Jump to content

Zurnanın Son Deliği...


Recommended Posts

Sabah denen varakparede yazan Engin Ardıç nam sütübozuk, bu günlerde anması yapılan Çanakkale Savaşlarında Mustafa Kemal'in rolü için: "Çanakkale'de zurnanın son deliğiydi" demiş.

1918 yılına gelinip savaş bittiğinde, Osmanlı ülkesinde adından övgüyle söz edilen yalnızca iki komutan kalmıştı. -Bütün tarihçiler bu konuda aynı görüştedir- Bunlar Hamidiye Kahramanı Rauf Bey ile Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal'di.

Sonraki dönemde inisiyatif almayı bilen ve ufku daha geniş olan Mustafa Kemal parladı. Yine de Rauf Bey harcanmamış, yeni kurulan Cumhuriyette önemli görevler üstlenmiştir.

19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in art alanında elbette Anafartalar Kahramanı titri vardı. Anadolu'nun kendisini kolayca benimsemesi ve "Bu ülkeyi kurtarırsa Mustafa Kemal kurtarır" inancıyla O'nun çevresinde kenetlenmesi bunun kanıtıdır.

Mustafa Kemal'in Çanakkale savunmasında hatalar yaptığı da -belki- doğrudur. Ama hangi komutan hata yapmamıştır ki? Önemli olan muharebeleri değil savaşı kazanmaktır.

34 yaşında bir albay, o savaşlarda kazandığı deneyimle daha sonraki süreçte bu ülkeyi düşmanın pençesinden çekip aldı.

Engin Ardıç gibi zübüklerin Atatürk'ü karalamaya çalışması hiç önemli değil. Herkesi kendi doğasına uygun hareket eder. Köpek köpekliğinden vazgeçer mi? Havlasın dursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürkten yedikleri tokadın acısını halen daha çekiyorlar. Atatürkün kurduğu cumhuriyeti bitirme - yok etme çabaları aslında dertleri..

ancak bölelerine çanak tutan halkın farkında olmadığı bir şey var. bu ülke bittiği anda - herşeyleri bitecek ve kararacak...yok olacaklar.

ankaraya kadar giren yunan ordusunu

istanbuldaki ingilizleri

doğudaki rusları

egedeki yunanlılar ve italyanları çabuk unuttu bunlar.

benzer bi işgalde gene - ne camileri kalacak - ne ezanları - ne kuranları....

Atatürk gibi biri de zor çıkar bi daha...ee sonuç ? bu topraklarda ne islam kalır - ne dindar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...