Jump to content

Birlik hakkında düşünceler...

Recommended Posts

Evren, bir erk(enerji) denizidir. Günümüzde maddenin "katılaşmış" erk olduğunu biliyoruz. Bu erkin bir kısmını kullanarak evlerimize ışık, telefonlarımıza ses sağlıyoruz. Sonuç olarak, her şey aynı erkten oluşmaktadır... Her şey, bu erkin değişik şekillerinden ibarettir.

Her şey bir birlik içindedir ve benlik duygusu bir perde işlevi görür. Canlının yaşamaya devam edebilmesi için bu gereklidir. Bir elektron, özünde bir dalgadır. Bir başka madde ile etkileşime girince belirlenir, belirir. Her şeyde bir bilinç, bir biliş gizlidir. Maddeler birbirini bilirler. Bizse, bu bilinçlerin en güdüşümlü haliyiz. Bizim bilincimiz diğer canlılara göre daha üst seviyededir, çünkü yeteneklerimiz daha farklıdır.

Şu durumdayken, tüm olan bitenin, tüm bu konuşmanın bu arı erkin kendisiyle yaptığı konuşma olduğunu söylemek yanlış olur mu?

Şu durumdayken, biz karaya yeni vurup denize dönmeye başlamış bir dalga değil miyiz?

Sitelerde Paylaş

Evren, bir erk(enerji) denizidir. Günümüzde maddenin "katılaşmış" erk olduğunu biliyoruz. Bu erkin bir kısmını kullanarak evlerimize ışık, telefonlarımıza ses sağlıyoruz. Sonuç olarak, her şey aynı erkten oluşmaktadır... Her şey, bu erkin değişik şekillerinden ibarettir.

Her şey bir birlik içindedir ve benlik duygusu bir perde işlevi görür. Canlının yaşamaya devam edebilmesi için bu gereklidir. Bir elektron, özünde bir dalgadır. Bir başka madde ile etkileşime girince belirlenir, belirir. Her şeyde bir bilinç, bir biliş gizlidir. Maddeler birbirini bilirler. Bizse, bu bilinçlerin en güdüşümlü haliyiz. Bizim bilincimiz diğer canlılara göre daha üst seviyededir, çünkü yeteneklerimiz daha farklıdır.

Şu durumdayken, tüm olan bitenin, tüm bu konuşmanın bu arı erkin kendisiyle yaptığı konuşma olduğunu söylemek yanlış olur mu?

Şu durumdayken, biz karaya yeni vurup denize dönmeye başlamış bir dalga değil miyiz?

sonsuz evrende ve sonsuz paralel evrenlerde ihtimallerin tamamı gerçekleşiyor...

senin dediklerinin de gerçek olma ihtimali 0 değil :)

Sitelerde Paylaş

Her şeyde bir bilinç, bir biliş gizlidir.

Bilinç ve biliş beynin işlevidir; atomlara, moleküllere, enerjiye vb vb mal edemezsin.

Onlarda etki tepki vardır. Evrenin birlik olduğu kesin değildir; bir varsayımdır.

Farklı farklı evrenler de olabilir. Mani olan mı var?

Sitelerde Paylaş

Okudum merak etme:

Hacı olsun kim olursa olsun beynin işlevlerini basit maddeye yükleyemez.

Beyin ve sinir sisteminin etki-tepki mekaniğinden evrilmiş olması;

beynin işlevlerini basit maddeye yüklemek için gerekçe olamaz.

Sitelerde Paylaş

Bilinç,

bir şeyin farkına varabilmektir.

Ayrıca:

Farkına varabilmek için içeride farkına varan biri ya da biri illüzyonu lazımdır.

Tanımak için de yine içeride bir tanık ya da tanık illüzyonu lazımdır.

Ben ya da tanık beyne ait bir özelliktir; basit maddeye ait değil.

Sitelerde Paylaş

Ayrıca:

Farkına varabilmek için içeride farkına varan biri ya da biri illüzyonu lazımdır.

Tanımak için de yine içeride bir tanık ya da tanık illüzyonu lazımdır.

Ben ya da tanık beyne ait bir özelliktir; basit maddeye ait değil.

Niye?

Belki de ben yanlış tabir kullandım, ancak benden sitenin sunucusuna giden bilgi ile sunucuda bir biliş oluşur. Oluşmaz mı veya?

Sitelerde Paylaş

Niye?

Belki de ben yanlış tabir kullandım, ancak benden sitenin sunucusuna giden bilgi ile sunucuda bir biliş oluşur. Oluşmaz mı veya?

bilen kim maddede bilen biri mi varki

tarihinde osho tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bilinç, bir şeyin farkına varabilmektir.

Sizin beyin dediğiniz organdaki toplu bilinç de etki tepki mekanizmaları tarafından sağlanmaktadır. Haci'nın bilincin kökeni isimli yazısını okumanızı önerebilirim...

bilinç beynin bir fonksiyonudur...benligin dışa vurumu,bir yanılsamanin dışa vurumu sadece ...her şey nedenlere bağlıdır düşündüğünu sanıyorsun sadece ...etkiler tepkileri doğurur
Sitelerde Paylaş

yaziniza istinaden her şeyin enerji olduğunu biliyorsunuz sizde enerjisiniz ...evrende enerji ...bu konumda evren ve siz ,biz, her şey nedensellik ilkesine göre hareket ediyoruz...düşünerek yaptığımız şeyler bile bir nedene bağımlı ...bu konumda canlı bir biyolojik robot...özgür irade yok...benlik bir yanılsama sadece çünkü biz istiyerek yaptığımızı sandığımız şeyler aslında bizim elimizde değil....dogadan ayrı veya bağımsız hareket edemezsiniz...

Bu konu okadar açık ve barizki çok basitçe fizik yasalarıni ihlal edememiz buna örnek verilebilir ...

Biz sadece kanunlara göre hareket eden varlıklarız ...enerjiden oluşuyoruz..düşündüğümuzu sanıyoruz ,düşünmüyoruz....özgür olduğumuzu sanıyoruz,değiliz ...

Sitelerde Paylaş

Ölüm, iç ile dış arasındaki bu perdenin yok olmasıdır. Benlik dediğimiz şeyin ölümü, bu üst bilincin ölümüdür. Vücut bu devridaim makinesine girer ve yeni canlara can olur. Ölüm, kişinin kendisini ne ile özdeşleştirdiğine bağlı bir gerçekliktir.

Sitelerde Paylaş

O birilerinin olduğunu ve bu işi yaptığını nereden biliyorsunuz?

Dışarıyı içeriden ayıran ilizyondur bana kalırsa.

evet bence de illüzyon da fark etmez illüzyo olmasa da beyne ait bir epifenomen bir epi enerji de olabilir

esas anlatmak istediğim maddede beyne ait bir epifenomen olan benin/bilincin olmadığı

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...