satsuma57 0 Oluşturuldu: Nisan 19, 2015 Raporla Share Oluşturuldu: Nisan 19, 2015 Bunun elbette birçok nedeni var. En başta geleni, Müslümanların ezici çoğunlukta olduğu bir toplumda dünyaya gelmesidir. Her dinin olduğu gibi İslam'ın da gerekçeleri ve argümanları vardır. Çocuk daha gözünü açar açmaz, bunlarla karşılaşır ve attığı her adımda bunları refleks halinde benimser. Ona göre, bunların hepsi kesin doğrulardır; aksini yapmak ve hatta düşünmek bile yanlıştır (günahtır). Örneğin, bir Müslüman için namaz kılmayan birisi anlaşılır gibi değildir. (Neden namaz kılmıyor? Namazsız nasıl yaşıyor?) Ezan okunmayan bir ülkeye gittiğinde bir tuhaf olur. (Nasıl olur da bir ülkede ezan okunmaz?) Düşünemediği şey şudur: Diğer din ve inanışlarda da kendisininkine benzer gerekçe ve argümanlar vardır. İslam'ın şu andaki en büyük üstünlüğü, en yeni olmasıdır. Ama en yeni olmak, acaba en doğru olmak mıdır? Sorgulamak medeni cesaret gerektirir. Her yiğidin harcı değildir. (İpucu olarak şuradan başlanabilir: Neden Cahiliye denen dönemde müşrikler namaz kılıyor, oruç tutuyor, zekat veriyor, hac yapıyordu? Neden sünnet oluyor, kurban kesiyor, cenazelerini gömüyorlardı? Neden İslam denen inanışın bütün ritüellerini eski müşrikler de yerine getiriyordu? İslam acaba 'yeni' bir inanış mıydı?) Link to post Sitelerde Paylaş
Kuzey Işıkları 0 Nisan 19, 2015 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2015 gönderildi Sorgulamak için bazı şartların oluşması lazım.Sorgulamak için araştırmaya meyilli biri olman lazım.Sorgulamak için şok geçirmen lazım,hepimiz islamın kötü bir yanını görüp şok olduk.Sorgulamak için,sana iç sıkıntısı veren bir şüpheye sahip olman lazım.İnsanların çoğu sorgulamaya götüren ilk adımı bile atamaz,çünkü sorgulamak için gereken şartlar oluşmamıştır. Link to post Sitelerde Paylaş
Blitz 0 Nisan 19, 2015 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2015 gönderildi dini sorgulayamazsın , çünkü tüm dinler sorgulamaksızın kendilerine itaat etmeyi emrederler . aksi takdirde dinden çıkarsın zaten . Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Nisan 19, 2015 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2015 gönderildi Ben sürekli sorgulayıp düşünürdüm. dindeki tüm gelenekleri kafamdan atmayı başarmıştım. Ama bir türlü işin temeline inip, elçinin ve kitabın uydurma olduğunu hesaplayamadım. galiba toz kondurmak istemedim. Gerçekleri farketmek için mutlaka ters açıdan da okumak gerekiyor; yani "bunlar Allah'ın sözleridir" diye okuduktan sonra, bir de, "mutlaka bir arap, kendi menfaati için yazmıştır" düşüncesiyle okunmalı. o zaman gerçekler ortaya çıkar. Adil bir karar için, bu şekilde okunmalı veya sanki ilk defa din seçecekmiş gibi, hepsine eşit şans tanıyarak araştırma yapılmalıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
D-kun 0 Nisan 19, 2015 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2015 gönderildi (düzenlendi) Sorgulamak için: 1- Dogmaya karşı duran birisi olması 2- Onu yönlendirecek bir etmenin(Bu forum gibi) olması gerekir. 3- Onun dışında arkadaşın dediği gibi şok geçirmesi gerekir. Açıklama 1: Dogmaya karşı duran birisi olması çok önemli. Atıyorum namaz kıl diyor kuranda. Bu adamın namaz niye var diye sorması lazım. Niye bir insan imsaktan günbatımına kadar aç, susuz gezer diye sorması lazım. Niye kabeye gidilir, oraya turistik amaçlı gitmeyeceksen niye bir sürü paranı heba edersin diye sorgulaması lazım. Açıklama 2: Sorgulama ve şok geçirme sürecinde onu tam sorgulama aşamasına(anti-teizm) getirmek için yönlendirecek bir şeyin(Bu forum gibi) olması gerekir. Yoksa o aşamaları geçmek tek başına çok zordur. Açıklama 3: Haliyle sığınacak bir tanrısı kalmayınca oluşan şok elbette olacaktır. Çünkü çocukluktan bilinçaltına yerleştirilmiş bir duyguyu değiştirmek hiç de kolay olmuyor. Ekstra: Ben sorgulamaya facebooktaki ateist sayfalarından birinde başlamıştım. Bilincin oluşması 1 ay gibi bir zaman aldı. Bilinç oluştuktan sonra şok geçirdim, bilinçaltımın bana oynadığı kabuslar(Cehennem) oldu. Sonra bu forumu buldum. Biraz takıldım daha da uzaklaştım islamdan. Sonra bir bakmışım sonrasında Caner Taslaman, İhsan Eliaçık gibi adamları(bilinç oluşumundan 1 ay kadar sonra) dinledim sonra dine geri döndüm. Döndükten sonra forumu bir müddet bıraktım. Sonra saçma ritüelleri neden emreder dedim. Akabinde cuma günü vardı cuma namazı için baskı yaptı sülale ben gitmedim ve o gün bugündür ateistim(Tabi bu süreçte şok geçirdim ama pek büyütülecek şok değil.). Nisan 19, 2015 tarihinde D-kun tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Nisan 20, 2015 gönderildi Raporla Share Nisan 20, 2015 gönderildi Sorulamak için şok geçirmek şarttır ..çocukluktan beri öğretilen tanrı ve din olgusu için yönlendirme ,şok ve merak gereklidir..buda kapasitesi yüksek insanlar gerektirir Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts