Jump to content

Bir kesin gerçeği ifade edelim: TANRI DİYE BİR ŞEY KESİN VE NET OLARAK YOKTUR!

Recommended Posts

• İleti 267
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ne dersen de bu olasılığı sıfırlayamazsın

Hediyeler dağıtan noel babaya ihtimali sıfırlama

Kıça giren kazığa sıfırla

O nasıl şey lan?

Bir şeyi sıfırlamıyorum, burdan sana daha fazla malzeme çıkmaz, git başkasına salça ol.

Yazılanların devamındaki açıklamayı okumayıp, hortlatıyorlar. Her hıyarım var diye yazana cevap vermeye koşuyorsun tuzluğunla.

Ha benim ergenlerime eğlenin, sokmalı, çıkarmalı fantezilerinizde size mutluluklar.

Sitelerde Paylaş

Fellix. seninle dalga geçmek için sormadım o soruyu. saçma sapan bir fikirdi dimi ? işte saçma sapan bir fikri yok edemiyorsun. ne o ? görünmeyen devler, noel baba, melekler. sen değil misin bunlar yok evet ama ben %100 birşeyi kesin olarak kabul etmem diye. ee bu ne demek oluyor ? noel babanın var olma ihtimali %0.000000000001 olsada vardır diyosun. bende diyorum öldükten sonra dirilip kıçına 30 cm boru sokulacak. bu çok saçma. evet. peki bunu olayın %100 olmayacağını söyleyebilir misin ? öldükten sonra dirilip kıçıma YÜZDE YÜZ %100 KESİNLİKLE 30 cm boru kıçıma sokulmayacak diyemiyor musun ?

Sitelerde Paylaş

Şimdi bu 7.3 milyarın 2 milyar kadar hristiyan, 1.5 milyar kadarı da müslüman. Peki bu iki dinin inanırları ne diyor? Benim dinimin kurucusuna inanmayan herkesi bir tanrı sonsuza kadar yakacak. Böyle bir zırvaya inanmak salaklık değil de nedir?

Mesela şu anda bazı insanlar şu din veya bu ırk uğruna beline bomba bağlayıp kendisi ile beraber bir çok insanın ölümüne sebep oluyor. Bu insanlara da mı salak demiyelim?

Birisi salakça fikirler ileri sürüyorsa neden bu fikir salakça demiyelim? Sen de haklısın, sen de haklısın diye her zırvalık ortaya atana mavi boncuk mu dağıtalım? Bu ne saçma bir anlayış?

Sadece müslümanlardan bahsedilmiyor; "dinci olanları ölçüt almayalım.." diye belirtmiştim zaten. orda daha çok nonteist'lerden bahsediyoruz. ama tek taraflı okuyanların böyle anlaması normal

Ayrıca bir müslümana "salak" derseniz, zaten anlayacak olsa da sizi anlamaz. o zaman tersine akılsız davranan siz olursunuz.

"Salak" neymişki hem...? bunu ifade etmenin birçok yolu var; "akılla bağdaşmaz" denilebilir mesela...

Mutlaka kafasına mı vurmak lazım?

Teröristten bahsediyorsak zaten onlara ancak "katil" denilebilir.

Geçende bir başlıkta, Haci, müslümanlar için bu ifadeyi kullanmış sanırım... belki o yüzden, bu kadar normal görülüyor, bu kelime?

tabii siz dinci ateistler, "imam ne yaparsa, biz ona uyarız" anlayışındasınız. "başımızdaki ne diyorsa, o doğrudur" dersiniz.

Anlıyorum....., karşılıklı birbirini dostça uyarma kültürü de yok sizde... zaten bunu söylemeye kalksanız, şimdi nezaket de bilmiyorsunuz... zor tabii..

