Jump to content

Hadislere göre Dünya ve insanlığın ömrü 7,000 yıl


Recommended Posts

İslam dinine mensup peygamber ve şehit cesetlerinin çürümezliğine çıplak gözle görülmüş hiç bir kanıt yok.
Ama dünyada, çürümeyen ceset iddiasına kanıt olabilecek bilinen 2 ölü beden var.
Daşi-Dorjo ve Azize Bernadette... Daşi-Dorjo bir budist, Azize Bernadette ise katolik hristiyan. İkisi de müslüman değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben yanlış yazmışım

Allah katında yani miracta melekerin İnsanın ruh maal cesed olarak bulunduğu mirac mertebelerine uruc etiği yere sizin saydığınız 50 bin yılda gider ayeti 

bize Miracta Allah ile ruh maal cesed konuşan İnsanın katında bir gün dünya senesi ile 50 bin yıla denk geldiğinde

dünyanın ömrünü 7000 yılı 50 bine çarparsan yıllar aylara günlere getirip çarparsak 127 küsür milyas sene yapar galiba bununda ne kadar geçmiş ne kadarı kalmış allah bilir

 

yani dünyanın ömrü 127 milyar yıldır. bugün bilim ne kasdar cahil geri kafalıdır ki  dünyaı bırak evrenin ömrünü 13 milyar yıl sanmaktadır hahahahahahaah

İslam dini ve gerçek salikleri buna kıcıyla güler evrenin yaşı sayıya girmez der ne 13 milyar yıl hey yavrum

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 07.07.2016 at 21:01, Engse Hohol said:

Muhammed buyurdu; "Adem'den kıyamete kadar insanlığın ömrü 7,000 yıldır. Dünya benden sonra 1,000 yıl ve yarım gün yaşar." Muhammed 632 yılında öldü ve öleli 1384 yıl oldu ve halen dünya yaşamaya devam ediyor. Şimdilik 384 yıl ıskalamış görünüyor.

Vay isyankar dünya... Muhammed'in tahminine göre şimdi zebanilerle kovalamaca oynamalıydık ama gerçekler farklı işte!
 Fransa’da 15,000 Yıllık Kadın Figürini Bulundu. Fransa’daki Foissac Mağarası’nda insan betimli yeni bir Paleolitik figürin keşfedildi. Üstünde çizimler ve desenler olan figürinin, elinde bir bebek ya da hayvan tutan bir kadını betimliyor. Figürin büyükbaş bir hayvan kemiğinden yapılmış.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 13.08.2016 at 06:56, Engse Hohol yazdı:

Vay isyankar dünya... Muhammed'in tahminine göre şimdi zebanilerle kovalamaca oynamalıydık ama gerçekler farklı işte!

http://www.yenimucizeler.com/kurana-gore-olcu-50-bin-yildir/kurana-gore-olcu-50-bin-yildir-t18.0.html;wap2 

Burada acayip saçmalamışlar. Yani merak ettiğim,  1 gün 50 bin yıldır olarak kabul ediyorlar. vs.vs.vs. Bir de 1000 yıl çelişkisi var. 

Gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri “ALTI GÜN”de  yaratan, 
sonra Arş'a istiva eden (ona hükmeden) Rahman'dır. Bunu bir bilene sor. 
25 ( Furkan) / 59           diye yazıyor verdiğim linkte. 

Şimdi bazen, bu noktada ; gün kelimesini evre olarak çevirenler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?   GÜN =  EVRE 

Ayrıca, eski meal çevirilerinde, evre diye çeviriyorlar mıydı ? 
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
On ‎3‎/‎26‎/‎2015 at 10:57, Tasvir-i Efkar yazdı:

G6TDxqN.jpg

 

İşte siyasal İslam, İŞİD tehlikesini görün. Göbekli tepe benim bildiğim MÖ 6000 yıllarına filan ait. MÖ 12000'de iyice taş devrindeydik. "Ümmetin ömrü de 1500 seneyi geçmeyecek" demek de tehlikeli bir biçimde gerçeğe yakın. Yani insanları kafaya almak için hadis-bilim karışımından yararlanıyorlar ve işi "kıyamet yakındır" noktasına getiriyorlar.

Bunlar ciddi propaganda malzemesidir. Siyasal İslam'ın her türlüsüne karşı dünya çapında önlem alınması gerektiğine gittikçe daha çok inanıyorum. Sorun sadece İran ve AKP sorunu değildir. Yurt dışındaki Müslümanlar zaten çok zor şartlarda yaşıyorlar. Bunlar içlerinden (veya Hıristiyan ailelerden) zayıf-dışlanmış çocuklara böyle şeylerle yaklaşıp sonra iyice beynini yıkayıp Türkiye üzerinden Suriye'de savaşmaya gönderiyorlar.

