Jump to content

Domuz eti HARAM degil


Recommended Posts

tolonbey

Iste böyleee,

Arkadaslar,hemserim Ulema Naci Celikten bir FETVA getirdim size,okuyunda görün Lazlar kenara atilacak adamlarmidirlar.
Bundan sonra patlayincayakadar DOMUZ eti yiyebilirsiniz.
Bir kilo SIGIR etiyle 3 kilo mübarek Domuz eti alabilirsiniz.

Böylece hemserim Naci Celik sayesinde islam alemi mübarek DOMUZUNADA kavustu.
Bu fetvayi HOCAMDAN ben rica ettim,banada borclu oldugunuzu unutmayin.
Bende yiyorum domuz pirzolasInI.
Güzel oluyor cidden.

Nacicigimi dinleyelim

On iki yildan beri Kur’an tetkikleri esnasında yaptığım ve beni çok şaşırtan tesbitlerden biri de, domuz etinin haram olmadığıdır.

Çünkü Kur’an’ın, ----LEHMU HINZIR ----(domuz eti) diye dikkat çektiği et, herhangi bir hayvan etine değil,-------- yenilebilirliğini kaybetmiş bozuk kokmuş etlere dikkat çekmektedir------.

Ancak sonraki kuşak İslâm âlimleri, dergimizin ilk sayısında açıkladığımız gibi, peygamber ve peygamber isimlerini teşhis edemedikleri gibi, Kur’an’ın dikkat çektiği hayvan ve hayvan isimlerini de teşhis edememişler ve bundan dolayı da, Kur’an’ın yenmesini yasakladığı -----lehmü hınzır’ı----, yani bozuk eti, --------Tevrat menşeli rivayetlerin de tesiriyle domuz hayvanına --------yormuşlardır.

Halbuki Kur’an,------ hınzır ------sözcüğü ile belli bir hayvana dikkat çekmemektedir.
Yani, Kur’an’da adı geçen veya Kur’an’ın resmettiği hayvanlar arasında, --------hınzır diye bir hayvan ---------yer almamaktadır.
Kur’an -------hınzır -------sözcüğü ile, doğallığını kaybetmiş etlere ve doğruluktan saptığı için, fıtratı bozulmuş insanlara dikkat çekmektedir.

İslâm âlimleri, Kur’an’ın doğru anlaşılması için büyük önem arz eden ve aşağıda vereceğimiz âyetin vurguladığı, Kur’an kelimelerinin içerdiği, çok temel bir özelliği, yeterince idrak edemedikleri için, bu ve buna benzer birçok konuyu doğru anlamamışlardır.

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
“Allah sözün en güzelini birbirine benzer, ikişerli bir Kitap halinde indirdi...”
(39/23 S. Ateş çev.)
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Âyet, Kur’an’ın benzer anlamlı, ikil kelimeler içeren bir Kitap olduğuna dikkat çekmektedir.

Örneğin, Ahmed ve Muhammed kelimeleri hem lafız olarak, hem anlam olarak, birbirlerinin benzeri, iki ayrı kelimedir.

Kelimeler, aynı şahsa dikkat çeken, iki ayrı özel isim ve son peygamber Ahmed-Muhammed (a.s)’a dikkat çekmektedirler. Dergimizin ilk sayısında da açıkladığımız gibi, Kur’an’ın içerdiği bu özellik, sadece peygamberlere ait bir özellik değildir.

Kur’an, Kur’an’da adı geçen herkese ve herşeye de, iki ayrı kelime ile dikkat çekmektedir.
Biz, Kur’an’ın bu özelliğini dikkate alarak, Kur’an’da adı geçen hayvanları teşhis ettik ve


Kur’an’ın, bizim domuz adını verdiğimiz hayvandan hiç söz etmediğini tesbit ettik.


Çünkü Kur’an, Kur’an’da adı geçen hayvanları, bazı özellikleri ile birlikte anlatarak, hangi hayvanlardan söz ettiğini dikkatlere sunmaktadır.

Ancak, İslâm âlimlerinin domuzdan söz ettiğini iddia ettikleri ve Kur’an’da, beş ayrı yerde geçen âyetlerden, sözü edilen şeyin, herhangi bir hayvan olmadığı anlaşılmaktadır.


“De ki: Bana vahyolunanda (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum.

Ancak leş, yahut akıtılmış kan, yahut (lehmü hınzır) -ki pistir- ya da Allah’tan başkası adına boğazlanmış bir fısk (murdar olmuş hayvan) olursa başka (bunlar haramdır).” (6/145 S. Ateş çev.)

Ayet, domuza ve domuz etine dikkat çektiği iddia edilen ve genel olarak benzer ifadeler içeren, Kur’an’daki dört ayrı âyetten, en geniş olanıdır.


Rivayetler dikkate alınmadığı takdirde,


âyetin orijinalinde geçen lehmü hınzır kelimelerinin, domuz etine değil de, kedi, tavşan, tilki, tavuk veya hindi gibi hayvanlardan birinin etine dikkat çekmediği nasıl iddia edilecektir.

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Çünkü, yukarda verdiğimiz âyette ve diğer âyetlerde geçen, hınzır kelimesinin, hangi hayvana dikkat çektiği anlaşılmamaktadır.
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Kur’an, etinin yenmesini yasakladığı bir hayvanın, hangi hayvan olduğunun bilinmesi için, illa rivayetlere mi ihtiyaç duymaktadır?
----------------------------------------------------------------------------------------
Anlaşılmak için, illa rivayetlere ihtiyaç duyan bir Kitabın, beşeri olmadığı, Allah katından olduğu nasıl anlaşılacaktır?
----------------------------------------------------------------------------------------

Halbuki Kur’an, etler dahil, temiz olan, yani insan sağlığına zararlı olduğu açıkça bilinmeyen bütün yiyeceklerin helal olduğunu vurgulamaktadır.

“Bugün size İYİ ve TEMİZ şeyler helal kılındı.

Kendilerine Kitap verilenlerin yemeği, size helal, sizin yemeğiniz de onlara helaldir...” (5/5 S. Ateş çev.)

Kur’an, yukarda verdiğimiz âyetin vurguladığı bir olayı, dört ayrı yerde, (2/172-5/4,5-16/114) tekrar tekrar vurgulayarak, yenilecek şeylerle ilgili temel kuralın, temizlik kuralı olduğuna dikkat çekmektedir.

