Jump to content

Namazın Zararları


Recommended Posts

Televizyonlarda sahtekarlar çıkıp sürekli namazın faydalarından bahsedip kültürel islamı yaşatmak isterler. Namazın vücut egzersizi olduğunu iddia ederek kendini avutanlar namaz yerine bu süreçleri gerçek beden egzersizleri ile değerlendirseler çok mantıklı gelebilirdi. En azından bedenlerinin gerekli kaslarını çalıştırararak doğru egzersiz yapabilirlerdi. Ayrıca bu zamanları reel dünya için kendine ya da başkalarına faydalı olabilecek zamanlar olarak değerlendirebililerdi.

Namazın Zararları

1- Namaz kılmak zaman kaybıdır

2- Uyku düzeni bozukluğu

3- Çeşitli sağlık sorunları, özellikle İslam ülkelerinde prostat hastalığının başlıca sebebidir.

4- Kişilik bozukluğu

5- Gürültü Kirliliği

6- Kin ve nefret

7- Beyin Yıkama


1- Namaz kılmak zaman kaybıdır

Namaz kılmak gündüz iş saatlerimize denk geldiğinden dolayı bir çok namaz kılan - çalışan insanlar, namaz kılmayanlara göre daha az iş gücü ortaya koyarlar.

Her zaman rakiplerinden çok geridirler, namaz sayesinde işlerini geliştirmek amaçlı araştırma yapamaz, sürekli başkalarının yaptıklarını kopyalamak zorunda kalırlar bu da onların patent hırsızlığı yapmalarına neden olur.

2- Uyku düzeni bozukluğu
Sabah safak saatleri en derin ve dinlendirici uykunun basladigi saatlerdir. Bu saatte uykuyu bölmek, abdest adı altinda uykunu dahada açmak, sonrada uykuya geri dönmek cok sakincalidir. Vucut asla o derin uykuya geri dönemez.

Namaz kılan insanlar yaz saatlerinde çok geç saate kadar uyumadıklarından ve sabahta yine çok erken kalkmalarıdan, ayrıca kadir geceleri gibi gecelerde sabaha kadar namaz kıldıklarından, beyinleri yeterince dinlemediği gibi bütün gün verimsiz iş almaları ve vermelerine sebep olurlar.

3- Prostat sorunu
Günlük 5 vakit namaz kılan Müslümanların, abdest sorunları, üşengeçlik ve tembellikleri sayesinde genelde bir abdestle ortalama 3 vakit geçirmeye çalışmaları,
çişlerini gün boyu bu saçmalık yüzünden tutmaları, İslam ülkelerinde prostat hastalığını çok büyük oranda tetiklemiştir.

4- Kişilik bozukluğu
Zamanla insanların kendine olan özgüvenini kırar. Kişiliksizleştirir.

Namaz kılan insan namazın içini ferahlattıgı hissine kapılır.Bilinç altı adamda böyle bi etki oluşturur.Bunun tanrısal bir güç oldugunu düşünen müslümanlar dindar çevreye dahada yaklaşır. Beyni boş bilgiler ile doldurulur. En sonunda kendi özgüvenini kaybeder cennete gitme ugruna hayatının iplerini hacı hoca tayfasına bırakır. Malından geleceginden sahip oldugu tek hayatından olur.

Herşey küçük bi namaz ile başlar beynin koşullanması ile terörizme kadar gider.

5- Gürültü Kirliliği
Müslümanlar namaz kılarken veya kılmak için kendilerine verdiği gibi çevrelerinede zarar vermektedirler.

Sabahın beşinde hastasınızdır, yaşlısınızdır veya bebeğiniz uyuyordur, aniden yüksek sesli bir gürültülü ezan sesi başlar. Uykunuzun en güzel yerinde uyanırsınız, hele eviniz camiye çok yakın bir yerdeyse yandınız.

6- Kin ve nefret
Müslümanlar hiç gereksiz yere namaz kılmayanları düşman-kafir-münafık görmektir. Ve sanki kendisi cennetlikmiş de, kılmayanların cehennemlik olmasından dolayı üzüntü duyuyormuş gibi zırt pırt "namazını kıl, namazı bırakma" telkininde bulunarak diğer insanları rahatsız etmesidir.

