye sizin bu devrimci eşcinseller evlenip yuva kurmak istiyor? Üstelik evlat edinerek çocuk sahibi de olmak istiyorlar. Eşcinsel çiftlerin çekirdek aileyi umutsuz bir gayretle taklit etmeye çalışmaları acıklı bir görüntü olmuyor mu?

Iki insanı birbirine bağlayan en büyük güç sevgidir. Heterolar çoğunlukla çocuk sahibi olmak için bu ilişkilerini belediyeye kayıt ettirirler. Eşcinsel çiftlerin ilişkilerini belediye memuruna kayıt ettirmekteki ısrarlarını acıklı buluyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eşcinsellere ben bu konuda hak veriyorum...benim sahip olduğum haklara onlarda sahip olmalı evlenme halkı, ortak mülkiyet hakkı,çocuk edinebilme hakki.. kendini eşcinsel kabul etmiş bireylerin bu haklara sahip olması gerekir...zaten doğa dejenere olmuş bu kişilerin soy devamıni sağlamıyor...insanlık bunu istisnai sağlama hakkına sahiptir ..benim görüşümce...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eşit hakları ben de destekliyorum. Tabii burada sorun yasalardan çok zihniyette. En azından Türkiye'de eşcinsellerin aleyhine yazılmış bir yasa olduğunu sanmıyorum. Eşcinselliği rahatsız eden şey, heteroseksüellerin onlardan garip bir şekilde ürkmeleri ve rahatsız olmalarıdır. Bugün eşcinsellere en ileri hakları veren toplumlarda bile, heteroların eşcinsellere alerjisinin tamamen bittiğini sanmıyorum.

Evlilik meselesi garip. Evlilikte ortaya çıkan hukuki durumlar daha çok doğacak çocuklarla ilgilidir. Klasik aile modelinde bir işbölümü vardır. Erkek dışarıda çalışırken, kadın evde çocuklara bakardı. Bu sebeple kadın dışarıda çalışmaz, asli olarak çocuk Bakım işini üstlenirdi. Kadın çalışmadığı için ve boşanma durumunda çocuklar çoğunlukla kadında kaldığı için nafaka uygulaması doğmuştur. Bugün ikisi de çalışan evli çiftler boşandıklarında, çocuk yoksa nafaka bahis meselesi bile yapılmaz. Peki bu durumda, evliliğin doğurduğu hukuki haklar nelerdir? Eşcinsel çiftler ayrıldıklarında bribirlerinden nafaka mı isteyecekler? Neyin ısrarı bu, samimi olarak anlayamıyorum.

Birlikte yaşamak isteyen eşcinsel çiftin bir ev tutup birlikte yaşamasının önünde bir engel var mıdır? Birbirlerine miras bırakmak istiyorlarsa, vasiyetname ile bu işi çözerler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...