Jump to content

Edip yüksel islamın gerçek yüzünü ifşa etti


Recommended Posts

Ben de çok teşekkür ediyorum. Aklını kullanabilen insanlar, zaten inanç ve düşünce üzerinden ayrımcılık yapmaz.

saygılar, sevgiler...

o inanca sahip olanlar yapıyorlar ayrımı yawrum..!!!

inanmayanı CİZYEYE bağla - olmadı öldür karısını al CARİYE yap - ömür boyu hem fuhuş yaptır - hem kendin becer dur .!!!!

de hade git işine...

çıkar artık şu İĞRENÇ MASKENİ !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 57
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yalan üzerinden bir yorum yapılamaz. Cıvık, seviyesiz adamlara cevap vermiyorum...

teyemmüm konusunda kalkıp da "çöl şartlarında - çöl kumu hijyeniktir".....diyen bir kabızdan zaten mantıklı bi açıklama beklemiyorum !!!

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Nisa suresi 34. ayeti ele almak istiyorum. Biliyosunuz ki bu ayet de ki " darabe" kelimesine Edip Yüksel ve bazı hocalar çıkarmak/seyahate göndermek gibi anlamlar yüklüyorlar aşağıda önceden yazdığım bir makaleyi buraya kopyalamak istiyorum.

Nisa 34: "Dövün" mü, "Hafifçe vurun" mu, "Ayrılın" mı?

"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür."

Konu çok uzamasın diye "Erkeklerin üstün kılınması" kısmına değinmeyeceğim. Son dönemde gerek televizyon gerek sosyal medyada sıkça tartışılan "Kuran'ın kadını dövmeyi emretmesi" kısmına değinelim.

Neredeyse İlahiyat Profesörlerimizin hepsi "d, r, b" fiilinin pek çok anlama geldiğini, "ayrılmak, boşamak" diye de çevrilebileceğini, "vurmak, darp etmek" anlamında olsa bile hangi şiddette vuracağımızın belli olmadığını söylüyor.

.......

...

Drb fiili tek başına sadece "vurmak" anlamındadır.

Peki burada bahsedilen kadınlar kimlerdir?

Erkeklerine baş kaldıran/diklenen kadınlardır. Çünkü ayet de nüşuze-hunne deniyor.Hunne bayanlar için kullanılan bir terimdir. Nüşuz ise lügatta yerin yüksek kısmı ,yükseklik ,yükselmek gibi anlamlara gelir. Örneğin; oturan bir kişi ayağa kalktığında neşeze er-raculü denilir.

Istılahi bir anlam olarak ise nüşuz kadının kocasına isyan etmesine ona kafa tutmasına veya ona karşı gelmesine yani bir nevi lügatta ki anlamına binâen ona karşı yükselmesine denir.

Merhaba

İffetinden endişe edilen kadınlara yönelik konuşalım. Kadınların dövülmesi, yada herhangi bir tarafın ezilmesi, evlilik kavramının da anlamını boşaltır. İnsani ilişkilerin olmadığı yerde nasıl iletişim ve yaşam sağlansın. Devlet maaşlı kurumların eski odun kafalarıyla olmayacak hataları erkek egemen zihniyetine göre çevirdikleri, tamamen yalan ve çarpıtılmış anlamlar yüklendiğini örnekleriyle biliyoruz.

İffetinden şüphe edilen, şirretlik eden, kafa tutan olarak yansıtılan temel sözcüğün "nuşuz" olduğunu öğrendim. Bu kavramın "şirretlik" etme olarak değerlendirilmesi, şu ayetle de uyumsuzluk gösterir.

4:128 Bir kadın kocasının iffetsiz davranışından, yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ediyorsa uzlaşmayla tekrar aralarını düzeltmelerinde bir sakınca yoktur. Uzlaşma daha iyidir. Kişi bencil ve kıskanç davranmaya eğilimlidir. İyilik yapar ve erdemli davranırsanız, elbette ALLAH yaptıklarınızı haber alır.