Ayrica namaz aslinda ne kisiye nede topluma faydasi olmayan bir eylem oldugu halde insanlarda gereksiz bir ruhsal kibir yaratir. "İbadetlerimden dolayi allah beni zaten cok seviyor" diye düşünen kişi yapmamasi gereken şeyleri kolayca yapabilir, sabahin körunde tatli uykusundan uyandıgı icin Tanrinin ona torpil gececegi hissine kapilabilir.

7- Beyin Yıkama
Namaz huzur getirseydi islam toplumunda barış ve huzur olurdu. İslam coğrafyasında huzur ve mutluluk yok. Terör kan ve gözyaşı var. Din huzur getirmek yerine tam tersine huzursuzluk getiriyor.

İslamda ibadet çok önemlidir. Günde beş kez yapılır. Hergün aynı şeyler söylenir çünkü bireyin beynine tamamen yerleşmesini ister.

İslamın ritüelleri insanın psikolojik sağlığı açısından çok tehlikelidir. Günde 5 kez aynı şeyleri söyleyip aynı hareketleri yapan biri akli dengesini kaybetme olasılığı çok yüksektir. Sağlıklı düşünme bilincini kaybeder.Namaz anlamını bilmeden birşeyler söyleyip bir taşın önünde eğilip kalkmaktır. Bugün Irak ve Suriye gibi islam ülkelerinde hergün kendini patlatan insanlar var. İslamın ritüelleri ve kültürüyle beyni yıkanmış insanlar çok tehliklikelidir. Bugün İşid gibi bir örgütün 100.000 silahlı adamı var. Bu sayı hergeçen gün artıyor. Bir insan sağlıklı yaşamak istiyorsa islamın ritüellerinden uzak durmalı.

İslam insanlık tarihinde kurulmuş en mükemmel politik dindir. İnsanların beynine hükmediyor. Beyin yıkama işini islam dünyada en iyi yapan dindir. Dünyada İslam dışındaki dinler geriledi. İslam dünyada tek büyüyen din. Neden? Beyin yıkamayı en iyi islam yapıyor. İslam bataklığına saplanmış biri yanındaki kişileride bu bataklığa sürüklüyor.

Birine kötülük mü yapmak istiyorsun?
O kişiyi müslüman yap.
Bir insana ya da bir topluma yapılacak en büyük kötülük müslüman yapmaktır.
Müslüman yapki o kişinin zihni çürüsün.

ZEUS-

Link to post
Sitelerde Paylaş

zeus bence sen bir kitap yazmalısın , hakikaten güzel konular paylaşıyorsun .

bu arada namaza gelecek olursak eğer hiçbir zaman büyük bir hevesle kıldığımı hatırlamıyorum . Tam aksine o secde hareketini yaparken ve kafamı yere koyarken , kendimi aşağılık ve zavallı bir varlık gibi hissettim her seferinde .

tarihinde Blitz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 3 years later...

İşid, el kaide, boko haram, hizbullah gibi terör örgütleri üyeleri 5 vakit namaz kılan insanlar. Bu insanların hepsi katil.

Namazın insanlığa hiç faydası yok. Tam tersi namaz zararlıdır. Namaz insanların beyinlerini süngerleştirir.

