Jump to content

Ateist Kadın Müslüman Oldu

Recommended Posts

Sonuçta içinde metafizik var.

Teistten (müslümandan) farkın, müslümanın kendi içindeki metafiziğe başka açıklaması var

Senin kendi içindeki metafiziğe başka açıklaman var.

Ama her ikinizde de içinizdeki metafizikleri anlamlandırma, ona mantık arama davranışı var. :)

Anladın mı?

Ateizm varlığı bilgi ve akıl ile açıklar. Bunu yaparken de materyalistik ilkeleri kullanır.

Sen böyle yapmıyorsun. Daha doğrusu yapmak istemiyorsun.

Bu metaryelist ilkeler konusunda bir çelişkimiz olduğunu düşünmüyorum.

Ezelde mutlak yokluk var mıydı? Eğer varlık hep varsa Tanrı da hep vardır diyenlerden mantık olarak mantık olarak aynı kapıya çıkıyor. Eğer mutlak yokluk ezelde varsa nasıl varlık ortaya çıktı? gibi gibi sorulara tam manasıyla kimseyi tatmin eden cevap verilemediği için sadece ihtimaller dahiline alabiliyoruz. Nasılda birşeye var demek için ispat veya onu destekleyen emareler gerekliyse, bir şeye mutlak yok demek içinde ispat gerektiğini düşünenlerdenim.

Neyse bu başka bir başlıkta uzun uzun tartışılacak bir konu.

Benim demek istediğim teistlik, din, müslümanlık sana ne kadar saçma ve insanlığı aşağılayan bir olguysa benim içinde aynı derecede. Karşı çıktığımız hedef aynı ama yaklaşımlarımız farklı.

Sitelerde Paylaş

Bu metaryelist ilkeler konusunda bir çelişkimiz olduğunu düşünmüyorum.

Ezelde mutlak yokluk var mıydı? Eğer varlık hep varsa Tanrı da hep vardır diyenlerden mantık olarak mantık olarak aynı kapıya çıkıyor. Eğer mutlak yokluk ezelde varsa nasıl varlık ortaya çıktı? gibi gibi sorulara tam manasıyla kimseyi tatmin eden cevap verilemediği için sadece ihtimaller dahiline alabiliyoruz. Nasılda birşeye var demek için ispat veya onu destekleyen emareler gerekliyse, bir şeye mutlak yok demek içinde ispat gerektiğini düşünenlerdenim.

Neyse bu başka bir başlıkta uzun uzun tartışılacak bir konu.

Benim demek istediğim teistlik, din, müslümanlık sana ne kadar saçma ve insanlığı aşağılayan bir olguysa benim içinde aynı derecede. Karşı çıktığımız hedef aynı ama yaklaşımlarımız farklı.

Yoklan(a)maması için önce şey olması lazım.

Yani varlanması lazım.

Varlanmayan şey yoktur.

Bu tutumunu süpermen için de sürdürüyor musun?

Süpermenin mutlak yokluğu ispat edilemez senin bu formülüne göre.

Neden süpermeni gündemin yapmıyorsun?

Süpermen ölüm denilen ve seni bekleyen sona yönelik çözümler sunmuyor da ondan :)

Ama eminim reenkarnasyon, enerjiye dönüşme, bilinç olarak varlığı sürdürme, tanrı diye bir gücün laboratuvarda aletlerle seni yeniden diriltmesi hep ihtimalin dahilindedir.

Süpermeni neden savunmuyorsun? Mutlak yokluğuna neden itiraz etmiyorsun?

Noel Baba da var, Spidermen de var.

tarihinde Materyalist Bilinç tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Analitik felsefe konusunda bilim adamı olan Antony Flew var dostum.

Ha o da akli dengesini kaybetmiş olduğundan öyle olmuştur diyebilirsiniz o da sizin düşünceniz.

Şöyle söyleyeyim size..

Ateizm,b.k çukurundan çıkmaktır ve bu b.k çukuru da her türlü inançtır..

Agnostikler de,deistler de birer inanç sahibidirler..En basitinden İslam fıkhına göre ''Allah bilinemez'' denir..Agnostikler de ''bilinemez'' diyorlar..Sonuçta hepsi aynı saftalar..

Ateist kişi,tüm bu pisliğin farkına varıp,bu bataklıktan,bu b.k çukurundan çıkmaya karar vermiş kişidir..

Şimdi böyle bir kişi,çıktığı yere geri döner mi?

Şunu da belirtiyim..İnanç acıdır,kafa karışıklığıdır..Ateizm ise tam tersi..Ateist olan birisi,istese de dönemez geriye..Çünkü yapımız, acıdan kaçınmaya meyillidir..

Sitelerde Paylaş

Yoklan(a)maması için önce şey olması lazım.

Yani varlanması lazım.

Varlanmayan şey yoktur.

Bu tutumunu süpermen için de sürdürüyor musun?

Süpermenin mutlak yokluğu ispat edilemez senin bu formülüne göre.

Neden süpermeni gündemin yapmıyorsun?

Süpermen ölüm denilen ve seni bekleyen sona yönelik çözümler sunmuyor da ondan :)

Ama eminim reenkarnasyon, enerjiye dönüşme, bilinç olarak varlığı sürdürme, tanrı diye bir gücün laboratuvarda aletlerle seni yeniden diriltmesi hep ihtimalin dahilindedir.