Âyet, Kitap Ehlinin yediği yemekleri, Müslümanlara da helal kılarak, Kitap Ehlinin yediği yemeklerin de temiz olduğunu vurgulamaktadır.

Isteee.

Yahudiler
HIrIstIyanlar

Kitap ehli olduglarIna göre,onlarin yedigi DOMUZU yemekte ne mahzuru olabilirki.
Tolonbeg

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
Naci
Eğer Kur’an’ın, yenmesini yasakladığı lehmü hınzır, bilhassa Hristiyan dünyasının yediği domuz eti olsaydı, âyet Hristiyanların yediği yemekleri Müslümanlara helal kılmazdı.
cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Bir önce verdiğimiz ve lehmü hınzır’a dikkat çeken âyetin, lehmü hınzır’ın yenmesini, pis olduğu için yasakladığı açıkça anlaşılıyor.
Âyetin dikkat çektiği pisliğin, maddi bir pislik olduğu da anlaşılıyor.
Madden pis olan bir yiyeceğin, insan sağlığını mutlaka etkileyeceği de kaçınılmazdır.
Bu durumda, yüz yıllardan beri, domuz eti yiyen Hristiyan dünyası, domuz etinden olumsuz yönde etkilenmediğine göre, domuz etinin de temiz olduğu anlaşılmaktadır.


Bir kitap, temiz olan bütün yiyecekleri, önce helal kılıp, sonra da, temiz olduğu yüzlerce yıllık tecrübe ile bilinen bir yiyeceği haram kılarsa, çelişkiye düşmüş olmaz mı?

Veya Yüce Allah, Kitap Ehli Hristiyanların yediği yemekleri Müslümanlara da helal kılarken, domuz etinin, Hristiyanların temel bir yemeği olduğunu bilmiyor muydu?

========================================================================
Hemen Asrı Saadet sonrası yapılan yanlış yorumların, İslâm anlayışında oluşturduğu bu çelişkiyi, sadece Türkiye’de bulunan 27 ayrı ilahiyat fakültesinin, yüzbinlerce ilahiyatçının, onbinlerce doktor, doçent ve profesörün, 100 bin mensubu bulunan ve bu fakir milletin bütçesinden kattrilyonları götüren, Diyanet Teşkilatının, müridlerine hidayet dağıtan, kalb gözleri açık Allah dostu! yüzlerce tarikat şeyhinin iza’nına ve insafına sunuyorum.
=======================================================================

Yenilecek etler veya yiyecekler için temel kuralın, temiz olmaları kuralı ise de, bazı hallerde veya bazı hayvanların boğazlanmasının yasak olduğu da, yukarda verdiğimiz âyetten anlaşılıyor. Âyete göre, bazı hayvanların yenmesinin yasak olduğu, Kur’an’da bize okunmaktadır. Acaba Kur’an’da okunan, yani Kur’an’ın yenmesini yasakladığı hayvan, hangi hayvan veya hangi hayvanlardır.

Eti yasak olan hayvanlar

Âyetler, belli bir dini eğitim almamış veya klasik dini rivayetlere şartlanmamış her insanın, kolaylıkla anlayacağı gibi, yavrulama, yumurtlama veya hamilelik dönemlerinde, evcil veya vahşi, her tür hayvanın avlanmasını veya boğazlanmasını yasaklamaktadır. Yani âyetler, hayvan haklarına dikkat çekerek, her tür hayvan neslinin mutlaka korunmasını vurgulamaktadır.



Aşağıda vereceğimiz âyetten de, evcil veya vahşi, her tür hayvan etinin, esas itibariyle helal olduğu ve insanlar istedikleri takdirde, sağlığa zararlı olmayan, her tür hayvan etini yiyebilecekleri anlaşılmaktadır.


Yahudilere bütün tırnaklı(hayvan)ları haram ettik. Sığır ve koyunun da, yağlarını onlara haram kıldık; yalnız (hayvanların) sırtlarının yahut bağırsaklarının taşıdığı, yada kemiğe karışan yağlarını haram etmedik. Aşırılıkları yüzünden onları böyle cezalandırdık. Biz elbette doğru söyleyenleriz.” (6/146 S. Ateş çev.)

Âyetten, Yüce Allah’ın; Yahudileri cezalandırmak için, onlara, kedi, köpek, kurt, ayı, tavuk, kuş gibi pençeli bütün hayvanların etini yasakladığı anlaşılıyor. Ancak, aynı âyetten ve aşağıda vereceğimiz âyetten, bu yasağın, sadece Yahudilerle sınırlı olduğu, diğer insanlar ve Müslümanlar açısından bağlayıcı olmadığı, pençeli, pençesiz bütün hayvanların Müslümanlara helal kılındığı da anlaşılıyor.

Yahudilerin yaptıkları zulümlerden, çok kimseyi Allah yolundan çevirmelerinden dolayı kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara yasakladık.”
(4/160 S. Ateş çev.)



De ki: BANA VAHYOLUNANDA (bu haram dediklerinizi) YİYEN KİMSE İÇİN HARAM EDİLMİŞ BİR ŞEY BULAMIYORUM.

Veteriner hekimlerden ve kasaplardan edindiğim bilgilere göre, hayvanlar boğazlanırken, boğazlarından geçen belli damarlar kesilmediği takdirde, hayvanların vücutlarındaki kan yeterince akmaz ve etleri fazla kanlı kalır.

Kan mikroplu olduğu için de, fazla kan, fazla mikroba yol açar ve bu tür etler, insan sağlığı için zararlı (muzır) olurlar.

Bir de, hiç boğazlanmadan, kendiliğinden ölen bir hayvanı düşünelim.

Çok taze ölmüş de olsa, doğal olarak mikroplu olan kan bütünüyle vücutta kalacak ve kandaki bütün mikroplar ette de olacaktır.

.

HINZIR: Âyetin orjinalinde geçen ve domuz hayvanına yorulan hınzır kavramı, Türkçe’ye de MUZIR şeklinde girmiş olup, zararlı, zararı dokunan, anlamında kullanılmaktadır.
Kavram, esas itibariyle Kur’an’da da bu anlamda kullanılmasına rağmen, zaman içinde anlam değişikliğine uğrayarak, domuz anlamına dönüşmüş bulunmaktadır.


LEHM, et demektir.
LEHMU HINZIR; zararlı et,
Yani mikroplu veya bozuk et demektir.

Lehmü hınzır kavramının, domuz eti anlamını ihtiva ettiğini veya Kur’an’ın, domuz etini haram kıldığını düşünmek, hem mantığa, hem de Kur’an’ın içerdiği usluba da uymamaktadır.

Çünkü, kedi, köpek, at, eşek dahil, sağlıklı kesilen, sağlıklı hiçbir hayvan etini yasaklamayan Kur’an’ın, somut bir gerekçe olmadan, domuz etini yasakladığı düşünülemez.

Domuz etinin haramlığına, domuzun pis oluşunu, domuzun pis oluşuna da, domuzun et ve dışkı yemesini gerekçe göstermek, hiç tutarlı bir gerekçe değildir.

Çünkü, köpek de et ve dışkı yemektedir. Kur’an, köpek etini veya köpeği pis saymazken, neden domuzu veya domuz etini pis saysın?


Yine veteriner hekimlerden aldığım bilgiye göre, kedi, köpek ve domuz gibi hayvanlar da sağlıklı oldukları ve usulüne uygun kesilip, usulüne uygun pişirildikleri takdirde, besin yönünden ve insan sağlığı açısından, koyun, keçi ve inek gibi diğer hayvanlardan farksızdırlar.


Güney Kore,
Çin,
İspanya
İtalya gibi ülkelerde

kedi
köpek eti yenmesi,
domuz etinin dünyada çokça tüketilmesi, veteriner hekimlerden aldığım bilgilerin doğru olduğunu, zaten kanıtlamaktadır.
Eğer bu etler, insan sağlığına zararlı olsa idi, bugüne kadar mahzurları çoktan ortaya çıkardı.

Lehmü hınzır kavramının domuz eti anlamını içermesi, Kur’an’ın içerdiği hitabet uslubuna da aykırıdır. Çünkü Kur’an, etten söz ederken, sözünü ettiği etin ait olduğu hayvanın cinsinden hiç söz etmez.

Örneğin; Türkçe’deki gibi, dana eti, koyun eti, inek eti, balık eti veya bıldırcın eti gibi ifadeler kullanmaz.

Etlerden genel olarak söz eder ve sözünü ettiği etin, ait olduğu hayvandan söz etmez.

Kur’an sadece bir yerde kuş eti tabirini kullanır ki, kuş tabiri de gökte uçan bütün kanatlı hayvanları tanımlayan genel bir tabirdir.

“Fıskan uhille li ğayrillahi bihi:Allah adina deyil usuluna uygun kesilmeyen etler yasak.

Ancak ölmüş, yani kanı akmamış, yani zararlı bir et olursa ki, öylesi pistir, çünkü Allah’ın emrine uygun boğazlanmamıştır.

“Allah’ın emrine uygun boğazlanmamış”

.
Âyet, yenmesi yasaklanan etlere ve bu etlerin elde ediliş biçimine dikkat çekmekte ve konuyla ilgili diğer âyetleri (6/145, 2/173, 16/115) daha geniş ve başka bir açıdan tefsir etmektedir.

Hamsi Naci Celigin arastirmasi
Gercekten bir DOMUZ icin bukadarda eziyet cok fazla,helal benim hemserime emegine.
Bundan sonra Domuzu yerken Naciye ve bana dua edin
Hadi yarasIn domuz eti.
Insandan baska bütün canlIlarI yiyebilirsiniz.
Saka bir yanada gerceyi böyle.

Buraya asan hamsi tolonbeg

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Halbuki Kur’an, etler dahil, temiz olan, yani insan sağlığına zararlı olduğu açıkça bilinmeyen bütün yiyeceklerin helal olduğunu vurgulamaktadır.

Kuran bile emin değil hangi etin insan sağlığına zararlı olduğunu.

Açıkça bilinmeyen nedir ya...

Üst tarafta Kuran tek başına yeterli diyor, alt tarafta açıkça bilinmeyen diyor.

Tüm müslümanlarda olduğu gibi bunda da beyin sulanmış

Link to post
Sitelerde Paylaş
Domuz, İslamda haramdır. Boşuna bir tarafınızı yırtmayın. Siz gidin yiyin domuzunuzu agalar. Sizi gidi domuzla semirmiş maymunlar sizi.

Tevhid bey,kuranda domuz eti için o bir pisliktir deniliyor...size soruyorum o etin pis olduğunu belirleyen etmenler nedir....bir insan eti herkesçe pis olduğunu...zararlı olduğunu...kendisini çocuklarını hasta edeceğini bile bile neden yer....

Doğal ortamda yetişip kendi boku dahil bir çok şeyi yiyen bir hayvanın etimi daha sağlıklı yoksa oldukça hijyen bir ortamda yetiştirilip yemlerini inorganik ilaçlarla doldurup büyütülen tavuk..dana gibi hayvanların etimi daha sağlıklı....

Link to post
Sitelerde Paylaş

tolonbey

Iste böyleee,

Arkadaslar,hemserim Ulema Naci Celikten bir FETVA getirdim size,okuyunda görün Lazlar kenara atilacak adamlarmidirlar.

Bundan sonra patlayincayakadar DOMUZ eti yiyebilirsiniz.

Bir kilo SIGIR etiyle 3 kilo mübarek Domuz eti alabilirsiniz.

Böylece hemserim Naci Celik sayesinde islam alemi mübarek DOMUZUNADA kavustu.

Bu fetvayi HOCAMDAN ben rica ettim,banada borclu oldugunuzu unutmayin.

Bende yiyorum domuz pirzolasInI.

Güzel oluyor cidden.

Nacicigimi dinleyelim

On iki yildan beri Kur’an tetkikleri esnasında yaptığım ve beni çok şaşırtan tesbitlerden biri de, domuz etinin haram olmadığıdır.

Çünkü Kur’an’ın, ----LEHMU HINZIR ----(domuz eti) diye dikkat çektiği et, herhangi bir hayvan etine değil,-------- yenilebilirliğini kaybetmiş bozuk kokmuş etlere dikkat çekmektedir------.

Ancak sonraki kuşak İslâm âlimleri, dergimizin ilk sayısında açıkladığımız gibi, peygamber ve peygamber isimlerini teşhis edemedikleri gibi, Kur’an’ın dikkat çektiği hayvan ve hayvan isimlerini de teşhis edememişler ve bundan dolayı da, Kur’an’ın yenmesini yasakladığı -----lehmü hınzır’ı----, yani bozuk eti, --------Tevrat menşeli rivayetlerin de tesiriyle domuz hayvanına --------yormuşlardır.

Halbuki Kur’an,------ hınzır ------sözcüğü ile belli bir hayvana dikkat çekmemektedir.

