T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi En baştan beri biz de üstüne basa basa belirtiyoruz: koyu renkle belirtilmiş olan, sizin uydurmanızdır. Ömer'in avliyesi sizin kendi kafanızdan işlem uydurduğunuzun kanıtıdır. Siz islamı ömer'den daha mı iyi biliyorsunuz diye birkaç kere sorduk ama bunları da hep görmezden geldiniz. Basitçe, sayfalar dolusu yazıya gerek duymadan bir yanıt vereceksiniz. Siz islamı ömer'den iyi mi biliyorsunuz ki ömer'in kesinlikle yapmadığı bir hesabı yapmaya kalkıyorsunuz? Uyduruk kitabınızda açıkça yazıldığı üzere, belirtilen oranlar emredilmiş olan oranlardır. Bunlar emredilmiş olduğu için, ömer de kafasına göre kalan üzerinden paylaştırmak yerine, mirasın dağıtılacak kısmın tamamı üzerinden paylaştırmıştır. Uyduruk kitabınızı olumlamak için, hayali tanrınızı: kalan üzerinden şu kadar paylaştırın diyemeyecek kadar beyinsiz olarak resmediyorsunuz, haberiniz yok. Yahu bu nasıl bir kafadır ki, her şeye kadir dediğiniz uyduruk tanrınızın basit bir cümleyi söylemekten aciz olduğunu belirtip, geçen 1400 yıl boyunca kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmaya kalkıyorsunuz. Tanrınızın olmadığını anladınız, neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz? Beyinsizdir, bir kuralı adam gibi bir defada verebilmekten, hesap yapabilmekten acizdir; ama yine de benim tanrımdır diye çabalıyor musunuz nedir? Sorum açıktır: siz islamı ömer'den iyi mi biliyorsunuz? Ömer'in kim olduğunu unuttuysanız, hadislerinizi okuyun derim. Kendisi cennetle müjdelenmiştir. Cennetle müjdelenen birisinin hayali tanrınızın ayetlerini bozacağını mı düşünüyorsunuz? Yoksa hayali tanrınız onun da ayetlerini bozacağını, kendini allaha ortak sayıp iş yapacağını öngörememiş de mi ona cennet vaadetmiş diyorsunuz? Rezil masallarınız her söylediğinizi yalanlıyor. Böyle bir acınası durumda iken bakalım ne yumurtlayacaksınız? SİZ BENİM YAZDIKLARIMI NASIL OKUYORSUNUZ ANLAMIYORUM.. .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR. BU BENİM UYDURMAM DEĞİLDİR..BUNUN KANITLARINI YUKARIDA LİNK VEREREK DE GÖSTERDİM.HANGİ AYETLERDEKİ HANGİ İFADELERDEN ÇIKARDIĞIMI.ŞİMDİ TEKRAR ALINTILAMAK İSTEMİYORUM.. HELE SİZ ÖMER DEN İYİ Mİ BİLİYORSUNUZ LAFINIZ TAM EVLERE ŞENLİK..BEN ZATEN HZ.ÖMER İN YAPTIĞI YUKARIDA ANLATTIĞIM ÖZELLİKLERDEN DOLAYI GEREKLİ VE ZORUNLUDUR DİYORUM,SİZ HALA ONDAN İYİ Mİ BİLİYORSUN GİBİ TUHAF VE ANLAŞILMAZ İTİRAZLARDA BULUNUYORSUNUZ. MİRASTAN KALANIN DEĞİL DE TAMAMINDAN AVLİYYE -REDDİYE YAPARAK İŞLEM YAPILMASINA DA İTİRAZ EDİYORSUNUZ.. YUKARIDA SİZ VEYA BAŞKA BİRİSİ HER ZAMAN KALANIN DA BİR KALANI OLACAKTIR BÖYLE SONSUZA KADAR GİDER DEMEMİŞ MİYDİ..? Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi SİZ BENİM YAZDIKLARIMI NASIL OKUYORSUNUZ ANLAMIYORUM.. .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR. BU BENİM UYDURMAM DEĞİLDİR..BUNUN KANITLARINI YUKARIDA LİNK VEREREK DE GÖSTERDİM.HANGİ AYETLERDEKİ HANGİ İFADELERDEN ÇIKARDIĞIMI.ŞİMDİ TEKRAR ALINTILAMAK İSTEMİYORUM.. HELE SİZ ÖMER DEN İYİ Mİ BİLİYORSUNUZ LAFINIZ TAM EVLERE ŞENLİK..BEN ZATEN HZ.ÖMER İN YAPTIĞI YUKARIDA ANLATTIĞIM ÖZELLİKLERDEN DOLAYI GEREKLİ VE ZORUNLUDUR DİYORUM,SİZ HALA ONDAN İYİ Mİ BİLİYORSUN GİBİ TUHAF VE ANLAŞILMAZ İTİRAZLARDA BULUNUYORSUNUZ. MİRASTAN KALANIN DEĞİL DE TAMAMINDAN AVLİYYE -REDDİYE YAPARAK İŞLEM YAPILMASINA DA İTİRAZ EDİYORSUNUZ.. YUKARIDA SİZ VEYA BAŞKA BİRİSİ HER ZAMAN KALANIN DA BİR KALANI OLACAKTIR BÖYLE SONSUZA KADAR GİDER DEMEMİŞ MİYDİ..? 1400 yıl önceki bazı arapların etrafındaki kabileleri egemenliği altına almak, sömürmek için icat ettiği bir sistemi körü körüne savunan birisinin yazıları olarak okuyoruz. Sizler bu dine körü körüne bağlı olduğunuz sürece bu dindeki yanlışları, rezillikleri, çağdışılığı göremeyeceğinizi de biliyoruz. Mesela hristiyanlarla sizleri ele alalım. Sizler hristiyanlıktaki baba-oğul- kutsal ruh ya da isa'nın bir tanrının oğlu olduğu safsatasının nasıl bir saçmalık olduğunu rahatça görüyorsunuz, peki bu hristiyanlar neden göremiyor? Bu kadar aptal mı bu insanlar? Değil, hatta sizlerden daha zeki. Neden göremiyorlar, çünkü bunu saçmalık görmeyecek, mantıklı görecek şekilde yetiştirilmişler. Aynen sizlerin islamdaki saçmalıkları göremeyecek şekilde yetiştirilmeniz gibi. Aslında bu iki din birbiri için ayna vazifesi görmesi lazım yani sizler hristiyanlığa bakınca kendinizi, hristiyanlar da sizlere bakınca kendilerini görmesi lazım. Sizler hristiyanlığa veya hinduizme bakınca ya bu herifler ne saçma şeylere inanıyorlar, salak mı bunlar diyorsunuz ya, aslında bu lafları aynı zamanda kendiniz için de söylemiş oluyorsunuz, sadece farkında değilsiniz. Biz dinsizler bu durumun farkına varanlarız sadece. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) SİZ BENİM YAZDIKLARIMI NASIL OKUYORSUNUZ ANLAMIYORUM.. .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR. BU BENİM UYDURMAM DEĞİLDİR..BUNUN KANITLARINI YUKARIDA LİNK VEREREK DE GÖSTERDİM.HANGİ AYETLERDEKİ HANGİ İFADELERDEN ÇIKARDIĞIMI.ŞİMDİ TEKRAR ALINTILAMAK İSTEMİYORUM.. HELE SİZ ÖMER DEN İYİ Mİ BİLİYORSUNUZ LAFINIZ TAM EVLERE ŞENLİK..BEN ZATEN HZ.