Jump to content

GÖLGEDEN MEDET UMAN ALLAH


Recommended Posts

Şimdi burada es geçilmeyecek bir "maruf" kavramı var. Bunu örf diye çevirdim. Ki Kuran'da marufun emredilmesi yazar. O halde nedir bu maruf? Buna toplumsal kabul görmüş din tarafından da onaylanmış ahlaki ölçütler diyebiliriz. Kuran çok yerde marufu kabul eder ve öne de sürer. Kendisi ayrı bir değer yargısı her zaman koymaz.

 

Şimdi o halde cahiliye dönemi söylemi bir kere güme gidiyor. Öyle ahlaksızlığa battılardı da İslam geldi kurtardı filan hilkaye. Bir kere İslamın kendi tarihinde yazdığına göre müşrikler anlaşma imzalayıp Müslümlerin silahsız olarak kabeyi ziyaret etmelerine izin vermişler. Peki Müslümler kabeyi ele geçirince ne yapmışlar? Müşrikleri pislik ilan edip kabeye yaklaşmalarını yasaklamışlar. Şimdi kim ahlaklı kim ahlaksız, ilkel, vahşi burada?

 

Bu "maruf" kavramından çıkan sonuç şu: İslam gelip de öyle ahım şahım kökten bir değişim filan yapmamıştır. Kuralları baştan filan düzenlememiştir. Cahiliye filan diye de bir şey yoktur. Arap toplumunun var olan değer yargıları devam etmiştir. Yani cahil idiyse yine cahil, değişen bir şey yok. Hatta daha kötüye gitmiştir. Evlatlık kurumu kaldırılmıştır örneğin. Hayır anasız babasız bir zavallının birilerine anne baba diyebilme hakkını niye elinden aldınız tik keyfi için vicdansızlar! Hiç mi vicdanınız yoktu tik keyfi için bu bot yenir mi diye hiç mi bir durup düşünmediniz!

 

Kuzen evlilikleri teşvik edilmiştir, en büyük yanlışlardan biri de budur. Madem peygambere bütün kuzenleri helal, hücum kuzenlere, sünnet!!! Kepazelik yani... Neymiş bir işte hacdan gelince eve arka kapıdan girmek yasaklanmışmış! Elinin körü! Öyle bir gelenek varmışmış da ne olmuş sanki, olunca kıyamet mi kopuyormuş! Şimdi gidenin ardından su döküyorlar da bot mu oluyor! Bir işte kız bebeklerin gömülmesinin yasaklanmasını sayabiliriz, onda da niyet iyi değil. Çok eşliliği ve yağmaya götürecek adam yetişmesini, habire doğum olmasını teşvik kaygısından. Kuran'da sanıldığı gibi dört eş sınırı filan yoktur. Ne kadar olursa, yağmaya ne kadar adam yetişir, ne kadar çok üreme olursa o kadar iyi!

 

Ne olduysa bu Araplara her tarafa yayılma aşkına düşmüşler o zaman. Herhalde gözleri açılmış, dünyayı görmüşler. Dünyada ne güzellikler var, biz burda çöllerde heba oluyoruz demişler anlaşılan. Ne yapmak lazım, bu dağınık Arap kabilelerini bir otorite altında toplamak lazım. Ne yapalım, tek allah icat edelim. Herkes bu allah tapmak zorunda, başka tanrı olmaz diyelim.

 

İslamın kısa özeti... Bir kısa özet daha eklemek gerekirse Türkler ile de tam tencere kapak birbirlerini bulmuşlar. Onlar da çölden gelmişler, gözleri hep batıda olmuş. Bu İslam da batıya açılmak için bulunmaz nimet! Onlar da darmadağın olmuşlar, toparlamak için tek tanrı otoritesi fikri hiç fena değil. Zaten bir en büyük baş Gök Tengri var. Ötekileri kaldır, Gök Tengri de olsun Allah, tamamdır bu iş...

 

Bu çetin şartlara alışkın dirençli insanların çölden çıkıp etrafa saldırmaları dünyada her zaman bir sorun olmuştur. Yerli yerinde duranlarında sorun yok. Berberiler örneğin. Çöle adapte olmuşlar ve çıkmayı hiç düşünmemişler. Çıktılar mı sorun, çünkü çok dayanıklı ve dirençliler, açlık susuzluk vız geliyor. İlk anda başarısız olsalar bile direniyor ve kazanıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 332
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Fakat bu çölden çıkıp gelenlerin engel tanımaz istilası belasına Müslümler sonra kendileri de uğradılar. Tarihin cilvesi işte... Moğollar kurak steplerden çıkıp gelip önlerine çıkan her şeyi çekirgeler gibi silip süpürdüler.

 

43 yıldır Moğollar Bağdat Şam dahil her yeri talan etmişlerdi ve başlarına Cengiz'den sonra geçen Hülagu daha da acımasızdı. Arap dünyasını perişan etmişti, sırada son hedef Mısır vardı. Mısır'ı ele geçirmeden işin bitmeyeceğini biliyordu. Aynen Hitler'in Moskova'yı ele geçirmeden Avrupa egemenliğinin işe yaramayacağını bildiği gibi.

 

İşin cilvesi, ikisinin de son hedefleri sonları oldu. Hulagu'nun Sina çölünü geçmesi gerekiyordu ama bu sorun değildi. Ordusu dayanıklıydı. Tarihin bazı cilveleri vardır. O sırada Moğolistan'da bir karışıklık çıktı ve Hülagu Mısır'ı dize getirmeye yeter diye 20 bin asker bıraktı, gerisini Moğolistan'a çekti.  Bu, Mısır ordusuna denk bir sayıydı. Halbuki geri çekmese, Moğol ordusu bunun neredeyse 15 katı sayıdaydı. Henüz hiç yenilmemiş ordunun bu savaşı da kazanacağını düşündü.