Yani, Kur’an’da adı geçen veya Kur’an’ın resmettiği hayvanlar arasında, --------hınzır diye bir hayvan ---------yer almamaktadır.

Kur’an -------hınzır -------sözcüğü ile, doğallığını kaybetmiş etlere ve doğruluktan saptığı için, fıtratı bozulmuş insanlara dikkat çekmektedir.

İslâm âlimleri, Kur’an’ın doğru anlaşılması için büyük önem arz eden ve aşağıda vereceğimiz âyetin vurguladığı, Kur’an kelimelerinin içerdiği, çok temel bir özelliği, yeterince idrak edemedikleri için, bu ve buna benzer birçok konuyu doğru anlamamışlardır.

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

“Allah sözün en güzelini birbirine benzer, ikişerli bir Kitap halinde indirdi...”

(39/23 S. Ateş çev.)

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Âyet, Kur’an’ın benzer anlamlı, ikil kelimeler içeren bir Kitap olduğuna dikkat çekmektedir.

Örneğin, Ahmed ve Muhammed kelimeleri hem lafız olarak, hem anlam olarak, birbirlerinin benzeri, iki ayrı kelimedir.

Kelimeler, aynı şahsa dikkat çeken, iki ayrı özel isim ve son peygamber Ahmed-Muhammed (a.s)’a dikkat çekmektedirler. Dergimizin ilk sayısında da açıkladığımız gibi, Kur’an’ın içerdiği bu özellik, sadece peygamberlere ait bir özellik değildir.

Kur’an, Kur’an’da adı geçen herkese ve herşeye de, iki ayrı kelime ile dikkat çekmektedir.

Biz, Kur’an’ın bu özelliğini dikkate alarak, Kur’an’da adı geçen hayvanları teşhis ettik ve

Kur’an’ın, bizim domuz adını verdiğimiz hayvandan hiç söz etmediğini tesbit ettik.

Çünkü Kur’an, Kur’an’da adı geçen hayvanları, bazı özellikleri ile birlikte anlatarak, hangi hayvanlardan söz ettiğini dikkatlere sunmaktadır.

Ancak, İslâm âlimlerinin domuzdan söz ettiğini iddia ettikleri ve Kur’an’da, beş ayrı yerde geçen âyetlerden, sözü edilen şeyin, herhangi bir hayvan olmadığı anlaşılmaktadır.

“De ki: Bana vahyolunanda (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum.

Ancak leş, yahut akıtılmış kan, yahut (lehmü hınzır) -ki pistir- ya da Allah’tan başkası adına boğazlanmış bir fısk (murdar olmuş hayvan) olursa başka (bunlar haramdır).” (6/145 S. Ateş çev.)

Ayet, domuza ve domuz etine dikkat çektiği iddia edilen ve genel olarak benzer ifadeler içeren, Kur’an’daki dört ayrı âyetten, en geniş olanıdır.

Rivayetler dikkate alınmadığı takdirde,

âyetin orijinalinde geçen lehmü hınzır kelimelerinin, domuz etine değil de, kedi, tavşan, tilki, tavuk veya hindi gibi hayvanlardan birinin etine dikkat çekmediği nasıl iddia edilecektir.

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Çünkü, yukarda verdiğimiz âyette ve diğer âyetlerde geçen, hınzır kelimesinin, hangi hayvana dikkat çektiği anlaşılmamaktadır.

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Kur’an, etinin yenmesini yasakladığı bir hayvanın, hangi hayvan olduğunun bilinmesi için, illa rivayetlere mi ihtiyaç duymaktadır?

----------------------------------------------------------------------------------------

Anlaşılmak için, illa rivayetlere ihtiyaç duyan bir Kitabın, beşeri olmadığı, Allah katından olduğu nasıl anlaşılacaktır?

----------------------------------------------------------------------------------------

Halbuki Kur’an, etler dahil, temiz olan, yani insan sağlığına zararlı olduğu açıkça bilinmeyen bütün yiyeceklerin helal olduğunu vurgulamaktadır.

“Bugün size İYİ ve TEMİZ şeyler helal kılındı.

Kendilerine Kitap verilenlerin yemeği, size helal, sizin yemeğiniz de onlara helaldir...” (5/5 S. Ateş çev.)

Kur’an, yukarda verdiğimiz âyetin vurguladığı bir olayı, dört ayrı yerde, (2/172-5/4,5-16/114) tekrar tekrar vurgulayarak, yenilecek şeylerle ilgili temel kuralın, temizlik kuralı olduğuna dikkat çekmektedir.

Âyet, Kitap Ehlinin yediği yemekleri, Müslümanlara da helal kılarak, Kitap Ehlinin yediği yemeklerin de temiz olduğunu vurgulamaktadır.

Isteee.

Yahudiler

HIrIstIyanlar

Kitap ehli olduglarIna göre,onlarin yedigi DOMUZU yemekte ne mahzuru olabilirki.

Tolonbeg

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Naci

Eğer Kur’an’ın, yenmesini yasakladığı lehmü hınzır, bilhassa Hristiyan dünyasının yediği domuz eti olsaydı, âyet Hristiyanların yediği yemekleri Müslümanlara helal kılmazdı.

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Bir önce verdiğimiz ve lehmü hınzır’a dikkat çeken âyetin, lehmü hınzır’ın yenmesini, pis olduğu için yasakladığı açıkça anlaşılıyor.

Âyetin dikkat çektiği pisliğin, maddi bir pislik olduğu da anlaşılıyor.

Madden pis olan bir yiyeceğin, insan sağlığını mutlaka etkileyeceği de kaçınılmazdır.

Bu durumda, yüz yıllardan beri, domuz eti yiyen Hristiyan dünyası, domuz etinden olumsuz yönde etkilenmediğine göre, domuz etinin de temiz olduğu anlaşılmaktadır.

Bir kitap, temiz olan bütün yiyecekleri, önce helal kılıp, sonra da, temiz olduğu yüzlerce yıllık tecrübe ile bilinen bir yiyeceği haram kılarsa, çelişkiye düşmüş olmaz mı?

Veya Yüce Allah, Kitap Ehli Hristiyanların yediği yemekleri Müslümanlara da helal kılarken, domuz etinin, Hristiyanların temel bir yemeği olduğunu bilmiyor muydu?