Şöyle bir şey de ekleyeceğim:

- Bu inanç sömürüsü olayı 70'lerden beri var ama 90'ların sonlarında iyice suyu çıkmıştı. Avrupa'da belirli dinden olduğunu iddia eden, ya da birçok dinden unsurları birleştiren, hipnoz ve psikiyatrik ilaç kullanımları ile kendine mürit toplayan, Kadınları-çocukları :.ken, hatta Japonya'daki metrolara biyolojik gazla saldırı düzenleyen, 100'lerce müridini eş zamanlı olarak intihar ettiren çok zeki ama ruh hastası tarikat liderleri türemiştir.

Siyasal-İslamcılar belki de Batı toplumlarındaki bu açığı görüp "biz niye aynı şeyden yararlanmayalım" demişlerdir. Yani tarih açısından bazı ilklere tanık oluyoruz. Bunları faşistlere benzetiyoruz. Ama Allah için, Hitler kendi kadınlarını burkaların içine sokup bir de sokağa çıkma yasağı uygulayıp evine erkek olmayan kadınların çalışmalarını da yasaklayıp açlıktan ölmeye terk etmemiştir. Aslında Nazi ve Neo-Naziler de fanatiklikleri ile bilinirler, ama medeniyetten ve mantıktanbu denli uzak bir cehalete tapan kitle de değildirler.

Yani 21 yy'da en büyük derdimiz inanç konusu haline gelmeye başladı. Zaten bu nedenle Bush ABD okullarına zorunlu bir "dinler tarihi" dersi koymuştur. Yeni nesillerin de kendi dinlerine geçmişe kıyasla daha çok yöneldikleri söylenilir. Hatta bence biz de bunu yapmalıyız. Din konusunu tanıyıp, anlayıp biraz da yaşarsak, bu kişilere "not in my name" deme şansımız da artar. Yani "Müslüman" genelleştirmesine gerek yok. Daha doğrusu "Müslümanım" diyen kişide böyle bir öneri karşısında cevap verecek donanım olmalı.

Düşündükçe, okullardaki din dersinin iyi bir şey olduğuna inanmaya başlıyorum. Müslümanın en büyük derdi, kendi dinini anlamasını kolaylaştıran kişilerin azlığı ve kendi dinini kendine karşı kullanmak isteyenlerin çokluğu haline geldi.

Buradan da Fettulah Gülen'e geleceğim. Benim duyduğum kadarıyla bunların felsefesi öyle çok da katı değildir. Tasavufa yakın, dinler arasında hoşgörüyü savunan bir görüştür. Yani günümüz islamı açısından zorunlu unsurlar içermektedir. Ülkenin AKP tarafından yönetildiği bir ortamda da bunlara ben çok fazla düşmanlık da hissetmiyorum. "Terörist" tanımının abartılı olduğunu da bütün batı medyası söylüyor.

Bir de Müslüman ülke olan biziz. İlk başta bizim bu tür önerilere cevap verecek kişileri öne çıkarmamız gerekiyor. ülkede bir sürü ilahiyatçı filan yok mu? Bir sürü kitap yazılsın, talk-Show yapılsın, hatta böyle şeyler yayınlayan gazete dergi TV kanalı filan kapatılsın.

Hukukta "din ve inanç yoluyla milletin kafasını bulandırmak" diye bir madde yok mu? Bunu yazan kişinin IP adresini filan bulup 200 TL para cezası uygulayacaksın. Bak bakalım bir daha böyle bir şey yazıyor mu?

- Bu çok ciddi bir meseledir. Bilmeyen çoluk-çocuk gelsin bunu okusun, ondan sonra "evrim yalandır", "kıyamet yakındır", "Bin ladin haklıdır" diye ortalıkta dolaşsın. Ve maalesef koskoca adamlara da ulaşabiliyorlar çünkü halk gerçekten çok cahil. Yani "kemalizm" filan deniyor. Artık bende öyle düşünüyorum. Mursi filan da iyi yapmıştır. Mecbur kalmış durumdaysan gerekirse askeri darbe filan da yapacaksın. Bu bir cehalet, din ve fakirlik sömürüsü durumudur.

Fettulah'ı yerden yere vuruyorlar. Ama Fettulah söylediği bir laf "dünyadaki olumsuzlukların üç sebebi vardır: Fakirlik, ayrımcılık, ve cehalet". bu çok doğru, bizim açımızdan çok mantıklı bir söz değil mi? Bir de batı medyasında ondan okulları, hastaneleri, üniversiteleri ve hayır kuruluşları olan bir "muslim cleric" yani Müslüman din adamı olarak söz ediliyor. Tayyibin eski müttefiki olduğu da sürekli olarak anımsatılıyor.

Yani konudan uzaklaştık ama, Din olgusunu çözmek öncelikle kişinin kendi görevidir. Bütün dinlerde bu böyledir. Ama bir ülkede insanlara bu konuda yardımcı olan kurum/kuruluşlar da olur. Tabi bunlar arasından seçim yapmak yine bireye aittir. Ama en rahat müdahele edebileceğin nokta dini ülkenin ve başka insanların ..na koymak için kullanan kişileri içeri tıkmak ya da cezalandırmaktır.

