Jump to content

İslamda Kadın Peygamber Olamaz


Recommended Posts

Nahl Suresi 43 - Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız ehl-i zikre sorun. (Kadından peygamber olmaz)

Enbiyâ Suresi 7 - Biz, senden önce de, kendilerine vahiy verdiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız ehl-i zikre sorunuz. (Kadından peygamber olmaz)

Diğer dinlerde kadın peygamberler vardır ama İslamda kadın peygamber yoktur. Mesala Musevilikte Miryam isimli bir kadın peygamberin ismi tevratta geçer. Hristiyanlıkta Anna İsimli bir kadın peygamber incilde bahseder. Kuranda bu isimler hiç geçmez. Muhammed Kuranı yazdırırken sadece Musa, İbrahim gibi isimlere değinmiş ve kadından peygamber olamaz demiştir. Miryam ve Annayı görmezden gelmiştir.

Hz Muhammed:“İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz.” (Buhârî, Meğâzî, 82)

Hz Muhammed:“Yönetimini kadına teslim eden bir toplum iflah olmaz.” (Tirmizî, Fiten, 75)

Temel sebebi ise Muhammed'in kadını yönetici ve lider olamaz olarak görmesi olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski dinlerin hangisinde kadın peygamber var ki? İslamı yüceltiyor musunuz yoksa yeriyor musunuz ben bunu hala fark edemedim.

Bırak peygamberi TANRIÇALAR var....

YUNAN

Artemis

Afrodit

Atena

Hera

...

MISIR

Sekmet

Serket

Bastet

İsis

...

tarihinde Xibalba tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Eski mısır kültürüne göre dul kalan bir kadın, eğer evlenecekse bir koca seçmesi gerekiyor. Eski mısır kültüründe asıl soylu olan kadının soyudur, erkeğinki değil. Bu yüzden kiminle istiyorsa onunla evlenebilirdi. Eski Mısırda Musa'dan önce peygamberlik başlasaydı, Kadın peygamberlere tanık olabilirdik belki. 

Geçerli zaman 13:36 nc dakika. 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

- Savaşın ve bedensel gücün önemli olduğu toplumlarda kadınlar geri plana alınmıştır. Bu durum cinsler arası fiziksel farklılıkların belirginleştiği ilk insansı canlılara kadar gider. Ama Eski-Mısır gibi hukuk devletinin öne çıktığı toplumlarda kadınların hakları da otomatik olarak gelişmiştir. İslamiyet'in de kadın-erkek eşitliğini öne çıkartan ilk din olduğunu savunanlar vardır. Ama anladığım kadarıyla bunu o çağın koşullarının izin verdiği ölçüde yapmışlardır.

Benim kafamdaki denklem şudur: sömürgecilik / bu halkların fakirleşmesi bu ülkelerin entelektüel hayatını da etkilemiştir. Orta çağda çıkardıkları önemli düşünürleri / bilginleri çıkartamaz olmuşlardır. Meydan da bu yarı şizofren kendine "hoca" diyen bazı zibidilere kalmıştır. Bu yüzden 19 yy'dan itibaren bu toplumların dini hayatı ve dini anlayışları da bozulmaya başlamıştır.

- Da günümüzde yine Yaşar Nuri gibi adamlar da vardır. Eşitlik konusu burada vurgulanmaktadır. Ama Kadın İmam / kadın dini lider konusundan halen uzağız. Sebebini hem bilmiyorum, bunu o kadar önemli de bulmuyorum. Diğer dinlerde de öyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.02.2015 at 19:51, mark of cain yazdı:

Eski dinlerin hangisinde kadın peygamber var ki? İslamı yüceltiyor musunuz yoksa yeriyor musunuz ben bunu hala fark edemedim.

Yahudilik'te ve Hristiyanlık'ta var:

Örneğin Yahudilik'e Göre 

  1. Meryem(Harun'un kız kardeşi olan)
  2. Deborah
  3. Hannah
  4. Abigail
  5. Huldah
  6. Ester
  7. Sarah
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, ezberbozan* yazdı:

İslamda kadın peygamber yoktur çünkü bu zorlu görev kadının üstesinden gelebileceği bir görev deyildir. 

Savaşlar göçler vb... Yani kadına pozitif ayrımcılık uygulanmıştır.

Sanıyorum ki savaşlar göçler olurken kadınlar da evlerinde oturup akşam yemeğini pişiriyorlardı.

savaşlarda göçlerde kadınlar yok muydu? Hatta savaşlarda göçlerde kadınlar talanın, tecavüzün nesnesi olarak daha zor durumda değiller miydi?

peygamberinizin çocuk gelinlerinden cüveyriye, peygamberinizin bir kabileyi gece vakti, her şeyden habersiz oldukları bir anda basıp talan etmesi ile eline düşürüp evlendiği bir kızcağızdır. Ortada savaş bile yoktur. adamlar ne olup bittiğinden habersiz, gece vakti baskına ve talana uğruyorlar. bu kızcağız da leş kokulu bir arabın altına yatmak zorunda kalıyor. yaşı denilene göre 11-13 dolaylarında.