========================================================================

Hemen Asrı Saadet sonrası yapılan yanlış yorumların, İslâm anlayışında oluşturduğu bu çelişkiyi, sadece Türkiye’de bulunan 27 ayrı ilahiyat fakültesinin, yüzbinlerce ilahiyatçının, onbinlerce doktor, doçent ve profesörün, 100 bin mensubu bulunan ve bu fakir milletin bütçesinden kattrilyonları götüren, Diyanet Teşkilatının, müridlerine hidayet dağıtan, kalb gözleri açık Allah dostu! yüzlerce tarikat şeyhinin iza’nına ve insafına sunuyorum.

=======================================================================

Yenilecek etler veya yiyecekler için temel kuralın, temiz olmaları kuralı ise de, bazı hallerde veya bazı hayvanların boğazlanmasının yasak olduğu da, yukarda verdiğimiz âyetten anlaşılıyor. Âyete göre, bazı hayvanların yenmesinin yasak olduğu, Kur’an’da bize okunmaktadır. Acaba Kur’an’da okunan, yani Kur’an’ın yenmesini yasakladığı hayvan, hangi hayvan veya hangi hayvanlardır.

Eti yasak olan hayvanlar

Âyetler, belli bir dini eğitim almamış veya klasik dini rivayetlere şartlanmamış her insanın, kolaylıkla anlayacağı gibi, yavrulama, yumurtlama veya hamilelik dönemlerinde, evcil veya vahşi, her tür hayvanın avlanmasını veya boğazlanmasını yasaklamaktadır. Yani âyetler, hayvan haklarına dikkat çekerek, her tür hayvan neslinin mutlaka korunmasını vurgulamaktadır.

Aşağıda vereceğimiz âyetten de, evcil veya vahşi, her tür hayvan etinin, esas itibariyle helal olduğu ve insanlar istedikleri takdirde, sağlığa zararlı olmayan, her tür hayvan etini yiyebilecekleri anlaşılmaktadır.

Yahudilere bütün tırnaklı(hayvan)ları haram ettik. Sığır ve koyunun da, yağlarını onlara haram kıldık; yalnız (hayvanların) sırtlarının yahut bağırsaklarının taşıdığı, yada kemiğe karışan yağlarını haram etmedik. Aşırılıkları yüzünden onları böyle cezalandırdık. Biz elbette doğru söyleyenleriz.” (6/146 S. Ateş çev.)

Âyetten, Yüce Allah’ın; Yahudileri cezalandırmak için, onlara, kedi, köpek, kurt, ayı, tavuk, kuş gibi pençeli bütün hayvanların etini yasakladığı anlaşılıyor. Ancak, aynı âyetten ve aşağıda vereceğimiz âyetten, bu yasağın, sadece Yahudilerle sınırlı olduğu, diğer insanlar ve Müslümanlar açısından bağlayıcı olmadığı, pençeli, pençesiz bütün hayvanların Müslümanlara helal kılındığı da anlaşılıyor.

Yahudilerin yaptıkları zulümlerden, çok kimseyi Allah yolundan çevirmelerinden dolayı kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara yasakladık.”

(4/160 S. Ateş çev.)

De ki: BANA VAHYOLUNANDA (bu haram dediklerinizi) YİYEN KİMSE İÇİN HARAM EDİLMİŞ BİR ŞEY BULAMIYORUM.

Veteriner hekimlerden ve kasaplardan edindiğim bilgilere göre, hayvanlar boğazlanırken, boğazlarından geçen belli damarlar kesilmediği takdirde, hayvanların vücutlarındaki kan yeterince akmaz ve etleri fazla kanlı kalır.

Kan mikroplu olduğu için de, fazla kan, fazla mikroba yol açar ve bu tür etler, insan sağlığı için zararlı (muzır) olurlar.

Bir de, hiç boğazlanmadan, kendiliğinden ölen bir hayvanı düşünelim.

Çok taze ölmüş de olsa, doğal olarak mikroplu olan kan bütünüyle vücutta kalacak ve kandaki bütün mikroplar ette de olacaktır.

.

HINZIR: Âyetin orjinalinde geçen ve domuz hayvanına yorulan hınzır kavramı, Türkçe’ye de MUZIR şeklinde girmiş olup, zararlı, zararı dokunan, anlamında kullanılmaktadır.

Kavram, esas itibariyle Kur’an’da da bu anlamda kullanılmasına rağmen, zaman içinde anlam değişikliğine uğrayarak, domuz anlamına dönüşmüş bulunmaktadır.

LEHM, et demektir.

LEHMU HINZIR; zararlı et,

Yani mikroplu veya bozuk et demektir.

Lehmü hınzır kavramının, domuz eti anlamını ihtiva ettiğini veya Kur’an’ın, domuz etini haram kıldığını düşünmek, hem mantığa, hem de Kur’an’ın içerdiği usluba da uymamaktadır.

Çünkü, kedi, köpek, at, eşek dahil, sağlıklı kesilen, sağlıklı hiçbir hayvan etini yasaklamayan Kur’an’ın, somut bir gerekçe olmadan, domuz etini yasakladığı düşünülemez.

Domuz etinin haramlığına, domuzun pis oluşunu, domuzun pis oluşuna da, domuzun et ve dışkı yemesini gerekçe göstermek, hiç tutarlı bir gerekçe değildir.

Çünkü, köpek de et ve dışkı yemektedir. Kur’an, köpek etini veya köpeği pis saymazken, neden domuzu veya domuz etini pis saysın?

Yine veteriner hekimlerden aldığım bilgiye göre, kedi, köpek ve domuz gibi hayvanlar da sağlıklı oldukları ve usulüne uygun kesilip, usulüne uygun pişirildikleri takdirde, besin yönünden ve insan sağlığı açısından, koyun, keçi ve inek gibi diğer hayvanlardan farksızdırlar.

Güney Kore,

Çin,

İspanya

İtalya gibi ülkelerde

kedi

köpek eti yenmesi,

domuz etinin dünyada çokça tüketilmesi, veteriner hekimlerden aldığım bilgilerin doğru olduğunu, zaten kanıtlamaktadır.

Eğer bu etler, insan sağlığına zararlı olsa idi, bugüne kadar mahzurları çoktan ortaya çıkardı.

Lehmü hınzır kavramının domuz eti anlamını içermesi, Kur’an’ın içerdiği hitabet uslubuna da aykırıdır. Çünkü Kur’an, etten söz ederken, sözünü ettiği etin ait olduğu hayvanın cinsinden hiç söz etmez.

Örneğin; Türkçe’deki gibi, dana eti, koyun eti, inek eti, balık eti veya bıldırcın eti gibi ifadeler kullanmaz.