 

Mısır'da ise Memlük sultanı Kutuz Türk asıllı ve askeri dehası yüksek bir adamdı. Haçlılarla anlaşmayı başardı. Daha Moğollar saldırmadan o Haçlıların onayı ile Filistin'e yürüdü. Hülagu yerine komutan olarak Ketboğa Noyan'ı bırakmıştı. O da Mısır'a yürümeye hazırlanıyordu. Kutuz Moğol ordusunu Filistin'de Ayn Calut yöresinde karşıladı ve saldırdı. İlk saldırıdan sonra başaramamış gibi geri çekildi. Bu taktiği çok iyi bilmesi gereken Moğollar henüz hiç savaş kaybetmemiş olmanın kendinden eminliği ile hilalin içine çekildiler. Kutuz Moğolları hilal içine alınca tekrar saldırdı.

 

Sonuç: Moğol ordusu imha... Bu savaşta  patlayıcı maddeler de kullanılmıştır. Bu patlayıcılar Moğollara ağır kayıplar verdirmiştir. Noyan dahil hepsi öldürülmüştür. Sonrası karışık. Moğollar da ilerleyemeyip yerleşik hayata geçince müslümleşti, Kutuz, Moğol savaşındaki generali Baybars tarafından öldürüldü filan falan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

SAYFA: 16

102.) süleymanın mülkü hakkında şeytanın okuduklarına uydular. ve süleyman kafir olmadı fakat insanlara sihir ve babilde harut ve marut iki meleğe indirilen şeyi öğreterek şeytanlar kafir oldular. o ikisi hiç kimseye biz muhakkak fitneyiz kafir olmayın demedikçe öğretmiyorlardı. fakat onlardan karı ile kocayı ayıran şeyler öğreniyorlardı. ve onlar allahın izni olmadan kimseye onunla zarar verici değildir ve onlara zarar veren ve onlara fayda vermeyen şeyleri öğreniyorlar. ve andolsun ki elbette onu satın alanlar bildiler ki onun için ahirette bir nasip yoktur ve satın aldıkları şey ne kötüdür kendilerini bilenler olsalardı

 

Bu arap putu hem büyü öyreten melek gönderiyor hemde öyrenenleri suçluyor  o zaman göndermeseydin büyü öyretenleri sen şeytandan daha iyi tuzak kuransın asıl şeytan sensin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet güven dostum, benim her zaman iddiamdır: Kuran'ın herhangi bir sayfasını rasgele aç. O sayfada eleştireceğin en az bir iki mevzu, en az o da, bulursun. Olmayacak, saçma, basit, sıradan bir mevzu olmakla eleştirebileceğin gibi basmakalıp vaaz, dayatma ve sallama olarak da, tehdit, hakaret ve ayrımcılık olmakla eleştireceğin konular da olabilir.

 

Ama bak bu güzel sözmüş, bunu güzel söylemiş diyeceğin bir tane dişe dokunur laf bulamazsın. Çok nadir bir iki belki buldum diye sevinebilirsin ama ya önünü ya arkasını okuduğunda bir çuval inciri de berbat ettiğini görürsün.

 

Bu şeytandı melekti cindi filan, bunlar eski pagan dinlerinin çok tanrıları. Tanrı teke indirilince bunlar başka kadrolara kaydırılmış, işsiz bırakılmamışlar. Her bir otla botla allahı uğraştırmamak için bunlar lazım! Müslümler o yüzden çelişki içindedir. Her şey allahtansa şeytana meleğe gerek yok. E işte allaha perde olsunlar direk allaha gitmesin isyanlar. Lan hiç öyle bahane mi olur... Müslümün çocuğuna araba çarptı diyelim vaaaay azraiiil çocuğumun canını aldın mı diyor! Allah aldı çocuğumu diyor! Saçma bu perde merde gerekçesi.

 

Müslümler neye niye inandıklarını da bilmiyorlar. Bu islam gelmiş böyle tıngır mıngır, geldiği gibi de tıngır mıngır gidiyor. Bakalım nereye kadar gidecek, bilemiyoruz. Böyle acayip ucube bir şeyin hâlâ yürüyor olması çok garip ama ölmüyor işte! Bir türlü bırakmıyorlar ki ölse!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist forumuna gelip dindarların cahillik şovu yapmasından inanın öğürtü geldi artık. Allahın keşke medet umduğu tek şey gölge olsa ! Allah aciz ve bütün (sözde) kuranınızda kendini kanıtlamaya çalıştığı için yoktur olamazdırda. Oturup allahı tartışmak bi yobazın akıllı olmasını beklemek gibidir allah yoktur olmicaktırda. Şu insanoğlunada bakın ! O kadar aç gözlü ki  bu dünyada 70 80 yıl yaşadığı yetmiyo bide ölüncede kendine ölümsüzlük veriyo ! Nası bi aç gözlülüktür ölüceksin ölü! En çokta öldüğünüzde yüzünüzü görmek isterdim ''allahım nerdesin allahıım cevap ver allahım ben muhammede inandım ne yani yalanmıydı nası ya nası yalan ya adiii muhammeeet yaktım seni '' tarzı yakarışlarınız hoşuma giderdi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Allahın keşke medet umduğu tek şey gölge olsa

 

Haklısın, medet umduğu şeylerin en basiti bu. Başka neden medet umuyor, örneğin tehdit, hakaret, aşağılama, ötekileştirme, düşmanlaştırma, ayrıştırmadan medet umuyor. Rüşvet teklif etmekten medet umuyor.