ÖMER İN YAPTIĞI YUKARIDA ANLATTIĞIM ÖZELLİKLERDEN DOLAYI GEREKLİ VE ZORUNLUDUR DİYORUM,SİZ HALA ONDAN İYİ Mİ BİLİYORSUN GİBİ TUHAF VE ANLAŞILMAZ İTİRAZLARDA BULUNUYORSUNUZ. MİRASTAN KALANIN DEĞİL DE TAMAMINDAN AVLİYYE -REDDİYE YAPARAK İŞLEM YAPILMASINA DA İTİRAZ EDİYORSUNUZ.. YUKARIDA SİZ VEYA BAŞKA BİRİSİ HER ZAMAN KALANIN DA BİR KALANI OLACAKTIR BÖYLE SONSUZA KADAR GİDER DEMEMİŞ MİYDİ..? ben sizin yazdıklarınizi anlıyorum ama sizin mesela işinize gelmiyor gerçek matematik oranları ..algoritmik oranlar, gerçekleri daima yüzünüze vurur unutmayın hala su gerçeklik havada ...buyrun gene bir örnek....Bir ailede baba bir anne 4 kız var... Baba tek çocuk ,anne de tek çocuk olsun hadi .... Dört kızı olan kadının ve adamın ikisinde yaşları 70 ... Bu adam ve kadının Anne ve babalari ölmüşler yaşlılıktan.. Çocuklari ( 4 kizida ) da evlenmiş ... Kadının Kocası da ölüyor..ölüm döşeğinde.... Mirası 120.000 Kurana göre miras paylaşımı (4/11 nisa süresi ) 4 kıza 2/3 oranında 1/8 oranında eşine ... Şimdi pay ve payda eşitlemeden yararlanarak ..... 2/3 (8) + 1/8 (3)= 16/24 + 3/24 kişilere dağıtılacak oranlar .... 120.000 x 16/24 = 80.000 kızlara 4 kız olduğunu bildiğimizden ... her bir kıza 80.000 /4 = 20.000 tl düşer ... 120.000 x 3/24 = 15.000 anneye düşer Toplam paylaşılan miktar 95.000 tl 120.000 -95.000 = 25.000 tl kalıyor demektir .... yani 5/24 eksiktir hesap . bakalım 5/24 ... 120.000 x 5/24 =25.000 tl ediyor .... Siz önce kızlara sonra kızların annesine verirseniz mirası hala adaletsizlik ortaya çıkıyor nasilmi böyle .... 120.00x2/3 =80.000 Tl 4 kıza düşüyor ... bir kıza düşen oran ... 80.000 x 1/4 =20.000 tl miras her kıza düşen miras payı... Kadına düşen miras için Kalan paranın 1/8 i .. 120.000- 80.000 =40.000 kalan para 40.000 x 1/8 =5.000 tl kadına miras kalıyor .... Ortada kalan para kurana göre 40.000-5.000=35.000 tl dir 35.000 tl kimin ? Bunun temel nedeni aslında paydalarin kurana göre eşit olmamasından kaynaklıdir...siz kendinizi istediğiniz kadar yirtin ; ebob,ekok yada tümden gelim,tume varım yapın sonuç kaçınılmaz ..... Eşitlik nasıl sağlanır peki? soyle ... Miras 120.000 toplam Kişi sayısı 5 kişi .... 120.000 /5 =24.000 tl Her kişiye 24.000 tl düşer .. neden mi ? 1/5 + 1/5 + 1/5 + 1/5 + 1/5 = 5/5 tir ondan ... ama mantığıniz bunu asla kabul etmez ... Şimdi gidin matematigin içine etmeyin matematik öğrenin önce Mart 21, 2015 tarihinde ateistdusunce tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi ayetlerini yazıyorsunuz..Bulamayınca niye buraya yazayım ki deyip Sen gerçekten fazlasıyla geriymişsin. Şu söylediğin laf mı şimdi? Benim ayetleri boy boy yapıştırdığımı ne zaman nerde gördün be? Başkasının yapıştırdığı ayetten de ben mi sorumluyum? Hâla mı kafan basmadı, benim değil senin göstermen gerek nerede kızlara verdikten sonra kalanı öbürlerine verin yazdığını! Bu kadar da geri olursan kafana laf nasıl girecek senin? Yapacağın basit: Bak şurada iddia ettiğimi yazıyor deyip göstereceksin, bu kadar. Kıvırtıp durma. Nerde yazıyor iddian? Link to post Sitelerde Paylaş
Türk Torunu 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi kadına dolu dolu para veriyor mirasta bu parayı kadın keyfine evin ihtiyaclarına değil kendi keyfine istediği gibi harçıyor yada değerlendiriyor ve kazandığı paradan zerre yuvasına harçamak zorunda değil Erkek ise kadının her ihtiyacını karşılamak için çalışması lazım... erkeğin amaçı kadını ve çocuklarını beslemek her ihtiyacını karşılamaktır. erkeğin vazifesi bu! Erkek vazifesini yapmıyorsa bunun cezasını allah veriyor zaten her yerden inletiriyor huzursuz yaşatıyor yarın ahirette güldürmiycek Ulan sanane milletin yaşantısından? Kadın illa evinde mi oturmak zorunda? Kadın da çalışıyorsa ne olacak bu sefer bu miras paylaşımı adaletsiz olmayacak mı? İkisi de çalışıyor ama erkek daha fazla miras alıyor işe bak be!Ayrıca belki erkek çalışmıyor ev işlerine bakıyor olabilir onun yerine kadın dışarıda çalışıyor olabilir. Herkesin kendi yaşantısı aq sanane? Kadın memnundur belki kocasının halinden. Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi ben sizin yazdıklarınizi anlıyorum ama sizin mesela işinize gelmiyor gerçek matematik oranları ..algoritmik oranlar, gerçekleri daima yüzünüze vurur unutmayın hala su gerçeklik havada ...buyrun gene bir örnek.... Bir ailede baba bir anne 4 kız var... Baba tek çocuk ,anne de tek çocuk olsun hadi .... Dört kızı olan kadının ve adamın ikisinde yaşları 70 ... Bu adam ve kadının Anne ve babalari ölmüşler yaşlılıktan.. Çocuklari ( 4 kizida ) da evlenmiş ... Kadının Kocası da ölüyor..ölüm döşeğinde.... Mirası 120.000 Kurana göre miras paylaşımı (4/11 nisa süresi ) 4 kıza 2/3 oranında 1/8 oranında eşine ... Şimdi pay ve payda eşitlemeden yararlanarak ..... 2/3 (8) + 1/8 (3)= 16/24 + 3/24 kişilere dağıtılacak oranlar .... 120.000 x 16/24 = 80.000 kızlara 4 kız olduğunu bildiğimizden ... her bir kıza 80.000 /4 = 20.000 tl düşer ... 120.000 x 3/24 = 15.000 anneye düşer Toplam paylaşılan miktar 95.000 tl 120.000 -95.000 = 25.000 tl kalıyor demektir .... yani 5/24 eksiktir hesap . bakalım 5/24 ... 120.000 x 5/24 =25.000 tl ediyor .... Siz önce kızlara sonra kızların annesine verirseniz mirası hala adaletsizlik ortaya çıkıyor nasilmi böyle .... 120.00x2/3 =80.000 Tl 4 kıza düşüyor ... bir kıza düşen oran ... 80.000 x 1/4 =20.000 tl miras her kıza düşen miras payı... Kadına düşen miras için Kalan paranın 1/8 i .. 