Yani demokraside böyle bir nötralite de yoktur. Dini özgürlüğe ve vatandaşların huzuruna zarar vermek için kullananlar cezalandırılabilir. Hukukta bu böyledir.

Yine çok sinirlendim yaw.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
On 26.03.2015 at 10:57, Tasvir-i Efkar yazdı:

G6TDxqN.jpg

Dünyanın ömrünün yedi bin yıl olduğu

H.2 --- İbni Asakir diyor ki: Ebu Said Ahmed b. Muhammed Bağdadi (aradaki ravi silsilesi ile) rivayet etti. Enes b. Malik (r.a.)’dan O dedi ki, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: Kim bir din kardeşinin Allah yolunda bir ihtiyacını görürse, Allah Teala onun için, gündüzlerini oruçla, gecelerini de ibadetle geçirmişçesine ŞU DÜNYANIN YEDİ BİN YILLIK ÖMRÜ MÜDDETİNCE SEVAP YAZAR.

H.3 --- İbni Abiyy diyor ki: Ebu İshak, İbrahim b. Abdullah Nebti, (aradaki ravi silsilesi ile) rivayet etti. Enes b. Malik (r.a.)’dan O dedi ki, Resullullah (s.a.v.) buyurdu: DÜNYANIN ÖMRÜ, AHİRET GÜNLERİNDEN YEDİ GÜNDÜR. ALLAH TEALA BUYURDU Kİ: “SENİN RABBİNİN YANINDAKİ BİRGÜN, SİZİN SAYDIĞINIZ BİN YIL GİBİDİR.”


H.7 --- İbni Ebi Dünya, Zemmil Emel’inde diyor ki: Ali b. Said, Hamza b. Hişan’dan, O da Said b. Cubeyr’den rivayet ettiler ki, DÜNYA, AHİRET HAFTALARINDAN BİR HAFTADIR.

H.5 --- İbni Ebi Hatem, Tefsir’inde İbni Abbas’dan rivayet etti ki:DÜNYA, AHİRET HAFTALARINDAN BİR HAFTA OLUP, YEDİ BİN SENEDİR VE BUNUN ALTI BİNİ GEÇMİŞTİR.

H.6 --- İbni Abbas’dan sahih olarak nakledilen şöyle bir rivayet vardır. O DEDİ Kİ: DÜNYA YEDİ GÜNDÜR. HER BİR GÜN BİN YIL GİBİDİR. VE RESULULLAH (S.A.V.)’DE ONUN SONUNDA GÖNDERİLDİ.

• Ashabı Kiramın gördüğü bir rüya
H.4 --- Tabarani Kebir’inde diyor ki, Ahmed b. Nadr el-Askeri ve Cafer b. Muhammed-ül Feryabi nakletmişler ki; (Ravi silsilesi ile) Dakkak b. Zeyd-i Cüheni’den rivayet ettiler. O dedi ki: Ben gördüğüm bir rüya’yı Resullullah (s.a.v.)’a anlattım. Bu rüyada Peygamber (s.a.v.) yedi basamaklı bir minberin en üst basamağında idi. O BUYURDU Kİ: YEDİ BASAMAKLI GÖRDÜĞÜN MİNBER ŞU DÜNYANIN ÖMRÜ OLAN YEDİ BİN SENEDİR, BEN DE ONUN SON BİNİNDE OLACAĞIM.

H.8 --- İbni Abd-il Hamid, Tefsir’inde diyor ki; Muhammed b. Fadl, Hammad b. Zeyd’den, O da Yahya b. Atik’den, O da Muhammed b. Sirin’den, O da Müslüman olmuş kitap ehli birisinden rivayet ettiler ki:ALLAH, GÖKLERİ VE YERLERİ ALTI GÜNDE YARATMIŞTIR. RABBİMİN YANINDA BİR GÜN, SİZİN DÜNYA HAYATINDA SAYDIĞINIZ BİN YIL GİBİDİR. VE DÜNYANIN ECELİ ALTI GÜNDÜR, YEDİNCİ GÜNDE KIYAMET KOPACAKTIR. ALTI GÜN GİTMİŞTİR VE SİZ YEDİNCİ GÜNDESİNİZ.

• Peygamber (s.a.v.) zamanında, Adem (a.s.)’dan beri 5600 yıl geçmiş olduğu
H.28 --- Ahmed İbni Hanbel İlel’inde nakletti. İsmail b. Abdülkerim, Abdüssamed’den O da Vehb’den rivayet etti:

DÜNYADAN BEŞ BİN ALTI YÜZ (5600) YIL GEÇMİŞTİR.(Ahir Zaman mehdisinin alametleri, Celaleddin Suyuti’nin tasnifinden Hadisler, Ali bin Hüsameddin El-Muttaki, sf. 88,89)

pbQXyJT.jpg

"Ama orada mecaz, teşbih, kinaye var. O hadis sahih değil. İnanmıyorsan da saygı duy, bla bla bla"

Allahım ben nede yaşıyorum biliyormusun yok. O Zaman sınavada girmiyorum.  Sen kandırkçısın kıymet çoktan kopması gerekirdi bu hadislre göre.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...