Söz konusu ayette kadınların tek başına kaldıklarında da iffetlerini korudukları söyleniyor. Fakat gel gelelim bazen insanlar hata yapabilir. Eşlerini aldatabilir hatta evlilik dışı çocuk dahi dünyaya getirebilir. Zaten öğrendiğim kadarıyla bu "nuşuz" kelimesi, flört etmekten tutun, her türlü aldatma olayını, cinsel bir beraberliği dahi içeriyormuş. Yani ortada sadece "kafa tutma" olayı değiş, " beraberlik" yada "cinsel birliktelik" (eşi aldatmaya yönelik) var. Sözlük anlamı çerçevesinde düşünüldüğünde çok çeşitli derecelerde anlamlandırılabilen esnek bir sözcük.

Yaşar Nuri Öztürk şöyle çevirmiş:

İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın.

Ayette ben şunu anla-mı-yorum:

Eşiminin iffetsizlik ettiğinden şüpheleniyorum. Kendi kendime diyorum ki " ulan eşim beni boynuzluyo mu, dur ben buna bi ayar çekeyim. yok yok yatağımı ayırayım. amman boşver ne konuşcam göndereyim gitsin." Bu, bu kadar basit değil.

Ortada bi aldattma olayı var. Endişeleniyorum. Kendisiyle görüşüyorum. Bakıyorum bu tınlamıyo, ben de evdeki bazı şeyleri ayırıyorum. Gidip koltuğa yatıyorum felan...Olmadı mı,,ya yürü git diyorum. Onla niye beraberliğimi sürdüreyim..Bu bir süreç yani..onlara öğüt verin, sonrada gönderin gibi anlatılsa da bir sürecin sonucudur bunlar.

Onu bunu bırakalım. Hangisi size daha anlamlı geliyor? Siz olsanız şu durumda ne yaparsınız?

Bir eşiniz var diyelim. Seviyorsunuz evlenmişsiniz felan. Bir zaman sonra eşiniz sizi aldatıyor. Cinsel birlikteliği olmuş olabilir, yada başka bir erkekle flört ediyor olabilir, yada biyerde el ele göz göze dolaşıyor olabilir, --temasın decelerini düşünelim-- Siz bunu öğrendiniz. Ne yaparsınız mesela? Açıkça konuşalım bu mevzuyu. Allah düşmanımın başına vermesin. Sözel tartışmanın şiddet derecelerini göz önüne alalım. Neyse kadın anlamadı, yine bildiğini okudu.

Ne yapacaksın? Kadın devam ediyor. Sen bu kadını (yada kocayı) yanında barındıracak mısın? Ona şiddet uygulayıp beraberliğini devam mı ettireceksin?

YOO..

Ne yapacaksın?

Elbette göndereceksin.."Git artık benim başımı belaya sokma" dersin. Boşarsın. Gönderirsin. Beraber olmazsın. Adının bile aynı yerde anılması seni zor durumda bırakır. Yoksa adı p..zvenge çıkacak. Sen bu davranışlarından sonra çıktığın kızı nasıl yanında tutacaksın ki?

Kimse, kendisini aldatan biriyle beraber olmaya devam etmez. Döverek beraberliğini sürdürmez. Göndermekle yani ayrılmakla sonuçlanır bu mesele.

Birde böyle düşün bakalım.

Bahsettiğin sözcük "haaaaaa,,,ben erkeğimmmmm,,ben egemenimmmm..vaaaa ..ben kadınlardan üstünümmmm" diyen zihniyetin ürünü.

Yinede şöyle uyarayım inananları:

Eşlerinizi döv-ME-YİN..onları sevin. Merhametli olun.

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

.......

he yaw....

ayette dövün yazmamış...

hep yanlış anlamışlar 1400 yıldır...

muhammet bile anlayamamış...

halbu ki orda kadınları ÖVÜN yazıyor.....ama muhammet dahil 1400 yıldır o "ÖVÜN" kelimesinin başına "D" harfini fazlalık olarak koymuşlar...olmuş sana "DÖVÜN"

edip bu konuya eğilmeli....kurana ayet eklemekle kalmamışlar....

bazı kelimelerin başına da HARFLER eklemişler görüldüğü gibi !!!