Etlerden genel olarak söz eder ve sözünü ettiği etin, ait olduğu hayvandan söz etmez.

Kur’an sadece bir yerde kuş eti tabirini kullanır ki, kuş tabiri de gökte uçan bütün kanatlı hayvanları tanımlayan genel bir tabirdir.

“Fıskan uhille li ğayrillahi bihi:Allah adina deyil usuluna uygun kesilmeyen etler yasak.

Ancak ölmüş, yani kanı akmamış, yani zararlı bir et olursa ki, öylesi pistir, çünkü Allah’ın emrine uygun boğazlanmamıştır.

“Allah’ın emrine uygun boğazlanmamış”

.

Âyet, yenmesi yasaklanan etlere ve bu etlerin elde ediliş biçimine dikkat çekmekte ve konuyla ilgili diğer âyetleri (6/145, 2/173, 16/115) daha geniş ve başka bir açıdan tefsir etmektedir.

Hamsi Naci Celigin arastirmasi

Gercekten bir DOMUZ icin bukadarda eziyet cok fazla,helal benim hemserime emegine.

Bundan sonra Domuzu yerken Naciye ve bana dua edin

Hadi yarasIn domuz eti.

Insandan baska bütün canlIlarI yiyebilirsiniz.

Saka bir yanada gerceyi böyle.

Buraya asan hamsi tolonbeg

Bu tolonbey hangi kapinin iti ben hala anlayabilmis degilim. Bi kapinin iti oldugu kesin ama.

Domuz eti sadece islama ozgu birsey degilki. Yahudilik ve hristiyanliktada var. Hristiyanlarin kitabinda yemeyi birak hatta elinizle bile temas etmeyin diyor.

Cok merakli olan istedigi eti yemekte zaten ozgurde bu iftira da neyin nesi. Iftira kadar pis birsey daha yok ve buda bu forumda cok yapiliyor. Dinler 2+2 =4 dese onu bile kendine yediremeyecek tiplerle dolu bu forum.

Sadece dinlerde degilki Ataturk hakkinda bile bir suru yalan dolan bilgi var. Her onune gelen gotten sallama laflarla susluyor tarihi.

Domuz etini yiyen zaten yer ama iftira atanin alnini karislarim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevhid bey,kuranda domuz eti için o bir pisliktir deniliyor...size soruyorum o etin pis olduğunu belirleyen etmenler nedir....bir insan eti herkesçe pis olduğunu...zararlı olduğunu...kendisini çocuklarını hasta edeceğini bile bile neden yer....

Doğal ortamda yetişip kendi boku dahil bir çok şeyi yiyen bir hayvanın etimi daha sağlıklı yoksa oldukça hijyen bir ortamda yetiştirilip yemlerini inorganik ilaçlarla doldurup büyütülen tavuk..dana gibi hayvanların etimi daha sağlıklı....

Etin kendisi hangisi olursa olsun insan vucudu icin gerekli degildir. Ben kac yildir veganim ve huzur buldum resmen. Mukemmel bir sindirim sistemi ve diger oranlar. Hastaneye gitmeyi birak yanindan bile gecmiyorum.

Et kendisinde en cok toksin varindiran bir gidadir. Icerisinde olan protein bir cekirdekte bile daha fazladir. Omega 3 ve digerlerini isteyende tahinde onun haylisini bulabilir. Et yemeyin saglikli kalin

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kırmızı et yüksek kalitede esansiyel amino grup asit içeren protein, demir ve çinko yönünden zengindir. Gıdalardan alınan demirin sindirilmesine yardımcıdır. B grubu vitaminler için zengin bir kaynaktır. Dolayısıyla toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltabilmektedir.


Günlük alınması gereken protein miktarı erişkin bir erkekte 55 gr., kadında ise 45 gr’dır. Bu miktar hastalık ve yüksek aktivite gibi durumlarda artabilmektedir. Gelişme çağındakilerin hayvansal proteinlere ihtiyacı fazladır. Belirtilen miktardaki protein yüksek kaliteli ve sindirilebilir olmalıdır. Hayvansal proteinlerin% 75’inden, bitkisel proteinlerin% 50’sinden faydalanılabilir. Bu kapsamda hayvansal gıdaların içerdiği protein bitkisel gıdalara kıyasla çok daha kalitelidir. Kırmızı et en değerli hayvansal protein kaynağıdır.


Saglik acisindan et yememenin hic bir faydasi yoktur! (Bati dünyasinin problemi etin COK FAZLA yenmesidir, Tek tarafli beslenmektir!)

Ama ahlaksal olarak, "bir canliyi yemek istemiyorum" diye düsünüyorsan, bu (bence) gecerli bir nedendir!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saglik acisindan et yememenin hic bir faydasi yoktur! (Bati dünyasinin problemi etin COK FAZLA yenmesidir, Tek tarafli beslenmektir!)

Ama ahlaksal olarak, "bir canliyi yemek istemiyorum" diye düsünüyorsan, bu (bence) gecerli bir nedendir!

Bitki canlı değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bitki canlı değil mi?

ama ölmüyorlar (cogu)

Bunun yaninda hayvanlarin nasil bir ortamda yasamak zorunda kaldiklarini da unutmamak gerek.

Ama ben yine de et yiyorum, dogru veya yanlis :)

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunu da mı duyacaktık? Bu müslümler iyiden şaşırdı! Hınzır domuz demek yahu! Bu da mı tartışılacaktı! Bu müslümlerin islamı şirin göstermek için, "gelin ateler gelin, hiç bir şey kaybetmeyeceksiniz islamda" demek için yırtındıklarını gördük de, iş domuza kadar gelid demek.

"İslamda içki de haram değil, zina da haram değil, her istediğinizi islamda da alasıyla yapabilirsiniz, bakın bizde cariye var, siz yeter ki mücahit olun, size allah için cihat için yatacak bir sürü müslime var, gönüllü! Suud şeyhi fetvasını bile verdi. Yalnız o ki allah yolunda savaşacaksınız!"

Yuh artık ya! Bunların islama çağırmak için yapmayacakları ahlaksızlık kalmadı artık! Hayır islamda içki haram değil, gel birlikte bile içebiliriz, baş örtmek de farz değil, bak ben açığım diyenini duydum da, gel şurada bir domuz biftek ısmarla bana diyenini de duyacağız heralde artık! Çüş yaaa!

Müslime dedim de, geçen işitçi kadın teröristler diye bir inceleme okudum. Bunlar erkeklerden bile daha yobazmış. Hiç bir haklarının olmadığını, orada asıl görevlerinin itilmek olduğunu bile bile örgüte katılıyorlarmış. Sloganları da seni sonunda buldum sevgili mücahidim mi neymiş!!! :lol:

Ben şimdi haklı değil miyim keşke allahları olsaydı da bunların belasını verseydi demekte?

Ve ağzı sulananlar da görüyorum, dinle minle işi olmadığı halde "gidek katılak laa, o çarşafların altında ne cilloplar vardır" diyenleri... Yani gerçekten keşke allah olsa da bunların bin türlü belasını verse yani...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tipik putperest çıkışı!

İki kavramın, bir-birleriyle ilişkisi nerde?

Sana, bok yemekte büyük damak tadı diliyorum. Âfiyetler ola!

Üstüne alındığınıza göre bir deneyiminiz var galiba. Yoksa, lafımız ortaya ....

Link to post
Sitelerde Paylaş

tolonbey

Iste böyleee,

..

..

Buraya asan hamsi tolonbeg

Şu Tolon yaşlısına biri kopyala yapıştırmayı ve yazmayı öğretse iyi olacak. Ne yazdığı ne de yapıştırdığı okunuyor.

Forumu çöplüğe çeviriyor.

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Anarkom,senin gib iki satır yazmıyorum.Senin iki ayda yazdığını ben yarım günde yazıyorum.Herkes okuyorda sen nasıl okuyamıyorsun Mister anarkom.?

Gelelim Pitaya,ıslamın neresi doğruku biz eğrilmiş olalım.

İstersen Islamın baş ADI olan ALLAH adını gel seninle tartışalım,eger okadasr çom biliyürsen.

Domuz etini ınsan tartışmadanda yeyebilir aklını kullandığı taktırda.

Domuz etini kıtap ehli(hırıstıyan ve yahudular) yiyiyür.

Kur,an ne diyür.

Kıtap ehlinin yediklerini müslümenler sizde yeyebilirsiniz.

Buna hiöbir itirez mümkün değildir.

Arapların dmuzu yetiştirmme usulü şöyleydi.

Eşşegi saldım çayıra oktlaya garnın doyura.

Böyle olunca yaratılış geregi Tavuk,ördek,gaz ve hindi gibi domuzda her boku yemektedir.

Kanatlılara LAF söylemeyip domuza laf etmek beynin yeterli çalışmadığının garantisidir.

Yok efendin eşini kıskanmıyormuş.

Carıyaları olanlar carıyaları baba oğul bilikte kullandiklarını bilmezmisiniz .

Kıskanırmış.

Yeni carıya gelince eskisini satmıyormuydun?

Hediye vermiyüymüydün.

Kalkıp birde domuza eşini kıskanmıyor deyebiliyürsün.

Sağlığa müslümenlerin BİN katı özen gösterenYahudu ve hırıstıyanlar domuz hayvanını daha yavruykan aşılıyorlar.Bu aşıdan dolayı barsak tırışınları barsakta tutunamıyorlar.Dolayısıyla domuz etini hastalıklı yapamıyoe Tırışınlar.Aksı olsardı Hırıstıyanlar domuz etini kat,ıyyan yemezlerdi.

Bir bakın bakalım Avrupalı Hırıstıyan ülkelerde yaş ortalamasi ne

İslam ülkelerinde en azından 20 yaş düşük yaş ortalaması.

Bunun nedeni müslümenlerin SALLADIĞI gibi ALLAH değil.

Bilinç ve varlılıktır.

Dince hiçbir ama hiçbir hayvah eti YASAK değildir.

Ysak olan

Kokmuş ve bozulmuş ettir ki bozuk ette sağlığa zarardır

Birde sıcakta Domuz eti diğer etlere göre domuz eti çabuk bozulan ettir.

Kelleyi çalıştıran ülkeler (müslümemler gibi salak olmayan)ülkeler)Nerdeyse 100 yıl önce buz dolabını üretirke 1963 yılında sağıp sabancı Amarıkaya dönmeğe hazırlanan bir amarıkalıdan onun buz dolabını satın alıyor.Daha en basıt şey BUZ dolabı üretemeyen müslümenler ne Anlar DMUZDAN ne ANLAR DAVŞANDA:

1500 yıl önceki Arap ne bilebilmiş demişse.

1500 yıl sonra okuyanda okumayanda aynı YALELLİYİ çalıyorlar.

Çünkü müslümenlerce,

DİN AKİL İŞİ DEGİL, NAKIL İŞİDİR.

Anlayacağınız AKIL müslümenlerde yasaklanmıştır.

Neden yasaklanmış,

US

Araştırır

Altını üstünü

Geriştırır.

İdikler

Didikler

kim

Ne

Nerede

Nasıl

Niçine AKIL yanıt arar DİNSE ALTINDAN çapanoğlu çıhacağından

bu İDİGLEMELERİ

bu didiklemeleri Islam hiçmi hiç sevmez.

Sevmediklerinin nedeni çıkacak Çapanoğul

ları.

Eeeeeee buluşları bulanlar yaparak ostaya çıkarmiş

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tolon dede sen işi yanlış taraftan tutmuşsun. Diyeceğin şuydu: "Domuz eti yemekte hiç bir sakınca yoktur. Hatta bazı müslümler bile böyle düşünmektedir."

Ama sen tutmuşsun yok kuran'da domuz haram değil, hınzır domuz demek değil, kuran'ı aklama paklama yarışına girer gibi işlere soyunmuşsun. Lan dedim ben de bu tolon dede ne zaman müslüm oldu yahu?

"Lahmel hinzir" bozuk et filan demek değil. Domuz eti demek. Bırak müslümler yemesin, sana ne yahu? Müslümler domuz yeseler senin eline ne geçecek? Domuz çiftliği mi kurmaya niyetlendin yoksa?

Açık söyleyeyim, kuran'da domuz eti haram yazması benim daha işime gelir. Yazmaması işime gelmez. Çünkü yazdığı zaman "işte kuran'da yazan bir saçmalık daha. Ne o domuz eti harammış! Yok ya?" durumu ortaya çıkar. Kuran'da saçma sapan gereksiz yasaklar bulunduğu ortaya konmuş olur.