Süpermeni neden savunmuyorsun? Mutlak yokluğuna neden itiraz etmiyorsun?

Noel Baba da var, Spidermen de var.

işte şey dediğin ne? ne olması lazım? var olmayan şey yoktur ama ezelinde ne vardır

bu soruya kendinizde net cevap veremiyorsunuz ya da bu düşüncenin derinliğine inemiyorsunuz bu da sizin işinize geliyor bence, yani sonsuz öncesi ezelde varlık hep var mıydı?

spidermen ve süpermenle ilgili verdiğin örnekte ise Tanrı bunların varlıkları gibi saçma bir fikir mi? Kocaman bir evet sesini duyuyorum :) ama öyle değil. Tasvir edemediğimiz bir varlıktan bahsediyoruz ama senin söylediğin olağan üstü güçlü varlıkların insan tasviri bu evrende böyle varlıkların olamıcağını anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok.

Şöyle söyleyeyim size..

Agnostikler de,deistler de birer inanç sahibidirler..En basitinden İslam fıkhına göre ''Allah bilinemez'' denir..Agnostikler de ''bilinemez'' diyorlar..Sonuçta hepsi aynı saftalar..

Ateist kişi,tüm bu pisliğin farkına varıp,bu bataklıktan,bu b.k çukurundan çıkmaya karar vermiş kişidir..

Şunu da belirtiyim..İnanç acıdır,kafa karışıklığıdır..Ateizm ise tam tersi..Ateist olan birisi,istese de dönemez geriye..Çünkü yapımız, acıdan kaçınmaya meyillidir..

Şöyle söyleyeyim size..

ateistler her ne kadar teistliğe geri dönem ihtimali o kadar düşükse agnostiklerin, deistlerinde teistliğe dönme ihtimalinin bi o kadar zayıf olduğunu düşünüyorum

Sitelerde Paylaş

işte şey dediğin ne? ne olması lazım? var olmayan şey yoktur ama ezelinde ne vardır

bu soruya kendinizde net cevap veremiyorsunuz ya da bu düşüncenin derinliğine inemiyorsunuz bu da sizin işinize geliyor bence, yani sonsuz öncesi ezelde varlık hep var mıydı?

spidermen ve süpermenle ilgili verdiğin örnekte ise Tanrı bunların varlıkları gibi saçma bir fikir mi? Kocaman bir evet sesini duyuyorum :) ama öyle değil. Tasvir edemediğimiz bir varlıktan bahsediyoruz ama senin söylediğin olağan üstü güçlü varlıkların insan tasviri bu evrende böyle varlıkların olamıcağını anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok.

ateistler her ne kadar teistliğe geri dönem ihtimali o kadar düşükse agnostiklerin, deistlerinde teistliğe dönme ihtimalinin bi o kadar zayıf olduğunu düşünüyorum

Herşeyin cevabı olamaz.

Herşeyin bir açıklaması olur.

Materyalizmde açıklanamayan bir şey yoktur.

Bilimle açıklanamayan bir şey olamaz.

Sitelerde Paylaş

Ateist olmayan anlamaz.

O felsefeli ideolojili saçmalıklarınızı kendinize saklayın.

Adını Ali olarak bilen birisi adının Ali olmadığını ancak akli dengesi bozuksa zannedebilir.

Bu bir ideoloji veya görüş değil.

Bir bilinç seviyesi.

Ateist olan birisinin teizme veya non teizme geri dönüşü yok.

Bu saçmalıkları yazmanızdan sizin ne olduğunuzu anlayabiliyorum.

Biz de seni anlıyoruz panpa. Sıkıntı yapma. Ruh hastası ergen.

Sitelerde Paylaş

yani sonsuz öncesi ezelde varlık hep var mıydı?

Varlık..!

Pilot kalemle ateizmi çürüttüğünü sanan fethullahcılar gibisiniz..

Tanrı dediğimiz şey,yerel bir sözde yaratıcının adıdır..Bu şey,toplumsal bir kültürün yansımasıdır..Siz bu mitolojik karakteri,kainatın arkasındaki VARLIK gibi sunamazsınız..Bunun adı uyanıklık değil,ukalalıktır..

''Benim tanrım kainatın arkasında var ama sizin tanrınız yok..''

''Benim tanrımın aleti,sizin tanrınızın aletinden daha büyük'' gibi :)

Allah'ı Mekke ve çevresi dışında aramayın..Çünkü bulamazsınız..Şiva'yı Hindistan ve civarı dışında aramayın..Çünkü bulamazsınız..Kibele'yi Anadolu ve çevresi dışında aramayın..Çünkü bulamazsınız..

Tüm Tanrılar yereldir..Bu gerçeği öğrendiğiniz zaman,kainatta veya kainatın öncesinde tanrı aramayı da bırakırsınız..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bir kadın İngiltere'de dinden dolayı hangi baskıyı, maduriyeti yaşayabilir ki?

İslam'a pembe gözlüklerle bakarsan, hep iyi olan şeyleri algılayıp kendini aldatabilirsin.

Bu kadın, kendisi araştırarak dinden ayrılmamış. Bu şartlarda çok anormal değil.

Suudi Arabistan'da 1 yıl yaşasın da görelim. İslam'ın merkezi orası, İngiltere değil..

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...