:D :D

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

he yaw....

ayette dövün yazmamış...

hep yanlış anlamışlar 1400 yıldır...

muhammet bile anlayamamış...

halbu ki orda kadınları ÖVÜN yazıyor.....ama muhammet dahil 1400 yıldır o "ÖVÜN" kelimesinin başına "D" harfini fazlalık olarak koymuşlar...olmuş sana "DÖVÜN"

edip bu konuya eğilmeli....kurana ayet eklemekle kalmamışlar....

bazı kelimelerin başına da HARFLER eklemişler görüldüğü gibi !!!

:D :D

Saygıdeğer Zavallı;

Senin de deyiminle " he yaw hee".. Diyeceğim. :)

Selamlar ve de sevgilerimle

Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip Yükselin Reformist Kuran Çevirisi adlı kitabını inceledim.

Nisa 34 ilgili diğer dillere çevrilen kaynakları da inceledim.

Dünyada kimsenin yapmadığı, zorlama ifadelerle, kabaca Kuranı kotarmaya çalışıyor.

Mantıklı, zeki bir adam, aşırı dinciyken bu hale gelmesi ve dinci islama savaş açması takdire şayan ama inatla tamamen kopmamak için maalesef çarptırıyor.

Uydurmaya, kısaca rasyonalize etmeye çalışıyor.

Samimiyetine inanıyorum ama kendi yarattığı kurguya kendini inandırmış.

(matematiksel mucize olmazsa inanmam, bu ayetleri böyle anlayamazsam inanmam, bunu bu haliyle kabul etmem mümkün olmaz gibi bir düşünce yapısı var... )

19 mucizesi olayı ise tipik --Texas Sharpshooter Fallacy -- Zihin aldatmacası-- rastgele çok sayıda ateş edersen illaki hedefi vurursun ve hedefi vurduğun için övünürsün, aslında ortada bir başarısızlık vardır, ama başarısız atışları yadsır ve odaklandığın hedefi gösterirsin herkese, bu aldatıcıdır.

tarihinde Fellix tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip işte "Allah diyen pense" söylemini yapan adamın biraz daha medeni versiyonu. Fazlası değil.

Nolan'ın da dediği gibi:

G.tünü taşa silen, elleriyle yemek yiyen ve gözünü kırpmadan kelle kesen adamların yazdığı kitaptan çok fazla şey beklemeyin.

Hayır yani adamların ellerinde 1400 yıldır kainatın yaratıcısının kitabı var güya. Adamlarda en ufak bir gelişme yok. Bilimseli geçtim normal medeniyet dahi yok. Birçok arap ülkelerinde hala çatal kaşık kullanmıyorlar. Pis pis elleriyle yiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bir kabızdan zaten mantıklı bi açıklama beklemiyorum !!!

o inanca sahip olanlar yapıyorlar ayrımı yawrum..!!!

inanmayanı CİZYEYE bağla - olmadı öldür karısını al CARİYE yap - ömür boyu hem fuhuş yaptır - hem kendin becer dur .!!!!

de hade git işine...

çıkar artık şu İĞRENÇ MASKENİ !!!

Şu ifadelerin rezilliğine bak! Ayıptır, insan biraz utanır !!

"kakalı b.k lu" laflarından zaten belli zihniyetin; için dışın bunlarla dolmuş, zihninin saçtığı son pislik de, bu kokuşmuş iftiralar olsa gerek;

Orda sadece inanç değil, düşünceye göre ayrımcılık yapmayı da eleştiriyorum.

yani ateiste ayrımcılık yapanın da aklı başında bir insan olmadığı mesajını veriyorum.

ama senin gibi cahil fanatikler bunu göremez işte... zihninde ego ve fanatizmden düşünmeye yer kalmamış.

Bu kişiye hem "müslüman değil" diyorsun, sonra hem inancına saygı duyduğum için, bana sataşarak, kendinle çelişiyorsun..!!

işte fanatizm, adamı böyle düşünemez hale getirir!

Bak bu insan ne anlatmış; http://www.ateistforum.org/index.php/topic/61974-edip-yuksel-islamyn-gercek-yuzunu-iftha-etti/page-2#entry1283387bu mesajdan sonra yazıyoruz. bunun üzerine saygı duymaktan bahsediyorum!

vicdanını çürütüp, duygusuz şuursuz bir şekilde nefretini saçacağına, insan gibi okusaydın da neyin ne olduğunu anlayıp öyle konuşsaydın keşke..!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu ifadelerin rezilliğine bak! Ayıptır, insan biraz utanır !!

"kakalı b.k lu" laflarından zaten belli zihniyetin; için dışın bunlarla dolmuş, zihninin saçtığı son pislik de, bu kokuşmuş iftiralar olsa gerek;

Orda sadece inanç değil, düşünceye göre ayrımcılık yapmayı da eleştiriyorum.

yani ateiste ayrımcılık yapanın da aklı başında bir insan olmadığı mesajını veriyorum.

ama senin gibi cahil fanatikler bunu göremez işte... zihninde ego ve fanatizmden düşünmeye yer kalmamış.

Bu kişiye hem "müslüman değil" diyorsun, sonra hem inancına saygı duyduğum için, bana sataşarak, kendinle çelişiyorsun..!!

işte fanatizm, adamı böyle düşünemez hale getirir!

Bak bu insan ne anlatmış; http://www.ateistforum.org/index.php/topic/61974-edip-yuksel-islamyn-gercek-yuzunu-iftha-etti/page-2#entry1283387bu mesajdan sonra yazıyoruz. bunun üzerine saygı duymaktan bahsediyorum!

vicdanını çürütüp, duygusuz şuursuz bir şekilde nefretini saçacağına, insan gibi okusaydın da neyin ne olduğunu anlayıp öyle konuşsaydın keşke..!!!

bak sana tavsiye....

tanrını da al ve çektir git bu forumdan....

hem bizle uraşmak zorunda kalmazsın...belki de islami forumlarda HAK YOLUNU BULURSUN iyice ?

islam bizim öldürülmemiz gerektiğini söylüyor ve TR de % 50 böyle düşünüyor...

sen bize MAVAL okuyorsun.....hoşgörüymüş ???

bir kez olsun gidip islami forumlarda bu hoşgörüyü dile getirdin mi la ?...

bi kere yaptın mı bunu ???

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

çıkar artık şu İĞRENÇ MASKENİ !!!

Gelelim bu rezil iftiraya.. bir çamur attın ve şahsımı ikiyüzlü bir müslüman olmakla itham ettin ve açıkça "sahtekar" ibaresini kullandığın da görülmüştür!

Şimdi bunu, bütün forum halkına karşı ispatlamak zorundasın !!

Bu forumda 10 yılda daha mı yazmayı planlıyorsun, yoksa 20 yılda daha mı....?

her seferinde bu soru karşına çıkacak, ensene yapışıp bunu soracağım. müslüman olduğumu ispatlamadıkça daha da yerin dibine geçmeye devam edeceksin..

Ya da en kolayı "evet ben yanlış konuştum, bundan sonra sataşma iftira atma gibi boş işleri bırakıyorum...

Kendi düşüncelerimi dayatıp, fikir özgürlüğünü gaspetmeyeceğim" diyeceksin, dürüstçe... adam gibi..!!

Şimdi hala "müslümansın" diyorsan aşada saydıklarımı ispatla bakalım da, herkes görsün;

Şayet ben müslüman isem, en azından bu sayacağım ilk 5 konuyu kesinlikle ispatlamak zorundasın !

Aksi halde, forumda kendi onurunu ve itibarını ayaklar altına almış, atmaya çalıştığı çamurun içinde boğulmuş bir zavallı olarak tarihe geçeceksin !!