120.000- 80.000 =40.000 kalan para 40.000 x 1/8 =5.000 tl kadına miras kalıyor .... Ortada kalan para kurana göre 40.000-5.000=35.000 tl dir 35.000 tl kimin ? Bunun temel nedeni aslında paydalarin kurana göre eşit olmamasından kaynaklıdir...siz kendinizi istediğiniz kadar yirtin ; ebob,ekok yada tümden gelim,tume varım yapın sonuç kaçınılmaz ..... Eşitlik nasıl sağlanır peki? soyle ... Miras 120.000 toplam Kişi sayısı 5 kişi .... 120.000 /5 =24.000 tl Her kişiye 24.000 tl düşer .. neden mi ? 1/5 + 1/5 + 1/5 + 1/5 + 1/5 = 5/5 tir ondan ... ama mantığıniz bunu asla kabul etmez ... Şimdi gidin matematigin içine etmeyin matematik öğrenin önce Kuran'da "çocuklar ile hanım eşin beraber mirasçı olmalarıyla ilgili(sadece bunların mirasçı olması ,başkasının bulunmaması) ayette bir ifade vardır.(Ki bu sizin yukarıda yazdığınız gibi 4/11 değil 4/12 ayetindedir.) Fakat çocuk mirasçılar bakımından özel bir durum olan 3 kız-ya da 4 kız farketmez- çocuğun tek mirasçı olmaları durumuyla hanım eşin birlikte mirasçılığı bağdaştırılamaz.2/3 oranı zaten bunların hanım eşle mirasçı olmaları durumuyla değil tek başlarına mirasçı olmalarına yöneliktir.Hanım eş yönünden bakarsak da,onun miras payı olan 1/8 in geçtiği ifadede çocuklarla birlikte mirasçılık var ama özel hükümle düzenlenmiş 3 kız durumu yok..bu durumda ne 3 kız 2/3 ile bağlıdır ne de hanım eş 1/8 ile bağlı olur.bu oranlar birbirlerine göre katsayı olarak kabul edilip yeniden oranlama yapılır..bunun böyle olması Kuran hükümlerine aykırılık teşkil etmez Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Sen gerçekten fazlasıyla geriymişsin. Şu söylediğin laf mı şimdi? Benim ayetleri boy boy yapıştırdığımı ne zaman nerde gördün be? Başkasının yapıştırdığı ayetten de ben mi sorumluyum? Hâla mı kafan basmadı, benim değil senin göstermen gerek nerede kızlara verdikten sonra kalanı öbürlerine verin yazdığını! Bu kadar da geri olursan kafana laf nasıl girecek senin? Yapacağın basit: Bak şurada iddia ettiğimi yazıyor deyip göstereceksin, bu kadar. Kıvırtıp durma. Nerde yazıyor iddian? sadece daha önce yazdığımı alıntılamam -senin anlayacağını düşünmüyorum ama- yeterli olacaktır: "Fakat yanlış anlaşılmasın,mirasçıların sadece 3 kız çocuktan ibaret olduğu durumlar için verilmesi FARZ olan MİNİMUM pay 2/3 tür.İslamiyetten önce erkek çocuk yoksa kadınlara miras hakkı tanınmıyor ve kız çocukların amcası vs.gibi akrabaları mirasın tamamına el koyuyorlardı.Bunu engellemek için bu hükümler konmuştur..bu hükümlerden sonra 3 kıza 2/3 pay verildikten sonra kalan kısım ,diğer ayetlerde geçen mirasçıların da bulunmaması halinde amcaya vs. geçebilecektir ve amca vs de yoksa devlete geçebilecektir.. ya da geriye kalanın tamamı da 3 kız çocuk arasında dağıtılabilir.Aslında bu hüküm sadece 3 kız mirasçı kaldığında 2/3 ten geriye kalan kısım için getirilebilecek yasal düzenlemelere de bir izin ve bir imkan tanımaktadır.Devlete geçer,amcaya verilir ya da geriye kalan da 3 kıza dağıtılr şeklinde yasal düzenlemeler de Kuran hükümlerine aykırı olmayacaktır.." PEKİ BEN SİZE SORAYIM O ZAMAN: 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ HANGİ AYETTE YAZIYOR.BUNLARI HEPSİ BİR ARADAYKEN BU PAYLARIN VERİLECEĞİNİ HİÇ BİR AYET YAZMIYORSA O ZAMAN SİZ Mİ YALANCI OLUYORSUNUZ? Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) SİZ BENİM YAZDIKLARIMI NASIL OKUYORSUNUZ ANLAMIYORUM.. .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR. BU BENİM UYDURMAM DEĞİLDİR..BUNUN KANITLARINI YUKARIDA LİNK VEREREK DE GÖSTERDİM.HANGİ AYETLERDEKİ HANGİ İFADELERDEN ÇIKARDIĞIMI.ŞİMDİ TEKRAR ALINTILAMAK İSTEMİYORUM.. HELE SİZ ÖMER DEN İYİ Mİ BİLİYORSUNUZ LAFINIZ TAM EVLERE ŞENLİK..BEN ZATEN HZ.ÖMER İN YAPTIĞI YUKARIDA ANLATTIĞIM ÖZELLİKLERDEN DOLAYI GEREKLİ VE ZORUNLUDUR DİYORUM,SİZ HALA ONDAN İYİ Mİ BİLİYORSUN GİBİ TUHAF VE ANLAŞILMAZ İTİRAZLARDA BULUNUYORSUNUZ. MİRASTAN KALANIN DEĞİL DE TAMAMINDAN AVLİYYE -REDDİYE YAPARAK İŞLEM YAPILMASINA DA İTİRAZ EDİYORSUNUZ.. YUKARIDA SİZ VEYA BAŞKA BİRİSİ HER ZAMAN KALANIN DA BİR KALANI OLACAKTIR BÖYLE SONSUZA KADAR GİDER DEMEMİŞ MİYDİ..? Niye BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR? Kuranın tam olarak neresinde var bu katsayılı denklem sistemi? Mart 21, 2015 tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Niye BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR BİR KATSAYI GİBİ DÜŞÜNÜLÜP DENKLEM KURULARAK MİRAS PAYLARI BELİRLENEBİLİYOR? Kuranın tam olarak neresinde var bu katsayılı denklem sistemi? 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ hiç bir ayette yazmadığı için yani Kuran'ın kesin hükmü olmayan bir konuda akıl yürütmek Kuran'a aykırı olmadığı için.. 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ HANGİ AYETTE YAZIYOR. sorusuna siz cevap vermek zorundasınız.çünkü bu ve benzeri miras durumlarını ileri sürerek ve bu paylaşımların matematiksel olarak mümkün oladığını dolayısıyla da Kuran'da hata olduğunu iddia eden sizsiniz.. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Kuran'da "çocuklar ile hanım eşin beraber mirasçı olmalarıyla ilgili(sadece bunların mirasçı olması ,başkasının bulunmaması) ayette bir ifade vardır.