Jump to content

İbrahim ve Müslümanlık


Recommended Posts

2:127 - Ve ne vakit ki İbrahim, Beyt'in temellerini yükseltmeye başladı, İsmail ile birlikte şöyle dua ettiler: Ey Rabbimiz, bizden kabul buyur, hiç şüphesiz işiten sensin, bilen sensin.

2:128 - Ey bizim Rabbimiz, hem bizim ikimizi yalnız senin için boyun eğen müslümanlar kıl, hem de soyumuzdan yalnız senin için boyun eğen müslüman bir ümmet meydana getir ve bize ibadetimizin yollarını göster, tevbemize rahmetle bakıver. Hiç şüphesiz Tevvâb sensin, Rahîm sensin.

2:130 - İbrahim'in milletinden, kendine kıyan beyinsizden başka kim yüz çevirir? Biz onu dünyada seçkin birisi yaptık, hiç şüphesiz o, ahirette de iyilerden biridir.

2:131 - Rabbi ona, "İslâm ol!" emrini verince, o "Ben âlemlerin Rabbine teslim oldum." dedi.

Koyu renkli birinci yerde İbrahim in agzindan Müslüman kelimesini duyuyoruz.İbrahim peygamber Arap miydi ya da o zaman Araplar ve Arapça var miydi diye sormak istiyorum.Çünkü İbrahim in ağzından Arapça bir kelime olan "Müslüman" dökülüyor.O zaman bu kelime var miydi,Arapça nin geçmişi ne kadardır?

Geleneksel İslam in bu sorunu çözme yöntemleri vardır,belki Müslüman sadece Allah a boyun eğmiş olan kişidir diye.Ama başka bir ayette bu çözümün geçersiz kaldığını görüyoruz:

Hiç şüphesiz din, Allah Katında İslam'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki "kıskançlık ve hakka başkaldırma" (bağy) yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkar ederse, (bilsin ki) gerçekten Allah, hesabı pek çabuk görendir.

Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır. (Ali İmran Suresi, 85)

Bu iki ayet ve diğer ayetlerde Allah in bu dinin ismini koyduğunu görüyoruz.Bu dinin ismi "İslam". Yani Müslüman gibi bir sıfatı Allah a boyun eğmiş kişi olarak görmek mümkün değil,Allah resmen bu dinin ismini İslam koymuş.

Edit:Açıkçası ayetler deki İbrahim in ağzından dökülen sözcükler hep Arapça,zaten Arapça olarak aktarılmak zorunda olduğundan boyle ama İslam ve Müslüman durumunda bu ise yaramıyor gibi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu deep i ne zaman görsem , eskiden müslüman olduğum o günleri hatırlıyorum . hakikaten ben de onun gibiydim . o süreci aşmak çok zor oldu . umarım sana da nasip olur deep , tabi allahın gözlerine perde indirmemişse :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk müslüman kimdir?

Enam-163′e göre Muhammed.

Araf-143′e göre Musa.


Ali İmran-67′ye göre İbrahim.

buyrun size 3 bilinmeyenli + çok çok katmerli bir denklem.

ipucu: denklemi "0" a eşitleyin...katsayıyı da 1 alın.

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

''şüphesiz,inananlar,yahudiler,hiristiyanlar ve sabiilerden Allaha ve ahirete inanıp salih amel işleyenlere ecirleri rableri katındandır. onlara korku yoktur,Mahzun olmayacaklardır Bakara 62.''

DEDİKTEN SONRA.....

''Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır. (Ali İmran Suresi, 85)''

çelişki mi dediniz.....yok canım,baksana ne güzel birbirlerini tamamlayan iki ayet..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk müslüman kimdir?

Enam-163′e göre Muhammed.

Araf-143′e göre Musa.

Ali İmran-67′ye göre İbrahim.

buyrun size 3 bilinmeyenli + çok çok katmerli bir denklem.

ipucu: denklemi "0" a eşitleyin...katsayıyı da 1 alın.

Bunun cevabı var. Dönemlerine göre ilk müslüman demektir diyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...