tarihinde zeus- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Namaz Size kurtuluş umudu verir. Allah'ı memnun ediyorum, öyleyse  dualarım kabul olacak, daha huzurlu olacağım, işlerim rast gidecek diye düşünceler, beklentiler içine girmeye başlarsınız. . Ama babayı aldığınızı, avucunuzu yaladığınızı, hatta her şeyin dahada kötüye gittiğini görünce müthiş hayal kırıklığına uğrarsınız.buda çökkünlük ,bunalım, umutsuzluğun artması demek.  Sonra alnım secdeden kalkmadığı halde, ilahi duygularla vecde gelerek salya sümük Allah için hüngür hüngür ağladığım halde dualarım niye kabul olmuyor diye merak eder  araştırmaya başlarsınız. Sizin durumuzda olup , Allah'ın avukatlığını yapar gibi duaların kabul edilmemesinin sebeplerini liste halinde gözünüze sokarlar.  Aslında kusurun Dinde değil sizde olduğunu öğrenirsiniz ve böylece dininizi sorgulamaktan kurtulduğunuz için imanınız artar ve gereksiz yere anlamsız  bir mutluluk yaşarsınız. Böylece gerçeklerden daha fazla uzaklaştırır. Eğer duanızın kabul edilmeme nedenlerini telafi etmenizi pek mümkün görmüyorsanız umutsuzluğunuz ve üzüntünüz dahada artar.sonra belkide Allah'tan nefret etmeye,hatta psikolojiniz bozulup içinizden  Allah'a  küfür etmeye başlayabilirsiniz . Bu ise duygularınızı bastırmanıza neden olur.

Herşeye rağmen Allah 'ı seversiniz fakat arada sıradada olsa  içinizden Allah'tan nefret etmeye devam edersiniz. Yaşadığınız bu ikilem zamanla ruh ve zihin sağlınızı bozabilir. durumunuz daha vahim bir hal almıştır. Namaz bunlara neden olabilir.ve bu yüzden zararlı olabilir. 

Ayrıca ;

İnsanların size bakış açısı değişebilir. Yolda görünce size selam verenler artar.özellikle hacı amcalar. Bu size gereksiz bir güven duygusu verebilir. Zamanla ben cennetliğim  , ben mükemmelim falan diye düşünmeye başlarsınız. Fakat böyle düşünmeyenleri farkettikçe gereksiz yere üzülebilirsiniz.halbuki hersey hayal uzerine kurulmuştur.gereksiz guven duygusu gereksiz mutsuzluklara neden olmuştur.bazen Sizdeki bu lüzumsuz ve anlamsız güveni farkeden lüzumsuzlar aksini düşündüklerini belli ederek tepkisini gösterip, canınızı sıkar. Çünkü o sizden daha mübarek olduğunu düşünüyordur. 

Artık hayatınız hayal üzerine bina edilmiştir. Sanal bir dünyada yaşar gibisinizdir.

Namaz kaldığınız için bütün sorunlarınızın Allah tarafından çözüleceğini düşünmek size bir rahatlık hissi verebilir.

Sonuç olarak namaz ruh sağlığınızı dahada bozabilir, hayattan ve gerçeklerden uzaklaştirabilir ,  mutlu olma çabanızı azaltabilir,hatta tümüyle yok edebilir. 

Namaz kılmak kendinizi köle gibi hissetmenize neden olabilir. 

 

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Namaz aşktır aşkın hiçzararı olur mu?

ama faydalarına gelince

1-Namaz, günlük hayatı planlar. Günü 5 kısma ayırır. Günlük bir program oluşturur, insanı zaman mefhumu ile yüz yüze getirir ve her günün dolu dolu yaşanmasına yol açar.

2-Namaz, temizlikle başlar. Çünkü beden ve çevre temizliği, namazın farzlarındandır.

3-Bir kimsenin inanç durumunu belirtmek için, "Namazında niyazında bir kişi" deriz. Namaz İslam'ın simgesi haline gelmiştir. Müslümanlar namazı, Allah'ın bir emri olduğu için kılarlar. Ancak Allah'ın bu emrini yerine getirirken farkında olmadan, onun sayısız nimetlerinden de yararlanırlar. Aslında dinimizin hiçbir emri akla, mantığa, bilime ve sağlığa aykırı değildir. Hepsinde bir hikmet ve fayda vardır. Namazın bu faydaları çoktur.

4-Namaz kılmak doktorlarca hastaların eklem romatizmasını önleyen en etkili koruyucu tedbir olarak öğütleniyor. Rükuda sırt ve mide kasları takviye edilir. Mide civarı üzerindeki yağların eritilmesi sağlanır. Secdede baldır ve uyluk kasları hareketlenir. Bağırsakların hareketi sağlanıp kabızlığı önlemeye yarar.