 

Aslında "gölgeden (bile) medet uman zavallı aciz allah" desek daha doğru olurdu, evet. Daha nelerden medet umuyor nelerden. Kuytularda cinler var, bana sığınırsanız sizi çarpmazlar demekten medet umuyor. İki melek insanlara büyü öğretti, büyü ile karı kocayı ayırabilirler, ama bana sığının bişeycik olmaz demekten medet umuyor.

 

Cehennem ile korkutabilmek için oradaki zakkum ağacının meyvelerinin şeytanların başları gibi olduğunu söylemekten de medet umuyor! Ülen şeytanların başları nasıl olur biz nerden bilelim! Hayır şu lafı bir cahil çocuk korkutmak için etse hadi neyse dersin. Şu lafı hiç evreni yaratmış bir güç eder mi yahu!

 

Kuran'ın allahın ağzından yazılmış olması aslında büyük bir fiyaskodur, son derece de başarısız bir girişimdir, ama cahiller üzerindeki etkisi inanılmayacak kadar büyük! Neden başarısız, çünkü hiç bir zaman Kuran evreni yaratmış bir gücün ağzından çıkan bir şeyi asla andırmamaktadır bile. Ama Kuran'ın bir cümlesini bile anlamamış yığınla cahilin Kuran'ın çarpmasından filan korkması komik olmanın da ötesinde bir şey. Böyle bir cahillik nasıl oluyor anlamak güç. Bu cahilliğin üstesinden gelmek daha da güç. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

 

Haklısın, medet umduğu şeylerin en basiti bu. Başka neden medet umuyor, örneğin tehdit, hakaret, aşağılama, ötekileştirme, düşmanlaştırma, ayrıştırmadan medet umuyor. Rüşvet teklif etmekten medet umuyor.

 

Aslında "gölgeden (bile) medet uman zavallı aciz allah" desek daha doğru olurdu, evet. Daha nelerden medet umuyor nelerden. Kuytularda cinler var, bana sığınırsanız sizi çarpmazlar demekten medet umuyor. İki melek insanlara büyü öğretti, büyü ile karı kocayı ayırabilirler, ama bana sığının bişeycik olmaz demekten medet umuyor.

 

Cehennem ile korkutabilmek için oradaki zakkum ağacının meyvelerinin şeytanların başları gibi olduğunu söylemekten de medet umuyor! Ülen şeytanların başları nasıl olur biz nerden bilelim! Hayır şu lafı bir cahil çocuk korkutmak için etse hadi neyse dersin. Şu lafı hiç evreni yaratmış bir güç eder mi yahu!

 

Kuran'ın allahın ağzından yazılmış olması aslında büyük bir fiyaskodur, son derece de başarısız bir girişimdir, ama cahiller üzerindeki etkisi inanılmayacak kadar büyük! Neden başarısız, çünkü hiç bir zaman Kuran evreni yaratmış bir gücün ağzından çıkan bir şeyi asla andırmamaktadır bile. Ama Kuran'ın bir cümlesini bile anlamamış yığınla cahilin Kuran'ın çarpmasından filan korkması komik olmanın da ötesinde bir şey. Böyle bir cahillik nasıl oluyor anlamak güç. Bu cahilliğin üstesinden gelmek daha da güç. 

Cahillerin üstündeki etkisi baya büyük hemde. Biride çıkıp demiyoki koskoca evreni yaratan allah kocaman evrenin küçüçük gezegeninin küçüçük canlılarının üstü başı saçı sakalıyla ilgili bu kadar ayet indirirmi? Ayrıca seks şarap eğlence tanrının verceği ödüller olamaz bunlar insancıl ödüller bi insan bi insanı böyle kandırabilir eğer allah olsaydı ödülü seks olmazdı çadırlarla bekletilen huriler hergün yeniden bakireleşicek kızlar turunç göğüslü genç kızlar( kız olduğum için daha fazla gözüme batıyo oyuzden üstünde duruyorum) bunlar allahın ödül olarak sunacağı şeyler değil. Bu dünyada zina olan haram olan orda ödül he? hocanın birine erkeklere huri varsa kadına ne var diye soru geldi hocanın cevabı 'kadın sadıktır ordada kocasıyla yetinir ne kadae güzel bişi dimi' yahu beni sinirlendirmek için uğraşan insanlar var ulan beynine tükürdüğüm okadar güzelse niye huriler karı kadın diye etrafta koşuyosun sen niye sadık değilsin! Bi tanrı olsa kendi yarattığı kadına bunu yapmazdı izin vermezdi. Erkek üstündür diye ayet gelmezdi. Çünkü kuranı yazan erkek. Emin olun kuranı bi kadın yazsa şuan üstünlük bizdeydi çünkü o korkunç şeylerle emin ol çok kişiyi etkimiz altına alırdık. Allah olsa ben bugun yaşamaktan korkmazdım allah olsa şeytanla iddaya tutuşup dünyaya salmazdı allah olsa şeytan secdeye eğilmeyip ben insan oğlunu ayartıcam dediğinde allah peki demezdi. Bu laf aynen kuranda geçiyo( inanmayanlar olacaktır). Allah varsada onu bizim öldürmemiz gerek !

tarihinde İkarosTanrıçası tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İkaros, bu başlık gölgeden medet diye başladı ama doğru düzgün aslına sadık süslenmemiş cilalanmamış aynen ne diyorsa o şeklinde bir tercüme bulunmadığından hareketle elim değdikçe Kuranı tercüme ettiğim bir başlığa dönüştü. Çünkü böyle bir şeye ihtiyaç var. Tartışma sırasında Kuranda şu yazar bu yazar gibi laflar oluyor, güvenilir bir tercüme yok. Meal dedikleri şeylerin hepsinde adamlar kendi görüşlerini Kuranda yazıyor gibi döşenmişler.