En azından aşadaki ilk 5 maddede belirttiğim söylemlerin hepsine sahip, bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

(Bu söylemleri defalarca dile getirdiğim forum kayıtlarında mevcuttur. ve okuyucular tarafından bilinmektedir

Ayrıca textleri ve ekran kopyaları bende mevcuttur. isteyen profilimden de bu mesajları bulur)

1-) Dinlerin ve özellikle islam dininin kesinlikle uydurma olduğunu israrla anlatan bir islamcı yazar göstereceksin

(Bir kolaylık yapayım; web sayfalarındaki yazılar da olabilir. modernist islamcı da olabilir. ancak bilinen bir islamcı yazar olması şarttır.)

2-) Teizm kapsamındaki tanrıların, bilhassa "Allah" olarak bahsi geçen arap tanrısının varolmasının mümkün olamayacağını anlatan, bir islamcı yazar örneği vermek zorundasın!

3-) Allah'a "arap tanrısı" diyen, aslında temelinin putlara dayandığını ve kuran'da da bunun itiraf edildiğini net bir şekilde ve üstüne basarak anlatmış bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

4-) İslam dinini arapların yazdığını, "kuranı yazan adam/adamlar" ifadesini defalarca kullanmış..., arapların dini, saltanatı için yazdığını belirtmiş, bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

5-) İnanç üzerinden ayrımcılık yapan, inanca göre değerlendiren bir tanrının imkansızlığını, kendi felsefesiyle bizzat ortaya koymuş... Ve bu dinlerin, kesinlikle imkansız olduğunu, kendi düşünceleriyle net olarak ispatlamış bir islamcı yazar göstereceksin !!

6-) Celal Şengör'ün müslüman olduğunu ispatlayacaksın; çünkü beni de aşmış durumda, peygambere "zeki adam" diyor

burdaki amacının, aslında müslümanlara "kendisinin düşman olmadığını, sadece fikrini açıklamak istediğini" anlatmak değil de, islamı övmek olduğunu ortaya koyacaksın..

Müslümanken bile sevdiğim ve saygı duyduğum Celal Şengör'ün, insanlarda böyle bir saygınlık bırakmasının aptalca olduğunu, aslında amacının, insanları dine teşvik etmek olduğunu ispatlayacaksın !!

(çünkü beni de, benzer bir akılcı metod benimsediğin için, hiç sıkılmadan damgalamaya çalıştın)

7-) Ateizme uygun davranış şeklinin, insanların anlamasına yönelik davranmak değil, içimizdeki nefret ve öfkeyi tatmin etmek olması gerektiğini ve ateizmin amacının, egoları şişirmek olduğunu ispatlayacaksın!

8-) "Zeytin veya hurma faydalıdır" diyen, her kişinin müslüman olduğunu ispatlayacaksın..

(islamda övülen besinlerdir, hatta bazı kaynaklarda sünnet olarak geçer)

9-) Bir hadisde, "sorfadan doymadan kalkınız" denilmektedir. Tıbben tıkabasa yemenin sağlıklı olduğunu, öğünlerde az yemekten bahsedenlerin hepsinin, aslında amacının islamı övmek olduğunu ispatlayacaksın!!

neticede bu adamlar birşeyi söylediyse veya kurana eklediyse, senin mantığındakilere göre, ne olursa olsun onun tam tersini yapmak zorundayız, öyle değil mi??

"Yolda kalmışa yardım edin" diyorsa, "yolda kalmışa tekme atılmalıdır " diyerek ateizmin de itibarını yoketmeliyiz.., sizin gibi ego ve nefretinden düşünemez hale gelmiş adamların mantığı işte budur!

10-) Bir arkadaşınla birlikte video çekeceğiz, elini pis bulaşık kokmuş bir çöpün içine daldıracağız.

önünde de bir kum birikintisi olacak. başka hiçbir temizleme aracın olmayacak, fazladan elbisen veya mendil vs. de olmayacak. öyle pis bir şekilde saatlerce bekleyeceksin ve kumun gerçekten bu derece pis birşey olduğunu ispatlayacaksın!

sonra bu videoyu buraya koyacaksın..

11-) Ateiste, insan olduğu için saygı duyan, son derece humanist bir insana "her aklı başında insan gibi inanç ve düşünceye göre ayrım yapmadığımı" söylediğim için, sanki islamı desteklemişim gibi saçma sapan bir çarpıtma yaptın ve iftira attın!

