Jump to content

Tecavüz ve cinayet politiktir, azmettiricisi devlettir


Recommended Posts

  • İleti 56
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yanlış görüşler çıkmış.İdamla hiç bir yere varamayız.Kaba kuvvet asla çözüm değildir.Belli bir yere kadar caydırır.Fakat tamamen ortadan kaldıramaz.Çinde iranda bir çok insan idam ediliyor farkeden hiçbirşey yok.Bu tür insanlar suçu eğitimsiz,cahil olduğundan işliyorlar.Tek çözüm eğitimdir.Kimse kimsenin yaşam hakkını elinden alamaz.Her ne yapmış olursa olsun.Şu an yapmak istediğimiz adalet değil intikam.

NOLAN'ın

da söylediği gibi.Kimsenin yaşam hakkı elinden alınamaz.Ha şunuda söylemekte fayda var ne kadar hapis yerse yesin çıkar 2 gün sonra bi af hop adam dışarda.İşin komik yanıda bu.Sen bi kıza tecavüz ediceksin bleklerini kesip öldürceksin üstüne bide yakıcaksın sonra da sana af çıkıcak.Aslında bunları kazığa oturtmak gerekir ama yinede çözüm olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yakınlarımızın canını hatta tanımadığımız insanlara zarar verenlerden intikam almak isteriz bu gayet normal ama işler karışmasın diye bu çağda bunu bizim yerimize devlet yapar böyle olmasa idi kan gövdeyi götürür işler çığrından çıkardı. Biz bu devletin başında olanlara yargıç hakim polis vali milletvekili bunlara vergilerimizle eşşek yükü ile unvan para devlet garantisi verip işlerini yapmalarını bekliyoruz.

İdam çözüm değildir konusu ise tam bir safsatadır tabi ki sen çocukların beyinleri din denen doğmalarla doldurmayacaksın cinsel eğitim özgürlük demokrasi eğitimi vereceksin devlet olarak kimsenin şiddete uğramaması için önlemleri alacaksın çocuğu babasına öğretmenine mahelle kabadayısını askerde komutanına dövdürtmeyeceksin ki yarın öbürgün bu adam sosyapot olmasın.

Bunlara rağmen bir kişi bir çocuğu kaçırıp tecavüz edip öldürüyorsa planlayıp masunları öldürüyorsa bunun cezası idamdır yok insan hakları vs yemişim bunları.

Kalkıp mısır Afrika Afganistan iran tahiti Hindistan vs gibi ülkeleri örnek vermeyin bunlar zaten ortaçağdalar şu anda….

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet. Kan görmek istiyorum. Kimsenin fark etmediği, çok ince noktaları fark eden, çok zeki ve çok duyarlı birisi değilim. Düz bir adamım. Çok üzüldüm ve sinirlendim. O iti bir meydanda asarlarsa ki 50 sene önce idamlar meydanlarda yapılırdı, gider izlerim. Yüzündeki korkuyu, acıyı, dehşeti izler, sonra evime dönüp, kıçımı devirir televizyon izlerim. Tıpkı kuzu şiş yediğimde nasıl tatmin olup vicdani bir rahatsızlık hissetmiyorsam, o puştun öldürülmesinden de rahatsızlık duymam. Karnımı doyurmak için, suçsuz günahsız hayvancıkların kesilmesine kafayı nasıl takmıyorsam, adalet açlığım için o puştun kellesinin koparılmasından rahatsızlık duymam. Dedim ya, düz adamım ben.

Birşey soracağım. Müebbet hapsin, idamdan daha ağır bir ceza olduğunu iddia ediyorsunuz. O puştu idam etmek yerine ömür boyu hapse atarak, daha büyük bir acı vermek istediğinizi söylüyorsunuz. Sadist misiniz siz? Madem idam daha hafif bir ceza, asalım gitsin. Halbuki, hapse atmayı, idamdan daha medeni bir ceza olarak görüyorsunuz ve medeni olarak gördüğünüzü tercih ederek egonuzu şişiriyorsunuz. Eyvallah, buna itirazım yok. Ama bizi niye aptal yerine koymaya çalışıyorsunuz, onu anlamıyorum. Müebbet hapis, idamdan daha ağır bir cezadır diye edebiyat yaparak bizi kandıracağınızı sanmanız çok ayıp. Çocuk mu kandırıyorsunuz?

O itin ailesi, şimdiden af hesapları yapmaya başlamıştır. Çıkınca alır evinizde beslersiniz.

Sende realist bir yazar havası var dostum bir şeyler karalarsan haber et okuyalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kötü insanlar kötü olaylar her zaman olacaktır maalesef bu insan doğasının gerçeği. İnsanlara devletlere düşen bunu engellemek eğitim vs vs.