Beğenmediğiniz her görüşe, "dincilik, zırvalık" diye giriştiğinize göre, en iyisi bilmediğiniz konulara karışmayın, böyle devam edin.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Fellix. seninle dalga geçmek için sormadım o soruyu. saçma sapan bir fikirdi dimi ? işte saçma sapan bir fikri yok edemiyorsun. ne o ? görünmeyen devler, noel baba, melekler. sen değil misin bunlar yok evet ama ben %100 birşeyi kesin olarak kabul etmem diye. ee bu ne demek oluyor ? noel babanın var olma ihtimali %0.000000000001 olsada vardır diyosun. bende diyorum öldükten sonra dirilip kıçına 30 cm boru sokulacak. bu çok saçma. evet. peki bunu olayın %100 olmayacağını söyleyebilir misin ? öldükten sonra dirilip kıçıma YÜZDE YÜZ %100 KESİNLİKLE 30 cm boru kıçıma sokulmayacak diyemiyor musun ?

Yani şimdi sen öldükten sonra diriltilip kıçına 30 cm. boru sokulacağı zırvasına ihtimal mi veriyorsun? İlginç!

Sitelerde Paylaş

Sadece müslümanlardan bahsedilmiyor; "dinci olanları ölçüt almayalım.." diye belirtmiştim zaten. orda daha çok nonteist'lerden bahsediyoruz. ama tek taraflı okuyanların böyle anlaması normal

Ayrıca bir müslümana "salak" derseniz, zaten anlayacak olsa da sizi anlamaz. o zaman tersine akılsız davranan siz olursunuz.

"Salak" neymişki hem...? bunu ifade etmenin birçok yolu var; "akılla bağdaşmaz" denilebilir mesela...

Geçende bir başlıkta, Haci, müslümanlar için bu ifadeyi kullanmış sanırım. tabii siz dinci ateistler, "imam ne yaparsa, biz ona uyarız" anlayışındasınız. "başımızdaki ne diyorsa, o doğrudur" dersiniz.

Anlıyorum....., karşılıklı birbirini dostça uyarma kültürü de yok sizde... zaten bunu söylemeye kalksanız, şimdi nezaketi de bilmiyorsunuz... zor tabii..

Beğenmediğiniz her görüşe, "dincilik, zırvalık" diye giriştiğinize göre, en iyisi bilmediğiniz konulara karışmayın, böyle devam edin.

İnsan bir uyarılır, iki uyarılır, aynı salaklığa devam ettikçe salak demekte sakınca yok bence. Nezakette bir yere kadar. Her insana hakkettiği şekilde davranılır. Hem bu kadar alınganlık da iyi değildir.

Tabii ki bazı durumlarda kafasına vurmak lazım, yoksa nasıl kendine gelecek?

Sitelerde Paylaş

Konusmanin anlami yok daha fazla, cunku sinirleniyorum gitgide

Farklı fikirlere sinirleniyorsanız, bir psikologtan yardım almanızı tavsiye ederim.

Çünkü sağlıklı ruh haline sahip insanlar, farklı görüşleri tartışmaktan mutlu olur.

Mesela benim nadiren agresif tavır aldığım olmuştur. ama kesinlikle görüş farkından dolayı değil.

"yaratıcı asla olamaz", "maddeden başka gerçeklik yoktur" gibi görüşlere saygı duyduğumu belirtmiştim. ancak bu kişiler, sadece kendi görüşlerine katılmıyoruz diye, her türlü hakaret, aşalama ve iftirayı saydırırsa...elbette bu entelektüel bir tartışma olmaktan çıkar. orda artık ateizm filan da yoktur, amaçlar başkadır.

Ben buna karşıyım. yoksa hiçbir düşünceyi ayıpladığımız yok.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

çok ilerlerde artık beynimizin nasıl çalıştığını tamamen çözebilirsek bir tane insan oluşturamaz mıyız ? bilgiler beynimize nasıl kaydedilip de çalıştığını tam olarak bulursak o insanada bu bilgiyi sokup onun davranışlarını yönlendiririz. bu bizi tanrı gibi birşey yapar. burdada benden üstün bir varlığı %100 nasıl yoklayabilirim ? burada ben dinlerdeki tanrı gibi bir kavramdan bahsetmiyorum.