Böyle bir kişi bulacaksın, onun samimi olarak saygı duyduğunu ve hiçbir dinsize ayrım yapmayacak laik, özgürlükçü, modern bir insan olduğunu göreceğiz;

Bu kişi bize çevresiyle konuşarak, ateistlerin iyi ve değerli insanlar olduğunu anlatma potansiyeline sahip olacak;

"bu bahsi geçen kişi, sadece inancından dolayı aramızdan defedilmesi gereken bir insan mıdır..,

yoksa saygı duyulması gereken bir insan mıdır?..."

...Bunu psikologlara, sosyologlara ve hukukçulara soracağız...

Bu durumda "Evet bu adil ve doğru bu davranıştır demeleri" gerekiyor.. demiyorlarsa iftiracısın demektir.

Ayrıca nonteist olma potansiyeli olan insanlara da kötü davranıp islama döndürme amacının ateizm'in amaçları ile örtüştüğünü ispatlayacaksın !!

12-) O mesajımda düşüncesinden olayı ayrımcılık yapılmasının akıldışı olduğu da yazıyordu.

Ateiste ayrımcılık yapılmasının haklı bir davranış olduğunu ve her ateistin bunu savunduğunu ispatlayacaksın !!

Şimdilik bunlar var.. ama devamı gelebilir. şartlar ağırlaşmadan bunlar çözmeni tavsiye ederim.

yoksa her fırsatta bunlar karşına çıkacak

Bir iftira atıp ispatlamayana ne denir bilirsiniz; "şeref...." devamını sen getir, ben bu kelimeyi sevmem.

"Sahtekar" dediğine göre de, 10 katı sana dönecek demektir!

Bu forumda itibarın 2 paralık olmadan, bu sorunu çözersen senin için çok iyi olur.

Evet şimdi, derhal benim müslüman olduğumu ispatla !

Ya da burdaki insanlara zerre kadar saygın varsa, bu sataşma kepazeliğine son ver! Seçim senin!

Bu texti, hayasızca "ikiyüzlü" ve "sahtekar" olduğumu iddia ettiğin, heryere yapıştıracağım, bilgin olsun.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gelelim bu rezil iftiraya.. bir çamur attın ve şahsımı ikiyüzlü bir müslüman olmakla itham ettin ve açıkça "sahtekar" ibaresini kullandığın da görülmüştür!

Şimdi bunu, bütün forum halkına karşı ispatlamak zorundasın !!

Bu forumda 10 yılda daha mı yazmayı planlıyorsun, yoksa 20 yılda daha mı....?

her seferinde bu soru karşına çıkacak, ensene yapışıp bunu soracağım. müslüman olduğumu ispatlamadıkça daha da yerin dibine geçmeye devam edeceksin..

Ya da en kolayı "evet ben yanlış konuştum, bundan sonra sataşma iftira atma gibi boş işleri bırakıyorum...

Kendi düşüncelerimi dayatıp, fikir özgürlüğünü gaspetmeyeceğim" diyeceksin, dürüstçe... adam gibi..!!

Şimdi hala "müslümansın" diyorsan aşada saydıklarımı ispatla bakalım da, herkes görsün;

Şayet ben müslüman isem, en azından bu sayacağım ilk 5 konuyu kesinlikle ispatlamak zorundasın !

Aksi halde, forumda kendi onurunu ve itibarını ayaklar altına almış, atmaya çalıştığı çamurun içinde boğulmuş bir zavallı olarak tarihe geçeceksin !!

En azından aşadaki ilk 5 maddede belirttiğim söylemlerin hepsine sahip, bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

(Bu söylemleri defalarca dile getirdiğim forum kayıtlarında mevcuttur. ve okuyucular tarafından bilinmektedir

Ayrıca textleri ve ekran kopyaları bende mevcuttur. isteyen profilimden de bu mesajları bulur)

1-) Dinlerin ve özellikle islam dininin kesinlikle uydurma olduğunu israrla anlatan bir islamcı yazar göstereceksin

(Bir kolaylık yapayım; web sayfalarındaki yazılar da olabilir. modernist islamcı da olabilir. ancak bilinen bir islamcı yazar olması şarttır.)