Lakin bizleri çıldırtan bizim devletin cumhurbaşkanından en ufak kaymakamına her zaman katili, tevavüzcüyü, hırsızı, sahtekarı sevmesi bu tür insanları şuç işlemeleri için yüreklendirmesi ve suç işlediklerinde ceza vermemesidir. Bütün cumhuriyet dönemi boyunca böyle olmuştur. Özellikle ülke 80 sonrası askeri sivil cunta ve hırsız çeteleri tarafından yönetilmiştir. İnsanların bir umutla oy verdikleri ılımlı islam AKP de bu işe çözüm olamamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazıları islamın etkisinden kurtulamamış ne yazık.. Hala cezanın intikam için verilmesini isteyenler var. İş ateist olmakla bitmiyor ateizm sadece beyni din afyonundan kurtarmak için bir araç. Asıl mesele kafayı değiştirmek bir bütün olarak. Çünkü dinden önce ahlaki siyasi felsefi ne biliyorsanız hepsi tamamen zırvaydı. Şimdi bu konularda bildiğimiz herşeyi tamamen değiştirme vakti. Ceza caydırıcılık amacıyla verilir intikam için değil çünkü özgür irade yoktur bilinci şekillendiren genlerimiz ve çevremizdir. Bu yüzden bu şahsa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası en uygunu hem caydırıcılık olarak idamdan çok daha etkin hemde idam cezası gelirken yanında birçok sorunla gelir. Bugün burada idam idam diye azanlar popüler kültürün maymunluğunu yapıyor şuan bile kaç kadın çocuk insan bu şekilde vahşice öldürülüyor ama kimsenin en ufak ders çıkarttığı yok ne hikmetse. Birde tek bu olaya mahsus idam gelsin diyen şarlatanlar var onlara diyecek söz yok zaten kafayı değiştirin müslüman ateist olmayın

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Müslüman ateistim.

Bu kavramı, hakaret amacıyla ürettiniz sanırım. Peki. Kabul edelim, siz de rahatlayın biz de.

Müslüman bir toplumda doğdum ve büyüdüm. Dinin yapısında ve tanrı teorisinde hatalar olduğunu fark ettim ve onları ret ettim. Ama bazı arkadaşlara bu yetmiyor. Madem tanrıyı ret ettin, o zaman Anglo Sakson tipi bir liberal olmak zorundasın diyorlar. Ate oldum diye, konuyla ilgisi olmayan bazı felsefi düşünceleri niçin kabul etmek zorundayım?

Tanrıyı, baskıcı olduğu için ret etmedim ki. Tanrı faşist, otoriter ve totaliter fikirlerin kaynağı olabilir mi? Öyle ya da değil. Benim tanrı fikrini ret etmemin bununla bir ilgisi yok. Tanrı fikrini, saçma olduğu için ret ettim. Tanrı sevgi dolu olsaydı da ret ederdim.

Birilerinin beni kötü bir ateist olmakla suçlaması aptalca. Tanrı fikrini ret ederek bir iddiada bulunmuyorum. Iyi bir ateist olmaya çalışmıyorum.

Tekfirci Islami hareketler var, bunların en meşhurlarından birisi, yeni komşumuz Işid. Tekfirci, kafir ilan eden demek. Yani, inancını beğenmediklerini kafir ilan ediyor bunlar. Bunların ateist versiyonu türemiş. Ateistliğini beğenmedikleri insanları Müslüman ateist ilan ediyorlar. Bunlar da tekfirci ateist. Neyse ki, şimdilik kelle kesmiyorlar.

Gelelim yine idam konusuna.

Özgecan kardeşimizi katleden itin, ceza indirimi falan almadığını düşünelim. Ağırlaştırılmış müebbet hapis, 26 sene hapis demek. Bunu eksiksiz Yatıp çıktığında, 50'li yaşlarının başında olacak. Yani, özgecanın kesilmiş bedenini koymak için çuval getiren babasının yaşında. Çıktıktan sonra, gelip sizin karşı komşunuz olsa, eşiniz ve çocuklarınızla birlikte, huzur içinde o evde yaşayabilir misiniz? Yoksa, Nasılsa benim evimin karşısına gelmez yaa, diye mi düşünüyorsunuz? Bu sorumu saçma bir inatla değil, kendi içinizi dinleyerek düşünüp cevap veriniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl düşünen insanlar? Adi suç işleyen insanların bu davranışlarını gizli gizli, hatta kimi zaman açık açık idealize eden, adi suçta bir isyan duygusu arayan insanlardan.

en düz manasıyla ''Götünden anlamışsın. ''

Demek o "puştu" idam sehpasına çıkarırsak, aha bu Vinç size girsin diyerek "devrimci" bir duruş sergileyebilir. O aşağılık yaratığa bakınca sisteme isyan eden bir devrimci Görüyorsunuz galiba.

Alakası yok.

basitçe, 'ölümden korkmayanlar için idam cezasının ne mühimmiyeti olabilir'' diye sordum.

Devrime filan nasıl bağladın?

Herşey bir yana, bu tip olaylarda toplumun tamamını suçlayan tiradı atmayı artık bırakın. Jürili Hollywood filmlerinde bu klişenin boku çıkmadı mı? Bıkmadınız mı bu klişeden. Ben ve benim gibi düz adamların, bu olayda hiçbir suçumuz yok. Toplum suçlu değil. Ben sadece kendi yaptıklarımdan sorumluyum. Hayatım boyunca hiçbir insana şiddet uygulamadım, kimseye şiddet uygulamasını telkin etmedim. Bir kadının dekoltesine gözüm gelirse, kafamı çeviririm. Hani, ilk taşı en günahsız olanınız atsın demiş ya adamın biri, o en Günahsız adam benim. Ilk taşı atarım.

Bravo sana.

Link to post
Sitelerde Paylaş

en düz manasıyla ''Götünden anlamışsın. ''Alakası yok.basitçe, 'ölümden korkmayanlar için idam cezasının ne mühimmiyeti olabilir'' diye sordum.Devrime filan nasıl bağladın?Bravo sana.

Hayallerini yıkmak istemem ama, idam edilecek adamın tripleri s.kimde bile değil desem?

Senin oğlan zaten tecavüz, cinayet, el kesme ve yakma ile müthiş bir performans ortaya koydu. Idam sehpasında da bir tirat attırıversin. Çok sıkıntı olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayallerini yıkmak istemem ama, idam edilecek adamın tripleri s.kimde bile değil desem?

Senin oğlan zaten tecavüz, cinayet, el kesme ve yakma ile müthiş bir performans ortaya koydu. Idam sehpasında da bir tirat attırıversin. Çok sıkıntı olmaz.

İyi de ozaman ''hadi bee, adam bize çok ağır koydu ama biz onu ancak mutlu etttik'' diye pişmanlık hissetmez misin?

Hissedersin. O adam idam anında ufacık bir tebessüm etse herkes kendini enayi gibi hisseder, zayıf hisseder, kaybetmiş hisseder.

tarihinde ad hominem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de ozaman ''hadi bee, adam bize çok ağır koydu ama biz onu ancak mutlu etttik'' diye pişmanlık hissetmez misin?Hissedersin. O adam idam anında ufacık bir tebessüm etse herkes kendini enayi gibi hisseder, zayıf hisseder, kaybetmiş hisseder.

Sen bu yüzden mi idama karşısın? Adam ölürken lafı koyabilir diye, tedbir olarak mı idama karşısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen bu yüzden mi idama karşısın? Adam ölürken lafı koyabilir diye, tedbir olarak mı idama karşısın?

Lafı koymayabilir de tabii.

Sessiz de kalabilir.

Hatta ağlıyormuş gibi de görünebilir.

Adamın içini bilemezsin ki o anda, belki umrunda değildir belki zaten ölmek istiyordur. Zaten bu tür eylemler gerçekleştirebilecek kadar sorunlu olanların çoğu ölümden de korkmaz.

Korksa bile, senin en fazla çektireceğin 2-3 dakika -eğer 30 saniye değilse-

Ondan sonra o adam senden bie üstün bir konuma geçecek bir ölü olarak.

Sen ertesi gün işe gitmek zorundasın ama o değil artık, adama iylik ettin bıraktın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lafı koymayabilir de tabii.

Sessiz de kalabilir.

Hatta ağlıyormuş gibi de görünebilir.

Adamın içini bilemezsin ki o anda, belki umrunda değildir belki zaten ölmek istiyordur. Zaten bu tür eylemler gerçekleştirebilecek kadar sorunlu olanların çoğu ölümden de korkmaz.

Korksa bile, senin en fazla çektireceğin 2-3 dakika -eğer 30 saniye değilse-

Ondan sonra o adam senden bie üstün bir konuma geçecek bir ölü olarak.

Sen ertesi gün işe gitmek zorundasın ama o değil artık, adama iylik ettin bıraktın.

Döndün dolaştın suçluya acıma, Suçluyu yüceltme noktasına geldin işte.

Bu sanırım liberalizmin bozulmuş uçlarından biri. Sınıf eşitsizliğine, yoksulluğa, emperyalizmin katliamlarına üzülmesiniz, bir psikopatın idam sehpasında atacağı tribin derdine düşersiniz.

Evet. Adam idam edilirken çok üzülebilir. Hatta çok derin bir travma geçirebilir. Ama varlığının geri kalan kısmını var olmayarak devam ettireceği için, çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Müslüman ateistim.

Bu kavramı, hakaret amacıyla ürettiniz sanırım. Peki. Kabul edelim, siz de rahatlayın biz de.

Müslüman bir toplumda doğdum ve büyüdüm. Dinin yapısında ve tanrı teorisinde hatalar olduğunu fark ettim ve onları ret ettim. Ama bazı arkadaşlara bu yetmiyor. Madem tanrıyı ret ettin, o zaman Anglo Sakson tipi bir liberal olmak zorundasın diyorlar. Ate oldum diye, konuyla ilgisi olmayan bazı felsefi düşünceleri niçin kabul etmek zorundayım?

Tanrıyı, baskıcı olduğu için ret etmedim ki. Tanrı faşist, otoriter ve totaliter fikirlerin kaynağı olabilir mi? Öyle ya da değil. Benim tanrı fikrini ret etmemin bununla bir ilgisi yok. Tanrı fikrini, saçma olduğu için ret ettim. Tanrı sevgi dolu olsaydı da ret ederdim.

Birilerinin beni kötü bir ateist olmakla suçlaması aptalca. Tanrı fikrini ret ederek bir iddiada bulunmuyorum. Iyi bir ateist olmaya çalışmıyorum.

Tekfirci Islami hareketler var, bunların en meşhurlarından birisi, yeni komşumuz Işid. Tekfirci, kafir ilan eden demek. Yani, inancını beğenmediklerini kafir ilan ediyor bunlar. Bunların ateist versiyonu türemiş. Ateistliğini beğenmedikleri insanları Müslüman ateist ilan ediyorlar. Bunlar da tekfirci ateist. Neyse ki, şimdilik kelle kesmiyorlar.

Gelelim yine idam konusuna.

Özgecan kardeşimizi katleden itin, ceza indirimi falan almadığını düşünelim. Ağırlaştırılmış müebbet hapis, 26 sene hapis demek. Bunu eksiksiz Yatıp çıktığında, 50'li yaşlarının başında olacak. Yani, özgecanın kesilmiş bedenini koymak için çuval getiren babasının yaşında. Çıktıktan sonra, gelip sizin karşı komşunuz olsa, eşiniz ve çocuklarınızla birlikte, huzur içinde o evde yaşayabilir misiniz? Yoksa, Nasılsa benim evimin karşısına gelmez yaa, diye mi düşünüyorsunuz? Bu sorumu saçma bir inatla değil, kendi içinizi dinleyerek düşünüp cevap veriniz.

Konunun liberallikle ne alakası var anlamadım. Sizin savunduğunuz şey sosyalizm değilki intikam güdünüzle karar veriyorsunuz. İntikam güdüsüyle verilen her türlü ceza yanlış olmaya mahkumdur. Ağırlaştırılmış müebbet hapis iyi hal almadan 26 yıl demek olduğunuda ilk defa sizden duyuyorum cehaletime verin ama indirim olmadan ömür boyu geçerli bir ceza diye biliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konunun liberallikle ne alakası var anlamadım. Sizin savunduğunuz şey sosyalizm değilki intikam güdünüzle karar veriyorsunuz. İntikam güdüsüyle verilen her türlü ceza yanlış olmaya mahkumdur. Ağırlaştırılmış müebbet hapis iyi hal almadan 26 yıl demek olduğunuda ilk defa sizden duyuyorum cehaletime verin ama indirim olmadan ömür boyu geçerli bir ceza diye biliyorum.

Ömür boyu hapis yatan insan yok. Yasal tanım 36 yıldır. Ama 25 senenin üzerinde hapis yatan insan yok. Mehmet Ali Ağca iki cinayet girişiminde bulundu. Birinde başarılı oldu. Bugün serbest.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konunun liberallikle ne alakası var anlamadım. Sizin savunduğunuz şey sosyalizm değilki intikam güdünüzle karar veriyorsunuz. İntikam güdüsüyle verilen her türlü ceza yanlış olmaya mahkumdur. Ağırlaştırılmış müebbet hapis iyi hal almadan 26 yıl demek olduğunuda ilk defa sizden duyuyorum cehaletime verin ama indirim olmadan ömür boyu geçerli bir ceza diye biliyorum.

İnfaz infazını yakmak diye bir şeyler duymadınız mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...