Sitelerde Paylaş

Niye boru sokmaya bu kadar taktın anlamıyorum, absürd örnekleme yaparak bu da mı gol değil yapmaya çalışıyorsun aslında farkındayım ama belden aşağı vurarak argümanı kazanmaya yönelik saçma şekilde sorulmuş gibi, düzgün anlatamazsan meramını, insanlar da döner aynı üslupla cevap verir, sülalenin bir tarafında boru olabilir mi demek istiyorum sence ?

Hayır.

Mesele boru veya noel baba değildi, tanrı kavramı da umrumda değil, konuyu hortlatmadan diğer mesajlarımı da okuma zahmetine girseydin kalan yazdıklarımı görebilirdin. Ayrıca bu konu açıldığında benzer başlıklarda da devam eden tartıştığımız bir konuydu.

Gerçeklik algımız ve varsayımlarımızdı derdim. Ne kadar kesin gözükürse gözüksün Kabullerimiz sorgulanabilir mi ?

ve varsayımlarımızın bu bağlamda kesinliği tartışılabilir mi tartışılamaz mı ? ....amacım aşırı skeptik bir tutumla paranoyaklaşma değil olmayan bir kavramı ayakta tutma çabası da değil, arkadaşın yobaz tutumuna takıldım biraz onun dışında gerçeklik algımı bozan durumları açıkladım.

Bilimsel kabullerimiz, deneylerimiz, kabul gören bilimsel ilkelerimiz ; referans noktalarına ve gözlemciye-gözlemcinin aygıtlarına bağlı.

Bildiğimizi varsaydığımız şeyler, bütün sahip olduğumuz bilgiler deneyden gelse de aslında özünde çok güçlü varsayımlar... inançta elinde dayanaksız ve delilsiz içi boş varsayımlar var, bilimsel metotta elinde teori ve teoriyi kanıtlayan deneyler, somut olgular var.

suyun kaldırma kuvvetini teorik olarak ortaya koyup, pratik olarak ispatlıyoruz .Yani her zaman aynı koşullarda aynı verileri elde ediyoruz bu da mı gol değil ? Buna mantıklı biri itiraz edilebilir mi, hayır yoktur gibi ?

Bunu görüp de buna itiraz etmenin neresi mantıklıdır ? Ya felsefi bir çıkarsama yaparsın algılarımıza güvenemeyiz biz aciziz emin olamayız bilemeyiz ya öyleyse ya böyleyse vs diye ya da elinde en azından dayanak noktası bilimsel teorik bir şeyler olması gerekir. Yoksa tamamen fantezi olur.

Güneşimiz aynı anda birden çok yerde olabilir mi ? Şu an güneşe baktığımızda bile güneşin 8dk önceki halini görüyoruz, bu sadece makro alandaki algı yanılsaması Gerçek değil demiyorum, dikkat edersen sadece bir yanılsama.

Sana yeterince uzaktan uzayın derinliğinden üstün teleskopla bakarsam sen henüz doğmadın diyebilirdim benim algımda. Bu zaman kavramını da bir şekilde algı yanılsamasına yol açıyor.

Güneş gerçek değil, algılarımız zayıftır, biz gariban bir mahlukatız demiyorum.

Sadece algılarımızı ve cihazlarımızı aşan gerçekliğin görüntülerinin olması muhtemel diyorum. Ben bilimsel açıdan henüz bilmiyorum diyorum, yoksa olmayan bir şeyi diri tutma diriltme çabam yok. Bilim adamı değilim hatalarım olabilir bunu kabul edebilirim, ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla gerçeklik algımızı etkileyen teorik fizik çalışmaları var. Ve bu benim farklı düşünmeme yol açmıştı.