 

Hemen yukarıda da zaten dediğin gibi Kurandaki cinsiyet ayrımını gösterdim. Bu ayrımcılık korkunç boyutlara ulaşıyor. Kısasın hüre hür köleye köle dişiye dişi uygulanacağının yazmasına kadar varıyor! İşin daha korkuncu buna müslümler eee ne var bunda diyebilecek kadar pişkinler! Elinin körü var artık daha ne olsaydı!

 

Sokakta yüz müslüme sor. Kuranda Havva adı geçer mi diye sor. Bir tanesi geçmez demeyecektir. Ama Adem ismi defalarca geçtiği halde bir tek Havva ismi geçmemektedir!!! Kuranda kadının adı yok!!!

 

Daha da ellerinin körü mü olsaydı bu zıkkımda artık daha ne olsun ben bilmiyorum! Daha allahınız olsa da binbir türlü elvan elvan belanızı mı verse artık Müslümler daha ne diyeyim!

Link to post
Sitelerde Paylaş

241.) boşanmış kadınlar için örfe uygun faydalanma çekinenler üzerine bir haktır.

 

242.) işte allah sizin için ayetlerini böyle açıklıyor umulur ki akıl edersiniz.

 

243.) görmedin mi o kimseleri ki ölüm korkusuyla yurtlarından binlercesi çıktı allah hemen onlara ölün dedi sonra onları diriltti muhakkak allah insanlar üzerinde iyilik sahibidir ancak insanların çoğu şükretmez.

 

244.) allah yolunda savaşın ve bilin ki allah işitir ve bilir.

 

245.) kim ki allaha güzel bir borç verir artık onun karşılığı ona kat kat artırılarak ödenir allah daraltır ve genişletir ve dönüşünüz onadır.

 

246.) görmedin mi israil oğullarının ileri gelenlerini musadan sonra peygamberlerine bize bir komutan ata da allah yolunda savaşalım dediler sizden savaş yazılıp da savaşmamak umulur mu dedi bizim allah yolunda savaşmamamız olamaz biz ve oğullarımız yurdumuzdan çıkarıldık dediler fakat savaş yazıldığı zaman çok azı hariç yüz çevirdiler allah zalimleri biliyor.

 

247.) peygamber onlara muhakkak allah size talutu komutan tayin etti dedi o bize nasıl komutan olur biz daha layığız ona maldan bolluk verilmedi dediler dedi ki allah sizin üzerinize onu seçti ve onu ilimde de vücutça da güçlendirdi allah gücü dilediğine verir, allahın bilgisi kapsayıcıdır.

 

248.) peygamber onlara dedi ki onun komutanlığının delili musa ailesinin ve harun ailesinin bıraktıklarının içinde olduğu sandığın rabbinizden bir dinginlik ile melekler tarafından taşınarak gelmesidir eğer inananlar iseniz bu size şüphesiz delildir.

 

249.) talut ordu ile ayrılınca  dedi ki allah sizi bir nehirle sınayacak ondan kim içerse benden değildir kim ona kanmazsa bendendir ancak bir avuç içenler müstesna fakat çok azı hariç ondan içtiler karşı kıyıya iman edenlerle birlikte geçince bizim bugün calut ve ordusuna karşı takatimiz yok dediler allaha kavuşacaklarını düşünenler dediler ki allahın izni ile nice az topluluk sayıca üstün topluluğa galip gelmiştir allah sabredenlerle beraberdir.

 

250.) calut ordusuna karşı çıktıkları zaman rabbimiz bize sabır yağdır ayaklarımızı sabit tut kafirlere karşı bize yardım et dediler.

 

251.) onları yendiler ve davut calutu allahın izniyle öldürdü allah da ona hüküm ve yetki verip dilediğini öğretti eğer allahın insanların bir kısmı ile bir kısmını def etmesi olmasaydı mutlaka yeryüzü bozulurdu ancak allah alemler üzerinde iyilik sahibidir.

 

DEĞERLENDİRME:

 

İlk pasajda açık anlatım bozukluğu var. Müttakiler dediği adamların bu boşanmış kadınlardan faydalanmaları bir haktır mı diyor yoksa mealcilerin hepsinin tercüme ettiği gibi kadınların geçimlerini sağlamaları görevleridir mi diyor? Mealciler tabii bu "meta" faydalanma kelimesinden kaçınıyor ve bunu ihtiyaç malları temini olarak ele alıyorlar. Ama anlam acaba öyle mi? Yoksa meta haline gelen kocası yağmada ölmüş dul kadınlar mı? Bu açıkça belirtilmemiş. Eksik ve bozuk anlatımın kasıtlı olduğu şüphesi uyanıyor. Bu çöl yağmacıları bunu çok yapıyorlar. Lastikli bir cümle söyleyip geçiyorlar. Neye yorarsan yor!

