Jump to content

Ateist tetikçiler Tanrı'nın varlığını gösteren bir karikatür için El-Bakistan Times'ın ofisine saldırdılar


Recommended Posts

VE7VyxH.jpg

Londra: Saldırı silahları ve sniper tüfekleriyle donatılan iki suikastçı Salı günü, sabah saat 7:35'te, El-Bakistan Times gazetesinin ofisini bastı ve "Tanrı Hiçbir Yerde Değildir" diye bağırarak 50 el ateş etti, 7 kişinin ölümüne ve 34 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu.

Yasaklı terörist grup Leşker el-Ateist saldırının sorumluluğunu üstlendi. Saldırının yaklaşık bir hafta önce yayımladığımız "Tanrı her yerdedir" diyen bir karikatürü protesto etmek amacıyla gerçekleştirildiği iddia edilmektedir.

LeA tarafından yapılan açıklamada "Aziz ideolojimize edilen hakaretin intikamını aldık" denildi.

LeA sözcüsü Mr. Nastik Kuffur, Facebook sayfasından şu mesajı yayımladı: "Tanrı'nın varlığını iddia etmenin inancımıza göre küfür niteliğinde olduğunu açıkça belirtmek isteriz. Bu, cemiyetimiz için son derece saldırgan, ofansif ve rahatsız edicidir. Hepinizin tanrıya inanmayı kesmenizi ve ateizmi kabul etmenizi istiyoruz. Aksi taktirde bir savaşa hazırlıklı olun."

Milyonlarca kişi Twitter'dan ve diğer sosyal ağlardan saldırı hakkındaki tepkilerini dile getirdi. Suudi Arabistanlı bir kullanıcı "Bu modern düşünürler görüldükleri yerde vurulmalıdır," mesajı tweetledi.

En çok retweetlenen tweet Zakir Naik'in "Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. İnsanlar İslam dışında her ideolojiyi aşağılama hakkına sahip olmalıdır. Gerçekten de içler acısı," tweetiydi.

Pek çok liberal ateist saldırıyı kınadı, ancak ifade özgürlüğünün yeniden tanımlanıp ele alınması gerektiğini talep ettiler. Adı gizli kalmak koşuluyla, bir ateist, "Bu tür eylemleri desteklemesek bile, bunun bir misilleme olduğunu düşünüyorum. Ateistleri rencide etmeye hiç gerek yoktu. Neden bizce küfür niteliğinde olarak kabul edilen Tanrı'nın varlığını resmeden bir karikatür yayımlanıyor? Huh? Yine de huzur içinde yatsınlar," dedi.

Devamını oku: http://albakistan.com/2015/01/20/atheist-gunmen-attack-al-bakistan-times-office-for-a-cartoon-showing-gods-existence/

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...