O yüzden bırak kuran'da domuz eti haramdır yazıyor olsun. Ki zaten de yazıyor. Şimdi hınzır derken bozuk et demek istemiş olsa, ayrıca pisliktir demeye gerek duymaz. Bir şey görünüşte pismiş gibi durmayacak ki pislik olduğunu özellikle vurgulayacak. Zaten et bozuksa, daha pislik demeye ne gerek var?

Belli ki kuran'ı yazanların domuza bir gıcıklığı var. Haram demekle yetinmemiş, bir de pislik diye hakaret etmişler. Geri yobazlar işte... "Lan biz bunu yazıyoruz ama, allah yaratığına hakaret eder mi, millet anlamasın bunu allahtan geldi diye yutturduğumuzu" bile dememişler geriler. İnsan bir düşünür de öyle yazar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Anarkom,senin gib iki satır yazmıyorum.Senin iki ayda yazdığını ben yarım günde yazıyorum.Herkes okuyorda sen nasıl okuyamıyorsun Mister anarkom.?

Gelelim Pitaya,ıslamın neresi doğruku biz eğrilmiş olalım.

İstersen Islamın baş ADI olan ALLAH adını gel seninle tartışalım,eger okadasr çom biliyürsen.

Domuz etini ınsan tartışmadanda yeyebilir aklını kullandığı taktırda.

Domuz etini kıtap ehli(hırıstıyan ve yahudular) yiyiyür.

Kur,an ne diyür.

Kıtap ehlinin yediklerini müslümenler sizde yeyebilirsiniz.

Buna hiöbir itirez mümkün değildir.

Arapların dmuzu yetiştirmme usulü şöyleydi.

Eşşegi saldım çayıra oktlaya garnın doyura.

Böyle olunca yaratılış geregi Tavuk,ördek,gaz ve hindi gibi domuzda her boku yemektedir.

Kanatlılara LAF söylemeyip domuza laf etmek beynin yeterli çalışmadığının garantisidir.

Yok efendin eşini kıskanmıyormuş.

Carıyaları olanlar carıyaları baba oğul bilikte kullandiklarını bilmezmisiniz .

Kıskanırmış.

Yeni carıya gelince eskisini satmıyormuydun?

Hediye vermiyüymüydün.

Kalkıp birde domuza eşini kıskanmıyor deyebiliyürsün.

Sağlığa müslümenlerin BİN katı özen gösterenYahudu ve hırıstıyanlar domuz hayvanını daha yavruykan aşılıyorlar.Bu aşıdan dolayı barsak tırışınları barsakta tutunamıyorlar.Dolayısıyla domuz etini hastalıklı yapamıyoe Tırışınlar.Aksı olsardı Hırıstıyanlar domuz etini kat,ıyyan yemezlerdi.

Bir bakın bakalım Avrupalı Hırıstıyan ülkelerde yaş ortalamasi ne

İslam ülkelerinde en azından 20 yaş düşük yaş ortalaması.

Bunun nedeni müslümenlerin SALLADIĞI gibi ALLAH değil.

Bilinç ve varlılıktır.

Dince hiçbir ama hiçbir hayvah eti YASAK değildir.

Ysak olan

Kokmuş ve bozulmuş ettir ki bozuk ette sağlığa zarardır

Birde sıcakta Domuz eti diğer etlere göre domuz eti çabuk bozulan ettir.

Kelleyi çalıştıran ülkeler (müslümemler gibi salak olmayan)ülkeler)Nerdeyse 100 yıl önce buz dolabını üretirke 1963 yılında sağıp sabancı Amarıkaya dönmeğe hazırlanan bir amarıkalıdan onun buz dolabını satın alıyor.Daha en basıt şey BUZ dolabı üretemeyen müslümenler ne Anlar DMUZDAN ne ANLAR DAVŞANDA:

1500 yıl önceki Arap ne bilebilmiş demişse.

1500 yıl sonra okuyanda okumayanda aynı YALELLİYİ çalıyorlar.

Çünkü müslümenlerce,

DİN AKİL İŞİ DEGİL, NAKIL İŞİDİR.

Anlayacağınız AKIL müslümenlerde yasaklanmıştır.

Neden yasaklanmış,

US

Araştırır

Altını üstünü

Geriştırır.

İdikler

Didikler

kim

Ne

Nerede

Nasıl

Niçine AKIL yanıt arar DİNSE ALTINDAN çapanoğlu çıhacağından

bu İDİGLEMELERİ

bu didiklemeleri Islam hiçmi hiç sevmez.

Sevmediklerinin nedeni çıkacak Çapanoğul

ları.

Eeeeeee buluşları bulanlar yaparak ostaya çıkarmiş

Yahudiler domuz eti yemez. Bu kadar cahil kafanla biliyormus gibi konusma. Yahudiler domuz eti yer gibi pervasizca yalan atan atan adamin anlini karislarim. Hristiyanlar degilde kendini hristiyan sananlar veya dinsiz olanlar yiyor domuzu. Ulan benim icin bir sakinca yok ben yiyorum desene. Yalan iftira setefsizlik niye yapiyorsun

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudiler domuz eti yemez. Bu kadar cahil kafanla biliyormus gibi konusma. Yahudiler domuz eti yer gibi pervasizca yalan atan atan adamin anlini karislarim. Hristiyanlar degilde kendini hristiyan sananlar veya dinsiz olanlar yiyor domuzu. Ulan benim icin bir sakinca yok ben yiyorum desene. Yalan iftira setefsizlik niye yapiyorsun

Sen, yardım alıyor musun? Almıyorsan, şiddetle öneririm!

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Ben Türküm,sense batılıların kapısının iti olduğun aldığın addan anlaşılmaktadir.

Ulan neymiş hırıstıyan ellebile tutamazmış domuz etini.Senin gibi SANTAKAR.YALANCI domuzları gerkekten hırıstıyanlar el sürmezler pislenmesin deye elleri.Konuşmasını bilmeyen ÖKÜZLERİNDE.

Gelelim Yahudıların domuz eti yememesine ,o yanlışlıkla yazılmıştır oraya,Sonraları hiç geçiyürmü yahuduların domuz yediği.Sen biliyürsünde biz bilemiyürüz,öylemiii?

Eger bu kanalizasyom ağızla yazmaya devem edersen bu forum defterini dürmesi DİBİNEDE sürmesi gerekiyür.Bunu unutmaaa.

Keçinin GÖTÜ kaşınınca KIÇINI ÇOBANIN degenegine sürermiş.

Bu kötü sözleri hakkettiğin için söylüyürüm.

Ulan sizin yalan olmayan varmı birşeyiniz?

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...