 

Devamında eskilerin masallarından yağmaya çıkmaya cesaretlendirici laflar ediliyor. İlk Tevrat tabletlerinin bir sandıkta muhafaza edildiği şeklinde bir söylenti var ama böyle bir sandık bulunabilmiş değil. Güya savaş  başladı mı bu sandık melekler tarafından taşınarak getirilir ve İsrail ordusu bu mucizeyle coşup saldırırmış. Bu İsrail miti çalınarak İslama yamanıyor. Musa'dan sonra Davut'un bir kral peygamber olarak İsrail devletini genişlettiği ve zenginleştirdiği söylenir. Tarihsel olarak bunun doğrulandığını pek sanmıyorum. Tarihte ciddi bir güçlü ve yayılmış, çevresindeki güçleri yenerek topraklarını genişletmiş bir İsrail devleti görülmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii burada da kocası yağmada ölmüş kadınları tepe tepe kullanabilirsiniz yazıyor diye bir iddiada bulunamayız. Fakat böyle anlaşılır da sonra yanlış anlaşılır diye bir kaygı hiç duyulmadan muğlak bir cümle yazıp geçip gidilmiş olmasını eleştiriyoruz burada. Kuran'da yanlış anlaşılma kaygısı hiç olmadan, tam tersine yanlış veya doğru, elli şekilde anlaşılmaya çok müsait cümleler sıkça kurulmuştur.

 

Bunları elli çeşit anlamak çok normal, çünkü aslında bunlar cümle bile değiller. Kelimelerin arka arkaya dizilmesiyle oluşmuş bir takım laflar. Bunlara cümle demek dilbilgisini katletmek olur. Bunlara esasen cümle filan diyemeyiz.

 

Ben bunu vurgulamak için aslına uygun olarak dilbilgisine uygun cümle kurmadan tercüme yapıyorum. Bunun layığı bu. Çünkü bunda dilbilgisi filan yok ki? Olmayan şeyi benim buna eklemem, buna süper bir iyilik olur. Bu zırvaya ben bu iyiliği niye yapayım, bu saçma sapan ilkel zırvayı bir laf söylüyor bal kabağı konumuna niye yükselteyim?

 

Bu bir zırva. Hem de en adisinden, en bayağısından. Emsalleri içinde en adi olanı bu. Öbürleri bundan bir çok yönden aşağı kalmaz ama onlarda hiç olmazsa bir derli toplu anlatım bir söz sanatı filan görebilirsin. Bunda o da yok.

 

Eklemem gerek ki, dilbilgisi olmayan cümlelerle bile aslında meram anlatılabilir. Doğru kelimeler kullanılırsa bu mümkün. Kuran'da bu bile yok. Örneği işte bu pasaj. Ülen şurada ne demeye çalıştığını embesil olsa cahil olsa hiç bir bot bilmese kör kötek anlatır be! Bunlar ya embesilin artık dibinin de dibi, ya da bunu kasten yapıyorlar. Başka alternatif yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İNEK BÖLÜMÜ TERCÜME DEVAMI:

 

252.) bu allahın ayetlerini sana hak ile okuyoruz muhakkak ki sen gönderilenlerdensin.

 

253.) o gönderilenlerin bir kısmını diğerlerine üstün kıldık onlardan kimi allahla konuştu ve bir kısmı derecelere yükseldi Meryem oğlu isaya da açıklamalar verdik ve onu kutsal ruh ile destekledik eğer allah dileseydi onlardan sonrakiler kendilerine gelen şeyden sonra birbirlerini öldürmezlerdi fakat ayrılığa düştüler onlardan kimi iman edip allah ulaşmayı diledi kimi inkar etti allah dileseydi birbirlerini öldürmezlerdi fakat allah dilediğini yapar.

 

254.) ey iman edenler içinde alışverişin ve dostluğun ve kayırmanın olmadığı günden önce sizi beslediklerimizden verin kafirler zalimlerdir.

 

255.) Allahtan başka tanrı yoktur o diridir ayaktadır onu uyuklama almaz göklerdekiler ve yerdekiler onundur ondan izinsiz kayıracak olan kimmiş o ellerinin arasında ve önlerinde olanı bilir (geçmiş ve geleceği kastediyor) onun bilgisinden bir şeyi dilemesi dışında kimse kavrayamaz onun tahtı gökleri ve yeri kapsar onları korumak ona zor gelmez o yüce ve büyüktür.

 

256.) dinde ikrah (*) yoktur doğru yol çukur (**) dan ayrılmıştır artık kim isyan yolunu terkedip allaha inanırsa kopma olmayan sağlam bir kulpa tutunmuştur allah işitir ve bilir.

 

257.) allah iman edenlerin dostudur onları karanlıktan aydınlığa çıkarır fakat inkar eden şeytanın dostları ise aydınlıktan karanlığa çıkarır işte onlar ateş halkıdır orada ebedi kalacaklardır.

 

258.) İbrahim ile onun rabbi hakkında ona allahın emirlik vermesini tartışan kimseyi görmedin mi İbrahim ona benim rabbim diriltir ve öldürür dediğinde ben de diriltir ve öldürürüm dedi İbrahim rabbim güneşi doğudan getirir haydi sen batıdan getir dedi o zaman şaşırdı ve inkar etti allah zalim kavmi doğru yola ulaştırmaz.

 

259.) veya o kimse gibi ki çatıları çökmüş harabe bir beldeye uğradı ve allah bunu ölümünden sonra nasıl diriltir dedi allah onu öldürdü ve yüz yıl sonra diriltti ne kadar kaldın dedi bir gün veya günün bir kısmı hayır dedi yüz yıl kaldın bak yiyeceğin içeceğin bozulmadı bak eşeğine seni insanlara delil yapmak için kemiklerinden onu yeniden nasıl inşa ediyoruz ve et giydiriyoruz  bu açık olunca artık allahın her şeye kadir olduğunu biliyorum dedi.

 

260.) ve İbrahim rabbim bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster dedi inanmıyor musun dedi hayır fakat kalbim tatmin olsun dedi öyleyse kuşlardan dördünü al kendine alıştır sonra onlardan birer parçayı birer dağa koy ve onları çağır sana gelecekler böylece allahın aziz ve gereğince iş yapan olduğunu göreceksin dedi.