Makro seviyedeki Einstein-Newton mekanikleri bir kenara, mikro düzey-kuantum seviyesi bize farklı bir hikaye anlatıyorsa ? gözü olmayan bir canlı için görüntü yoktur, algılayamadığımız, ölçemediğimiz maddenin oluşturduğu ve yapısı gereği başka boyutları da algılayabilecek bir duyu organımız veya cihazımızın henüz olmaması mümkün müdür ? Homo sapiens hayatta kalmak üzere evrilmiştir, evreni algılamak, anlamak, sırlarını çözmek için sahip olamadığımız algı başka bir boyut olabilir mi, balık için suyun yukarısı yoktur mesela.

Algıladığımız, bilimsel metotlarla ölçüp biçtiğimiz gerçeklik, resmin bütünü yani gerçekliğimiz %100 mü dür. Aksini iddia edebilmek nasıl mümkün olur, düzenli, belirli determine kurallarla işleyen evrende...

Bu hayalgücü veya bilimkurgu değil, ciddi bilimsel teorik tartışma ve deneylerle yürütülüyor.

Einstein'ın Aya bakmadığımda yerinde olmadığını düşünmek istemiyorum, buna karşı Bohr ve Heisenberg'in belirsizlik ilkeleri gibi görüşler var.

Kuantum seviyesindeki karmaşıklık ve belirsizlik, genel makro düzenden sapmalar gösteriyor. Bildiğimiz fizik kanunlarının ötesinde,

Bu bağlamda kaos teorisi bile tartışılabilirdi. Veya sana benzeyen versiyonlarının aynı anda farklı boyutlarda-paralel evrenlerde var olabilmesi durumu gibi..... Bütün galaksimiz atom altı seviyede bakarsak ve parçacıklar aynı anda birden fazla yerde var olabildiği ifade edildiğinde, parçacagın hangi anı gerçektir, ancak bizim referans noktamız, seçtiğimiz anda mı gerçekliği belirleriz yoksa insan algısından öncede belirlimidir...

--Strong'un görüşü : ölçmede yetersizlik var, kuantum teorileri kötüye kullanıyor, kasten çarpıtılıyor, kuantum seviyesinde olasılıklar yok aslında,, kesin ölçme mümkün olsa sıkıntı olmayacaktı demişti yanlış hatırlamıyorsam.

bunun dışında bazı arkadaşların Tanrıyı kurtarma çabası komik, olmayan bir şeyi zorla var lama çalışmak gereksiz ve yanlış anlaşılmaya müsait, ama argümanın hatrı için her konu konuşulabilir, tartışılabilir, sorgulanabilir bunun için bir rakam belirlemek gereksiz, aynı pikaçhu/tanrı var olabilir mi gibi bir parodiyi gündeme getirebilirdik, bu ona açık kapı bıraktığımın göstergesi değil...

herşeyin teorisi, mikro ve makro teorileri bir araya getirmeye çalışıyorlar, özellikle S.Hawking uğraşıyor... bildiğimizin ve şu anki bilgilerimizin dışında gerçekliğin başka bir fotoğrafı olabilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/M-Kuram%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sicim_kuram%C4%B1

tarihinde Fellix tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Farklı fikirlere sinirleniyorsanız, bir psikologtan yardım almanızı tavsiye ederim.

Çünkü sağlıklı ruh haline sahip insanlar, farklı görüşleri tartışmaktan mutlu olur.

Mesela benim nadiren agresif tavır aldığım olmuştur. ama kesinlikle görüş farkından dolayı değil.

"yaratıcı asla olamaz", "maddeden başka gerçeklik yoktur" gibi görüşlere saygı duyduğumu belirtmiştim. ancak bu kişiler, sadece kendi görüşlerine katılmıyoruz diye, her türlü hakaret, aşalama ve iftirayı saydırırsa...elbette bu entelektüel bir tartışma olmaktan çıkar. orda artık ateizm filan da yoktur, amaçlar başkadır.

Yok anlamiyor, kapasite yok saniyorum. Yani bir insane 5 kere 6 kere ayni seyler soylendigi halde anlamiyorsa, o insanin beyninde bir sorun vardi. Saniyorum siz ustun cabalarla beyninizi magdur etmeyi basarmissiniz ya da dogustan beynin magdur. Her iki turlu de beyin magdurusun yani...