2-) Teizm kapsamındaki tanrıların, bilhassa "Allah" olarak bahsi geçen arap tanrısının varolmasının mümkün olamayacağını anlatan, bir islamcı yazar örneği vermek zorundasın!

3-) Allah'a "arap tanrısı" diyen, aslında temelinin putlara dayandığını ve kuran'da da bunun itiraf edildiğini net bir şekilde ve üstüne basarak anlatmış bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

4-) İslam dinini arapların yazdığını, "kuranı yazan adam/adamlar" ifadesini defalarca kullanmış..., arapların dini, saltanatı için yazdığını belirtmiş, bir islamcı yazar göstermek zorundasın!

5-) İnanç üzerinden ayrımcılık yapan, inanca göre değerlendiren bir tanrının imkansızlığını, kendi felsefesiyle bizzat ortaya koymuş... Ve bu dinlerin, kesinlikle imkansız olduğunu, kendi düşünceleriyle net olarak ispatlamış bir islamcı yazar göstereceksin !!

6-) Celal Şengör'ün müslüman olduğunu ispatlayacaksın; çünkü beni de aşmış durumda, peygambere "zeki adam" diyor

burdaki amacının, aslında müslümanlara "kendisinin düşman olmadığını, sadece fikrini açıklamak istediğini" anlatmak değil de, islamı övmek olduğunu ortaya koyacaksın..

Müslümanken bile sevdiğim ve saygı duyduğum Celal Şengör'ün, insanlarda böyle bir saygınlık bırakmasının aptalca olduğunu, aslında amacının, insanları dine teşvik etmek olduğunu ispatlayacaksın !!

(çünkü beni de, benzer bir akılcı metod benimsediğin için, hiç sıkılmadan damgalamaya çalıştın)

7-) Ateizme uygun davranış şeklinin, insanların anlamasına yönelik davranmak değil, içimizdeki nefret ve öfkeyi tatmin etmek olması gerektiğini ve ateizmin amacının, egoları şişirmek olduğunu ispatlayacaksın!

8-) "Zeytin veya hurma faydalıdır" diyen, her kişinin müslüman olduğunu ispatlayacaksın..

(islamda övülen besinlerdir, hatta bazı kaynaklarda sünnet olarak geçer)

9-) Bir hadisde, "sorfadan doymadan kalkınız" denilmektedir. Tıbben tıkabasa yemenin sağlıklı olduğunu, öğünlerde az yemekten bahsedenlerin hepsinin, aslında amacının islamı övmek olduğunu ispatlayacaksın!!

neticede bu adamlar birşeyi söylediyse veya kurana eklediyse, senin mantığındakilere göre, ne olursa olsun onun tam tersini yapmak zorundayız, öyle değil mi??

"Yolda kalmışa yardım edin" diyorsa, "yolda kalmışa tekme atılmalıdır " diyerek ateizmin de itibarını yoketmeliyiz.., sizin gibi ego ve nefretinden düşünemez hale gelmiş adamların mantığı işte budur!

10-) Bir arkadaşınla birlikte video çekeceğiz, elini pis bulaşık kokmuş bir çöpün içine daldıracağız.

önünde de bir kum birikintisi olacak. başka hiçbir temizleme aracın olmayacak, fazladan elbisen veya mendil vs. de olmayacak. öyle pis bir şekilde saatlerce bekleyeceksin ve kumun gerçekten bu derece pis birşey olduğunu ispatlayacaksın!

sonra bu videoyu buraya koyacaksın..

11-) Ateiste, insan olduğu için saygı duyan, son derece humanist bir insana "her aklı başında insan gibi inanç ve düşünceye göre ayrım yapmadığımı" söylediğim için, sanki islamı desteklemişim gibi saçma sapan bir çarpıtma yaptın ve iftira attın!