 

DİPNOTLAR VE DEĞERLENDİRME:

 

(*) İkrah kerehe kökünden hoşlanmama demektir. Zorlama olarak yorumlansa da bu yorumun kendisi zorlamadır. Dinden hoşlanmamak olamaz anlamında da söylenmiş olabilir. Devamına bakınca kuyuya düşmekten kurtaran yoldan nasıl nefret edilir anlamı çıkıyor.  

 

(**) çukura düşüren yol demek istiyor

 

Allah ayrılığı körükledi ve birbirlerini öldürmelerini sağladı, allah istediği zalimliği yapar, siz allahı sorgulayamazsınız anlamına gelen sözler skandal elbette. Daha önce de bunu insanların bir kısmını diğer bir kısmı ile savması etkisiz hale getirmesi ile açıklamıştı. Bu insanları kırmazsan neler yaparlar kim bilir gibi bir anlayış. Bu tabii insanı yarattığı iddia edilen bir güce atanması yakışmayan bir atama. Bu atamada ısrar etmek o gücü sadist yapar. Satranç oynar gibi insanları siyah beyaz diye ayırıp savaştırarak kan dökülmesini izlemekten zevk alan bir sadomanyak durumuna getirir. Bu tanrı tanımlaması üç Ortadoğu dininde sıklıkla gözlenen bir iddiadır.

 

İbrahim ile tartışan adamın şaşırıp kalması aptalca bir iddia. Adam güneşi doğudan getiren senin rabbin değil, benim, haydi senin rabbin batıdan getirsin de görelim dese İbrahim ne diyebilecek? Madem sensin, haydi bir de batıdan getir dese, madem doğudan getiren senin rabbin, haydi batıdan da getirsin de inanalım der?! Ben rabbime iş ısmarlayamam dese bana da ısmarlayamazsın der. Böyle bir tartışma birinin susacağı bir tartışma değildir. Bitecek bir tartışma değildir. Ülen ben seninle lütfedip oturup tartışıyorum tanrı olduğum halde, nerde senin şu rabbin niye tartışmıyor benimle der, ne diyecek? Benim rabbim utangaç, çıkamaz mı diyecek!

 

Tanrı olduğunu iddia eden bir kişiye de tanrısı olduğunu iddia eden bir kişiye de laf anlatamazsınız. Bahsedilen soyut bir şey çünkü. Ama tanrı olduğunu iddia eden kişi avantajlıdır, "tanrı burada allah nerede" sloganı atabilir! :D

 

İkide bir ortaya atılan diriltme mucizelerinin ise bahse değecek yanı yok. Bunları hikaye etmekle olmaz. Yapıyorsan herkese göstereceksin. Öyle filanca uyduruk hayali kişiye gösterdim diye masal anlatmakla bu işler yürümez. Buna inanan saftiriktir. masallara çocuklar bile inanmıyor artık. Büyüklerin inanması bir utanç, başka şey değil.

 

Ayrıca Kuran Allah adlı bir tanrının ağzından yazılmış bir kitap denemesi olduğu halde bu Allahın kendinden ben diye değil de çok yerde biz ve çok yerde de Allah diye bahsetmesi tuhaf. Madem Allahı konuşturuyorsunuz, düzgün konuşturun. Ahmet hiç Ankara'ya gideceğinde "Ahmet Ankara'ya gidecek" der mi? 

  

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

İNEK BÖLÜMÜ TERCÜME DEVAMI:

 

252.) bu allahın ayetlerini sana hak ile okuyoruz muhakkak ki sen gönderilenlerdensin.

 

253.) o gönderilenlerin bir kısmını diğerlerine üstün kıldık onlardan kimi allahla konuştu ve bir kısmı derecelere yükseldi Meryem oğlu isaya da açıklamalar verdik ve onu kutsal ruh ile destekledik eğer allah dileseydi onlardan sonrakiler kendilerine gelen şeyden sonra birbirlerini öldürmezlerdi fakat ayrılığa düştüler onlardan kimi iman edip allah ulaşmayı diledi kimi inkar etti allah dileseydi birbirlerini öldürmezlerdi fakat allah dilediğini yapar.

 

254.) ey iman edenler içinde alışverişin ve dostluğun ve kayırmanın olmadığı günden önce sizi beslediklerimizden verin kafirler zalimlerdir.

 

255.) Allahtan başka tanrı yoktur o diridir ayaktadır onu uyuklama almaz göklerdekiler ve yerdekiler onundur ondan izinsiz kayıracak olan kimmiş o ellerinin arasında ve önlerinde olanı bilir (geçmiş ve geleceği kastediyor) onun bilgisinden bir şeyi dilemesi dışında kimse kavrayamaz onun tahtı gökleri ve yeri kapsar onları korumak ona zor gelmez o yüce ve büyüktür.

 

256.) dinde ikrah (*) yoktur doğru yol çukur (**) dan ayrılmıştır artık kim isyan yolunu terkedip allaha inanırsa kopma olmayan sağlam bir kulpa tutunmuştur allah işitir ve bilir.

 

257.) allah iman edenlerin dostudur onları karanlıktan aydınlığa çıkarır fakat inkar eden şeytanın dostları ise aydınlıktan karanlığa çıkarır işte onlar ateş halkıdır orada ebedi kalacaklardır.

 

258.) İbrahim ile onun rabbi hakkında ona allahın emirlik vermesini tartışan kimseyi görmedin mi İbrahim ona benim rabbim diriltir ve öldürür dediğinde ben de diriltir ve öldürürüm dedi İbrahim rabbim güneşi doğudan getirir haydi sen batıdan getir dedi o zaman şaşırdı ve inkar etti allah zalim kavmi doğru yola ulaştırmaz.