Halen daha gorusunuz farkli oldugu icin sinirlendigimizi saniyorsunuz. YAHUU essege anlatsak essek anlardi. Arkadasim, canim arkadasim, gorusunuzun, dusuncelerinizin idealism oldugunu, kendi varsayimlariniz, hezeyanlariniz oldugunu YUZLERCE kez soylememize, gostermemize, guzelce ifade etmemize ragmen, kurdugunuz her argumani curutmemize ragmen, halen daha ayni seyleri soyleyince, yazinca sinirleniyoruz. Bosuna mi yaziyoruz burda, anlatiyoruz. Hayir, goren de durduk yere sinirlendigimizi sanacak.

Anlatiyoruz, gosteriyoruz, bak bu boyle degil diyoruz. SIz de hak veriyorsunuz once ama sonra yok ben yanlis degilim diyip tekrar aynilarini yaziyorsunuz. Nasil bir tavir bekliyorsun bunun karsiliginda? Bak farkinda misin ayni seyleri yazip yazip anlatmaya calisiyorum halen sana. Cunku anlamiyorsun. Soylediklerimize cevap da vermiyorsunuz, birseyler yaziyorsunuz ama anlamsiz, tutarsiz hepsi, hic bir gecerliligi yok.

Sitelerde Paylaş

Yok anlamiyor, kapasite yok saniyorum. Yani bir insane 5 kere 6 kere ayni seyler soylendigi halde anlamiyorsa, o insanin beyninde bir sorun vardi. Saniyorum siz ustun cabalarla beyninizi magdur etmeyi basarmissiniz ya da dogustan beynin magdur. Her iki turlu de beyin magdurusun yani...

Halen daha gorusunuz farkli oldugu icin sinirlendigimizi saniyorsunuz. YAHUU essege anlatsak essek anlardi. Arkadasim, canim arkadasim, gorusunuzun, dusuncelerinizin idealism oldugunu, kendi varsayimlariniz, hezeyanlariniz oldugunu YUZLERCE kez soylememize, gostermemize, guzelce ifade etmemize ragmen, kurdugunuz her argumani curutmemize ragmen, halen daha ayni seyleri soyleyince, yazinca sinirleniyorum. Bosuna mi yaziyoruz burda, anlatiyoruz. Hayir, goren de durduk yere sinirlendigimizi sanacak.

Anlatiyoruz, gosteriyoruz, bak bu boyle degil diyoruz. SIz de hak veriyorsunuz once ama sonra yok ben yanlis degilim diyip tekrar aynilarini yaziyorsunuz. Nasil bir tavir bekliyorsun bunun karsiliginda? Bak farkinda misin ayni seyleri yazip yazip anlatmaya calisiyorum halen sana. Cunku anlamiyorsun

Sitelerde Paylaş

Sadece algılarımızı ve cihazlarımızı aşan gerçekliğin görüntülerinin olması muhtemel diyorum. Ben bilimsel açıdan henüz bilmiyorum diyorum, yoksa olmayan bir şeyi diri tutma diriltme çabam yok.

herşeyin teorisi, mikro ve makro teorileri bir araya getirmeye çalışıyorlar, özellikle S.Hawking uğraşıyor... bildiğimizin ve şu anki bilgilerimizin dışında gerçekliğin başka bir fotoğrafı olabilir.

Bu "algilarimizi asan gerceklikle" kastettiginiz nedir? Yani ne demeye calisiyorsunuz tam olarak? Farkli bir bilimsel aciklama (sicim kurami vb.) mi yoksa agnostiklerin cesitli hezeyanlarinda yer alan bilinc, simulasyoncu tarzi bir kavram mi? Bu noktayi biraz acar misin? Bildiklerimizin disinda gercekligin bir baska fotografi darken neyi kast ediyorsunuz?

Sitelerde Paylaş

Bu "algilarimizi asan gerceklikle" kastettiginiz nedir? Yani ne demeye calisiyorsunuz tam olarak? Farkli bir bilimsel aciklama (sicim kurami vb.) mi yoksa agnostiklerin cesitli hezeyanlarinda yer alan bilinc, simulasyoncu tarzi bir kavram mi? Bu noktayi biraz acar misin? Bildiklerimizin disinda gercekligin bir baska fotografi darken neyi kast ediyorsunuz?

Yeterince açıkladığımı sanıyorum, okumuyorsun sanırım, satır atlayarak okuyorsun ya da. Hayatımız simülasyon, bu dünya gerçek değil asıl olan idealar dünyası, öldükten sonra dirileceğiz, yok ruhumuz şunla sevişecek tarzı bir şey söylemiyorum. Olabilirliğine de ihtimal vermiyorum, verirsem de tartışabilmek için kasıtlı olarak yaparım. Bazen karşıdakini anlamak ve kışkırtmak için de ve muhalefet etmek için de zıt başka bir iddia ileri sürebilirim, bunları da açıkladım daha önceki postlarımda.

--Maddenin oluşturduğu gerçeklik dışında bir gerçeklik olmadığını düşünüyorum big-bang öncesi yokluk dedikleri şeyde bile aslında, madde farklı bir şekilde atom altı parçacıklar-vakum etkisi şeklinde vardı...

--Maddenin oluşturduğu gerçekliğe başka bir açıdan bakarsak, eğer kuantum dünyası kesinliği ortadan kaldırarak herşeyi olasılıklara bağlıyorsa, o zaman bir şeye gözü kapalı kesin derken iki kere düşünmemiz gerekir....her ne kadar insan algı yanılsamalarının etkisi altında kalsa da, bilimsel aygıtlarla bu durumu ortadan kaldırabiliyoruz, ama son kertede yine o aygıtları inceleyen yine insanlar. Yani değerlendirmede hatalar ve eksiklikler olabilir, farklı bir bilimsel yaklaşım konuyu, durumu daha iyi izah edebilir.

-- Gerçekliğin fotoğrafına kendi gözlerinle bakarsan geceleyin, karanlık ve yıldızların ışığı, kızılötesi aletlerle bakarsan daha farklı

mikroskobik, aşırı gelişmiş bir aygıtla bakarsan dünyaya farklı bir fotoğraf görürsün. Hepsi gerçektir sadece eğer gerçeklik sonsuz yüzlü bir küpse, o yüzlerinden biri.

Misal veriyorum Bir sineğin gözüyle bakarsan dünya altıgendir, kediysen siyah beyazdır, bu gerçeği değiştirmez, sadece nasıl algıladığımızı değiştirir. Evrenimiz Universe değil birden çok Multiverselerden oluşmuş olabilir, algılayamadığımız, ölçemediğimiz gerçeklik uzamları olabilir diyorum sadece ve bu tamamen fantezi, bilimkurgu değil teorik çalışmalar var, ha buna inansam ne inanmasam ne, pratik açıdan benim hayatım üzerindeki etkisi 0.

Agnostizime gelirsek... bu görüşte kendine güvensizlik had safadadır, aşırı kuşkuculuk, bitmek bilmeyen sorgulama... bu bilim adamı çalışmasında faydalı olabilir ama birey dünya görüşü açısından uygulandığında bir bakıma sağlıksız, soru cevaplamaktansa daha çok soru yaratıyor, pratik olarak abartıldığında psikolojik sorun yaratabilir. Bir çok agnostik eski dindar olduğu için, tanrı kavramından kopamamıyor aslında, yoksa bilinçli olarak agnostik sayısı çok az. Bilemeyiz demeyi marifet sanıp, tartışmadan kaçmak için kullanan cahil adamların da sığınak yeri , her şeyi subjektif alana sürüp tartışmayı içinden çıkılmaz derecede sulandıranlarda buraya kaçıyor, tanrı kavramının olmadığını, olmayacağını fark eden ama yine de duygusal sebeblerden bırakmak istemeyenlerin de kaçtığı bir yer altı sığınağı....Ama ne olursa olsun felsefi bir görüştür illa her savunduğumuz şey tamamen tutarlı ve bilimsel olacak diye bir kayıt yok. Agnostimizi bitirdim, ateizimi kuruttum, tezim az önce çürüdü tarzı başlıklara gülüyorum anca, bizi sinirlendirmeyin diyeni mi ararsın...tutmayın küçük enişteyi...pilot kalemle evrimi çürüten şakirt gibi insanlar var burada malesef.

Sitelerde Paylaş

Kendini akıllı hissetmek için tanrıya ve saçmalıklara küçük de olsa ihtimal tanıyorsun

He gülüm he, bozuk plak gibi oldun. Aynı cümleyi defalarca sarf et

Kimin kendini akıllı hissetmek için kırk takla attığı ortada.... 40 tane daha başlık aç, aynı postlardan at...yeterince spamlarsan belki ciddiye alırlar.

Sonun çılgın dayı gibi olacak...Coming Soon

Sitelerde Paylaş

Geçende bir başlıkta, Haci, müslümanlar için bu ifadeyi kullanmış sanırım... belki o yüzden, bu kadar normal görülüyor, bu kelime?

tabii siz dinci ateistler, "imam ne yaparsa, biz ona uyarız" anlayışındasınız. "başımızdaki ne diyorsa, o doğrudur" dersiniz.

Anlıyorum....., karşılıklı birbirini dostça uyarma kültürü de yok sizde... zaten bunu söylemeye kalksanız, şimdi nezaket de bilmiyorsunuz... zor tabii..

Amanda inanmıyor, bizim palavralarımızı yutmuyor. O halde kesin şunu, çarmıha gerin...

Bnları diyen bir takım inanış sistemlerini savunan bir denyonun, şu lafları ediyor olması, ancak şunu demeyi gerektirir. Milletin gözünde çapak arayana kadar, götündeki kazığa bir bak sen.

Sitelerde Paylaş

Bir hakareteist daha varmış, vah zavallı. acıyorum artık bunlara. hakaretsiz, birşey anlatmaktan acizler.

Aferin devam edin. sizin elinizden gelen ancak budur zaten...

Amanda inanmıyor, bizim palavralarımızı yutmuyor. O halde kesin şunu, çarmıha gerin...

Bnları diyen bir takım inanış sistemlerini savunan bir denyonun, şu lafları ediyor olması, ancak şunu demeyi gerektirir. Milletin gözünde çapak arayana kadar, götündeki kazığa bir bak sen.

Sitelerde Paylaş

Bir hakareteist daha varmış, vah zavallı. acıyorum artık bunlara. hakaretsiz, birşey anlatmaktan acizler.

Aferin devam edin. sizin elinizden gelen ancak budur zaten...

Zaten yapabileceğiniz başka bir şey yokki. Siz, ki bu hakaret denen tavrınız aslen, her tür aptallık, ahmaklık, rezillik, şerefsizlik, pislik, moronluk vs. ne varsa, hepsini de kutsallaştırıp dokunulmaz kılma yolunuz işte.

Sizin her tür pisliği yapmaya hakkınız olacak, bizim ise bu yaptığınıza pislik deme hakkımız olmayacak, hakaret ediyormuşuz olacak di mi?

Sitelerde Paylaş

Zaten yapabileceğiniz başka bir şey yokki. Siz, ki bu hakaret denen tavrınız aslen, her tür aptallık, ahmaklık, rezillik, şerefsizlik, pislik, moronluk vs. ne varsa, hepsini de kutsallaştırıp dokunulmaz kılma yolunuz işte.

Sizin her tür pisliği yapmaya hakkınız olacak, bizim ise bu yaptığınıza pislik deme hakkımız olmayacak, hakaret ediyormuşuz olacak di mi?

Ahlak diye birsey yok diyen sen degil misin? Davranislari iyi kotu diye ayirmak kictan uydurmadir diyorsun sonrada bunu icra ediyorsun hahahaha

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...