5-Namazdaki tüm hareketler kalbin çalışmasını etkileyip kanın vücudun en uç noktalarına gitmesini hızlandırırken aynı anda sinirlerinde hareketini sağlayıp rahatlatır. Uykusuzluğu giderir. Secdede taze kanla yıkanan beyin zindeleşip namaz kılanlarda bunamayı engeller.

6-Günde kırk rekatla seksen secde eden vücudun ömür boyu bu hareketi ağır ağır yaptığı düşünülürse tüm vücudun dengeli hareketlere kavuştuğu anlaşılır

7-İstanbul tıp fakültesinde 1980 yılında yapılan bir araştırmada, diz eklemi romatizması olan ve namaz kılan 30 hasta ile, yine diz eklemi romatizması olan ve namaz kılmayan 30 hasta karşılaştırıldı. Namaz kılanlarda şikayetler ve hastalık belirtileri 50 yaşından sonra ortaya çıkarken, bu hastalık namaz kılmayanlarda 40 yaşından itibaren görülüyordu.

8-Namaz kılanların ekleminde 10 derecelik hareket kısıtlanması varken, kılmayanlarda bu kısıtlama 25 dereceye ulaşıyordu. Bu araştırmaya katılanlardan namaz kılanlar, 10 basamaklık merdiveni ortalama 22 saniyede çıkarken, kılmayanlar 34 saniyede çıkabiliyorlardı. Namaz konusunda yapılacak her araştırmadan bu tür sonuçlar elde edileceğine muhakkak gözüyle bakılabilir.

9-Namaz, koordine, uyumlu bir ruhsal ve fiziksel hareketler manzumesidir. Ayaktayken, dik durulması önerilir, ikinci bölüm olan "Ruku"da, belin bacaklarla 90 derecelik bir açıyı, dizleri bükmeden gerçekleştirmesi gerekir. Yere, secdeye varıldığında, başın zemine dayanması, böylece vücudun tümünden daha aşağıda bir düzeyde bulunması sağlanır. Bütün bu hareketler devam ederken vücudun tüm iradeli kasları ve eklemleri tam bir uyum içinde hareket ederler.

10-Tam bir sağlık kaynağı Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü Dr. Hans Tischer, ünlü bir ortopedi uzmanıdır. Bu bilim adamı, kendi sahasıyla ilgili bir hareketler zinciri olan namazı incelemiş ve şöyle bir yargıya varmıştır:

11-"Müslümanların namazı ortopedik açıdan bacaklar, diz, kalça ve ayak bilekleri hatta parmak eklemlerine varıncaya kadar vücudun her eklemini hareket ettirir. Ayrıca boyun, omuz, kol, bacak, sırt ve karın kaslarının tümünü büyük bir ahenk içinde kasılıp yumuşatmakta ve böylece tam bir sağlık kaynağı olmaktadır. Üstelik tüm bu faydalı hareketler günde beş defa tekrarlanmaktadır. Vücut için bundan daha faydalı daha rahatlatıcı bir hareketler topluluğu düşünülemez."

12-Sakat bile kalabilirler: Prof. Tischer'in tespitleri çok önemlidir. İnsanların çoğu ileri yaşlarda boyun, bel ve diz kireçlenmelerine bağlı olarak hareket bozuklukları çekerler. Bir nevi sakat kalırlar.

13-Bu durum, hayatlarının son devresini ağrılar ve sıkıntı içinde ve birçok hareketlerinden mahrum olarak geçirmelerine sebep olur. Düzenli olarak kılınan namaz, bütün bu arızaların en mükemmel önleyicisi olur.

14-Namaz aslında, günde beş defa Allah'ın huzuruna çıkmak olayıdır. Allah'a karşı görevini yerine getirmek, O'ndan yardım talep etmek ve bütün bunların manevi güzelliğini yaşamaktır.

15-Huzura kavuşan ve bu duygular içinde konsantre olan insanların beyinlerinde Dopamin, Interleukin-2 gibi maddeler salgılanır

16-Dopamin rahatlık, ferahlık veren, güzel duygular sağlayan bir maddedir. Interleukin-2 ise insanın savunma sistemini kuvvetlendirir.