 

259.) veya o kimse gibi ki çatıları çökmüş harabe bir beldeye uğradı ve allah bunu ölümünden sonra nasıl diriltir dedi allah onu öldürdü ve yüz yıl sonra diriltti ne kadar kaldın dedi bir gün veya günün bir kısmı hayır dedi yüz yıl kaldın bak yiyeceğin içeceğin bozulmadı bak eşeğine seni insanlara delil yapmak için kemiklerinden onu yeniden nasıl inşa ediyoruz ve et giydiriyoruz  bu açık olunca artık allahın her şeye kadir olduğunu biliyorum dedi.

 

260.) ve İbrahim rabbim bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster dedi inanmıyor musun dedi hayır fakat kalbim tatmin olsun dedi öyleyse kuşlardan dördünü al kendine alıştır sonra onlardan birer parçayı birer dağa koy ve onları çağır sana gelecekler böylece allahın aziz ve gereğince iş yapan olduğunu göreceksin dedi.

 

DİPNOTLAR VE DEĞERLENDİRME:

 

(*) İkrah kerehe kökünden hoşlanmama demektir. Zorlama olarak yorumlansa da bu yorumun kendisi zorlamadır. Dinden hoşlanmamak olamaz anlamında da söylenmiş olabilir. Devamına bakınca kuyuya düşmekten kurtaran yoldan nasıl nefret edilir anlamı çıkıyor.  

 

(**) çukura düşüren yol demek istiyor

 

Allah ayrılığı körükledi ve birbirlerini öldürmelerini sağladı, allah istediği zalimliği yapar, siz allahı sorgulayamazsınız anlamına gelen sözler skandal elbette. Daha önce de bunu insanların bir kısmını diğer bir kısmı ile savması etkisiz hale getirmesi ile açıklamıştı. Bu insanları kırmazsan neler yaparlar kim bilir gibi bir anlayış. Bu tabii insanı yarattığı iddia edilen bir güce atanması yakışmayan bir atama. Bu atamada ısrar etmek o gücü sadist yapar. Satranç oynar gibi insanları siyah beyaz diye ayırıp savaştırarak kan dökülmesini izlemekten zevk alan bir sadomanyak durumuna getirir. Bu tanrı tanımlaması üç Ortadoğu dininde sıklıkla gözlenen bir iddiadır.

 

İbrahim ile tartışan adamın şaşırıp kalması aptalca bir iddia. Adam güneşi doğudan getiren senin rabbin değil, benim, haydi senin rabbin batıdan getirsin de görelim dese İbrahim ne diyebilecek? Madem sensin, haydi bir de batıdan getir dese, madem doğudan getiren senin rabbin, haydi batıdan da getirsin de inanalım der?! Ben rabbime iş ısmarlayamam dese bana da ısmarlayamazsın der. Böyle bir tartışma birinin susacağı bir tartışma değildir. Bitecek bir tartışma değildir. Ülen ben seninle lütfedip oturup tartışıyorum tanrı olduğum halde, nerde senin şu rabbin niye tartışmıyor benimle der, ne diyecek? Benim rabbim utangaç, çıkamaz mı diyecek!

 

Tanrı olduğunu iddia eden bir kişiye de tanrısı olduğunu iddia eden bir kişiye de laf anlatamazsınız. Bahsedilen soyut bir şey çünkü. Ama tanrı olduğunu iddia eden kişi avantajlıdır, "tanrı burada allah nerede" sloganı atabilir! :D

 

İkide bir ortaya atılan diriltme mucizelerinin ise bahse değecek yanı yok. Bunları hikaye etmekle olmaz. Yapıyorsan herkese göstereceksin. Öyle filanca uyduruk hayali kişiye gösterdim diye masal anlatmakla bu işler yürümez. Buna inanan saftiriktir. masallara çocuklar bile inanmıyor artık. Büyüklerin inanması bir utanç, başka şey değil.

 

Ayrıca Kuran Allah adlı bir tanrının ağzından yazılmış bir kitap denemesi olduğu halde bu Allahın kendinden ben diye değil de çok yerde biz ve çok yerde de Allah diye bahsetmesi tuhaf. Madem Allahı konuşturuyorsunuz, düzgün konuşturun. Ahmet hiç Ankara'ya gideceğinde "Ahmet Ankara'ya gidecek" der mi? 

  

 

Haham Onias Bakara 259'da. Ünlü olmuş adam.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

İbrahim ile tartışan adamın şaşırıp kalması aptalca bir iddia.

 

Yani adam o kadar çok argüman öne sürebilir ki, böyle bir tartışmada susup kaldığını iddia etmek aşırı aptallık. İbrahim dese ki "işte sen burada karşımdasın, sana söylüyorum, madem güneşi doğudan sen getiriyorsun, hadi batıdan da getir" yanıt hemen hazır. "Peki senin tanrın Allah nerde?"

 

"E efenim işte o mekandan münezzehtir cart curt."

 

"Ben anlamam öyle mekandan münezzeh filan ibo efendi! Tanrın karşıma çıkmazsa korkaktır, namerttir, haysiyetsizdir, deyyustur! Hadi bakalım. Çıksın karşıma güneşi doğudan getiren ben miyim o mu anlayalım, kozlarımızı paylaşalım!"

 

İbrahim allahı yularından tutup mu getirecek ülen? Adam tartışmada orada hazır olmakla kesin üstün bir kere, sen allahını getiremiyorsun. O adam hiç susar mı be! Böyle bir iddiada bulunmak için harbiden salak olmak lazım. Böyle adam sustu kaldı iddiasına inanmak için daha da salak olmak gerekiyor.