(Ki bu sizin yukarıda yazdığınız gibi 4/11 değil 4/12 ayetindedir.) Fakat çocuk mirasçılar bakımından özel bir durum olan 3 kız-ya da 4 kız farketmez- çocuğun tek mirasçı olmaları durumuyla hanım eşin birlikte mirasçılığı bağdaştırılamaz.2/3 oranı zaten bunların hanım eşle mirasçı olmaları durumuyla değil tek başlarına mirasçı olmalarına yöneliktir.Hanım eş yönünden bakarsak da,onun miras payı olan 1/8 in geçtiği ifadede çocuklarla birlikte mirasçılık var ama özel hükümle düzenlenmiş 3 kız durumu yok..bu durumda ne 3 kız 2/3 ile bağlıdır ne de hanım eş 1/8 ile bağlı olur.bu oranlar birbirlerine göre katsayı olarak kabul edilip yeniden oranlama yapılır..bunun böyle olması Kuran hükümlerine aykırılık teşkil etmez bence dalga geçiyorsunuz hala ve hala ....11 - Allah size evlatlarınızın miras taksimini şöyle emrediyor: Çocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak üzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın üçte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır. Eğer ölen, ana ve baba ile birlikte çocuklar da bırakmışsa ana babanın her birine ölenin terekesinden altıda bir; şâyet ölenin çocuğu yok da, mirasçı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı üçte birdir. Eğer ölenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, ölenin borçları ödenip, vasiyeti de yerine getirildikten sonra hak sahiplerine verilir. Baba ve çocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilmezsiniz. Bütün bunlar Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah alîmdir, hakîmdir. 12 - Eğer hanımlarınızın çocukları yoksa, bıraktıkları mirasın yarısı sizindir. Şâyet bir çocukları varsa o zaman mirasın dörtte biri sizindir. Bu paylar, ölenin vasiyeti yerine getirildikten ve varsa, borcu ödendikten sonra verilir. Eğer siz çocuk bırakmadan ölürseniz, geriye bıraktığınız mirasın dörtte biri hanımlarınızındır. Şâyet çocuklarınız varsa o zaman bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Bu paylar, yaptığınız vasiyetler yerine getirilip ve varsa borcunuz ödendikten sonra verilir. Eğer ölen bir erkek veya kadının çocuğu ve babası bulunmadığı halde kelâle olarak (yan koldan) mirasına konuluyor ve kendisinin bir erkek veya kızkardeşi bulunuyorsa, bunlardan herbirinin miras payı terekenin altıda biridir. Eğer mevcut olan kardeşler bundan daha çok iseler, bu takdirde kardeşler mirasın üçte birini zarara uğratılmaksızın aralarında eşit olarak taksim ederler. Bu paylar ölenin vasiyeti yerine getirilip ve varsa borcu ödendikten sonra verilir. Bunlar, Allah tarafından bir emirdir. Allah her şeyi bilen ve yarattıklarına çok yumuşak davranandır.... Hadi buna bide 1 erkek çocuk 1 kız çocuk ve bir hanım ekleyelim ..... Ölen kişinin(erkeğin) anne ve babası ölmüş olsun ...ayrıca tek kardeş olsun... Bu durumda ..... Erkeğe= kızın iki katı miras 2/3 düşer... Kıza =1/3 düşer ... Anneye çocukları olduğu için nisa 4/12 ... Şâyet çocuklarınız varsa o zaman bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Anneye =1/8 düşer .... Hadi oranları toplayalım.... 2/3+1/3+1/8=1+1/8=9/8 Ne oldu ? Bak bide erkek çocuk ekledim la sizin için Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ hiç bir ayette yazmadığı için yani Kuran'ın kesin hükmü olmayan bir konuda akıl yürütmek Kuran'a aykırı olmadığı için.. Yani size açıkça bunlar allahın emridir denildiği halde, allahın emirlerinin dışında kendi uydurduğunuz oranları işletmekte olduğunuzu söylüyorsunuz. Allahınız ağlıyor şu an biliyor musunuz? 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ HANGİ AYETTE YAZIYOR. sorusuna siz cevap vermek zorundasınız.çünkü bu ve benzeri miras durumlarını ileri sürerek ve bu paylaşımların matematiksel olarak mümkün oladığını dolayısıyla da Kuran'da hata olduğunu iddia eden sizsiniz.. Nisa 11, 12 ve 176da bu paylar açıkça yazılmaktadır. Bu paylar ile hesap tutmadığı için mızıkçılık yapmaktasınız, bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değildir. Bakın size kendi hesabını kendi ayetlerinde tutturamayan hayali allahınızdan -ki kendisi aslında muhammeddir- örnek vereyim. Nisa 12: Mîras, çocuğu ve babası olmayan bir erkeğe, yahut kadına aitse ve onun da erkek, yahut kız kardeşi varsa her birinin hakkı, altıda birdir. Nisa 176: Evlâdı olmayan bir erkek ölür de onun bir tek kız kardeşi kalırsa bıraktığı malın yarısı onundur. Nisa 176: Eğer kardeşler erkekli kızlı iseler, o zaman (bir) erkeğe, iki kızın hissesi kadar (pay) vardır. Beyinsiz arapların 3 tane ayette işi birbirine soktuğunu görebilmek için özel senaryolar uydurmak gerekmiyor. Nisa 12ye göre, bir erkek çocuksuz olarak, sadece geriye kız ve erkek kardeş bıraktı. kızın da erkeğin de hakkı 1/6 imiş. 176ya göre ise kızın hakkı 1/3, erkeğin hakkı 2/3 imiş. Eğer nisa 12de kız ve erkek değil, kız ya da erkek diyorsa, bu durumda kızın hakkı 12ye göre 1/6, 176ya göre 1/2ymiş. 176ye göre erkek kardeş, kızın iki katı pay alırken, 12ye göre 1/6 yani kızla aynı payı almak zorundaymış. Boşuna hesaplara oturmaya, şöyle bir aile olursa hesap tutmaz demeye gerek yoktur. Uyduruk kitabınız, hesap etmeyi bırakın, daha okuma esnasında çuvallamaktadır. Mart 21, 2015 tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi bence dalga geçiyorsunuz hala ve hala .... 