17-Moralinin yükselmesiyle ağır hastalığı yenen insanlarda, Interleukin-2 salgılanması rol oynamaktadır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Putperest ibadetlerinden biri olan namaz, güneş kültünün ritüellerinden biridir ve Hint kökenli bir ibadettir. (bkz. güneşe tapınma – namaskar)

Namaz vakitlerinin, güneşin durumuna göre ayarlanmasının sebebi, kökeninin güneşe tapmakla ilgili olmasındandır.

Enfal-35 putperest arapların namaza yabancı olmadıklarını gösterir. Yani muhammed'in ibadetlerinin hiçbirisi yeni değildir, 

ibadetlerin hemen hepsi islam öncesi putperest araplar tarafından zaten bilinip pratik edilmekteydi,

bu sebeple namaz, oruç vb. gibi dinin temel ibadetlerinin kuran da tarif edilmesine gerek görülmemiştir.

 

İslam kendinden önceki pagan kültürü, arap putperestliği ve yahudi geleneklerinin bir karmasıdır, ortaya yeni hiçbirşey koymamış eski gelenekleri aynen alıp devam ettirmiştir,

Gerek namaz gerek hac, su götürmez bir şekilde Mekke putperestliğinin İslama vurduğu damgadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ciddi ciddi böyle bir başlık açılmış ve uzun uzun gerçekler görür görmez kahkaha attırdı. Zırvalık okumaya ılımlı bakmıyorum ama eğlenceli olabileceğini düşündüm, nitekim öyle de oldu. 

 

En hafif hareketler yapılır bu ibadette. Tv başında pineklemekten götü göbeği salmış tiplerin zarar olarak ne gördüğünü merak ediyorum. Amuda falan kalkılmıyor yani. ?


Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. 

Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? 
Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği yok. :)

tarihinde Mrs. Cooper tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 minutes ago, Mrs. Cooper said:

Ciddi ciddi böyle bir başlık açılmış ve uzun uzun gerçekler görür görmez kahkaha attırdı. Zırvalık okumaya ılımlı bakmıyorum ama eğlenceli olabileceğini düşündüm, nitekim öyle de oldu. 

 

En hafif hareketler yapılır bu ibadette. Tv başında pineklemekten götü göbeği salmış tiplerin zarar olarak ne gördüğünü merak ediyorum. Amuda falan kalkılmıyor yani. ?
Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. 

Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? 
Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği yok. :)

 

Zorlaması falan yok. 

 

Namaz, sağlığa zararlı bir eylemdir. Bu gerçeği neden zorlama olarak kabul edesin ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Mrs. Cooper yazdı:

Ciddi ciddi böyle bir başlık açılmış ve uzun uzun gerekçeler görür görmez kahkaha attırdı. Zırvalık okumaya ılımlı bakmıyorum ama eğlenceli olabileceğini düşündüm, nitekim öyle de oldu. 

 

En hafif hareketler yapılır bu ibadette. Tv başında pineklemekten götü göbeği salmış tiplerin zarar olarak ne gördüğünü merak ediyorum. Amuda falan kalkılmıyor yani. ?


Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. 

Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? 
Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği yok. :)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

Zorlaması falan yok. 

 

Namaz, sağlığa zararlı bir eylemdir. Bu gerçeği neden zorlama olarak kabul edesin ki?

Bence tamamen dine olan öfkeden doğan bir cephe alma olayı seninki. Tarafsız bakılınca; bahsedilen, öne sürülen sözüm ona zararlar gülünç gelecektir. Öneririm :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 minutes ago, Mrs. Cooper said:

Bence tamamen dine olan öfkeden doğan bir cephe alma olayı seninki. Tarafsız bakılınca; bahsedilen, öne sürülen sözüm ona zararlar gülünç gelecektir. Öneririm :)

 

O sence...

 

Ama bence, bilmem kaç senelik biyoloji eğtimi ve devirdiğimiz bir sürü anatomi kitabı, namazın zararlı olduğunu gösteriyor. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Mrs. Cooper yazdı:

Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. 

Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? 
Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği yok. :)

 

Öncelikle çok yüzeysel düşünüyorsunuz.

Yukarıda 7 madde sıralanmış, bunlardan hangisi zorlama ve gereksiz buyurun izah edin bize.

Hiç hoparlörü size dönük, evinizden 10 m mesafede bir cami olan sokakta ikamet ettiniz mi? 

sabahın saat 5'inde mezbahalık danalar gibi böğüren bir herif sesiyle yataktan zıpladınız mı? 

 

İslam sadece inanmayanları köle & cariye yapmakla kalmaz, allah kisvesi altında otoriteye tam teslimiyet için kendi mensuplarını da itaatkar kölelere çevirir.
Ve bunun en büyük aracı da her gün 5 defa yerlere kapanarak tapınılmasını dikte eden namaz dır. 
Böylece kendinden üstün bir güce günde 5 defa yerlere kapanarak yalvaran, dalkavukluk yapan zavallı, bir süre sonra kişiliğinin tamamen yok olup paçavraya 
döndüğünün dahi ayırdına varamaz. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Ebu Kafir yazdı:

 

Öncelikle çok yüzeysel düşünüyorsunuz.

Yukarıda 7 madde sıralanmış, bunlardan hangisi zorlama ve gereksiz buyurun izah edin bize.

Hiç hoparlörü size dönük, evinizden 10 m mesafede bir cami olan sokakta ikamet ettiniz mi? 

sabahın saat 5'inde mezbahalık danalar gibi böğüren bir herif sesiyle yataktan zıpladınız mı? 

 

İslam sadece inanmayanları köle & cariye yapmakla kalmaz, allah kisvesi altında otoriteye tam teslimiyet için kendi mensuplarını da itaatkar kölelere çevirir.
Ve bunun en büyük aracı da her gün 5 defa yerlere kapanarak tapınılmasını dikte eden namaz dır. 
Böylece kendinden üstün bir güce günde 5 defa yerlere kapanarak yalvaran, dalkavukluk yapan zavallı, bir süre sonra kişiliğinin tamamen yok olup paçavraya 
döndüğünün dahi ayırdına varamaz. 

 

 

18 dakika önce, anibal yazdı:

 

O sence...

 

Ama bence, bilmem kaç senelik biyoloji eğtimi ve devirdiğimiz bir sürü anatomi kitabı, namazın zararlı olduğunu gösteriyor. 

 

 

 

yaptığımız hangi şeyi salt fayda olarak görebiliriz ki zaten? her şeyin kendince zararları yok mu? aşırıya kaçmadığı müddetçe ne tür bir zarar verebilir ki namaz? bir nevi meditasyon değil midir? kılan kendini öyle daha rahat ve mutlu hissediyorsa, hiç kimseye bir zararı dokunmuyorsa kılanı da kıldığını da eleştirmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum.

polemiğe girmeyeceğim, zira uygulamakta olduğum bir ibadet değil. daha fazla savunma da, yersiz ve sadece sırf kötülemek için eleştiri de yapmayacağım. iyi yazmalar. :) 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, Mrs. Cooper said:

 

 

yaptığımız hangi şeyi salt fayda olarak görebiliriz ki zaten? her şeyin kendince zararları yok mu? aşırıya kaçmadığı müddetçe ne tür bir zarar verebilir ki namaz? bir nevi meditasyon değil midir? kılan kendini öyle daha rahat ve mutlu hissediyorsa, hiç kimseye bir zararı dokunmuyorsa kılanı da kıldığını da eleştirmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum.

polemiğe girmeyeceğim, zira uygulamakta olduğum bir ibadet değil. daha fazla savunma da, yersiz ve sadece sırf kötülemek için eleştiri de yapmayacağım. iyi yazmalar. :) 

 

 

 

Bunun önemi yok. Önemli olan, "salah health" diye aratırsan, milyonlarca sayfa belki, amanda namaz şöyle sağlıktır, böyle sağlıktır yazan zırvalıkla karşılacak olman. 

 

Sen hangi fizyoterapistin, doktorun falan reçeteye günde "5 vakit namaz kılacak" falan yazdığını gördün ki? Ama namaz kılmayı yasaklayanı çok gördüm şahsen, sen hiç görmedin mi?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...