 

Tevekkeli değil bu Müslümler İmam Azam hikayeleri anlatıyorlar! :lol: Hocası Kuran olanın... :D Yok kerpici vurmuş kafasına yok hani nerde ağrı göster demiş bir sürü salakça zırva... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Şimdi o halde cahiliye dönemi söylemi bir kere güme gidiyor. Öyle ahlaksızlığa battılardı da İslam geldi kurtardı filan hilkaye. Bir kere İslamın kendi tarihinde yazdığına göre müşrikler anlaşma imzalayıp Müslümlerin silahsız olarak kabeyi ziyaret etmelerine izin vermişler. Peki Müslümler kabeyi ele geçirince ne yapmışlar? Müşrikleri pislik ilan edip kabeye yaklaşmalarını yasaklamışlar. Şimdi kim ahlaklı kim ahlaksız, ilkel, vahşi burada?

 

Henüz çocukken dahi kafama takılırdı bu konu, hatta bu konu için asıl pislik müslümler diye müslüm büyüklerime söyleyivermiştim, tabi anında kafir ilan ediliverdim:)

Bu konu aklıma geldikçe de halen gülerim:lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bu konu aklıma geldikçe de halen gülerim:lol:

 

Benim İslama ilk tepki duyuşum hadisler yüzündendir. Hadislerle müslümken de bir an aram iyi olmadı. İmam Hatip okullarında da İslam tarihini öğrenmek, zeki çocukları din hakkında şüpheye götürür. Ben bir ilahiyatçının, yani islamı uzman derecede bilen birinin ateist olmamasını olanaksız görüyorum. Ateist olmadıysa mutlaka bir nedeni vardır. Çıkar... Başka bir neden de pek yoktur.

 

Bana da Müslümler Hadislerle Müslümanlık diye bir kitap verdiler. Büyük hata yaptılar. Bu kitabı okuyunca benim bütün tepkilerim ayağa kalktı. Bir tanesi de buydu. Ülen adamlar silahsız tavafa izin veriyorlar, sen ele geçirince pislikler yaklaşmasınlar diyorsun! Bu nasıl iş? Bu kitabı okuyunca Müslümlerle tartışmaya başladım. En son ben bu işi kaynağından araştıracağım diye Kuranı okuyunca...

 

Dinden çıkış o çıkış... Kuranı okuyup da Müslüm kalanda akıl yoktur. Bu kesindir. Gözüyle okuyup aklıyla tartmış olmaması lazım çıkmamak için. Gözüyle okuyup aklıyla tarttıysa çıkmaması mümkün değil. Bu yüzden Kuranı kendiniz okumayın kendiniz anlam vermeyin diye şiddetle yasaklarlardı. Ben yasağı delince beni kafir olmakla cehennemle tehdit ettiler.

 

Komediye bak yahu! Kitabı okunduğu için çıkılan, cehenneme gidilen din!!! Hayır böyle saçma şey olur mu yahu? :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

democrossian, önemli bir noktaya değindin.

 

Türkiye'nin kırsallar da dahil dört bir tarafını gezmiş biriyim.

Müslümlerin yüzde seksanı çıkar peşindedir, kim kendilerine bir lokma kemik atarsa onu tutarlar, din ise bahanedir.

Bu anlamda Türkiye'deki müslümler bir yandan takdir edilir ama diğer yandan da lanet edilir.

Takdir edilen tarafı, bunca din pohpohlanmasına karşın yüzde seksanının buna tam olarak inanmayışıdır.

Lanet edilen tarafı ise hiç bir değer yargısı olmadan her kemik atanın peşinden gitmeleridir.

Senin başlıktaki gibi dincilerin gölgesinden medet umuyorlar ve ummak zorunda bırakılıyorlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Bana da Müslümler Hadislerle Müslümanlık diye bir kitap verdiler. Büyük hata yaptılar. Bu kitabı okuyunca benim bütün tepkilerim ayağa kalktı. Bir tanesi de buydu. Ülen adamlar silahsız tavafa izin veriyorlar, sen ele geçirince pislikler yaklaşmasınlar diyorsun! Bu nasıl iş? Bu kitabı okuyunca Müslümlerle tartışmaya başladım. En son ben bu işi kaynağından araştıracağım diye Kuranı okuyunca...

 

Dinden çıkış o çıkış... Kuranı okuyup da Müslüm kalanda akıl yoktur. Bu kesindir. Gözüyle okuyup aklıyla tartmış olmaması lazım çıkmamak için. Gözüyle okuyup aklıyla tarttıysa çıkmaması mümkün değil. Bu yüzden Kuranı kendiniz okumayın kendiniz anlam vermeyin diye şiddetle yasaklarlardı. Ben yasağı delince beni kafir olmakla cehennemle tehdit ettiler.

??Mükemmel bir dinden çıkış hikayesi.Benim dinden çıkmamda aynı şekilde gerçekleşti.Bana da babam önermişti Kuran'ı türkçeden okumamı.Herkesin bu süreçten geçerek dinsizlikle şereflenmesi gerekiyor.Çevremde değer verdiğim ne kadar insan varsa Kuran'ı türkçeden okumaları gerektiğini söylüyorum.Bu sayede hem tepkilerini çekmemiş oluyorum hem de dinden çıkmalarına yardımcı oluyorum.Sizlerede tavsiye ederim.Dincilerin yazmış oldukları saçma sapan kitapları okumalarını önerirseniz gözleri açılacak, neyin ne olduğunu anlayacaklardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...