Böyle bir kişi bulacaksın, onun samimi olarak saygı duyduğunu ve hiçbir dinsize ayrım yapmayacak laik, özgürlükçü, modern bir insan olduğunu göreceğiz;

Bu kişi bize çevresiyle konuşarak, ateistlerin iyi ve değerli insanlar olduğunu anlatma potansiyeline sahip olacak;

"bu bahsi geçen kişi, sadece inancından dolayı aramızdan defedilmesi gereken bir insan mıdır..,

yoksa saygı duyulması gereken bir insan mıdır?..."

...Bunu psikologlara, sosyologlara ve hukukçulara soracağız...

Bu durumda "Evet bu adil ve doğru bu davranıştır demeleri" gerekiyor.. demiyorlarsa iftiracısın demektir.

Ayrıca nonteist olma potansiyeli olan insanlara da kötü davranıp islama döndürme amacının ateizm'in amaçları ile örtüştüğünü ispatlayacaksın !!

12-) O mesajımda düşüncesinden olayı ayrımcılık yapılmasının akıldışı olduğu da yazıyordu.

Ateiste ayrımcılık yapılmasının haklı bir davranış olduğunu ve her ateistin bunu savunduğunu ispatlayacaksın !!

Şimdilik bunlar var.. ama devamı gelebilir. şartlar ağırlaşmadan bunlar çözmeni tavsiye ederim.

yoksa her fırsatta bunlar karşına çıkacak

Bir iftira atıp ispatlamayana ne denir bilirsiniz; "şeref...." devamını sen getir, ben bu kelimeyi sevmem.

"Sahtekar" dediğine göre de, 10 katı sana dönecek demektir!

Bu forumda itibarın 2 paralık olmadan, bu sorunu çözersen senin için çok iyi olur.

Evet şimdi, derhal benim müslüman olduğumu ispatla !

Ya da burdaki insanlara zerre kadar saygın varsa, bu sataşma kepazeliğine son ver! Seçim senin!

Bu texti, hayasızca "ikiyüzlü" ve "sahtekar" olduğumu iddia ettiğin, heryere yapıştıracağım, bilgin olsun.

neden islamcı yazar bulmak zorundayım .??

senin yazıların forumda doılanırken...bunları kullanmayıp da - neden islamcı ama - dine karşı yazılar yazan adam bulmak zorrundayım ?

hoş bu dediklerini karşılayacak tipler de var sayın UKALA...

EDİP mesela.....kendisi dine karşı yazılar yazar...kuranı bile inkar eder !! ??

ee noldu şimdi ?.....utançdan yerin dibine geçtin mi ? !!!

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip Yüksel, ne zaman "tanrının olması çok zordur" demiştir ve "teist tanrılarının, varlığının mümkün olamayacağını" belirtmiştir..?
Yani hem Allah'ın olmadığını söylecek, hem de olmayan tanrının kitabını savunacak.. !
Bu iddiadan komedi filmi yapsan, insanlar gülmekten yerlere yatar!

Zaten, aynı zamanda kuran'ın arap uydurması olduğunu söyleyen bir islamcı yazar bulman gerekiyor.
Bu savunma geçersiz, çalışmaya devam...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaw zavallı,

Arkadaş, sen niye habire bir kaç arkadaşla birlikte, strong olsun, sağduyu olsun vs..(ismini anamadım şimdi, af dilerim) benim müslüman olup olmadığımı, yada mindsurfer'in ateist dünya görüşünü sorguluyorsun.

Kafandaki kalıplara mı uymuyoruz?

Şahsım adına söylüyorum;

İllaki gidip allauhu ekber deyip adam öldürünce mi müslüman olacağım..

Seviyorum kardeşim ben, seviyorum.

Kimseden nefret etmiyorum. Yanımda Allaha, Tanrıya, Yehova'ya, İsa'ya Musa'ya KÜFRETSEN de severim, eleştirsen de severim.

Ben insani ve çıkarcı olup olmadığına bakar, ona göre arkadaşlık yaparım yada arkadaşlığımı keserim.

Alla allaa :)

İyi geceler

sonradan ekleme:

Hah, birde agnostik arkadaş Notimportant vardı.

Nickinin aksine önemli, saygıdeğer de bir insan.

Yazılarını takip ediyorum onun da.

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...