Jump to content

İşyerinde namaz sorunu


Recommended Posts

Resmi dairede çalışıyorsanız üstünüze bildirin tek başınıza sorumluluk almayın. Akp şuan tek başına hükümet olmasa da kadroları halen değişmedi.

Özel sektörde çalışıyorsanız üstlerinizin namaz kılıp kılmadığını vb. durumları göz önünde tutarak durumu bildirin. Namaz kılmalarına itirazım yok işin aksaması işletmenin zararınadır şeklinde vurgu yaparak görüş belirtebilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi ama diğerlerinin hakkı yeniyor.İşler aksıyor. Ben sıkıntıya düşüyorum.

Namazı çay molalarında kıl,çaydan vazgeç desem eminim ki namazı terkedecek ve bi dünya yaygara yapacak etrafa

Bu durum mutlaka çözülmesi gereken bir durumsa yukarıda yazdıklarıma ek olarak diğer insanlara daha çok iş yükü bindiğini ve maduriyetin söz konusu olduğunu belirtebilirsin. Üstlerinle diyalogun nasıl bilmiyorum tabi. İş kaybının süresini belirtirsen ve üstlerin ya da patronun buna kendi çözüm bulacaktır. Kararı sen verme başkası versin. Yoksa arada kalmaya devam edersin.

Sorumluluk alacak kadar yetkin varsa ve bunun kararını sana bırakıyorlarsa haftada 1 2 kez bu kaytaranlara ek mesai yaptır diğerlerini gönder. Maduriyet tamamen ortadan kalkmaz ama en azından işini yapan insanlar senin adaletli davranmaya çalıştığını farkeder. Çıkacak yaygara seni ne kadar etkiler onu düşünerek davran.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence çay molalarını namaz saatlerine çek, mola süresini biraz artır. Benim eski çalıştığım yerde normalde öğlen molası 12-13 arasındayken cuma gunleri 13-14 arasına cekiliyordu ve bu bir devlet kurumuydu. Patronları bile karşı gelemez namaz kılmalarına. Oda olmuyorsa yapacak birşey yok, bu ülkede dindar olmak her zaman kazan kazandir.

tarihinde Hercümerç tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'da Cem-i Salateyn -zaruret halinde öğle ve ikindi namazlarının birlikte kılınması- diye bir uygulama var. Zaman kaybını bir nebze de olsa engelleyecektir. Bunu önerebilirsiniz; altlarınıza değil tabii ki üstlerinize...

Şirket politikası namaz için ayrılan zaman konusunda esnekse, tek başınıza hiçbir karar almayın. Namaz için ayrılan zamanın verimliliği olumsuz etkilediğini, suistimal edildiğini gösteren bir rapor hazırlamak, üst yönetimin/İK'nın durum değerlendirmesi yapabilmesi adına uygun olur.

Bunlara rağmen hiçbir değişiklik olmazsa, kendinizi hiç boş yere kasmayın... Duruma dikkat çekmekle, sorumluluğunuzu yerine getirmiş oldunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk önce onlara bir belge imzalattır.

Kendi inisiyatifimle iş yerimde mesai saatlerinden şu kadar süreyi kişisel inançlarımdaki ibadetler için kullanıyorum diye.

Bir hafta süre ile kronometre ile her gün süre ölçümü yap.

Süreden kesin emin olunca, toplantı yap.

O toplantıda önceki arkadaşların böyle bir zamanı kullandıklarını ve dilerse tüm çalışanların bu süreyi kullanabileceğini söyle.

Onlar da dilekçe yazsınlar. Kişisel işlerim, kişisel ihtiyaçlarım vs gibi yazsınlar.

Sonra bu belgeleri al.

Durumu açıklayan bir üst yazı yaz.

Mesela iş yerinde ibadet edenlerin oluşturduğu bir uygulama olduğunu, bu uygulamaya inanç özgürlüğünden dolayı müdahale edemediğini, o yüzden onların bu uygulamasını kendi imzaladıkları belgelerle belgelediğini söyle

Ayrıca fırsat eşitliği, adalet anlayışı kapsamında ibadet için kullanılan bu süreleri başkalarına da aynı oranda önerdiğini belirt.

Sonra topu at yukarı.

Merak etme yukarıdan bıçak gibi inen bir karar gelir.

Bu durumu yok etmek için ya mescid yaparlar bir yere, ya da ancak öğlen aralarını kullanabileceklerini söyleyen bir yazı yayınlarlar.

Belge her zaman kurtarıcıdır.

Belgele bu durumu.

Ayrıca risk oluşuyor.

Bu adamlar iş yerinde olması gereken zamanda camiye gidiyorlar.

Ya bir bomba patlarsa? Ya ölürler veya sakat kalırlarsa?

Senin sorumluluğunda onlar.

Sorumluluktan kurtulmak için belge imzalattır.

O zamanı istedikleri için kullandıklarını, mesai saatinden bilerek süre kullandıklarını vs kabul ettir.

Şirketin avukatına sor.

Ya da bir iş hukuku uzmanına.

Sen denklemden çık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...