Jump to content

Namazın Zararları


Recommended Posts

On 16.03.2019 at 18:00, Mrs. Cooper yazdı:

Ciddi ciddi böyle bir başlık açılmış ve uzun uzun gerçekler görür görmez kahkaha attırdı. Zırvalık okumaya ılımlı bakmıyorum ama eğlenceli olabileceğini düşündüm, nitekim öyle de oldu. 

 

En hafif hareketler yapılır bu ibadette. Tv başında pineklemekten götü göbeği salmış tiplerin zarar olarak ne gördüğünü merak ediyorum. Amuda falan kalkılmıyor yani. ?


Gürültü kirliliği denmiş o ayrı gülünç. 

Temelinde bedensel temizlik, içeriğinde ruhsal arınma yatan bir ibadetin ne zararı olabilir ki? 
Aşşırı zorlama olmuş bu. Hani sırf kötülemek için kötülenmiş, hiçbir gerçekliği yok. :)

 

Ateist olan ben, bu yaştan sonra ezan saatlerini öğrenmek zorunda kaldım, kulağımın birisi Meniere sendromundan dolayı hiç duymuyor, duymuyor ama yüksek seste fena halde canım yanıyor, o yüzden ezan saatlerini öğrendim ki sokağa çıkarken ezan saatlerinde çıkmayayım, ha kazara çıkarsam da her Allahu ekber dediğinde Allah belanı versin diyorum canımın acısıyla, küçük çocuklara bakıyorum elleriyle kulaklarını kapatıyorlar, bu sadece islama özgü birşey de değil, bürün dinler gürültücü, egoist, batıda da çan var mesela, birileri cennete gidecek diye bu eziyeti kimse çekmek zorunda değil,  1400 yıl öncesinde değiliz, saat denilen birşey var, bu bir gereklilik değil sadece bir propaganda  aracı.

Beden hareketlerine gelince, namazı beden hareketi olarak görmek din açısından ne kadar makbul! Kaldı ki diğer üyelerin iddia ettiği faydaları, herhangi bir spor faaliyeti de görür.

tarihinde Confucius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

En büyük uydurma namazın bedene ruha faydalı olduğudur..rahatlatabilir lafım yok ama abartmanın anlamı yok..bir sürü insan farkettim senelerce namaz kıldığı halde iki büklüm yürüyen,eğilemediği oturup kalkamadığı için oturarak namaz kılan...hani namaz eklemlere,iskelete,kaslara faydalıydı..antidepresan kullanan,psikiyatris kapılarından ayrılmayan dindarlarda cok.gördüm..senelerdir elinde tespih zikir çeker,alnı secdeden ayrılmaz  ama depresyondan asla kurtulamamıştır..dindar olup alzaymıra yakalanan,bunayan  tanıdığım bir çok insan var.hani secde sırasında beyne kan hücum ederdi , beyin kanlanır,beyin hücreleri güçlenir,beyin sağlıklı kalırdı...uydur uydur ipe diz..islam içinde uydurmaların en bol olduğu dindir..islam  yalan söylemeyi mi öğretiyor ?.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...