11 - Allah size evlatlarınızın miras taksimini şöyle emrediyor: Çocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak üzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın üçte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır. Eğer ölen, ana ve baba ile birlikte çocuklar da bırakmışsa ana babanın her birine ölenin terekesinden altıda bir; şâyet ölenin çocuğu yok da, mirasçı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı üçte birdir. Eğer ölenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, ölenin borçları ödenip, vasiyeti de yerine getirildikten sonra hak sahiplerine verilir. Baba ve çocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilmezsiniz. Bütün bunlar Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah alîmdir, hakîmdir. 12 - Eğer hanımlarınızın çocukları yoksa, bıraktıkları mirasın yarısı sizindir. Şâyet bir çocukları varsa o zaman mirasın dörtte biri sizindir. Bu paylar, ölenin vasiyeti yerine getirildikten ve varsa, borcu ödendikten sonra verilir. Eğer siz çocuk bırakmadan ölürseniz, geriye bıraktığınız mirasın dörtte biri hanımlarınızındır. Şâyet çocuklarınız varsa o zaman bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Bu paylar, yaptığınız vasiyetler yerine getirilip ve varsa borcunuz ödendikten sonra verilir. Eğer ölen bir erkek veya kadının çocuğu ve babası bulunmadığı halde kelâle olarak (yan koldan) mirasına konuluyor ve kendisinin bir erkek veya kızkardeşi bulunuyorsa, bunlardan herbirinin miras payı terekenin altıda biridir. Eğer mevcut olan kardeşler bundan daha çok iseler, bu takdirde kardeşler mirasın üçte birini zarara uğratılmaksızın aralarında eşit olarak taksim ederler. Bu paylar ölenin vasiyeti yerine getirilip ve varsa borcu ödendikten sonra verilir. Bunlar, Allah tarafından bir emirdir. Allah her şeyi bilen ve yarattıklarına çok yumuşak davranandır.... Hadi buna bide 1 erkek çocuk 1 kız çocuk ve bir hanım ekleyelim ..... Ölen kişinin(erkeğin) anne ve babası ölmüş olsun ...ayrıca tek kardeş olsun... Bu durumda ..... Erkeğe= kızın iki katı miras 2/3 düşer... Kıza =1/3 düşer ... Anneye çocukları olduğu için nisa 4/12 ... Şâyet çocuklarınız varsa o zaman bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Anneye =1/8 düşer .... Hadi oranları toplayalım.... 2/3+1/3+1/8=1+1/8=9/8 Ne oldu ? Bak bide erkek çocuk ekledim la sizin için ÇOK BASİT...ÇOCUKLARIN,ERKEĞE İKİ PAY KIZA 1 PAY OLARAK MİRASIN TAMAMININ DAĞITIMI SADECE ÇOCUKLARIN -KIZLI ERKEKLİ KARIŞIK-MİRASÇI OLDUĞU ,BAŞKACA BİR MİRASÇININ BULUNMADIĞI HAL İÇİN AÇIKLANMIŞTIR..BUNLARA HANIM EŞ EKLENDİĞİNDE MİRASIN TAMAMINI 1 E 2 ORANINDA ÇOCUKLAR TARAFINDAN PAYLAŞIMLARI FARZ OLMAKTAN ÇIKAR..HEP AYNI ŞEYİ TEKRARLADIĞIM HALDE: .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR FARZ OLAN KESİN PAYLAR OLMAKTAN ÇIKAR Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) ÇOK BASİT...ÇOCUKLARIN,ERKEĞE İKİ PAY KIZA 1 PAY OLARAK MİRASIN TAMAMININ DAĞITIMI SADECE ÇOCUKLARIN -KIZLI ERKEKLİ KARIŞIK-MİRASÇI OLDUĞU ,BAŞKACA BİR MİRASÇININ BULUNMADIĞI HAL İÇİN AÇIKLANMIŞTIR..BUNLARA HANIM EŞ EKLENDİĞİNDE MİRASIN TAMAMINI 1 E 2 ORANINDA ÇOCUKLAR TARAFINDAN PAYLAŞIMLARI FARZ OLMAKTAN ÇIKAR..HEP AYNI ŞEYİ TEKRARLADIĞIM HALDE: .BİR ORANIN GEÇTİĞİ İFADEDE SADECE O İFADE İÇİNDE GEÇEN MİRASÇILARIN BULUNMASI HALİ İÇİN GEÇERLİDİR..BUNLARA BAŞKA MİRASÇILAR KATILIRSA BU ORANLAR FARZ OLAN KESİN PAYLAR OLMAKTAN ÇIKAR ama nisa 12 öyle demiyor ne diyor bu konuda ...eğer çocuklarıniz varsa 1/8 i haniminizin ... Nisa 11 ne diyor ? Mirasta erkeğe kızın iki katı miras düşer diyor ....istediğin kadar zorla..ayetlerinizi istediğiniz kadar egin bukun .eğer senin dediğin gibi deseydi tek kız ise malın yarısı onundur demezdi ...ama boşa anlatıyorum iste ..nasıl kuran dünya düz diyorsa .mirasıda o derece bolemiyor ...ve bunu savunmak için çabalıyorsunuz .... Mart 21, 2015 tarihinde ateistdusunce tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi ama nisa 12 öyle demiyor ne diyor bu konuda ... eğer çocuklarıniz varsa 1/8 i haniminizin ... Nisa 11 ne diyor ? Mirasta erkeğe kızın iki katı miras düşer diyor ....istediğin kadar zorla..ayetlerinizi istediğiniz kadar egin bukun .eğer senin dediğin gibi deseydi tek kız ise malın yarısı onundur demezdi ...ama boşa anlatıyorum iste ..nasıl kuran dünya düz diyorsa .mirasıda o derece bolemiyor ...ve bunu savunmak için çabalıyorsunuz .... NİSA 11 E GÖRE SADECE KIZLI ERKEKLİ ÇOCUKLAR MİRASÇI OLMUŞSA 1 E 2 ORANINA GÖRE MİRASIN TAMAMINI ALABİLİRLER..NİSA 12 YE GÖRE İSE HANIM EŞ İLE BERABER ERKEKLİ KIZLI ÇOCUKLAR MİRASÇI OLMUŞSA ARTIK TAMAMIN 1 E 2 YE GÖRE ALAMAZLAR ZATEN NİSA 12 DE ÇOCUKLAR İÇİN KESİN BİR PAY ORANI BELİRLENMEMİŞTİR..1/8 HANIM EŞE VERİLDİKTEN SONRA KALAN KISIMIN 1 E 2 ORANINA GÖRE ARALARINDA PAYLAŞILMASINDA KURAN VE MATEMATİK AÇISINDAN SAKINCA YOKTUR.. AMA BUNLARI KİME ANLATIYORUM???..GÖZ GÖRE GÖRE İNKAR EDECEKSİNİZ NASIL OLSA.. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Muhammed miras hakkında 11. ve 12. ayette bazı hükümler vermiş, sonra araya bir sürü ayet girmiş, surenin sonunda yine miras meselesine dönmüş. Herhalde etraftan Muhammed'e ya çocuğu olmayanların mirası ne olacak diye sormuşlar, Muhammed de doğru ya onu unuttuk, neyse, açıklıyorum diye başlamış çocuğu olmayanların mirasının nasıl dağıtılacağını anlatmaya. Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Yani size açıkça bunlar allahın emridir denildiği halde, allahın emirlerinin dışında kendi uydurduğunuz oranları işletmekte olduğunuzu söylüyorsunuz. Allahınız ağlıyor şu an biliyor musunuz? Nisa 11, 12 ve 176da bu paylar açıkça yazılmaktadır. Bu paylar ile hesap tutmadığı için mızıkçılık yapmaktasınız, bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değildir. Bakın size kendi hesabını kendi ayetlerinde tutturamayan hayali allahınızdan -ki kendisi aslında muhammeddir- örnek vereyim. Nisa 12: Mîras, çocuğu ve babası olmayan bir erkeğe, yahut kadına aitse ve onun da erkek, yahut kız kardeşi varsa her birinin hakkı, altıda birdir. Nisa 176: Evlâdı olmayan bir erkek ölür de onun bir tek kız kardeşi kalırsa bıraktığı malın yarısı onundur. Nisa 176: Eğer kardeşler erkekli kızlı iseler, o zaman (bir) erkeğe, iki kızın hissesi kadar (pay) vardır. Beyinsiz arapların 3 tane ayette işi birbirine soktuğunu görebilmek için özel senaryolar uydurmak gerekmiyor. Nisa 12ye göre, bir erkek çocuksuz olarak, sadece geriye kız ve erkek kardeş bıraktı. kızın da erkeğin de hakkı 1/6 imiş. 176ya göre ise kızın hakkı 1/3, erkeğin hakkı 2/3 imiş. Eğer nisa 12de kız ve erkek değil, kız ya da erkek diyorsa, bu durumda kızın hakkı 12ye göre 1/6, 176ya göre 1/2ymiş. 176ye göre erkek kardeş, kızın iki katı pay alırken, 12ye göre 1/6 yani kızla aynı payı almak zorundaymış. Boşuna hesaplara oturmaya, şöyle bir aile olursa hesap tutmaz demeye gerek yoktur. Uyduruk kitabınız, hesap etmeyi bırakın, daha okuma esnasında çuvallamaktadır. http://www.yenimucizeler.com/bunlari-biliyor-muydunuz/kurandaki-matematik-hatasi-iddiasi-ve-bu-iddianin-gecersizligi-t74.0.html Nisa : 12 ve Nisa: 176’ daki “Kelale” Durumunda Kardeşlerin Mirasçılığı Eşler arasındaki mirasçılıkta miras bırakanın “kelale” olduğu durumdaki miras hakları Nisa 12. ayette açıklanmıştır. Kardeşlerin yanında sağ kalan eşin bulunduğu “kelale” durumlarında kardeşlerin mirasçılığı bu ayette belirlenmiştir. Ayette “Ve in kâne raculun yûrasu kelâleten ev imraetun” şeklindeki ifadesinde “bir erkek veya hanımı kelale olarak miras bırakırsa” denmektedir. Yani zaten eşlerin var olduğu bir durum söz konusudur ve bilindiği üzere Nisa 12.ayette aslen eşlerin mirasçılığı düzenlenmektedir. Bu ayetteki oranlar sağ kalan eşin de bulunduğu ve kardeşlerle birlikte mirasçı oldukları durumu kapsar. Bu yönüyle Nisa 12. Ve Nisa 176’daki “kelale” hükümleri arasında bir çelişki ve bir uyumsuzluk söz konusu değildir. Gördüğünüz gibi her iddianıza gerekçeli ve açıklamalı cevap verebiliyorum.. Hem bilgisizsiniz ve buna dayanarak Kuran ve Allah hakkında atıp tutuyorsunuz hem de ateistler kendilerini aydın kişiler olarak tanıttığı halde çok bayağı bir şekilde IRKÇILIK yapmaktasınız Hiç çekinmeden şöyle diyebiliyorsunuz: ("Beyinsiz arapların" 3 tane ayette işi birbirine soktuğunu görebilmek için özel senaryolar uydurmak gerekmiyor.) Sonuçta hiç elle tutulur ve saygı duyulacak bir haliniz kalmıyor.. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi sadece daha önce yazdığımı alıntılamam Senin kafandan uydurup yazdığından bana ne bilader? Kuran'da senin söylediğin gibi yazdığını göstereceksin. Uydur uydur kendin yaz, bu ne işe yarar? Bak senin kafan almadı, bıktım ama bir kere daha tekrar soruyorum: Önce kızlara payları verilip kalandan diğerlerine pay verileceği kuran'da hangi ayette yazıyor? Bunu göstereceksin. Mirasçılara verilecek paylar ise tabii ki 4 / 11 - 12 nolu pasajlarda yazıyor. Bu kadar belli bir bilgiyi niye soruyorsun anlamadım. Kırmızıda geçilir mi durulur mu diye de soracak mısın? Link to post Sitelerde Paylaş
T.TAŞPINAR 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi Senin kafandan uydurup yazdığından bana ne bilader? Kuran'da senin söylediğin gibi yazdığını göstereceksin. Uydur uydur kendin yaz, bu ne işe yarar? Bak senin kafan almadı, bıktım ama bir kere daha tekrar soruyorum: Önce kızlara payları verilip kalandan diğerlerine pay verileceği kuran'da hangi ayette yazıyor? Bunu göstereceksin. Mirasçılara verilecek paylar ise tabii ki 4 / 11 - 12 nolu pasajlarda yazıyor. Bu kadar belli bir bilgiyi niye soruyorsun anlamadım. Kırmızıda geçilir mi durulur mu diye de soracak mısın? "Önce kızlara payları verilip kalandan diğerlerine pay verileceği kuran'da hangi ayette yazıyor?" diye soruyorsun da burada ne kastettiğini, benim hangi açıklamamı kastettiğini anlayamıyorum.. 4/11 ve 12 ayetlerini neresinde 3 KIZ ÇOCUK,ANA-BABA VE HANIM EŞ BİR ARADA MİRASÇI OLDUĞUNDA 3 KIZA 2/3 PAY, ANA-BABAYA 1/6 ŞAR PAY ,HANIM EŞE DE 1/8 PAY VERİLECEĞİ yazıyor.Dikkat edin bunların hepsinin birarada mirasçı olduğu durum var mı bu ayetlerde ... Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) http://www.yenimucizeler.com/bunlari-biliyor-muydunuz/kurandaki-matematik-hatasi-iddiasi-ve-bu-iddianin-gecersizligi-t74.0.html Nisa : 12 ve Nisa: 176’ daki “Kelale” Durumunda Kardeşlerin Mirasçılığı Eşler arasındaki mirasçılıkta miras bırakanın “kelale” olduğu durumdaki miras hakları Nisa 12. ayette açıklanmıştır. Kardeşlerin yanında sağ kalan eşin bulunduğu “kelale” durumlarında kardeşlerin mirasçılığı bu ayette belirlenmiştir. Ayette “Ve in kâne raculun yûrasu kelâleten ev imraetun” şeklindeki ifadesinde “bir erkek veya hanımı kelale olarak miras bırakırsa” denmektedir. Yani zaten eşlerin var olduğu bir durum söz konusudur ve bilindiği üzere Nisa 12.ayette aslen eşlerin mirasçılığı düzenlenmektedir. Bu ayetteki oranlar sağ kalan eşin de bulunduğu ve kardeşlerle birlikte mirasçı oldukları durumu kapsar. Bu yönüyle Nisa 12. Ve Nisa 176’daki “kelale” hükümleri arasında bir çelişki ve bir uyumsuzluk söz konusu değildir. Gördüğünüz gibi her iddianıza gerekçeli ve açıklamalı cevap verebiliyorum.. Hem bilgisizsiniz ve buna dayanarak Kuran ve Allah hakkında atıp tutuyorsunuz hem de ateistler kendilerini aydın kişiler olarak tanıttığı halde çok bayağı bir şekilde IRKÇILIK yapmaktasınız Hiç çekinmeden şöyle diyebiliyorsunuz: ("Beyinsiz arapların" 3 tane ayette işi birbirine soktuğunu görebilmek için özel senaryolar uydurmak gerekmiyor.) Sonuçta hiç elle tutulur ve saygı duyulacak bir haliniz kalmıyor.. Bize saygı duymanız gerekmiyor, sadece kendinize saygı duymanız yeterli. Kelale durumunu iyi araştırmanızda fayda var. Kelale tartışmaları 1400 yıldır vardır. Hatta, Ömer'in de bu konuda yine epey bir sıkıntısı çıkmıştır: Ben, benden sonraya yanımda “Kelale” meselesinden daha önemli bir mesele bırakmıyorum. Resulullah (a.s.m)’a hiçbir konuda “Kelale” kadar müracaatta bulunmadım. O da bana hiçbir konuda, bu konudaki kadar sert davranmamıştı. Hatta -bir keresinde- parmaklarıyla göğsüme vurarak ‘Ya Ömer! Nisa Suresi'nin son ayeti sana yetmiyor mu?’ dedi.” (Hz. Ömer daha sonra şunları söyledi:) “Eğer ben yaşarsam / fırsat bulursam, bu konuda öyle bir hüküm ortaya koyacağım ki, Kur’an’ı okuyanlar da okumayanlar da / onu bilenler de bilmeyenler de bu konuda artık onunla hüküm verirler.(Müslim, Faraiz,9). Ne yazık ki yine uydurduğunuz gibi kardeşler ve eş bırakılması durumu yoktur. Eş bırakılması meselesini nereden uydurdunuz? Aynı ayetin bir yerinde eşlerden bahsediliyor diye işin içinde illa eş mi olmalı diyorsunuz? Nisa 12: Eğer çocukları yoksa, karılarınızın geriye bıraktıklarının yarısı sizindir. Eğer çocukları varsa, bıraktıklarının dörtte biri sizindir. (Bu paylaştırma, ölen karılarınızın) yaptıkları vasiyetlerin yerine getirilmesi, yahut borçlarının ödenmesinden sonradır. Eğer sizin çocuğunuz yoksa, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır. Eğer çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır. Koyu renkle belirtilmiş olan kısım karılar ile ilgili kısmı kesip atmıştır. Buraya kadardır. Bundan sonrası karıların olması veya olmaması ile ilgili değildir, çünkü çocuk varsa bu kadar, çocuk yoksa bu kadar diye payları verilmiştir. Eğer adam kelale olsaydı ve en az bir de karı bıraksaydı ve bunların payları farklı olsaydı, ayetin geri kalanında bu belirtilirdi herhalde, değil mi? Demek ki karısının olması veya olmaması, bundan sonrası için hiçbir şey ifade etmiyor, çünkü alacağı pay burada belirtilmiş ve bitmiş. Nisa 12 devam: (Yine bu paylaştırma) yaptığınız vasiyetin yerine getirilmesinden, yahut borçlarınızın ödenmesinden sonradır. Eğer kendisine varis olunan bir erkek veya bir kadının evladı ve babası olmaz ve bir erkek veya bir kız kardeşi bulunursa, ona altıda bir düşer. Eğer (kardeşler) birden fazla olurlarsa, üçte birde ortaktırlar. (Bu paylaştırma varislere) zarar vermeksizin yapılan vasiyetin yerine getirilmesinden, yahut borcun ödenmesinden sonra yapılır. (Bütün bunlar) Allah’ın emridir. Allah, hakkıyla bilendir, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) Buradan sonrası Nisa 176 ile çelişkiler içermektedir. Çünkü öyle veya böyle, karısı olsa da olmasa da artık şunlar geçerlidir. Nisa 12: Mîras, çocuğu ve babası olmayan bir erkeğe, yahut kadına aitse ve onun da erkek, yahut kız kardeşi varsa her birinin hakkı, altıda birdir. Nisa 176: Evlâdı olmayan bir erkek ölür de onun bir tek kız kardeşi kalırsa bıraktığı malın yarısı onundur. Nisa 176: Eğer kardeşler erkekli kızlı iseler, o zaman (bir) erkeğe, iki kızın hissesi kadar (pay) vardır. Uyduruk kitabınızı düzgün okumuyorsunuz. Beyinsiz arapların masallarını mutlak doğru kabul etmişsiniz, onlar mutlak doğru ise demek ki böyle böyle olmalı diye senaryo yazıyorsunuz. Mart 21, 2015 tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
galip06 0 Mart 21, 2015 gönderildi Raporla Share Mart 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) 1. Çocuğun ilerde ana babasını küfre saptıracağı kesin değil, sadece saptırabilir korkusu ile öldürüyor Hızır. 2. Hani bu dünya imtihan dünyası idi. Çocuk ilerde saptırırsa saptırsın ana babasını. Bu çocuk, anası ve babası imtihanda değil mi? 3. Kimse kimseyi hatırlamadığı şeyler için şahit mahit tutamaz. Buna da ancak salaklar inanır. 