Abdullah ibn ömer:"peygamber, benû mustalık üzerine gece baskın yaptı. onlar ansızın yakalanmışlardı. hayvanları da su başında sulanıyordu. pey­gamber, savaşabilir durumda olanlarını öldürttü; çocuklarını da tutsak olarak aldı. o sırada cüveyriye'yi kendine seçti."

(bkz. buhari, kita-bu'l-itk/13; tecrîd, hadis no: 1117 müslim, kitabul-cihâd/1, hadis no: 1730; ebu dâvûd, sünen, kitabu'l-cihâd/loo, hadis no: 2633.)

islamın olduğu yerde kadın olmak pek kolaymış gerçekten.

ya da bakalım allah peygamberlerin işini nasıl kolaylaştırıyormuş:

Ahzab 50:

Ey Peygamber, mehirlerini verdiğin eşlerini ve Allah'ın ganîmet olarak sana ihsân ettiği ve senin de temellük ettiğin câriyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin, seninle berâber yurdundan göçen kızlarını helâl ettik sana. Bir de inanan bir kadın, kendisini Peygambere bağışlar da Peygamber de dilediği takdîrde onu nikâhla almak isterse bu, yalnız sana helâldir, başka inananlara değil. Sana bir güçlük olmasın diye onlara, eşleri ve sâhip oldukları câriyeleri hakkında ne farz ettiğimizi de gerçekten bildirdik ve Allah, suçları örter, rahîmdir.

Peygamberinizin bir eli yağda, bir eli balda, zekerinin keyfi de emin ellerde. Allahınız peygamberinize kadın bulmak için canla başla çalışıyor. Peygamberliğin pek de zorlu bir iş olduğunu düşünmüyorum. Baksanıza, allah gibi bir uşağınız var, keyfiniz bozulmasın diye elinden geleni ardına koymuyor. Kadın peygamberin neden zorluklar yaşayacağını düşünüyorsunuz ki?

Diğer yandan, yukarda sayılan kadınların bu işte isteği var mıdır? Allah onları muhammedin altına iterken onlardan izin almış mıdır, fikirlerini sormuş mudur? İslamın olduğu yerde kadınlar ansızın kendilerini bir başka erkeğin altında bulabiliyorlar. islamın olduğu yer kadınlar için güvenli değil. 

nasıl bir hayal dünyanız varmış sizin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 dakika önce, ezberbozan* yazdı:

savaşlarda kadınların zarar görmesi ayrı biseydir savaşlara kadınların bizzat katılması başka biseydir 

kelime oyunu yapmanın anlamı yok. haklı çıkmaya çalışmak için deyil tartışmak için yorum yazin

aradaki fark nedir? savaşa katılmak, savaşın sonucunda tüm ailesinin katledilip, kendisinin de ömür boyu ırzına geçilmesinden daha mı zordur?

peygamberinizin hangi savaşlara bizzat katıldığını ve ne kahramanlık gösterdiğini yazar mısınız?

örneğin, ben peygamberinizin kahramanlıklarından birini yazayım. şu görev çok da zorlu görünmüyor bana:

GAZVELER BÖLÜMÜ|Gazveler - Bedir|rezin|Ali|Bedir savaşı başlayınca bir miktar savaştım. Sonra Resulullah (sav)'ın yanına geldim. Ne yaptığına bakmak istiyordum. Secde etmiş, şöyle diyor buldum: "Ey hayy (diri) olan, ey kayyum olan (kainatı ayakta tutan) Allahım, rahmetinle sana sığınıyor yardımım taleb ediyorum!" Oradan aynlıp tekrar bir miktar daha savaştım, tekrar geldim, o hala secde halinde idi ve: "Ey hayy olan, kayyum olan Allahım, rahmetinle sana sığınıyor, yardımını taleb ediyorum!" diyordu. Ben tekrar döndüm savaşmaya gittim. Bir müddet sonra yine geldim. Hala aynı halde devam ediyordu. Allah zafer verinceye kadar bu halde devam etti. [Rezin tahric etmiştir, İbnu Hacer, Hakim ve Nesai'nin rivayet ettiğini belirtir. (Fethu'l-Bari 8, 291).] |Rezin|4234
 

biri çadıra yanaşırken domalıp duaya başlamak gerçekten çok çileli, çok zor bir görevmiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...