4. Madem o Allah çocuğun yararını düşündü, diğer milyonlarca çocuk ne olacak? Onlar kurtarılmaya değmiyor mu? İlerde sapmasından korkulan her çocuğu birisine öldürtsün, ne kadar çocuk kurtarırsak o kadar iyidir değil mi? 5. Yahu nasıl bir insan şu insanlık dışı, akıl ve mantık kıssayı savunabilir? Hikayeyi biraz daha açalım. Musa bir gün bir adama rastlıyor. Allah bu adama ilim ve rahmet vermiş, Musa da ondan bir şeyler öğrenmek için adama tabi olmak istiyor. Bu ikisi yolda giderken karşılarına masum bir çocuk çıkıyor, adam da hemen çocuğu öldürüyor, sebep çocuk ilerde ana babasını küfre saptırabilir korkusu. Musa biraz itiraz edecek oluyor ama adam azarlayınca hemen susuyor. Peygamber olacak adama bak! Sırf adamın birisi ona ilim öğretecek diye bir çocuğun öldürülmesine sessiz kalıyor. (Sen de ilerde hurilerle sonsuza kadar oynaşma hayaliyle sessiz kalıyorsun, tabii bir de itiraz edersen bu sadist ve manyak tanrı seni sonsuza kadar yakabilir korkusu ile) 1- Evet kesin değil. Allah, insanları evlatlarıyla mallarıyla canlarıyla vesaire imtihan eder. Bu çocuğun anne ve babasının iyi insanlar olması sebebiyle Allah, onların evladı üzerindeki bu imtihanı kolaylaştırıyor. Çocuğa gelince o canı ona veren de alacak olan da Allah'tır. Netice de bizler Allah'ın sorgulayacak değiliz, Allah'ın hesaba çekilmesi diye de bir şey söz konusu olamaz. Eğer gücünüz yetiyorsa bırakın çocukların ölümünü kendi ölümünüzü erteleyin hadi. Zira sizin de canlarınızı alacak olan Allah'tır. Ve mesele şu ki, o çocuk henüz imtihanda değil, sorumluluğu yok yani henüz sahaya çıkmamış. Sahaya çıkmamış biri için bir hüküm verilmez, o çocuğu imtihan için yaratan gene o çocuğu imtihana sokmadan geri de çekebilir. Ve o çocuk geçici bir süreliğine anne babasından alınmıştır, netice de eğer anne babası başka sebepler ile küfre sapmadıysa ve cennete gideceklerse zaten o çocuk da onların yanında olacaktır. Bu çocuğun cennet hayatı garanti ama o anne babanın garanti değil, sonradan başka sebepler ile küfre de sapmış olabilirler. Ahiret inancı olmayan birinden daha fazla kendini aşağılayan başka bir varlık olamaz bence. Kendinizi o kadar değersiz görüyorsunuz ki yarını belirsiz olan küçük menfaatlerle şu dünyada yaşayıp sonrada yok olup gideceğinizi bir hayvandan bir taştan farklı olmadığınızı düşünüyorsunuz. Halbuki Allah, insanı sizin akledemediğiniz kadar değerli yaratmıştır ve insan asıl değerini ahirette bulacaktır. Ama Allah'ın değerli olarak yarattığı insan kendini aşağılıkların en aşalığı haline de döndürebiliyor. 2- Elbetteki imtihandalar, çocuk ölmeden önce de öldükten sonra da imtihandalardı. Ancak Allah iyi işler yapan ve salih kullarına karşı merhamet eder ve bu konuda Allah onların imtihanını kolaylaştırmıştır. Ancak belki sonra daha zor bir imtihanın içine de sokmuş olabillir... Mesele şu ki; Allah, tüm insanların cennete girmesini ister. O çocuğu cennetine aldı, anne babasını da almak istiyor mesele bu. Eğer bu çocuk yaşasaydı, hem çocuk hem anne babası ahiretlerini kaybedebilirlerdi. 3- Doğru. Zaten öyle bir şey yok. İnsanların Allah'a karşı sorumluluğu çocuğu olabilecek yaşta başlar. Bu yaştan sonra şahitlik edebilecek yetiye kavuşurlar. Araf 172. ayette de bu ifade ediliyor. Adem ve eşi topraktan yaratıldıktan sonra onlardan olma tüm insanlar erkek ve kadının üremesini sağlayan hücreler sırt bölgesine yer alan bir takım hücrelerin farklılaşması ile oluşur. Bu meselenin bilimsel açıklamasına dair bir yazı ekledim zaten. Sırtlarından zürriyetlerin alınması demek çocuk olmasına sebep olan ve kökeni sırtta yer alıp sonradan başkalaşım geçiren hücrelerle olup bu da insanın ergenlik çağına geldiği zamanda olmaktadır. İşte insanlar bu yaşa geldiklerinde çevrelerinde ve kendilerinde olanlara bakarak yaratılanlardan yaratıcıyı bulma yani işlerin arka planını görerek kesin bilgiye sahip olur ve şahitlik edebilecek noktaya gelirler. Ve insanlar bunu çok iyi hatırlayacaktır, sen de hatırlayacaksın. 4- O çocuk daha imtihana dahil olmuş değil ve sahaya çıkmış da değil. İmtihanı yapan Allah olduğuna göre kimin sahaya çıkıp çıkmayacağının kararını da o verir. Netice olarak bu dünya imtihan için yaratılmıştır ve insanlar bu imtihanla yüzleşeceklerdir. Ve ölen her çocuk cennet bahçelerinde yer alacaktır, sahaya çıkmamış biri için iyi yada kötü diye bir hüküm verilemeyeceği için neden imtihana dahil olmadılar diye de bir soru sorulamaz. 5- Akıl sahibi, sağlam duruşlu, karakter sahibi, teşekkür edip nankör olmayan, bilen ve iki yüzlü olmayıp samimi ve dürüst bir insan inanır. Muhammed miras hakkında 11. ve 12. ayette bazı hükümler vermiş, sonra araya bir sürü ayet girmiş, surenin sonunda yine miras meselesine dönmüş. Herhalde etraftan Muhammed'e ya çocuğu olmayanların mirası ne olacak diye sormuşlar, Muhammed de doğru ya onu unuttuk, neyse, açıklıyorum diye başlamış çocuğu olmayanların mirasının nasıl dağıtılacağını anlatmaya. Hayır, mesele senin izah ettiğin gibi değil. Nisa 176. ayet, unutulmuş ve ilave edilmesi gereken bir konunun tamamlayıcı ayeti değildir. Nisa 176. ayet, konuyla bağlantılı olan diğer ayetlerin uygulanması noktasında yanılmamak içindir. Nisa 176. ayet, miras konusunda olmazsa olmaz bir ayet olmadığı gibi bu ayetin iniş sebebi insanların diğer ayetlerin uygulanması noktasında sorular sormasından kaynaklanır. Nisa 176. ayet olmasaydı da diğer ayetler meselenin açıklanması anlaşılması ve uygulanması açısından yeterlidir. Ancak İnsanların biraz daha kolaya kaçıp resule sorarak öğrenmek istemeleri sebebiyle Allah fetvayı kendisi vererek insanların yanılıp da yanlış yapmamaları için merhamet göstermekte ve Nisa 176. ayette olan açıklamayı yapmaktadır. Zaten eğer Muhammed AS bu kitabı kendi yazmış olsaydı, bu ayeti Nisa süresinin son ayeti yapmaz 13. ayeti yapardı. Ancak bu ayetin son ayet olması bile Muhammed AS mın ayetlerin dizilimini ve sure sıralamasını bile kendi kafasından yapmadığını gösterir. Mart 21, 2015 tarihinde galip06 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts